-
[QUOTE=Astatin;67344]Bir e-mail..........
Fed görülmemiş bir indirim yaparak TCMB’de 50 bps üzerindeki bir faiz indiriminin önünü açtı. Fed açıklaması son derece olağandışı. (a) Herşeyin yapılacağını ilk defa bu kadar açık söylüyor (b) faizlerin bir süre olağanüstü şekilde düşük kalacağını bildiriyor (c) kanımca “likidite tuzağına düştük ve mecburen bunu kabul ediyoruz” demiş oluyor.
Hedefi 0 ila 25 bps arasına alarak 25 bps O/N faizin “likidite sıkışıklığı” anlamı taşıdığını kabuul etmiş oluyor. Fed efektif O/N faizi zaten 0.11-0.14 arasındaydı son günlerde.
2001 yılında atlatılan “likidite tuzağı” gelmiş bulunuyor. Bundan sonra hertür quantitative easing denenmek zorunda.
Helikopter Ben’in sahne almasını bekliyorum. İnanılmaz bir bütçe açığı, para basma ve doların potansiyel olarak uzun vadede çok ciddi biçimde değer kaybedeceği bir dönem geliyor olabilir. Şu anda olan cross değişimleri önemli değil: faiz farkına dayalı hareketler. Asıl dolllar weakness (i) Ben Bernanke para bastığında (ii) ABD’nin uzun dönem fiscal liabilities’inin yıllık potansiyel (2009E) 1 trn USD bütçe açığının 55 katına ulaşmış olduğu iyice ortaya çıkınca anlaşılacak.
Obama kamu maliyesi uzmanı ve tanınmış Bush politikaları muhalifi Peter Orzsag’ı (Brookings) ekibine boşuna getirmedi.[/QUOTE]
he heyt dün yazmıştım.
ayı ralli bitecek önce sonra yeni dip olacak veya olmayacak (tam belli değil) (%60 olacak, %40 olmayacak) sonra yeni balon yolda.
yeni balon 73 teki gibi commoditieslerle başlayacak.
sevgiler.
-
py tahtadan uzak ısrarlı pozisyon almıyor böyle olunca ak at koşturuyor iki gündür süper işlemler yapıyor.
-
[QUOTE=jelibon;67346]py tahtadan uzak ısrarlı pozisyon almıyor böyle olunca ak at koşturuyor iki gündür süper işlemler yapıyor.[/QUOTE]
belki oda yeni kasadır:) bu arada poz ne 34 ler devammı stop oldumu?
-
DANA'yı gören var mı? Süt Danası İrmayı demiyorum...Hani 2inci seans kapanışa doğru kuyruğu kopacak olan danayı soruyorum.............Sıkışıyor sıkışıyor, haberler var, veriler var, dışarıya rağmen baskı var var babm var..dananın kuyruğu kopacak bir tarafa...kan akacak.. kan bile kırmızı olmayacak kara olacak..acab ayılarınmı boğalarınmı olacak...kan bile kırmızı değil kara kaaannn :(
-
[QUOTE=Vob Trader;67347]belki oda yeni kasadır:) bu arada poz ne 34 ler devammı stop oldumu?[/QUOTE]
dünden beri 188 işlem yapmışım he he. zarar yok. 500 gap artı yaptığım gün zarar ettimde iki gündür kurtardım ama cuzi tabii önce zarar olunca.
-
[QUOTE=jelibon;67349]dünden beri 188 işlem yapmışım he he. zarar yok. 500 gap artı yaptığım gün zarar ettimde iki gündür kurtardım ama cuzi tabii önce zarar olunca.[/QUOTE]
sevindim:) 8200 işi noldu peki? revize varmı
-
34400 flat oldum 5 dakk 15 dakk systems long signale gecti
eyer 35200 yeresine gider ordan terkar short etceyim.. amma yukarya gitmeden systems short signal olursa yine short etceyim
-
bakma yani, longda böyle poziyonda yakalandınmı kurtarmak zor oluyor, shortken gapler puan olarak çokda longken puanlı gap yakalamak zor oluyor. gıdım gıdım ileri kaç gündür, longorluk zor zanaat.:)
-
[QUOTE=Vob Trader;67350]sevindim:) 8200 işi noldu peki? revize varmı[/QUOTE]
8450-8550 arası. ama bunu haftaya bırakacaklar gibi. sebep yarın opsyon günü.
-
Astatin dolar 1.517 sınırına geldi sisteminde sinyal var mı? Düşecek gibi duruyor gerçi zayıf yani ne dersin burdan alınır mı günlük?
edit::: 1.517 son haftaların low seviyesi
-
[QUOTE=jelibon;67353]8450-8550 arası.[/QUOTE]
ne zaman :)
-
[QUOTE=jelibon;67349]dünden beri 188 işlem yapmışım he he. zarar yok. 500 gap artı yaptığım gün zarar ettimde iki gündür kurtardım ama cuzi tabii önce zarar olunca.[/QUOTE]
bu bir rekor olsa gerek günlük [B]120[/B] işlem demek biz boşuna by arıyoruz by aramızda:D