-
Arkadaşlar bir süredir yoğunluktan dolayı yazamadım ve bu akşam da tatile gidiyorum; önümüzdeki hafta komple yokum. Yola çıkmadan bir iki saatim var forumda değerlendireyim dedim...
İlk önce elime son geçen bir doküman, Active Trader dergisinde yayınlanmış trend yakalamak ile ilgili makalelerden bir derleme. [URL="http://rapidshare.com/files/135201006/TradingSystemLabPackage1CatchingTheTrend.pdf.html"]Tıklayıp indirebilirsiniz[/URL] ben daha okumadım...
-
[quote=sentinus;26171]RSI periyodu neden 5 seçilmiş onu anlamadım acaba forex marketi için mi? Hafta sonu biraz bu formülü araştırdım. StochRSIya benziyor biraz. 1 dakikalıklarda hiçbir trendi kaçırmıyor. Pozisyona geç giriyor pozisyondan geç çıkıyor fakat temiz para bırakıyor. Trend olmayan durumlarda flat kalma opsiyonu tanıması da güzel. Uzun barlarda hızlı hareketlerde dikkatli olmakta fayda var siz trend var diye pozisyona girene kadar atı alan üsküdarı geçmiş oluyor. Teşekkürler Sn. Teo bu fonksiyonu tanıttığınız için. Alet kutusuna ekledim bile.[/quote]
Inverse Fisher Transform bir yöntem, bunu rsi(5) e uyguladığınız gibi başka indicatörlere de uygulayabilirsiniz. Tek şartı göstergenin bir alt ve bant içinde salınıyor olması.
Formülde geçen rsi(5) yerine istediğiniz göstergeyi yazabilirsiniz. Temel kuralı şöyle tanımlayabiliriz.
deger:=(gösterge - salınım aralığı/2)
örnegin:
[INDENT][I]deger:=mfi(14)-50;
deger:=RMI(C, 13, 8)-50;
[/I][/INDENT]
cci için deneme yapmak gerek teorik olarak cci'nin alt ve üst bantları sınırsız
yukardaki deger tanımlamasını istediğiniz gibi ayarlayarak alttaki kodu devamına eklediğinizde benim "fisherizer" dediğim göstrgeyi elde etmiş olursunuz.
[INDENT][I]v1:= .1*(deger);
v2:= Mov(v1,9,W);
.5;
-.5;
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1)
[/I][/INDENT]
-
[quote=nyse-dj;26217]fisher hakkinda elinizde makale varmi sayin teo. birde bununadx ile kullanimi icin ne dersiniz sn.teo ve sn. hdioxyde eger boyle kullanilirsa ustten veya altta cikip geri girmeleri coumus oluyoruz yani trend olunca geri donuyor grafik. rsi nin adx ile kullanimi var idi zaten degilmi.[/quote]
sn nyse-dj bir grafikte gösterseniz ya da en azından hangi zaman dilimi hangi tarih belirtseniz de beraber aynı yere baksak örneklerinizi daha iyi anlayabileceğim...
-
tesekurederiz hdioxyde iyi tatiller
-
uzun barli dususleri 5 dk onceden yakalamis nasil oluyor hesaplamasini bilmem ama siz biliyorsaniz bu tesaduf degil sanirim.
-
[QUOTE=hdioxyde;26242]sn nyse-dj bir grafikte gösterseniz ya da en azından hangi zaman dilimi hangi tarih belirtseniz de beraber aynı yere baksak örneklerinizi daha iyi anlayabileceğim...[/QUOTE]
ozur dilerim. 5 dk ve bugun gun ici.
grafik yapistirmak benim icin ben kolay olmuyorda.
fisher ile baktim bug gune ve onceki gunlere fiat ile bazi yerlerde uyumsuzdu sonra sizin bipolari ekledim ustune uyumsuzluklar duzeldi boylece. butun donusleri biraz once biraz sonra yakalar gibi gozuktu bana
size iyi tatiller.
-
[QUOTE=nyse-dj;26175]biz mecburen 5 dk ka kullaniyoruz herhangi bir ayar yapmak gerekirmi dogru kullanim icin periodlar arasi ayarica.[/QUOTE]
5 dakikalık için denemedim ama RSI(5) nadiren kullanılan bir period. En iyisi farklı periyodlarda denemek hangisi size uyarsa o.
-
[QUOTE=hdioxyde;26241]Inverse Fisher Transform bir yöntem, bunu rsi(5) e uyguladığınız gibi başka indicatörlere de uygulayabilirsiniz. Tek şartı göstergenin bir alt ve bant içinde salınıyor olması.
Formülde geçen rsi(5) yerine istediğiniz göstergeyi yazabilirsiniz. Temel kuralı şöyle tanımlayabiliriz.
deger:=(gösterge - salınım aralığı/2)
örnegin:
[INDENT][I]deger:=mfi(14)-50;
deger:=RMI(C, 13, 8)-50;
[/I][/INDENT]
cci için deneme yapmak gerek teorik olarak cci'nin alt ve üst bantları sınırsız
yukardaki deger tanımlamasını istediğiniz gibi ayarlayarak alttaki kodu devamına eklediğinizde benim "fisherizer" dediğim göstrgeyi elde etmiş olursunuz.
[INDENT][I]v1:= .1*(deger);
v2:= Mov(v1,9,W);
.5;
-.5;
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1)
[/I][/INDENT][/QUOTE]
Teşekkürler Sn. Hdyoxyde. Bunları bi denerim hafta sonu. Bu formül RSIyı ve diğer fazla salınan göstergeleri bir tür yumuşatıyor.
-
Metastock 9.0da expert advisorda aynı anda farklı bir kaç sinyal oluştuğunda program sadece 1 tanesini ok işareti olarak gösteriyor neye göre seçtiğini anlamadım. Birden fazla göstermesi için ne yapılabilir sizce?
-
Şöyle bir strateji keşfettim 5 dakikalık grafiklere bakarken. Exit için kullanılabilir sanırım. Henüz system testerda denemedim ama fena durmuyor. Sizlerle paylaşmak istedim.
Periyodlarla kafanıza göre oynayabilirsiniz.
CLOSE SHORT:
Cross(ADX(10),MDI(10))
CLOSE LONG:
Cross(ADX(10),PDI(10))
-
[QUOTE=sentinus;26315]şöyle bir strateji keşfettim 5 dakikalık grafiklere bakarken. Exit için kullanılabilir sanırım. Henüz system testerda denemedim ama fena durmuyor. Sizlerle paylaşmak istedim.
Periyodlarla kafanıza göre oynayabilirsiniz.
CLOSE SHORT:
Cross(ADX(10),MDI(10))
CLOSE LONG:
Cross(ADX(10),PDI(10))[/QUOTE]
Bu formul wildersın kıtabında da yazar, di lar adx bacagını yukarıdan asagı kestıgınde poz kapat dıye,ama bence en saglıklısı adx,adxr'ı yukarıdan asagı keserse poz cıkmaktır.
-
sn teo sizden gunluk bazda bir degerlendirme alabilirmiyiz sizce trend yon degistiyormu.