-
[quote=elmas;472103]Gandi üstadım ayrıntılı cevap için teşekkürler. Ben ilk tepki açısından değerlendirdim 2-3 haftalık gibi.
Sayın tutku burayı takip edenler eminim neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlardır. Sizden rica ediyorum dikkat edin siyasi yazılarınıza . Çünkü siz böyle yazınca karşıt düşüncede olanlarda yerinde duramıyor.
Bir de siyasi düşüncelirinizin yatırım kararlarınızı etkilemesine asla izin vermeyiniz.[/quote]
benim siyasi bir düşüncem ve katılımım yok,..dikkat ederseniz yeni olacağa ve ya eski devam edeceğe bir ikaz var,...
doğru gideni her zaman şahsım olarak desteklerim,
ama benim dinamiklerimle oynanmamalı,
benim taşlarım yerinden çıkarılmamalı,
ülkem pazarlık konusu yapılmamalı,...
ben parasızlığa katlanırım her zaman,...
ama ülkesizliğe deil, hiç tadmadım, allah böyle bir şeyi de yazdıysa bozsun, buna ben deil hiç kimse katlanmamalı,..
bu nedenle herkesin artık bu geçtiğimiz yaşadığımız dönemde siyasi birikimleri ve tecrübeleri fazla fazla oluştu,...
tercihlerini buna göre yapacaktırlar,..
dikkat ederseniz yazıda 2000 yılından başlatmışım, bunun öncesi ise 1983 tür özal zamanı, serbest piyasaya açıldığımız dönem, 1 koy 3 al dönemiydi,...fazla eskiye gitmedim sadece,...
ben 2000 den başlatmışım son krizlerden, mevcut iktidar ise 2002 kasımdır ilk,...
2000 yılında belimize vurulan sopa iki ardaşık krizle gelen sopadır, 2. körfez harekatı içindir,...2000 kasım ve 2001 şubat krizleri, yani şimdiki Yunanistan krizi, ama terzi aynı terzidir,...
bu iki ülke ise kıprısta ortaktır egede düşman,...
işte bu raya 3 .ortak yuvalanıyor şu sıralar,....
sonrası ırakı seyretmekle geçmiştir,...
şimdi suriye işinin o ırak işinden hiçde farkı yoktur,...
biri pasif hata, diğeri aktif hatadır,...sadece budur,...
yani kısaca proceksiyon ülkesi olmak artık istemiyorum,,,....
bakın iktidar milliyetçi çizgiye kaydı o da istemiyor, ama çok geç değilmi bunun kararı, çok geç,...
kesilmek biçilmek istemiyorum,..nereden dönülürse kardır,
ekonomik kriz para alamamak ıvır zıvır umurumda bile değil,...
halk olarak gerekirse buna katlanırım, yeterki bana anlatılsın,...izah edilsin,..
ukraynanın da hatası bu para işidir,..başladılar madem, fazlasıyla çekecekler, bunu ödeyecekler,....
ülkemde her kese her kesime eşit şartlar mevcuttur,..
başka ülke ise yoktur,...
tektir,...
gidecek yer yine yoktur,
ölese sahip çıkacağız,
neyle tepkilerimizle,
duyarlılığımızla,...
-
önümüzde bir seçim var,
ister istemez bu konular gündem oluşturacak ama,
topik bir paylaşım demek,..
ölçü ve makullük ister,..
ii akşamlar cümleten,...
-
Sayin tutku sizin yazdiklariniz kisisel olarak beni rahatsiz emiyor. Ama olcuyu kacirisaniz burasi yara alabilir. Baska bir topicte bunlari rahatca yazabiliriz.
Sayin gandi burada herkesin ufkunu aciyor. Bize orta ve uzun vadeli objektif degerlendirmeler yapiyor.
-
[quote=elmas;472110]Sayin tutku sizin yazdiklariniz kisisel olarak beni rahatsiz emiyor. Ama olcuyu kacirisaniz burasi yara alabilir. Baska bir topicte bunlari rahatca yazabiliriz.
Sayin gandi burada herkesin ufkunu aciyor. Bize orta ve uzun vadeli objektif degerlendirmeler yapiyor.[/quote]
sn elmas benim ölçüyü kaçıran ikinci seneryom olmadı.
sn gandi üstat tabiki ufkumuzu açıyor. objektif değerlendirmeler yaparak herkese yardımcı olmaya çalışıyor.
seneryolarınız ölçüyü kaçıracak siyasal odaklı olmamalı. a politik ve objektif olmalı. gandi üstat defalarca objektif bakış açısıyla ülkenin içler acısı durumunu analiz etti .
