-
Hata şu;
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Price data not in shorted date/time order[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bana sanki grafiklerdeki tarihlerde bir çakışma oluşuyor gibi geldi umarım bu sorunun çözümünü bulabiliriz çünkü bende heyecanlandım 42 aylık veriyi tek bir grafta görebilme ihtimalinin doğması sebebiyle:)[/SIZE][/FONT]
-
[quote=vobarey;179526]Hata şu;
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Price data not in shorted date/time order[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bana sanki grafiklerdeki tarihlerde bir çakışma oluşuyor gibi geldi umarım bu sorunun çözümünü bulabiliriz çünkü bende heyecanlandım 42 aylık veriyi tek bir grafta görebilme ihtimalinin doğması sebebiyle:)[/SIZE][/FONT][/quote]
bende heyecanlandım ama bi yerde çuvalladık yaw...şimdi buradaki MS kullanan hemen her arkadaşta,hemen hepimizde 5 dk. EN YAKIN VADE datası EKİM 2007 den başlıyor ([B]VOBIX [/B]sağolsun).yani tek bir dosyada 27/28 aylık verimiz var ve bunu graf üstünde görebiliyoruz.ve datalarımızı koruyabilirsek 1 yıl sonra tek dosyada daha uzun zaman dilimini kapsayan datamız olacak.oysa normal matriks verilerinde en yakın vade dosyası sadece son 4 ayı kapsıyorki bu test için yetersiz kalıyor.bu bakımdan elimizdeki dosyalar son derece kullanışlı ve faydalı oluyor.
şimdi eğer sizin eldeki dosyalarıda bunlara ekleyebilirsek dediğiniz gibi aşağı yukarı 42 aylık 5 dk vob datamız olacak...ganimet bu ganimet :::
ama bunu nasıl yapacağız onu bi çözsek iş tamamdır...
VOBIX uğrarsa topiğe sanırım bi güzellik yapar.benimde PC bilgisi kıt abi.yani tam adamına çattın :..:
-
Valla hepimiz herşeyi bilemeyiz tabiki ancak birbirimizle paylaştıkça yeni şeyler öğreneceğiz en güzeli de bu zaten yoksa biz ky ler in başka dostu yok malum ehehe...
VOBİX bu işi çözerse zaten duacı olucaz kendisine her zamanki gibi:)
-
Siz bana mail adresini özel msj atsanız malum ben size msj atamıyorum foruma 50 msj atmadığımdan... Bende o maile oluşturduğum 10 mb lık eski vadelerden oluşan rar lı dosyayı yollasam akabinde siz eksik vadelerinizi kendi enyakınvadenize merge etseniz ardından da bunu paylaşsanız olmazmı şu an en hızlı çıkış yolumuz bu sanki...
-
[quote=vobarey;179531]Siz bana mail adresini özel msj atsanız malum ben size msj atamıyorum foruma 50 msj atmadığımdan... Bende o maile oluşturduğum 10 mb lık eski vadelerden oluşan rar lı dosyayı yollasam akabinde siz eksik vadelerinizi kendi enyakınvadenize merge etseniz ardından da bunu paylaşsanız olmazmı şu an en hızlı çıkış yolumuz bu sanki...[/quote]
özel mesajınıza bakın :)))
HeLLim hanıma zahmet olmazsa bu sizinle yazışmalarımızı metastock öğreniyoruz topiğine taşırsa sanırım daha uygun olur.çünkü burada biz topic dışına çıktık biraz.
-
İlginiz için gerçekten tşkler Sn.Türkoğlu umarım sorunumuz çözülür de benim de sizlere bir faydam dokunmuş olur...
