[url=http://hizliresim.com/eaZbvd][img]http://i.hizliresim.com/eaZbvd.png[/img][/url]
Printable View
[url=http://hizliresim.com/eaZbvd][img]http://i.hizliresim.com/eaZbvd.png[/img][/url]
[quote=indregandi;468676]ben esas oradan rasyo yapmam macro banttan yaparım,......
burası kısa hedef için 1388.x o nedenle indikatörden,....buraya bir gelsin sonra diğerine bakarım,...macro olanına,..[/quote]
rasyoya bakmalıymışım esas,..burası kısa kalıyormuş,...1388.x
[quote=indregandi;468682][IMG]http://666kb.com/i/clacgcd8kmzthk5yv.gif[/IMG]
sp/gold rasyosu,....
pembe oval gold düşüşünü gold orayı geçtiğinde düşüşe başladı ve bir üstteki sp grfındaki mor çizgilere değerek düşüşü yavaşladı, bir süre çizgiye yamanarak aşırı satış gösterdi, 1180 ve 118 dipleri,
şimdilerde ise mor çizgiden uzaklaşarak şu bahsetiğimiz çıkış isteğini gösteriyor,
ama bu bir bulish piyasa deyil,..bulish pembe altına düşerse başlar,...tranj altında ise artık bulish olur,....
bu bir ara zamnsal yükselme isteği,....bulish olmak için en az 49 hafta beklemeli,...
saykılda ise eğer 1224.x si bağlayabilirse,...daha sonraki düşüşünden sonra bu 1224.x üstüne tekrar saykıl alabilmeli,..
bunalr 49 haftanın bütününde olacak,...
biz bunun az önce 16, 17 haftasını verdik, 16 hafta da önceden gelişmiz var,...
eğer bu 16 hafta da tutarsa örneğin,
75 haftalık analizmizn 32 haftasını tamamlamış oluruz,.....[/quote]
hııımmmm :..:
[quote=indregandi;468695][IMG]http://666kb.com/i/clb9p6j3if76yd66s.gif[/IMG]
bunu çizmekte yarar var,...
topicler filan falan kapanırsa, yada ben yine ara ara bulunmadığım dönemlerde kenarda bulunsun,...
49 hafta kalanında bahsettiğim düşüş ağırlıklı disturbationun (bu bir ayı piysası değil, ama ayı gibi algılanabilir)
nihai denge hedefi 1414.40 olacak, (1414.65+1414.14/2),...
ilk realizeler ise yukarıdaki yelpazeye çarpacak,....ilrleyen zamanda, daha doğrusu 14 haftanın kalan 10 haftasında, bu kalan 10 haftada muhtemelen 9 haftaya girecek bu hafta sanırım,...bakmadım ama tahminen öledir,....
1414.4 bizdeki 81.175 gibi düşünülecek,..bir denge yeri,....disturbation max burada dengelenecek düşüncesindeyim,.....
he neyse bulunsun kenarda zaten ilerleyen zaman doğruluğunu gösterir ve inandırıcılığı artar,...
ilk etap bu dediklerim olursa ben tepeyi alacam bir süre sonra tabi bu haftalar sürecek,..
indikatör 1684.x te şu anda bu tepe olan 1849.44 de birebir olacak,...bu haftalar o arada geçen zamanı oluşturacak,...buda tahminen 49 hafta sürecek bire bir,...
o arada
22.05.2013
02.08.2013
19.09.2013
30.10.2013
29.11.2013
31.12.2013
tepelerinin trdeleri tek tek yaşanacak sırsı gelince,...
ama bu tradelerin totli 49 haftanın bütününde 1414.40 ta dengelenecek,
bütün bunların temel şartı ise yeni tepeleme olmaması,...yeni tepe olursa uzatma alır,...bu yine olur ama haftalar süren gecikme yaşanır,....
