-
[QUOTE=gnome;424300][COLOR="DarkRed"][B]80 bin 99 bin sadece üç al sat . Kim dayanabilir ???
-yapılabiliyormuş .
-efendim marifet değil çok kolaydı .
-kim yaptı , kaç kişi yaptı ?
Tradıng budur . Hergün alıp satmak marifet değildir .
-benim çok paraya ihtiyacım var . Kısa vadede çok puan toplamam lazım . Gün içi al-satlar ile çok daha fazla kazanırım .
Yes baby . Kazanırsın . Ama çok iyi bir planın , iyi bir sistemin , sisteme uyma becerin , disiplinin , soğukkanlılığın kısacası profesyonelliğin olmalı . Ve tabii hep ekran başında olmalısın .
Istatistikler amatör yatırımcının aleyhinedir . Bu oyunun pozitif beklentisi vardır . Sık sık , küçük küçük karlar kazanarak para yapılır. Ama önce üstte yazılanlar gereklidir [/B][/COLOR].[/QUOTE]
gnome kardeş maşaallah çok güzel tespiti ama durup düşüneceğiz ne yapıyoruz biz dememiz gerekiyor yoksa sonumuz hüsran ... :D
sistem sistem en basit iki ortalama ve 5 dakikalık periot yeterde artar insana ..
[IMG]http://i46.tinypic.com/352ew50.jpg[/IMG]
-
takaslar ustadların fazla itibar edilmemesi konusunda üzerinde durduğu noktalar
[IMG]http://i49.tinypic.com/2s67mer.jpg[/IMG]
[IMG]http://i50.tinypic.com/2ljhyj5.jpg[/IMG]
-
Herkese hayırlı cumalar.
gnome üstad eğer 99.000 tepe olacaksa, önce tepe oluşumu için buraya bir iki sefer daha uğraması gerekmez mi?
-
Günaydın, hayırlı cumalar arkadaşlar
-
[quote=gnome;424300]80 bin 99 bin sadece üç al sat . Kim dayanabilir ???
82.500 - 89.500 (long) +7000
89.500 - 89.600 (short) -100
89.600 - 98.400 (long) +8.800 ( bugün kapanış değeri)
-yapılabiliyormuş .
-efendim marifet değil çok kolaydı .
-kim yaptı , kaç kişi yaptı ?
Tradıng budur . Hergün alıp satmak marifet değildir .
-benim çok paraya ihtiyacım var . Kısa vadede çok puan toplamam lazım . Gün içi al-satlar ile çok daha fazla kazanırım .
Yes baby . Kazanırsın . Ama çok iyi bir planın , iyi bir sistemin , sisteme uyma becerin , disiplinin , soğukkanlılığın kısacası profesyonelliğin olmalı . Ve tabii hep ekran başında olmalısın .
Istatistikler amatör yatırımcının aleyhinedir . Bu oyunun pozitif beklentisi vardır . Sık sık , küçük küçük karlar kazanarak para yapılır. Ama önce üstte yazılanlar gereklidir .[/quote]
Günaydın
Üstad bu sinyallerin geçmişteki yatay piyasada nasıl davrandığını biliyormuyuz ,sizin oluşacak yatay piyasadaki planınız nedir?İnd. altı üstü olursa yatayda short veya long hareketsiz kalmamızımı sağlayacak?
Teşekkürler
-
s.a
pivotum:98425
desteklerim:97850 - 97275 - 96650
dirençlerim:99000 - 99575 - 100125... bence..
-
bugünü saymazsak vade bitimine bir gün var ama makas +1000 gibim :D
-
trendlerin güçlü zamanlarında +1000-2000 puan kadar üste-altta olabiliyor.
-
[quote=aticik;424318]günaydın
üstad bu sinyallerin geçmişteki yatay piyasada nasıl davrandığını biliyormuyuz ,sizin oluşacak yatay piyasadaki planınız nedir?ind. Altı üstü olursa yatayda short veya long hareketsiz kalmamızımı sağlayacak?