-
[quote=vobarey;179536]İlginiz için gerçekten tşkler Sn.Türkoğlu umarım sorunumuz çözülür de benim de sizlere bir faydam dokunmuş olur...[/quote]
rica ederim...ama asıl teşekkürü sevgili VOBIX hakediyor.çünkü bizim için böylesine önemli bir veriyi bizlerle karşılıksız paylaştı.
asti günahını bile paylaşmaz mesela :D
-
[quote=TÜRKOĞLU;179537]rica ederim...ama asıl teşekkürü sevgili VOBIX hakediyor.çünkü bizim için böylesine önemli bir veriyi bizlerle karşılıksız paylaştı.
asti günahını bile paylaşmaz mesela :D[/quote]
Bir aile için karşılıksız emek vermek insanı en çok mutlu eden duygudur bence emeği geçen herkese tekrar teşekkürler...
Bu arada evet baya konu dışında çıktık sorunun çözümüyle ilgili bilgileri aldıktan sona bence bu msjlaşmalar silinsin bu bölümden yoksa fırçayı yeriz valla ehehe:)
-
[quote=vobarey;179258]Benim kullandığım sistem özetim;
23.06.2006 / 18.12.2009 arasında 254600 puan brüt kar 92350 puan brüt zarar yazmıştır net karı 163725 puandır bunu 559 işlemde yapmış olup 264 karlı 295 zararlı işlemi vardır... Kar işlemleri ortalaması 461 puan zarar işlemleri ortalaması 124 puandır buna göre net işlem başı kar ortalaması 337 puandır ve sistem 5 dklıktır...[/quote]
Excelde tektek vadeleri tuttuğum için yukarıdaki ortalamalar biraz saçma olmuş Sn.Türkoğlunun verdiği veriler baz alınarak 24.09.2007 / 31.12.2009 arası sistemimin brüt getirisi 96875 puandır 400 toplam işlemin 181 i karlı 219 u zarar işlemidir...Kar / Zarar oranı 2.81 en büyük zarar dönemi -3350 puan ve en fazla ardarda 7 işlem zarar yazmıştır... Kar işlemlerinin ortalaması 940 puan zarar işlemlerinin ortalama götürüsü ise -334 puandır... Eksik verileri de Sn.Vobix merge edebilirse 42 aylık test sonucunu buraya yine yazarım...Herkese iyi çalışmalar dilerim...
-
[QUOTE=vobarey;179549]Excelde tektek vadeleri tuttuğum için yukarıdaki ortalamalar biraz saçma olmuş Sn.Türkoğlunun verdiği veriler baz alınarak 24.09.2007 / 31.12.2009 arası sistemimin brüt getirisi 96875 puandır 400 toplam işlemin 181 i karlı 219 u zarar işlemidir...Kar / Zarar oranı 2.81 en büyük zarar dönemi -3350 puan ve en fazla ardarda 7 işlem zarar yazmıştır... Kar işlemlerinin ortalaması 940 puan zarar işlemlerinin ortalama götürüsü ise -334 puandır... Eksik verileri de Sn.Vobix merge edebilirse 42 aylık test sonucunu buraya yine yazarım...Herkese iyi çalışmalar dilerim...[/QUOTE]
Elinizdeki verileri imzamdaki mail adresine gönderirseniz birleştirilmiş veriyi koyarız buraya ihtiyacı olan kullanır.
-
[QUOTE=thracian;179270]Arkadaslar,
Metastock kurdum, verileri indirdim, sistemlerimi olusturdum fakat 20 dklık veri icin system tester calistiramiyorum. Sadece 5 dk vei icin calistirabildim. 15 ve 20 dk icin nasil sistem calistirabilirim?[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;99636]Sistem testinin yapılması :
[IMG]http://img187.imageshack.us/img187/5247/abka2.png[/IMG][/QUOTE]
[IMG]http://i47.tinypic.com/j5l6o5.png[/IMG]
-
Verileri mailinize biraz önce yolladım Sn.Vobix ilginize tşk ederim artık herkes full verilerle test ve çalışmalarını yapabilecek şükürler olsun:)
Evet en verimli sene 2007 gibi 2009 da karlılık dibe vuruyor söylediğiniz gibi... 2010 un bu şekilde geçmemesi dileğiyle...