-
bu moodys olayına bağlı başka bir iş var usd cephesinde,
notu düşen ülke birezilya,...
usd ciler 3 olayı bahane ettiler,
yemenle başladılar, yunanistanı aldılar, tutanak şovalyeleri ile devam ettiler,..dün birasili aldılar 4 oldu, moodys önlerindeler,...bu 5
moodys in bir halt yiyeceği yok,..keşeke yese de ülke iç dış hepsinden alayından kurtulsa,...yorgana tekmeyi vursa
öyleyse mood öncesi usd yi yukarıya aldılar bahanelerle,...ki geri geliş daha üstlerde karşılayabilsin,...
buradan şuna varabiliyoruz, kırılganlık devam etsin istiyorlar,....kırılganlık sopa göstermeye devam etsin,...
kırılmayalım ama kırılgan olalım,...seçime kadar bu olsun,
seçimden sonrada aleyhte sonuca göre kıralım yada lehte sonuca kürt işine devam edelim,
şimdi net hata noksandan yine ulufe çıktı oradan seçime kadar destekleme geldi,...
bu iş full siyasi oldu,
iki şey var,
ya dxy cephesinden usd yi çözeceğiz global tarafta, yada lokal için içerinin seçim manasında çözülmesini bekleyeceğiz
-
cari açık, büyüme, ihracat, sanayi üretimi, enflasyon, şirket borçluluğu,
nereye bakarsak bakalım, ülke kriz sınırında gezınıyor, ama ne derecelendırme kuruluşları ne pıyasa bunu fiyatlamaya yanaşmıyor, bu da ustadın analızını haklı çıkarıyor..
kırılgan kal ama kırılma..
-
niyetlerını anladım mı bakacağız..
moodys ne derse desın, acımadı kı dıyecekler, bız bunları zaten bılıyoruz dıyecekler..
haftaya açıklama şiddetine göre, bır mıktar zayıflık göstersende endeksı almaya devam edecekler..
ben yıne de long olmayacağım.. varsın alsın, malak gibi flatta yatarım.. ta kı 85leri denerse acımam kasa sınırına kadar shortlarım (asla full değil)
doları almaya devam ederlerse 2,65lerden yada yaklaşık yerlerden shortlarım..
benden bu kadar.. palanın ipi ile kuyuya ınmem..
-
hangi akıllı alıyor araya gişrmeden vobu ...valal bir bildikleri var gibi bugün vob da flat oğlu flat kalacam
-
[QUOTE=kaos;490067]cari açık, büyüme, ihracat, sanayi üretimi, enflasyon, şirket borçluluğu,
nereye bakarsak bakalım, ülke kriz sınırında gezınıyor, ama ne derecelendırme kuruluşları ne pıyasa bunu fiyatlamaya yanaşmıyor, bu da ustadın analızını haklı çıkarıyor..
kırılgan kal ama kırılma..[/QUOTE]
havuç sopa denklemi devam etmeli,
sayın kaos burada önemli olan km taşı şu dolmabahçe mutabakatı ile son aşamadan bir öncesine getirilen anlaşma metni, genel hatları ile belli olan,
buradan nevruz söylevine geçtiler malum,
bu konuda seçim öncesi kimse daha fazla iş yapmaz,..kazanmassa kıçında patlar çünkü,..
dolayısı ile seçim sonucuna bırakıldı,...
burada bu cepheden maharet bu mevzuyu kendi kıçında değil, ülkenin kıçında patlatmak,...
dolaysı ile diğer cephede proceksiyon kapsamında havuç sopayı usd üzerinden kuruyorki aksamalar olmasın,...
mesaj bir taraf değil genel olarak yayınlanıyor, yani diyelim başkası geldi, para bende kardeşim diyor diğer taraf olan proceksiyon sahibi, yönet hadi bakalım yönetebilirsen,...
mevcuda havuç sopa, na mevcuda yine havuç sopa,...
mevcudun ise elinde kullanabileceği tek silahı bu kaldı,...yani bunu zamnlamaya yaymak,..hadi yap, yapmıyorum,...hadi yap yapmıyorum,...hadi yap seçilmeyi bekliyorum,...hadi yap, para bekliyorum,
-
gösterge 8.85
9 sınırına dayanmış
tl 2.63
endeks 83000
yatacak yerın yok pala..
flatta huzur var
:)
-
aynen öyle ustad..
yaptığınız analızın altına ımza atarım
.brv.brv+.+.
-
bir diğer husus dxy de 13.03 tepesi yok hükmünde,
hani bahsediyorum ya sahte tepe dipler,...o mevzu,....
bizim usd try de aynı şekil,...
şimdi bu oluşacak olan gerçek tepe olacak,....
-
bizimki zaten ip ucu vermiş, çok lu tepe kurmuştu,
yani maliyet yayılmış,....son vuruş yapmamıştı,
buradan şu sonuca varıyoruz,
bu yemn işleri filan falan hep tarihli işler,
zaten biz yazdık iran işi yumuşatıldı yemen işi patlatıldı,..böyle yazdık,..
şimdi huşilerde ve ya onların karşısındakilerde 2 gr akıl varmı birbirlerini kırıyorlar,...
gerilimi yönetenlerin bu işten nemalandıkları çok açık,
diğerleri ise bu uğurda ölüyor veya öldürüyor,..
-
[QUOTE=sszul;490033]dolar için bende
2,6173 altı short
2,6230 üstü long[/QUOTE]
sekti seref siz tekrar yukarı aşağı gitse olacak lan euro delikanlı ol bir tutun bir yerde
kerteriz alalım :)
-
baktığınızda genel bir sünni ve şii tanımı var, ama özelde siyasete sahip olmak istiyorlar,..kavga buradan çıkıyor,...
öyleyse birileri genel tanım içinde kalanlara çıkar üretiyor,..yani iş aş,..bir süre sonra kavga otomatik başlıyor,...
bu kavga genel tanım üzerinden yapılıyor,....genel ahlaksızlık(kadrolaşma neticesinde iş ve aş bulmadaki adeletsizlik) mezhep içinde kayboluveriyor,
mezhep kavgaları devam ediyor,...
-
şimdi bakın usd işi bende şöyle;
bankada uzun zamn usd dede tuttuğum bir mikatr param vardı,..
sonunda üşenmedim bunu tl yaptım ve voba geçirdim,...
uzun dönemdir usd de long geldi bu param,...şimdi 1 aydırda burada usd vadelide short gidiyor,...
yani yine usd tutuyor,...
bunu bankaya bıraksaydım işte faiz filan falan isteseydim bana komedi dans üçlüsü sunacaktı,...
şimdi burada sadece al satlarda kazandığım nema bana bankanın aylık bazda verceği faizin şimdiden 5 katı oldu,...
ana para ise pozisyonundan dönem dönem kara geçiyor dönem dönem zarara geçiyor,..
zarar ağılığı kar ağırlığından biraz daha fazla oluyor kırılganlık gereği,...
dönüş olunca al-sattan üretilen nema ya ilaveten buda nema alacak,...
sonuç;
nemalanacak