Teşekkürler[/quote]
çok doğru söylüyorsunuz .
Yazdıklarımı okuyan insanlar belki bana kızıp hakaret ediyorlar . Içinizde konuşan ses size sadece para kaybettirecektir. Onu dinlemeyiniz . Ben sadece yeni başlayan arkadaşlara bir fikir vermek için yazmaya çalışıyorum . Yoksa diğer arkadaşların çoğu son derece profesyonel insanlar .
Başkasının aklıyla veya tradıng tarzıyla hareket etmek son derece yanıltıcı olabilir , olmayabilirde !
Diğer insanların yazılarından sadece bir fikir edinilebilir , edilmelidir . Bu forumda inanılmaz bilgiler paylaşılıyor istifade edilmeli . Ama iş alım satıma gelince kişisel olmalı .
Belki piyasa yataya girdiğinde ben batacağım ! :(
siz de benim ile birlikte batmayın .
Benim nasıl kimseye saygısızlık etmeden yazı yazma özgürlüğüm varsa sizin de yazılanlara uymama özgürlüğünüz var .
Bu adam şu seviye geçilirse long öneriyor ama bence olmaz sallıyor oradan olsa olsa short denenir demelisiniz . Ama tabii sizde sallamamalısınız .
-
Yatayda çarpılmamak zordur . Disiplinli hareket edilirse ve sinyallere uyulursa zarar etmemek veya çok küçük zararlar ile kurtulmak mümkün . Ama uyulursa !!!
-
[quote=gnome;424338]çok doğru söylüyorsunuz .
Yazdıklarımı okuyan insanlar belki bana kızıp hakaret ediyorlar . Içinizde konuşan ses size sadece para kaybettirecektir. Onu dinlemeyiniz . Ben sadece yeni başlayan arkadaşlara bir fikir vermek için yazmaya çalışıyorum . Yoksa diğer arkadaşların çoğu son derece profesyonel insanlar .
Başkasının aklıyla veya tradıng tarzıyla hareket etmek son derece yanıltıcı olabilir , olmayabilirde !
Diğer insanların yazılarından sadece bir fikir edinilebilir , edilmelidir . Bu forumda inanılmaz bilgiler paylaşılıyor istifade edilmeli . Ama iş alım satıma gelince kişisel olmalı .
Belki piyasa yataya girdiğinde ben batacağım ! :(
siz de benim ile birlikte batmayın .
Benim nasıl kimseye saygısızlık etmeden yazı yazma özgürlüğüm varsa sizin de yazılanlara uymama özgürlüğünüz var .
Bu adam şu seviye geçilirse long öneriyor ama bence olmaz sallıyor oradan olsa olsa short denenir demelisiniz . Ama tabii sizde sallamamalısınız .[/quote]
Üstadım sitem etme yav.Ben bu zamana kadar çok para kaybettim sana bunu söyledim ve bundan sonra senin sinyallerine uyacağım için yatay piyasada senin sinyallerin durumunu nasıl hareket edeceğini öğrenmek istemiştim.Yanlış anlama lütfen.
-
Sistemin yatay piyasada en sık yaptığı hareket . Seni trendde tutmak için fiatlarla arasına bir mesafe koymak zorunda sistem . çok yakın olursa zırt pırt dışarı çıkarsın . çok uzak olursan hapı yutarsın .
Bizimki ne yapıyor . Diyorki 96.000 - 96.500 hareket başladı . Fiat yükseldi , o da yükseldi . Fiatlar 99.000 yükseldi . O 97.500 de bekliyor , altına giderse 1000 puan karı kilitleyecek . 2500 puanda 1000 puan alacak.dikkat ediniz yatay piyasadayız trendde değiliz. Fiatlar 98 - 95 arasında gidip geldi . Biz 10-15 günlük bu piyasada 5000 puan aldık .