-
[quote=indregandi;472106]benim siyasi bir düşüncem ve katılımım yok,..dikkat ederseniz yeni olacağa ve ya eski devam edeceğe bir ikaz var,...
doğru gideni her zaman şahsım olarak desteklerim,
ama benim dinamiklerimle oynanmamalı,
benim taşlarım yerinden çıkarılmamalı,
ülkem pazarlık konusu yapılmamalı,...
ben parasızlığa katlanırım her zaman,...
ama ülkesizliğe deil, hiç tadmadım, allah böyle bir şeyi de yazdıysa bozsun, buna ben deil hiç kimse katlanmamalı,..
bu nedenle herkesin artık bu geçtiğimiz yaşadığımız dönemde siyasi birikimleri ve tecrübeleri fazla fazla oluştu,...
tercihlerini buna göre yapacaktırlar,..
dikkat ederseniz yazıda 2000 yılından başlatmışım, bunun öncesi ise 1983 tür özal zamanı, serbest piyasaya açıldığımız dönem, 1 koy 3 al dönemiydi,...fazla eskiye gitmedim sadece,...
ben 2000 den başlatmışım son krizlerden, mevcut iktidar ise 2002 kasımdır ilk,...
2000 yılında belimize vurulan sopa iki ardaşık krizle gelen sopadır, 2. körfez harekatı içindir,...2000 kasım ve 2001 şubat krizleri, yani şimdiki Yunanistan krizi, ama terzi aynı terzidir,...
bu iki ülke ise kıprısta ortaktır egede düşman,...
işte bu raya 3 .ortak yuvalanıyor şu sıralar,....
sonrası ırakı seyretmekle geçmiştir,...
şimdi suriye işinin o ırak işinden hiçde farkı yoktur,...
biri pasif hata, diğeri aktif hatadır,...sadece budur,...
yani kısaca proceksiyon ülkesi olmak artık istemiyorum,,,....
bakın iktidar milliyetçi çizgiye kaydı o da istemiyor, ama çok geç değilmi bunun kararı, çok geç,...
kesilmek biçilmek istemiyorum,..nereden dönülürse kardır,
ekonomik kriz para alamamak ıvır zıvır umurumda bile değil,...
halk olarak gerekirse buna katlanırım, yeterki bana anlatılsın,...izah edilsin,..
ukraynanın da hatası bu para işidir,..başladılar madem, fazlasıyla çekecekler, bunu ödeyecekler,....
ülkemde her kese her kesime eşit şartlar mevcuttur,..
başka ülke ise yoktur,...
tektir,...
gidecek yer yine yoktur,
ölese sahip çıkacağız,
neyle tepkilerimizle,
duyarlılığımızla,...[/quote]
[B]31 Mart sabahı Türkiye Oslo’da çizilen haritayla uyanacak.[/B]
[url]http://www.caytiryakileri.net/31-mart-sabahi-turkiye-osloda-cizilen-haritayla-uyanacak.html[/url]
-
[quote=indregandi;471520]şunu bilinki,
aktarımı yazdım buradan, görüyorsunuz aktarılıyoruz,..
ama büyük, en büyük kumpası yazmadım,...
em büyük kumapasa geçiyoruz,...
sıralama şu şekilde,
kumpas, bitti
aktarım, yaşanıyor,..buradayız
büyük kumpas,...yaşanacak,...
parasız yapılamaz,...[/quote]
[quote=indregandi;471521]aktarıma al veya sat yazdık bekliyoruz,...
aktarım alınırsa şayet, büyük kumpasa geçildi demektir,...[/quote]
[quote=indregandi;471714]ustalık...
konu açılmışken biz kendimize usta demedik, değer verenler dedi biz üserine devam ettik,...
aman ha karıştırılmasın,
bakın kürt işi satılıyormu iki gündür evet,...meydanlarda gırla gidiyor,
çözüm süreci deniyor adına,
erg-kck eş zamanlı kotarıldı, [U][I][B]istikamet adayı gösteriyor[/B][/I][/U],...
işte aktarım tam burada,...tam burası,...
aktarım işi, çözüm süreci ile bağlanılmaya çalışılıyor,...
bakacağız peşinden para gelirse başarılı olur,...[/quote]
işte,...
