-
[QUOTE=sszul;491403]üstad 6. vadeli usd nin ekranında bir rakam var sürekli 2500 lot .bir alışta bir satış ta
daha 1 lot ne aldı ne sattı amaç ne anlamadım........[/QUOTE]
6. dediğiniz haziran vademidir,...
ben bendeki platformda anlık kontrat miktarını göremiyorum,..
parayı az verdim mtx se,..
-
[QUOTE=indregandi;491407]6. dediğiniz haziran vademidir,...
ben bendeki platformda anlık kontrat miktarını göremiyorum,..
parayı az verdim mtx se,..[/QUOTE]
evet üstad 2500 alış ta 2500 satışta var ve ne alıyor nede satıyor sürekli belli marjda duruyor .. bu durum alan satanı hali le etkiliyor ...
-
vobu unuttuk bu arada
yeni vadede 103,800 e kadar gevşeme geçerlimi hala üstad??
-
[QUOTE=sszul;491410]vobu unuttuk bu arada
yeni vadede 103,800 e kadar gevşeme geçerlimi hala üstad??[/QUOTE]
bir ara bakarız ona,..ben gevşeme demedim,..103800 minumum rakam dedim,
yani yükseliş devam için fiyatlarda 103800 ü bu hafta minumum rakam kabul ediyorum,
geçen hafta cumadan bu haftanın 103800 min rakamı üstünde kapattı, bu haftaya 103800 üstünden devroldu ve halen sürdürüyor,...ama düşmesi halinde 103800 ü minimum kabul ediyorum,..
-
sayın szul
nisan 9 veya biraz öncesinde bahsetmiştik hatırlarsanız, usd nisandan usd haziran vadeye geçişte daha fazla sermaye koyma işinden, %10 civarı,...
haziran vade usd dün 2.78xx di,..bu gün 2.72xx de,..
eksik tarafımız şu, short olacağını anlar anlamaz nisan shortlarımız tutup bir taraftanda haziranı shortlamalıydık, dün tüm gün içimi kemirdi bu, hep vaz geçtim,..
oysa ölenle ölünmez deyimi gibi, ..nisanı satıyordu bu belliydi,
eğer yapsaydım yeni vadede bayrak gönderde olabilecek en yukarıda olacaktı,..en azından bir kısım açılmalıydı,...
şimdi burada anlayacağımız gibi bir pozisyonellik var,...endex taraftada bu pozisyonellik var, sizin bahsettiğiniz 2500 cü de bu pozisyonelliğin adamlarından,..
dolaysı ile vade kapanmadan olabilecek fiyat hareketleri yalan, bir sonraki hafta bu nedenle daha gerçek,..
105xxx ler dikkat çektik hem zor bir yer hemde bu değişimin yeri,...
usd vadede ise şimdi adam çeker aşağı yeni vade başladığında makası bir kırpar,
işte 2.78xx lerden açabilseydik bu kırpıştan uzak olurduk,...
şu demek burada makul duran haziran başladığında bir tepki hareketi daha makul,...
-
üstadım dolar spotta son durumla ilgili grafiğiniz var mı?
-
pardon üstadım bir önceki sayfada varmış özür dilerim..
-
[QUOTE=Osmanaga;491415]üstadım dolar spotta son durumla ilgili grafiğiniz var mı?[/QUOTE]
[QUOTE=Osmanaga;491416]pardon üstadım bir önceki sayfada varmış özür dilerim..[/QUOTE]
osman ağam eğer spotta trade yapacaksanız saatlik veya 5 lik graflar verebilirim,
benim verdiğim günlük ve beklenti düşüncemi açıkladım,..
-
spotta trade yapıyorum üstadım...eğer mümkünse çok makbule geçer..şimdiden çok teşekkürler. syg
-
[QUOTE=indregandi;491414]sayın szul
nisan 9 veya biraz öncesinde bahsetmiştik hatırlarsanız, usd nisandan usd haziran vadeye geçişte daha fazla sermaye koyma işinden, %10 civarı,...
haziran vade usd dün 2.78xx di,..bu gün 2.72xx de,..
eksik tarafımız şu, short olacağını anlar anlamaz nisan shortlarımız tutup bir taraftanda haziranı shortlamalıydık, dün tüm gün içimi kemirdi bu, hep vaz geçtim,..
oysa ölenle ölünmez deyimi gibi, ..nisanı satıyordu bu belliydi,
eğer yapsaydım yeni vadede bayrak gönderde olabilecek en yukarıda olacaktı,..en azından bir kısım açılmalıydı,...
şimdi burada anlayacağımız gibi bir pozisyonellik var,...endex taraftada bu pozisyonellik var, sizin bahsettiğiniz 2500 cü de bu pozisyonelliğin adamlarından,..
dolaysı ile vade kapanmadan olabilecek fiyat hareketleri yalan, bir sonraki hafta bu nedenle daha gerçek,..
105xxx ler dikkat çektik hem zor bir yer hemde bu değişimin yeri,...
usd vadede ise şimdi adam çeker aşağı yeni vade başladığında makası bir kırpar,
işte 2.78xx lerden açabilseydik bu kırpıştan uzak olurduk,...
şu demek burada makul duran haziran başladığında bir tepki hareketi daha makul,...[/QUOTE]
aynen öyle yaptım üstad ..dün nisan vadeyi kapattım ...2,7840 dan shortladığım yeni vadeyide bugün kapattım ..
vob da hafiften shortladım 1/4 cüzdan ile
az bir pozisyon da usd de long dayım trade olsun diye
-
usd vadelide short tutup dün başlayan düşüşte haziranı extremde shortlamayanlar palabey önünde dez avantajlı,...
yada bu zaman kadar usd yi flata gelip shortlayanlar bu pozlarını eğer kar al yapmayıp tutacaklarsa bunu hazirandan başlatmalılardı,...
-
bu bölüm şu sahile vuran dalgalar gibi çekilip bir daha vuruyor ya, o mesele,...
dolaysı ile bu geri çekilme ölen nisan vade için,..
palabey fiyatları abartarak çıktığı nisan vadeyi realize ederken bunda sakınca görmezken(parası fazla fazla cebinde), eğerki haziranda yükseliş devam edecekse,
düşükten haziran long açmış olacak,...zira haziranda usd longu besleyen olayalar olamazmı olur,..
işte bu nedenle biz short tutanlar dün haziranı nisan vadede düşüşü anlar anlamaz 2.78xx den , olmadı bu zirvesine yakın yerlerinden shortlamalıydıkki, palabeyin bu avantajını nötürleyebilelim,