Al verdi , gitmedi . En kötü ihtimalle aynı seviyeden sat verir . Efendim 2500 puanda 1000 puan az . Bir kere 97.500 e düşüp sat vereceğini bilmiyoruz . Sabırlı ve sakin olmak zorundayız . 99 binde satsak iyi değil miydi ? Ama sat yoktu . Sinyallere uymazsan büyük trendleri herzaman kaçırırsınız . Uzun trendlerde sık sık realize olur . Paniğe kapılıp hemen satarsan , kaçırırsın . Marifet sıkı sıkı oturmak , ne zaman kadar . Kalkma zamanı gelinceye kadar .
Kalkma zamanı 1 saat sonra da olabilir . 15 gün sonra da olabilir . çok kar etme fırsatını kaçırmayınız . Lütfen unutmayınız
küçük küçük zararlar ; ama büyük büyük karlar . Tek gereken disiplin.
-
[QUOTE=citiwan;424309]takaslar ustadların fazla itibar edilmemesi konusunda üzerinde durduğu noktalar
[IMG]http://i49.tinypic.com/2s67mer.jpg[/IMG]
[IMG]http://i50.tinypic.com/2ljhyj5.jpg[/IMG][/QUOTE]
sn citiwan;
şu takasları nasıl okumalıyız. biraz açıklama yazamazmısınız?
burada yazın herkes bilgi sahibi olsun. ne biliyorsanız. ilave katkı sağlayacaklar olursa devam ederler . güzel bir konu olur. hem topikte katılım artar.T..C
-
[QUOTE=aticik;424341]Üstadım sitem etme yav.Ben bu zamana kadar çok para kaybettim sana bunu söyledim ve bundan sonra senin sinyallerine uyacağım için yatay piyasada senin sinyallerin durumunu nasıl hareket edeceğini öğrenmek istemiştim.Yanlış anlama lütfen.[/QUOTE]
sitem etmiyorum , olması gerekeni yazmaya çalışıyorum .
-
[QUOTE=Permanent;424310]Herkese hayırlı cumalar.
gnome üstad eğer 99.000 tepe olacaksa, önce tepe oluşumu için buraya bir iki sefer daha uğraması gerekmez mi?[/QUOTE]
5dk ta iki defa vurmuş yetmez mi dersin? :D
-
çok klasik bir görüntü , genelde hep aynı şeyler tekrar eder durur burada .
ilk çöküş barından sonra tepki geldi . çöküş barının tepesine yakın short denenebilirdi . tabii stop da orası belki 100 puan üstü olacaktı .
A-B-C düşüşüne benziyor . short para etti . yalnız shortlamak için çöküş barının en tepesi beklenmez yaklaştıkça az az açılır .
eğer düşüş ilk çöküş barının dibinde biterse yani -C- dalgası başarısız bir dalga olursa yukarı doğru çok sert hareket gelecektir . 98.000 e yaklaştıça shortlar kapatılabilirdi . ne oldu kısa vadeli bir oyun oynandı , tahminin çıktı ödülünü aldın . Artık 500-600 puan neyse . 98 bin altına giderse farklı hesap gerektirir . aldın puanını kapat ekranı git . pazartesi gelir bir 300-400 daha alırsın .
-
[QUOTE=sungur;424343]sn citiwan;
şu takasları nasıl okumalıyız. biraz açıklama yazamazmısınız?
burada yazın herkes bilgi sahibi olsun. ne biliyorsanız. ilave katkı sağlayacaklar olursa devam ederler . güzel bir konu olur. hem topikte katılım artar.T..C[/QUOTE]
aslın da bu konuda baya vaktimi harcıyorum ama henüz bir neticeye varamadım ne desem bilmiyorum ki mesala sizin çalıştığınız kaç kurum var ben de 3 ünde Vob hesabı yok 4 hesap et gerisini milyon dolarları çeviren kişilerin onlarca var bir cepten alıp diğerine koyar ne deme ki ;
misal : DEUTSCHE SECURITIES Çarşamba subat vadenin long ağası bir günde -34,764 lot satarak yeni vadede açtığı longları kapattı ve yeni vadenin short bölümünde -2988 lot la yerini aldı gelde yorumla
-
ben de yeni yeni takas inceliyorum. aralık vade dengelenmiş .
