-
piyasayı hafta hafta çözmeye devam. bu ayı piyasasında kazanmanın tek yolu zamanlamadır.
hatırlatarak gidiyorum bunun amacı kendime pay çıkarmak değil piyasanın tekrarlardan ibaret olduğunu ispatlarken vobun asla buy and hold piyasası olmadığını göstermek öyle olunması gereken yerin borsanın kendisi olması gerektiği bizim işimizin ise bu olmadığı (eğer buradaysak) ancak içinde olduğumuz ayı piyasası nedeniyle bunun zamanlamasının önemidir.
ekimde sp de oluşan %10 üzeri düşüşlerin kasımda da satış getireceğini belirtirken en iyi alım zamanının amerika için 16 kasım ancak yukarı çevirdiğinde ve 21 kasım tarihini vererek belirtmiştim. oradan alım yapanlar malı tutmalıdır halen.
sonraki süreçte ekimde opsyon haftası olması gerektiği gibi çalışıp (aralık 3 üncü cuma) haftasında yükseliş ertesi haftasında ise düzeltme beklenildiği gibi görüldü.
ardından tatiller sürecinde belirsizlik ve hacimsizlik yapılıp 23-29 tarihleri aynı şeyi ifade edip yataylaşma ve her zmanki 8400-8500 üstünde kapama isteği görülüp anılan tarihler ve yeni yılla birlikte beklenilen olup piyasa yönünü yukarı çevirmiştir.
ay sonuna ne kadar yukarı kapama isteği (geçen ay) olsada hisse senedi vergi yüzündende satışlar olması normaldi.
şimdiki süreçte ise ay sonunda vergi için yapılan satışların geri alımı ve yeni pozisyon girişleri olmaktadır. çarşamba veya perşembeye kadar sürecektir. sert hareket günü salı veya çarşamba olacaktır.
sert hareket gününde yukarı ihtimal %75, aşağı ihtimal %25 tir. yani her ikiside olabilir. fazla olan ihtimalin ihtimali doğal olarak daha fazladır. (ne cümle ama)
en yakın hedef (çok kısa vade) 9300 olmakla birlikte hareket 9600 a kadar gitme ihtimali vardır.
74xx alımlar beklemililer, sonrasına bakacağız.
sevgiler.
-
baybars sezen cnbce'de konuşuyor... ilgilenenlere
-
-
günaydın,bol kazançlar...grafik ve yorumlara teşekkürleri toptan yapıyorum......kolay gelsin.
-
günaydınlar,kazançlı bir gün olması dileğimle...
-
günaydın bol kazançlar .. sistematik olarak uzun devam...
-
[quote=selçuklu;70061]günaydın bol kazançlar .. sistematik olarak uzun devam...[/quote]
ralli:..:
-
-
-
[QUOTE=Astatin;70062]ralli:..:[/QUOTE]
üç defa demezsen olmaz .. ralli ralli ralli ... .brv .brv
-
Arkadaşlar takaslar ile ilgili topik açıldı eksikler olduğu durumda isteyen arkadaş yardım amaçlı katkıda bulunursa çok sevinirim
-
[QUOTE=KUTERO;70015]Yahu ben ne zaman "Kardeşimiz / Abimiz" olacağım..:..:[/QUOTE]
Mesaj sayınız 50 olunca ÖZel Mesajlaşmayı kullanbiliyorsunuz.
Sanırım aynı zmanda mesaj sayısı 50yi geçince de "Kardeşimiz" oluyorsunuz. Fakat arkadaşlar gerekeni söylemiş zaten.