[QUOTE=kaanyatirim;16548]slm arkadaşlar yazılaramı nasıl buluyorsunuz ?[/QUOTE]
bence güzel cool1
Printable View
bence güzel cool1
alışkanlık yaptı siteye girince sn kaanın dolar yorumunuda okuyum diyorum topige giriyorum .brv
bencede son derece yalın ve açıklayıcı emeklerinize tsk ler.:)))
arkadaşlar vermiş olduğunuz cevaplar için ve göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok tşk ederim
paritemize gelince 1.2700 aşmamz gereken güçlü direçlerden biri 1.2700 aşılamazsa 1.2550 ve 1.2500 hatta 1.2460 kadar bi geri çekilme olabilir bundan fazla korkmamak gereli çünkü yükşeliş kanalının içindeki hareketler ayrıca eur/usd paritesinin yükselişini tamamlamaması ve usd/jpy paritesinide düşününü tamamlamaması 1.2550 altına inmemiz çokk zor şimdi ilk hedef 1.2700 ardından 1.2800 sonrası .....
ayrıca size yardımcı olacağım konular olursa özelime msj atabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum
takipteyim hocam bu topii cok takip ediyorum son zamanlarda cool1 guzel yer oldu
arkadaşlar yönümüz yukarı
arkadaşlar yükselişimiz biraz hız kazanabilir ilk dirancimiz 1.2620 ve daha sonra 1.2650 pozisyonlar artırılabilir içerdeki siyasi riskler bizim paritemizin düşmesini engelliyor usd/jpy yükselmesi eur/usd düşmesi petrol fiyatlarındaki düşüş hiç biri pariteki etkilemedi şimdi yükselip 1.2700 tekrar denemek isteyecek
USDYTL
sabah belirttiğimiz 1.2590 direncini test ediyor...
pazartesi günü gerçekleşecek ppk toplantısı öncesi[B][COLOR="Red"] beklentileri karşılamayacak bir faiz artırımı yapılmaması için [/COLOR][/B]yabancı yatırımcılar dolar alıyor olabilir. 1.2590 seviyesinin aşılmaması kısa vade de sorun yaratmaz, aksi halde tersi..
hatırlanacağı üzere dün g.afrika merkez bankası beklentilerin altında faiz artırmış ve ZAR 30 dakika içerisinde %1.5 değer kaybetmişti....
[QUOTE=HeLLiM;15961]sn catedral vobjektif seans odası dışındaki hiçbir topikde eksiklik yok. Mesajınız oradamıydı ? teknik çalışmayı bitridigimde arşive kaldırıcam.[/QUOTE]
Sevgili Hellim,
Vobjektif seans odasına yanızca Vob30 ile ilgili yazı yada grafik koyuyorum. Mayıs başın dolar ile ilgili yazımdan sonra dövizdeki fincan kulp oluşumunun başlandıcını gösteren bir grafik atmıştım bu topiğe. O grafik kaybolmuş:)
saygılar
Kahvelerimizi içmeye az kaldı:)
[URL=http://img293.imageshack.us/my.php?image=capturewiz005sf1.png][IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3205/capturewiz005sf1.th.png[/IMG][/URL]
arkadaşalra trend dönüş sinyalleri vermeye başladı tahminlerimde sanırım yanıldım herşeye hazırlıklı olmak gerekiyor dikkatli olalım 1.2400 altı tehlike gerçi 1.2350 bi direnç var ama dikkkatli olmak gerekiyor trendin tam döndü demek için 1.2350 altına inmemiz ve orda kalmamız gerekiyo
arkadaşlar kuvvetli sat sinyalleri gelmeye başladı herkesin çok dikkatli olmasını söyelerim çok dikkatli olun piyasa 1.2365 hedefleyecek
evet daha öncede söylediğim gibi piyasa 1.2365 hedefleyecek merkez bankasının faiz artırımının daha önceden fiyatlandığını görüyoruz ve bu haber sonrası satışlarda fazla bi değişim olmadığını görüyoruz şimdi fibonaci uzun vadeli %38 lik güçlü desteğini test ediyoruz fakat kıramıyoruz ama bu desteği kıramayan piyasanında yukarı gitmek gibi bi niyeti yok sabah bizim piyasamızın açılmasıyla satışlar gelebilir buda usd/ytl paritesinin
%38 kırılmasını sağlayabilir
[QUOTE=kaanyatirim;17608]arkadaşlar kuvvetli sat sinyalleri gelmeye başladı herkesin çok dikkatli olmasını söyelerim çok dikkatli olun piyasa 1.2365 hedefleyecek[/QUOTE]
üstat fx veya vadelidekiler icin kısa vade riskli gibi . spotta topladıgım icin tutuyorum
sn vernikçi benimde orta vade için öngörüm yukarıydı fakatmb faiz artırım kararı ve faizlerin dahada yukarı gidecek olması paritenin düşmesini sağlıyor ama akp kapatma davası halen bir risk ve buda düşüşün fazla olamsını engelleyecektir
arkadaşlar spotta 1.2200 aşşağı yönlü aşılırsa ilk hedef 1.2100 olacak hızlı bir geriçekilme görebiliriz
arkadaşlar yönümüz aşşağı doğru fiyat yükselişlerini ister tepki alışı olarak yorumlayın ister 1.2100 hedefleyen piyasanın gazı almak olaraka yorumlayın
[QUOTE=kaanyatirim;18162]arkadaşlar yönümüz aşşağı doğru fiyat yükselişlerini ister tepki alışı olarak yorumlayın ister 1.2100 hedefleyen piyasanın gazı almak olaraka yorumlayın[/QUOTE]
saol dostum kaan kısa vade yukselis umudum yorumlarına bakarsam yok gibi üstnde clstıın sistemin nezaman yukarı gostercek bakalım hayırlı clsmalar emeklerine beynine salık :)))
elbet bumerang birgün döncek :)
Temenlin için ÇOK TŞKLER kısa vadede yükseliş yok ama orta vadeli sistematik(yani ülkenin sorunları) var bu yüzden öngörülemeyen sorunlar var kapatma davasından cari açığa kadar buda orta vadeli düşüşü frenliyecektir sistem için çok çalışıyorum ama sonuc yok sonuç yok kafam çok karışık napacam bilemiyorum ama ilk sinyali sana göndericem sn verniçi inş bumerang birgün döner
içinde dolarında bulunduğu piyasa beklenti anketi
[IMG]http://img99.imageshack.us/img99/6625/beklentijn3.png[/IMG]
arkadaşlar hedef ilk olarak 1.2200 ve bu destek gecilirse 1.2100 ayrıca düşüşün uzun soluklu olmadığı yakın zamanda yükselişe geçeceğinin ibarelerini görüyorum bana göre en fazla 1.2100 kadar düşer
arkadaşlar destek konusunda bi yanlışım var 1.2135 ilk destek eğer bu aşılırsa 1.2100 eğer buda aşılırsa 1.2055 kadar iner ama şuan piyasa çift dip yapmış durumda burdan tepki gelirse yani ikinci dip tam 1.2200 de yani burdan tepki gelirse 1.2250 ve burası aşılırsa 1.2300 kadar çıkar tabi ordan sonrası piyasaya bağlı ama petrolün düşüşünün başlaması dow artıda kapaması usd/ jpy yükselmeye başlaması 1.2200 direncinin kırılmasını
sağlayabilir ama benim görüşüm değişmedi aşşa yönde ilerliyoruz ve öngörümde herhangi bi değişme yok
arkadaşlar usd/ytl herhangi değişme yok dün saat 19:00 dan beri piyasa 1.2230-1.2200 arasında gidip geliyor çift dip formasyonu oluştu fakat piyada yukarı gidecek güç olmadığı için yatay hareket ediyor petrol fiyatlarının yükselmeye başlaması usd/jpy nin deki gevşemeler bizi biraz strese sokabilir 1.2200 desteğine dikkat çok önemli bi destek burası aşılırsa direk 1.2135
petrol fiyatları bizi biraz zorluyo değişen bişey yok aşşağı yönlü beklentim devam etmekte
[QUOTE=kaanyatirim;18783]petrol fiyatları bizi biraz zorluyo değişen bişey yok aşşağı yönlü beklentim devam etmekte[/QUOTE]
hadi artık kısa vade düzelsin dolar :) bi tuhaflık yokmu sn kaan
aslında yok petrol fiyatlarının yönü aşşağı doğru fakat bi çanak formasyonu oluşumu var ayrıca dow 12000 altına sarkması ve bizim borsamızı aşşağı çekmesi bizi parşitemizi 1.2285 olan dirençe yöneltti fakat geçmek gibi bi niyeti yok olsa gecerdi çünkü olumsuzluklar üst üste ama dow gece artıya geçmesi ( gecerse) bizim 1.2200 olan dsteğine yönelmemizi sağlayacaktır 1.2200 altında sert satışlar gelebilir bugün piyasa yataydaydı 16:30 gibi bi yukarı atak yaptı hala 1.2285 direncini test ediyor fakat kıramıyor
kısa vadeli olarak yönümüz aşşağı piyasa 1.2200 deki desteği geçmeden veya 1.2330 daki direnci geçmeden yükseliş ve aşşa yönlü bi hareket yapamaz şuan grafikte bi baş omuz baş formasyonu var bu oluşumun hedefi 1.2200 aşşağı doğru hedeflerimiz 1.2135 ve.1.2100 ve 1.2050
[URL=http://img58.imageshack.us/my.php?image=usdqp0.jpg][IMG]http://img58.imageshack.us/img58/4297/usdqp0.th.jpg[/IMG][/URL]
gene stresli bir gün gene 1.2330 atağı burdaki direnci deneme isteği
kötü haber 1.2330 aşmak isteyen bir piyasayla karşı karsıyayız ama 1.2330 güniçide aşamazsa ki aşamayacağını düşünüyorum kademeli olarak 1.2275 ve 1.2255 sevyelerine inecektir bu seviyeden sonra pozisyonların kapatılıp piyasanın yön bulmasını beklemek eniyisi olacaktır çünkü piyasa inanılmaz karasız tabi 1.2330 direncini aşarsa bu karaszılık yukarı doğru kırılmış ve yönün yukarı döndüğünün kuvvetli bi sinyali olarak algılanmalıdır eğer 1.2200 desteği aşşağı doğru kırılırsa buda aşşağı yönlü kuvvetli bi sinyalin işaretidir
son derece yatay ve sıkışık bir seyir izliyorzu piyasa fed kararını bekliyo gibi çünkü önümüzdeki en önemli haber bu karardan sonra yön bulacak gibi
http://img115.imageshack.us/img115/2802/adszbd5.jpg[/IMG][/URL]
arkadaşlar bir kaç günden beri sağlıklı yorumlar yapamıyorum buda piyasanın kararsız olmasından dolayı PİYASA HALEN YÖN BULMUŞ DEĞİL yani ne aşşağı ne yukarı TEKRAR SÖYLEMEKTE FAYDA VAR 1.2200 aşşağı yönde kırılırsa piyasa AŞŞAĞI DOĞRU 1.2135 kadar EĞER 1.2330 YUKARU KIRILIRSA YUKARI GİDEN Bİ PİYASA görürüz ben piyasanın yarında 1.2300-1.2330 ve 1.2265 1.2250 arasında hareket etmesizni bekliyorum
[QUOTE=kaanyatirim;19311]arkadaşlar bir kaç günden beri sağlıklı yorumlar yapamıyorum buda piyasanın kararsız olmasından dolayı PıYASA HALEN YÖN BULMUş DEğıL yani ne aşşağı ne yukarı TEKRAR SÖYLEMEKTE FAYDA VAR 1.2200 aşşağı yönde kırılırsa piyasa AşşAğI DOğRU 1.2135 kadar EğER 1.2330 YUKARU KIRILIRSA YUKARI GıDEN Bı PıYASA görürüz ben piyasanın yarında 1.2300-1.2330 ve 1.2265 1.2250 arasında hareket etmesizni bekliyorum[/QUOTE]
Sayın kaanyatirim
Sağlıklı yorum yapamamanız sizin suçunuz değil. Suç tamamen marematik dehası geçinen yeni yetme bankacıların suçu. Ama demokrasilerde HıÇ BıR SUÇ CEZASIZ KALMAZ.boks.
Haziran ayı MB kurları kapanışından sonraki günlerde çanak çömlek patlayacak. Önce bankalarının bilançolarını ayarlamaları gerekiyor:) Sımsıcak parada repoya parketmiş sineğin yağını çıkarmakla meşgul.
temmuz ortaları itibariyle matematik dehası bankacıların ne yapacağını merak ediyorum.kom
bumerang hesabı .brvcool1.lelele
[QUOTE=catedral;19312]Sayın kaanyatirim
Sağlıklı yorum yapamamanız sizin suçunuz değil. Suç tamamen marematik dehası geçinen yeni yetme bankacıların suçu. Ama demokrasilerde HıÇ BıR SUÇ CEZASIZ KALMAZ.boks.
Haziran ayı MB kurları kapanışından sonraki günlerde çanak çömlek patlayacak. Önce bankalarının bilançolarını ayarlamaları gerekiyor:) Sımsıcak parada repoya parketmiş sineğin yağını çıkarmakla meşgul.
temmuz ortaları itibariyle matematik dehası bankacıların ne yapacağını merak ediyorum.kom[/QUOTE]
arkadaşlar 1.2250 aşmak isteyen fakat aşamayan bi piyasa var ve 1.2250 aşamayan piyasa 1.2200 hedefliyecek 1.2200 g3l3n bi piyasa olursa 1.2200 altına sarkmalar görebiliriz ama bu 1.2200 kırıldığı anlamına gelmez dikkatli olmakta fayda var
arkadaşlar 1.2140 altına inmek istemeyen bi piyasa görüyorum sabah açılışta yönümüz belli olur yukarı yönlü sinyaller henüz alamadım fakat sabahı bekliyorum sabah yukarı yönlü herhangi bi senyal alırsam hemen yazarım ama tepki alımlarıyla 1.2140 altına inmek istemen piyasa 1.2180 hedefleyecek eğer bu direnci gecerse 1.2280 hedefleyecek ama sabah daha net sinyaller yazarım
usd/ ytl paritemizde yükselişin sinyalleri gelmeye başladı herkesin temkinli olmasını isterim piyasa son bi atakla 1.2100 denemek isteyebilir burdan gelecek tepkilerle 1.2150 ardından 1.2210 hedeflenecektir ama yükselişin başlaması için piyasanın kendini 1.2150 nin üstüne atması gerekiyor
arkadaşlar 1.2330 hedeflen bi piyasa var burayı aşarsak 1.2400 hedefliyeceğiz herkese bol kazanç yarın sert hareketler görebiliriz
merhaba arkadaşalar bu hafta usd/ytl paritemizde yükselişli bi hafta olmasını bekliyorum özellikle bu hafta büyük itfların başlaması avrupa merkez b. toplanması kki bundan 25 bazpuan artırımı beklentisi var ki buda eur/usd pariteinin yükselmesini buda bizim paritemizi yükselmesini sağlar ayrıca yükselen petrol fiyatları yükselişin ana nedenlerindan biri olarak gösteriliyor benim düşüncem petrol fiyatlarının 150$ görecek olması yönünde tabi düzelmeler olacak tabi bu düzelmeler bizim paritemizede düşüş olarak yansıyabilir ama bizim içerdeki siyasi risklerimiz ve büyük itfalar sonucu ortaya cıkan parlarının nereye gideceği hakkında bi bilgi olmadan kurun düşmesini engelleyici etkenler olacaktır
bu haftaki yükselişin başlaması için öncelikle 1.2335 deki dirençi geçmeliyiz ardından ilk hedef 1.2400 olacaktır daha sonraki direncimiz 1.2435 de ve burasıda geçlirse
hedef 1.2530 dur ama en önemli direçimiz 1.2335 dir yükselişin devam edebilmesi için 12335 deki direnci geçmeliyiz
[url]http://img66.imageshack.us/img66/3469/adszaw7.jpg[/url]
arkadaşlar değişen bşey yok sadece biraz sahde bahar havası var pozisyonllar artırılıabilir