şimdilik bunu geçmiş üretiyor, gelecek ise teyit edecek,...[/quote]
hımmmmmmmmmmm yeni tepeler aldık, kayda değer değiller elbettei
2300.x verdi ama biz 1956.x te biteceğini düşünüyoruz,
malum daha 2014 teyiz,..2300.x de ne işimiz var,....dng
indikatör hangi indikatör acep,..
bazen unutuyorum ha, şaka deil, hangisinden yapmışım bu analizi,..
sanki hatırlar gibiyim,
zira hatırlayacak şekilde yazmışım,....
gold 147x=sp 147x denkliği sanırsam bu analiz beni oraya götürmüştü ama şöyle,
sp düşmeden goldun 147x i anlamsız yani,..
çıksada sopa yer,...
[quote=indregandi;468696][IMG]http://666kb.com/i/clbas3mszsroutaxg.png[/IMG]
usd-try ise bu şekilde düşünülebilir,...
borsa için tekrar boğaya dönüş kırmızı t line nin iz düşümünde olur,...şimdiden çizersek bunu da bir kenara, kur bu t line altına gerilediğinde/düştüğünde o zaman bizde deriz ki artık kur baskısı yok,...
bunun için 43 hafta daha tahminim var malum borsa cephesinden yola çıkarsak,....muhtemelen buda son olarak bakmadım 42 kalmış olabilir bu haftayı dahil edersek,...
ancak işin o kısmı önemli deyil,.... önemli olan burada kur baskısı o t-line lar altında kalkabilir üstünde ise kırılganlık sürer, devam eder,....
rasyosunda bir şey gördüm ama yok canım dedim, korktum...bende kapağı bu analize attım,...berrak düşünceyi burası üretiyor,...[/quote]
hımmmm, rasyosunda bir şey görmüşüm yok canım demişim,...
sanki eğer çıkarsak 88475 ten sonraki düşüşe atfen yazılmış bu,...
:eek:
[quote=indregandi;468697]türbülance,....
biz bu gün için önden konuştuk,...
merkez olağan dışı ppk yapacak,..
MC BANK ın gayreti
dediğim anlamda dxy sabit olmak üzere,...
gold+ emtiya+ gelişmekte olan ülkeler up,......
sp down formülünde,...
kendisine karşı olan güvensizliği bu döngüye yetiştirip döngüyü fırsat bilip güven otaritesini tekrar sağlamak olacak,...
aslen bu olay otomatik bahsettiğim SP merkezli global döngüden kaynaklanacak,....
1.faiz artırabilir
2. ek önlemeler alabilir,...
ben olsam faiz artırmam,..çünkü döngü var, bu artırımı madem geçen yapmadım saklarım,...böyelece 4 mil usd lik müdehalenin bir anlamı olurdu,...
ama şimdi bunu yaparsam kırılganlığım çok fazla döngüye rağmen yapıyorum anlamına gelir,....
zira sp nin ara dönemsel çıkışları olacak bu 49 haftada,...
neyse ben dediğim gibi alım yaptım,...şu anda py kapalı, usd türbülansa girdi,....
2. seans bayağı hareketli olcak,...
temel hareket şu olacak,...
sp tepelerine bizim dipler vardı ya bunun sp izah edecekti hani,..
sp 49 haftasına yukarıdan dip çizeceğiz,...
yani baskın çıkış,...
ve bunun sonrasında sp düşüklerine yukarıdan iniş,...
74050 ve 2.9 2.8 cent Aküpe harketlerinden bağımsız olarak teknik anlamda ppk sonrasında artık dipl adayı olacaklar,....[/quote]
buradada aküpeden bağımsız bir şekilde yani sp eş zamanlısı olarak yeni dipler öngörülmüş,...:rolleyes:
[quote=indregandi;468718]para işinde...
gold, usd farketmez hep macrodur,...
dün verdiğim macro analiz bu ihtiyaca yöneliktir ve faiz artırımı eğer olacaksa dün verdiğim macro analiz ihtiyacı karşılayacaktır,
paraya kalldıraçsız piyasada minör trade olmaz,....[/quote]
allah allah para alıp satabilmemiz içiun kaldıraç icat edilmiş öyle diyor,...