şubatta yakalşık 3000 kısa küçüklerin fazla.:yü:
-
-
sayın gnome şort poza geçtiniz mi bu grafiğe göre.. yani demek istediğim bir önceki sayfada yazan düşüş barının tepkisinden 500-600 puanlık düşüşü mü gösteriyorsunuz yoksa ondan farklı olarak mı şort yazdınız?
-
ATIRIM 15366 DEUTSCHE SEC. -35625 TERA MENKUL 16515 GARANTİ BANKASI -13124
MERRILL LYNCH 13053 HSBC YATIRIM -6547 ŞEKER YATIRIM 6436 YAPI KREDİ YAT. -6272
TEB YATIRIM 9810 CITI MENKUL -4939 DENİZ YATIRIM 3452 İŞ YATIRIM -4036
CREDIT SUISSE 7428 GARANTİ YAT. -2200 MARBAŞ MENKUL 1600 DEUTSCHE BANK -3812
AKBANK 5391 SANKO MENKUL -1724 KARE YAT. 1515 ZİRAAT YAT. -2575
YAPI KREDİ YAT. 2142 GEDİK YATIRIM -1542 DESTEK MENKUL 975 TEKSTİL MEN. -1000
HALK YATIRIM 1240 DENİZ YATIRIM -1080 AKBANK 539 ING BANK -368
OSMANLI MENKUL 566 ALTERNATİF YAT. -1077 TACİRLER YATIRIM 454 SANKO MENKUL -40
GARANTİ BANKASI 563 DESTEK MENKUL -1011 EKİNCİLER YAT. 430 ALTERNATİF YAT. -15
KARE YAT. 560 GLOBAL MENKUL -817 YATIRIM FİNANSMAN 376 INTEGRAL MENKUL -3
İLK 10 TOPLAM 56.119 -56.562 İLK 10 TOPLAM 32.292 -31.245
27/12/12 27/12/2012
KURUM POZİSYONLARI KURUM POZİSYONLARI
DEUTSCHE SEC 17863 İŞ YATIRIM -25546 TERA MENKUL 3941 OYAK YATIRIM -2812
HSBC YATIRIM 7375 SANKO MENKUL -9515 GEDİK YATIRIM 1322 DEUTSCHE BANK -1179
TEB YATIRIM 6461 CITI MENKUL -5007 FİNANS YAT. 856 DENİZ YATIRIM -568
AKBANK 6140 CREDIT SUISSE -4001 AKBANK 318 İŞ YATIRIM -486
GARANTİ YAT. 1663 GARANTİ BANKASI -1980 GARANTİ BANKASI 194 EFG İSTANBUL -460
YAPI KREDİ YAT. 1066 MERRILL LYNCH -853 TEKSTİL MEN. 50 ING BANK -372
ŞEKER YATIRIM 887 MEKSA YATIRIM -225 ANADOLUBANK 20 HSBC YATIRIM -330
STRATEJİ MEN. 880 POLEN MENKUL -91 SANKO MENKUL 5 ŞEKER YATIRIM -200
METRO YAT. 650 CEROS MENKUL -90 ATAONLINE MEN. -1 MARBAŞ MENKUL -155
OSMANLI MENKUL 554 ALTERNATİF YAT. -84 ACAR YATIRIM -2 YAPI KREDİ YAT. -47
İLK 10 TOPLAM 43.539 -47.392
3900 adet kısa fazla.
-
[QUOTE=sungur;424368][COLOR="Red"]ben de yeni yeni takas inceliyorum.[/COLOR] aralık vade dengelenmiş .
şubatta yakalşık 3000 kısa küçüklerin fazla.:yü:[/QUOTE]
bir kaç senedir ben çeteresini tutuyorum daha bişiye muafak olamadım inşaallah sen olursun :D
-
[quote=nedim972;424372]sayın gnome şort poza geçtiniz mi bu grafiğe göre.. Yani demek istediğim bir önceki sayfada yazan düşüş barının tepkisinden 500-600 puanlık düşüşü mü gösteriyorsunuz yoksa ondan farklı olarak mı şort yazdınız?[/quote]
yok. Sabahki 98.750 short açmayı kast etmiştim . Tuzak çıkış olduğu belliydi .
-
kırmızı çizgiye dikkat destek oldu . onun altında 97.850 asıl destek var . 97.850 altı kesin short yeri . ama biraz tepki verip sonra düşmek isteyebilir . ya da yukarı yukarı gitmek isteyebilir .
-
Aralık vade . Kopamıyoruz . Onu çok sevdik :)
60 dakikalık . . .
çizgilere dikkat .
-
10 Dakikalık 98.000 altı short deneyin .
20 ve 30 dakikalıklarda 98.750-850 altı short yeri .
Bu değerlerin altı-üstü dür .
-
97,,975 görsün ,97725 ve 97000 hedef olacak. şart 97,975işlem olmSI:dü:
-
[QUOTE=sungur;424406]97,,975 görsün ,97725 ve 97000 hedef olacak. şart 97,975işlem olmSI:dü:[/QUOTE]
bizi burlarda düşmesini istediğimiz her dakka o yokarı sürmese :D
-
Gold bağladım. 1662 yukarda 1656 aşağıda. Ne tarafa kırarsa yine kar edceğim.
-
[QUOTE=citiwan;424408]bizi burlarda düşmesini istediğimiz her dakka o yokarı sürmese :D[/QUOTE]
zaten 97975 i göstermemesi saklama yapıyor. örtüyor. indiregandinin sözüyle.
:))).
97425 de yukarda..dng
98425 olacak
-
Alın size trade . . .
Yine öbür topikte kaldı pazar günü yazmıştım .
Mor çizgi düşmeye başlarsa çıkacağız diye . Işte o mor çizgi pazartesi açılış ile DÜŞTÜ ve 96.050 den al verdi . 96.050 bakınız .
O mor çizgi bu gün açılış ile bearber bu sefer yönünü YUKARI çevirip bu sefer sat verdi . 98.675 . Bakınız 98.675 . Aradaki puanlar kardı . Yetmedi 98.675 short yapılmalıydı . O zaman 500 paun daha kazanmıştık .
Pazartesi sabahı longlamıştım ama bu sabahkine bakamadım . Unuttum. Longlar hala karda , bekliyoruz .
Dikey , yatay , amuda kalkarak , trend hepsiyle başa çıkarız .
-
[quote=citiwan;424408]bizi burlarda düşmesini istediğimiz her dakka o yokarı sürmese :d[/quote]
neden düşmesini bekliyorsunuz ? LONGDA OLMANIZ GEREKİRDİ . . .
-
Bu grafik hava civa değildir .
-
-
Herkese başarılar .
98 bin altı short olabilir . Ama üstünde kalmayın . Daha garantisi 97.800 altıdır short için
-
Sarı belisrsizlik demiştik . Sarıyı gördün mü flat ol .
Bu sistem dün saat tam 17.00 de tam 99.000 den flat ol dedi bize . Dikkat short değil sadece flat olun dedi . Bizde longdan flat olmalıydık .
Sabah kırmızıya döndü ve 98.750 den sat verdi . . .
-
Ben 97.800 stoplu sistemi takip ettim . . .
-
Sıra yatırım ortaklıklarında.tavan tavan gıtmelıler.
-
Aralık vade final amacıyla son bir yukarı yapma ihtimali çok yüksek
-
Sn. ındragandı nın yazılarını cok yakından takıp edınız.parayla bıle bulamayacagınız bır okuldur.