Hayatta daha kolay bir piyasa olmaz.
Ocakta burada oyalanmaya dikkat.
Sp bankacılıktaki zayıflıktan dolayı en arkadan gelen endeks.
Üzerinde long altında short.
Oyalanma burada biraz trade yaratabilir.
Jelibon.
Printable View
Hayatta daha kolay bir piyasa olmaz.
Ocakta burada oyalanmaya dikkat.
Sp bankacılıktaki zayıflıktan dolayı en arkadan gelen endeks.
Üzerinde long altında short.
Oyalanma burada biraz trade yaratabilir.
Jelibon.
Kısaca bu hafta Eylül kapanışı için istenen zaten alındı.
Bu hafta fikir vermeyecek bir hafta olacaktır.
Bu ayı bitirecektir.
Ayın ilk günü pozları ayarlar.
Jelibon.
Sn rebelyus,
analiz < > trade....bunları karıştırmayalım....burada analiz gereği verilen hedefler var....skalp ve swing tarzı trade hedefleri de var....şahsi tercihinize göre buradaki bilgileri kullanabilirsiniz veya fikir olarak gözönünde bulundurabilirsiniz....şahsen ben aktif trade ederim ...tercih meselesi....başarılar.brv
bu arada tüm fikirlere açığım....gözden kaçan şeylerde olabiliyor...!!!
Nya sp ye çekmiş geride.
Russel ayrı telde.
Willi ayrı.
6 endeks ndx, dow ve sp yle.
Hepsi farklılaşmış geri alımda.
Jelibon.
[QUOTE=rex;292759]Sn rebelyus,
analiz < > trade....bunları karıştırmayalım....burada analiz gereği verilen hedefler var....skalp ve swing tarzı trade hedefleri de var....şahsi tercihinize göre buradaki bilgileri kullanabilirsiniz veya fikir olarak gözönünde bulundurabilirsiniz....şahsen ben aktif trade ederim ...tercih meselesi....başarılar.brv
bu arada tüm fikirlere açığım....gözden kaçan şeylerde olabiliyor...!!![/QUOTE]
Beni yanlış anlamadınız umarım ben sizi eleştrimedim görüş bildirdim(Ne teknik ne analiz ne de başka bişey var bunun içinde)
Asıl derdim borsanın ne zaman düzeltme yapacağı ve hala yapmayacağım diyor.
[QUOTE=Rebelyus;292766]Beni yanlış anlamadınız umarım ben sizi eleştrimedim görüş bildirdim(Ne teknik ne analiz ne de başka bişey var bunun içinde)[/QUOTE]
bilgileriniz için teşekkürler....fikirler paylaştıkça bilginin önü açılır....eleştirebilirsinizde....saygı ve sevgiler:..:
[QUOTE=jelibon;277272]Bilanço analizcileri ve piyasa tahmincileri yıl sonuna doğru bir yıl sonrası için tahminler ve projeksyonlar yaparlar. Bu yorumlar hep AŞIRI olumlu yönde olur. Yatırımcı bunları dinler ve küçük kağıtları alır. (RUSSEL)
Russel Ekim sonu, kasım ve aralıkta overperform eder.
Bu tarihler:
Ekimin son iki trade günü ve kasımın ilk iki trade günü,
Kasımın son 6 trade günü ve Aralığın ilk 3 trade günü,
Ve aralığın son 7 trade günüdür. (Santa Claus Rally).
1979 russel endeksi kurulduğundan beri 93 kere olan yukarıdaki süreçlerin 83 ü karlı kapanmıştır. %90 ortalama.
Çeyrek bazda bakarsak 31 çeyrekte sadece 2 çeyrek zarar yazmıştır. %94 kar yazmıştır. İki kaybettiren yıl russelda 1984 (-1%) ve 2006 (-0.60%).
Ortalama kar 6.4% dür 4. çeyrekte. Yukarıdaki yazılanlar 20 gündür ve %6.4 iyi bir kardır.
Kimsenin şüphesi olmasın Jelibon Piyasanın ne zaman düşeceğini ne zaman artacağını söyleyecektir.
Jelibon söylemeden piyasada çöküş olmaz.
Jelibon.[/QUOTE]
Gelgelelim eski yazıya.
Zamanı yaklaşıyor küçük kağıtların.
Kağıt değişimi zamanları göreceğiz.
Ekim sonları kasım arasında.
Tek bir zaman kalıyor ayu ırkına ekim.
Bakalım ekim nasıl geçecek.
Jelibon.
[QUOTE=Rebelyus;292766]Beni yanlış anlamadınız umarım ben sizi eleştrimedim görüş bildirdim(Ne teknik ne analiz ne de başka bişey var bunun içinde)
Asıl derdim borsanın ne zaman düzeltme yapacağı ve hala yapmayacağım diyor.[/QUOTE]
Dediğinizde haklısınız.
Ekim başından sonra düzeltmeye adaydır.
Jelibon.
papazda > 12 ekim zirve adayı...ondan sonra düzeltmeye girer inşalla...max tan sonra ...düzeltmenin muhtemel hedefleriyle uğraşırız....tabiki burada yazılacak...+.
[QUOTE=jelibon;292770]Dediğinizde haklısınız.
Ekim başından sonra düzeltmeye adaydır.
Jelibon.[/QUOTE]
8 ekimden sonra diye düşünüyorum bir haftalık bir süreç malum artık derinlik olmayacak hisselerde alan satan yok düzeltmeye sebep yatırımcı korktu kaçtı diyecekelr sonra görünmeden alttan yine toplayacak yeniden bir yükseliş tirendi ola bilir diyecem sonra ve yine çıkıp diyecekelr yatırımcı alıştı buna ve çok sevdi artık manipilasyon yok borsamızda yatımcımız uzun vadeli oldu :) (Elinde kalan mal ile tabi uzun vadeli olacak :))
[QUOTE=rex;292772]papazda > 12 ekim zirve adayı...ondan sonra düzeltmeye girer inşalla...max tan sonra ...düzeltmenin muhtemel hedefleriyle uğraşırız....tabiki burada yazılacak...+.[/QUOTE]
abi uv li sayımda bence eurousd düşüş trendinde ...12 ekimde falan tepesini yapsın .. 2011 de 1 e yaklaşacak tahminim ... ama uzun vade tabi bu .. forexte çok işe yaramaz .. :o:o:o
Trade rangin dışına yani 1040-1130 un üzerine atması ve devam etmesi ben düzeltme yaptığımda yeni dip yapmıycam diyor. Bu şimdilik böyle. Yani bu sene temmuz dip olarak kalacak büyük ihtimal.
Sayımda ise elimizde
1220-1040 (1011 B nin dibi 1 den aşağıda),
ve 2 yükseliş içinde 61.8-76-78 arası makul tepe adayı.
Yani 3 hiç başlamadı şeklinde. Onun için gelecek düzeltme 3 se 1 den fazla puan olmalı.
Yükselen dip yaparsa anlayacazki ayı sayımında değiliz. Bir başka yolda 1220 geçilirse ayı sayımında değiliz.
İki arada bir derede kaldıkça bize fikir vermemeye uğraşacak.
Jelibon.