:..::):D:eek:
[quote=indregandi;468719]bu iki kırmızı üstünde usdtry bir realize yese dahi yinde hep güçlüdür,...[/quote]
[quote=indregandi;468720]kehanetim şudur,...
eğer bundan sonraki bölüme,....yani yerel seçimden sonraki bölüme,....
bir hükümet krizi ya yada eğer yapılacaksa yerel seçim sonuçlarının neden olacağı bir erken seçim tetiklemesinde,....ve veya sonrasında hükümet kurulamaması gibi bunalımların oluşması durumunda,..
usdtry
3.8 tekniktir,....ama bunlar hep safha safha görüldüğü üzere,....[/quote]
burada dayanamamış kusmuş,..
kehanet demiş ama,...obcektif bir kişi kehanet kelimesini kullanmış, neyse şartlarını yazmış bari,....dng
[quote=indregandi;468721]rasyo da gördüğüm korku ve analizi değiştirmem deki mantık işte bu nedenledir,
berrak iş dediğim iş işte bu nedenledir,...analizi korkuya çevirmedim yani, tersine berraklaştırdım,...
bu analiz de ise iki kırmızı line üstünde güçlü ilan ediyorsun bacak bacak üstüne atıyorsun,...:..:
nereye giderse gitsin,...
ama altında kalışa güçlü deyil,...siyasi gerilimler artık noktalanmış oluyor, yada global gidişat,...
49 haftacık, burası içinde 43 haftacık,...[/quote]
buradada günah çıkarmış,....:p
[quote=indregandi;468732]her türlü sp yükselişi gold düşmanıdır,
her türlü gold yükselişi sp düşmanıdır,..
dxy sabittir,....[/quote]
[quote=indregandi;468733]gold yazdığım gibi,......
günlükte 1124.x
saatlikte 1266.x
tir bunlar geçen hafta yazıldı,.....
1266.x son saatlik ondan önceki iki taneyide verdim,...
trade edecekler 1224.x ana yer olmak üzere,...
bu üç saatliği tradede kullanabilirler,..
her durumda 1224.x saykıl bağlandığında kopuş olacak,...bu na ise daha var,....
bu merkez dışında ve kurduğumuz gold+emtiya+gelişmekte olan py salar formülü dışında
bu konuda değerlendireceğim kısa vade bir durum şu anda [I][B][U]yoktur[/U][/B][/I]
saatliksaykıllar
1203.x
1244.x
1266.x
ve son eklenen
1284.x[/quote]
[quote=indregandi;468735]likidite,...ara dönemsel haricinde,...
49 hafta boyunca dxy olarak tutulamaz,..ancak dxynin usd lokasyonlarında yerel paralara karşı usd olarak görev alabilir,..
dolayısı ile dxy ye giremeyen likidite ya emtiyaya geçici girer, yada yeniden hisseye döner,...
mevcut durum bir disturbation olduğu için her iki yerede ara dönemsel giriş çıkışlar en mantıklı durumlar olacaktır,....
öyleyse hareketlerde, düşüş olarak ve ya çıkış olarak tüm branşlar için bir kalıcılıktan söz edilemez,....
alan almıştır , satan satmıştır,....
bunda ülke konumları,..onaların stratejik bölgesel durumları,...kronik ekonomik kırlganlıkları ve siyasi gelişmeleri belirleyici etkenlerdir,.....[/quote]
[quote=indregandi;468743]piyasaya sp düşüşünün izahı zamn alacaktır,.....yine sp düşüşüne usd almamaları gerektiği zaman alacaktır,..
ülke kırılganlığına al usd veya tut ama sp düşüşüne tutma, veya kg altın al gibi,...
yada goldda forex se takıl mesela,...[/quote]
neyse uzatmayalım son bir formül kaldı ona da bir bakıyım,...:rolleyes: