[QUOTE=teo;26483]dosyayı acarken file,open,options,load options bolumunden load 5000 period, display 5000 periyod yapın...[/QUOTE]
oyle yapiyorum hatta 10000 bile denedim. ama fiat ustunde veya ayri duran tum indikatorler yarimlasiyor.
Printable View
[QUOTE=teo;26483]dosyayı acarken file,open,options,load options bolumunden load 5000 period, display 5000 periyod yapın...[/QUOTE]
oyle yapiyorum hatta 10000 bile denedim. ama fiat ustunde veya ayri duran tum indikatorler yarimlasiyor.
sn teo (ve sn hdioxyde eger tatilde okuyabilirseniz) 3 ducks sisteminde (ozellikle forexde kullaniyorlar) 3 ortalamanin biri mesela saatlik olan altta digerleri 4 saatlik ve 5 dk lik ustte ise nasil islem yapilir. bilginiz varmi.
yada daha canli bir ornek vob grafiginde simdiki durum 4 saatlik ustte digerleri altta.
[QUOTE=mur@t;26406]Çok güzel ama peşpeşe birkaç kere al ya da sat sinyali geliyor. Mesela ayın 1 i ile 4 ünde 5 kere short sinyali vermiş ama aralarında long sinyali gelmemiş. Buna bir çözüm getirebilir misiniz? Benim anladığım kadarıyla long sinyali vermesi için rsi nin belli bir seviyeden dönmesi gerekiyor, bu seviyeye gitmeden dönerse şart gerçekleşmediği için sinyal gelmiyor.[/QUOTE]
Maalesef öyle dikensiz gül olmuyor. Osilatör bazlı sistem olduğu için aşırı alım aşırı satım bölgelerinden dönüşte sinyal veriyor. Momentum zayıf olursa zaten aşırı satım bölgesine girmeden dönüyor. Bu durumda iz süren stop kullanmanız halinde yeni sinyal beklemeden pozisyonu kapatabilirsiniz.
sn teo inverse fisherin periodlara gore rsi degeri ne olmali formulde boyle birsey varmi yoksa standart 5 mi kalmali sizce.
[QUOTE=nyse-dj;26585]sn teo inverse fisherin periodlara gore rsi degeri ne olmali formulde boyle birsey varmi yoksa standart 5 mi kalmali sizce.[/QUOTE]
5 kalsın, default olarak,
Bu arada 3 ducks sistem hakkında bir link varmı , okumak isterim...
[QUOTE=sentinus;26573]Maalesef öyle dikensiz gül olmuyor. Osilatör bazlı sistem olduğu için aşırı alım aşırı satım bölgelerinden dönüşte sinyal veriyor. Momentum zayıf olursa zaten aşırı satım bölgesine girmeden dönüyor. Bu durumda iz süren stop kullanmanız halinde yeni sinyal beklemeden pozisyonu kapatabilirsiniz.[/QUOTE]
szin formulukopyalayip yaptim ve 5 dk da baktim dun ve bugun icin dun sabah ki short disinda butun sinyaller yanlis sonuc vermis oluyor. birde dun ustuste 3 long var ama ucude yanlis cikiyor.sizde bir bakin.
[QUOTE=teo;26591]5 kalsın, default olarak,
Bu arada 3 ducks sistem hakkında bir link varmı , okumak isterim...[/QUOTE]
sizde yokmuydu gecen konusmustuk forumda. iste kitap:
[url]http://rapidshare.com/files/135550485/3duck--ebookbyAndyPerry.pdf.html[/url]
basit bir sistem ama herkes tesekkur etmis.
daha detayli bilgi icin kitabin sonunda blog adresi var.
[QUOTE=nyse-dj;26604]sizde yokmuydu gecen konusmustuk forumda. iste kitap:
[url]http://rapidshare.com/files/135550485/3duck--ebookbyAndyPerry.pdf.html[/url]
basit bir sistem ama herkes tesekkur etmis.
daha detayli bilgi icin kitabin sonunda blog adresi var.[/QUOTE]
teşekürler...
[QUOTE=nyse-dj;26597]szin formulukopyalayip yaptim ve 5 dk da baktim dun ve bugun icin dun sabah ki short disinda butun sinyaller yanlis sonuc vermis oluyor. birde dun ustuste 3 long var ama ucude yanlis cikiyor.sizde bir bakin.[/QUOTE]
Sayın Teo'nun dediği gibi her kız öpülmez... Stop uygulanırsa çok da kötü durmuyor. Short sinyalinden sonra uyumsuzluk oluşmuş sonra da OBO. Bu durumda al sinyalini es geçerdim ben doğrusu. Ayrıca dün ki üç adet long sinyali olduğunda MDI, PDI, ADX kuvvetli aşağı trend olduğunu söylüyor (ADX(8)>40). Formülü buraya eklerken yatay piyasa için olduğunu yazmıştım. Trend varken uygulanırsa adamı telef eder.
[QUOTE=sentinus;26613]Sayın Teo'nun dediği gibi her kız öpülmez... Stop uygulanırsa çok da kötü durmuyor. Short sinyalinden sonra uyumsuzluk oluşmuş sonra da OBO. Bu durumda al sinyalini es geçerdim ben doğrusu. Ayrıca dün ki üç adet long sinyali olduğunda MDI, PDI, ADX kuvvetli aşağı trend olduğunu söylüyor (ADX(8)>40). Formülü buraya eklerken yatay piyasa için olduğunu yazmıştım. Trend varken uygulanırsa adamı telef eder.[/QUOTE]
bunun kiz opmek ile ilgisi yok teonun yaptigi tesbih mass ile ilgili uymayan tek durum buldugum icindi.burada ise biri disinda hepsi tutarsiz demisim. bunun yerine DMI destekli inverse fisher kullanilsa cok daha tutarli olur yatay zamanda fisher trend var ise DMI. deneyin sizde.
[QUOTE=nyse-dj;26628]bunun kiz opmek ile ilgisi yok teonun yaptigi tesbih mass ile ilgili uymayan tek durum buldugum icindi.burada ise biri disinda hepsi tutarsiz demisim. bunun yerine DMI destekli inverse fisher kullanilsa cok daha tutarli olur yatay zamanda fisher trend var ise DMI. deneyin sizde.[/QUOTE]
Fena durmuyor. Biraz geç kalması dışında iyi. Aslında şöyle bi şey var. Sn Teo fisherized inverse RSI formülünü trend göstergeleri arasında saymıştı. Bu durumda trend varsa başarılı. Yatayda sıkıntı yaratabilir. Gün sonuna doğru testere olmuş. Şahsen bunu 1 dakikalıkla trade denemelerimde farkettim. Benim CMO+RSI ise yatay piyasa için güzel ve extrem noktalarda panik had safhadayken sizi pozisyona sokuyor scalping mantığı ile. İsterseniz CMO+RSI (13 ya da 10 period) yı tick data (matriks gold) ile deneyin çok tatlı sinyaller geldiğini göreceksiniz. Uyumsuzluk vb. formasyonlarla filtre de edebilirsiniz birazcık.
Buy - When the Fisher crosses 50 going up.
Sell - When the Fisher crosses 50 going down.
Exit Longs - When the Fisher is above 80 and crosses below 80.
Exit Shorts - When the Fisher is below 20 and crosses above 20.
Google ile bulduğum şu makaleye göre işlemleri yapıyor. Maalesef word dosyasını eklemedi site:
Inverse Fisher Transform
by Howard Arrington
Every time someone publishes an article about the benefits of a tool or study, a buzz of excitement is created in the investment community. Many traders are eager to have access to the study, hopeful that it will make a favorable difference in their trading performance. Just such a buzz was created by John Ehlers' article 'The Inverse Fisher Transform' published in the May 2004 issue of Technical Analysis of Stocks and Commodities magazine. This trading tip will give a little more insight into the inverse Fisher transform as applied to the Relative Strength Index.