ülkenin silahlı kuvvetlerinin itibarsızlaştırılmasına ilaveten peşinden yargısı da çöktü,..öyleya,...çöken bir yargı adil olamaz ve yargılayamazdı, bu nedenle geçmişte yargıladıkları da şaibeli olacaktı,...
bakın peşinden ne geldi,...ve paranız yok,..
yine muhtaçsınız gavura,..bu döngü böyle, hep böyle,
paralarını istemiyoruz,..
bizim de matbaamız var,...dedim ya devalüasyon özgürlüktür diye,...
bunun içun dedim,...
[URL]http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/03/18/aihm-abdullah-ocalan-icin-kararini-verdi[/URL]
büyük kumpas işte budur,....
para buna gelir başka hiç bir şeye bu aşamadan sonra gelmez,....
inşallah hatalardan bir an önce dönülür,..
tr elinde tuttuğu kozlarını birbiri arkasına devreye sokar ve özlenen defansına geçer artık, aklı selim egemen olur ve bu tezgaha türküyle, kürdüyle, çerkezi, lazı, efesi dadaşı ile bir an önce kurtuluş savaşında olduğu gibi yine set çeker dur der,....
-
conciş,...
geçmişte İngilizlere olduğu üzere, bu defa kendine eğer darbe yiyecekse bir tek
anadoludan yer,...
zira bu topraklar ve halkı yönlendirilir, yönetilir, sağduyuludur,... eyvallah,...
kozmopolitiktir,..ayrılmaya ve dağılmaya müsaittir bu yüzden,..eyvallah,..
ancak
işte bu müsait yapı dağılmanın tam tersine birleştiğinde deyil conciş bunun önünde kimse duramaz,...
-
BUYRUN BURDAN YAKIN...
Moody's Akbank, Asya Katılım Bankası, Şekerbank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halkbankası, Türkiye İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankasını olası bir not indirimi için izlemeye aldı.
:confused::confused::confused::confused:
-
[quote=Traderk;472121]BUYRUN BURDAN YAKIN...
Moody's Akbank, Asya Katılım Bankası, Şekerbank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halkbankası, Türkiye İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankasını olası bir not indirimi için izlemeye aldı.
:confused::confused::confused::confused:[/quote]
sisttir edin ellerinden geleni yapsınlar bakalım,...
suriye politikanı gözden geçirirsin,...ırakta merkezi hükümeti muhatap alırsın,
Ukrayna işinde,..dolaylı yoldan tr yide etkileyebilecek ambargolar zaten yolda,..iran işinden biliyoruz,...
amabargonun tersine dayarsın boruları, hem irana hem rusyaya vantuzlarsın doğal gazı, petrolü hemde ucuzundan,....
çok zorlarsa kendi yaptığı gibi çalıştırırsın matbaasını merkez bankanın,...
basarsın bencamin karşılığını, kapitalistin ağzının suyu akar babasını tanımaz karı görünce,..
karşılığında onun çine yaptığı gibi değersiz paranı verirsin ellerine,...
hem bölgesel ticaret eskisinden daha hareketli,...bölge ülkeleri tersine birleştikçe daha dinamik bir herekt kazanır,..
arap milleti ile ilişkilerini tanzim edersin yeniden düzenlersin,...sende milliyetçisin çünkü artık,..
gelsin bakalım ondan sonra, not mu indiriyor artırıyormu,
işgalmi edebilecek, gelsin bakalım,...
öyle içerden vurmak en kolayı,...
-
yetrki [U][B][I]taşşaklı[/I][/B][/U] adamlarımız varsa eğer ortaya çıksınlar,...
kimde varsa,...
halk anlayacaktır, birbiri ardına dizilmişlerdir,..
karbon kaadı koymak yeterlidir araya,...
birine kosan hepsinde izi çıkar ....
-
selamun aleyküm
[URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=1183"]indregandi[/URL] nin topiğinde siyaset konuşulmaması taraftarıyım çünkü siyaset yalandır bir tartışma başladığındas kardeş kardeşin hakkını hukukunu bırakıp bir birinin kalplerini kırmaya kadar gideceğinden fazla aktif olamadığımdan varsa da son verilmesini rica ediyorum ...
-
günaydın. iyi seanslar.
bol kazançlar.