bu tahvil bu gün ilginç,...
Printable View
bu tahvil bu gün ilginç,...
Geçen yıl mayısda burası çok ciddi düşecek dediğinizde ben de grafikde bunun belirtilerini gördüm.
Bir de piyasa yapıcının tüm dünyda gelişmekte olanlar için uygulaıığı plan ve programı iyi bilirim.
'Gelişmekte' olan bir ülke dünya güzeli olduysa çıkma zamanı gelmiştir.
Yok o ülkeye ciddi para girişi olacakmış hepsi hikaye. Gelişmekte olanların kaderi bir ve bu. Önemli olan bu döngünün farkında olmak.
Objektif olabilmek çok önemli. Sizin en önemli özelliklerinizden bir de bu.
[quote=indregandi;470905]long sl 76875,
yine seviye kaybetti,..
bilgisini alacağız, karımızı da alacağız inşallah,...[/quote]
üstadım bu yorumun aşağıda belirttiğin bölgenin görülebileceği olarak yorumlanabilir mi?
[quote=Osmanaga;470909]üstadım bu yorumun aşağıda belirttiğin bölgenin görülebileceği olarak yorumlanabilir mi?[/quote]
osmanım ağam açıkladık ya bu indikatörü nasıl çalışyor,..
şu anda
stop verdiğim yer long devam koşulu, yani patlmadan long stop olmaz,..
benim short işim ise saatlik ve macrodan, realize amaçlı,..
malum bak,
dün, 76225 asgari görüldü
bu gün macro çekerlerden 77350 ve 77600 görüldü,...
768xx ise men saatliğin hemde 5 liiğin hesaplaşma yeri,...
[quote=indregandi;470906][IMG]http://666kb.com/i/cmdh3zbv5dapzwtwo.gif[/IMG][/quote]
yani grafta stop patlamış gibi gözükmekte ama geriden geldiği için o değme yerinde fiyat zirve tazelediği için stop patlamıyor,
gecikmeli yani,....
ben bunun rakamlarını veriyorum burada,..
[IMG]http://666kb.com/i/cmdhoq9uzqmoij90o.gif[/IMG]
son durum,
long stobun 77000 den 76875 e gerilemesi olumsuz,
yani bir fırlatma rampası var,
77000 den kurulu,...
ama sonraki değer düşükten olduğu için,
77000 rampası fiyatları ancak 77650 ye kadar fırlatabilmiş,
dolaysı ile 77650 geçilse dahi realize durumu ortadan kalkmayacak,
ancak yeni trend başlatmalılarki,
buda 76875 e ''V'' alarak mümkün olabilir,..
[QUOTE=indregandi;470900]putini öyle bir yer getirmeliyizki,..
burada sp yi göçertirken, emtiyayı yukarı almalıyız,..
putin burada bu oluştuğunda hafif yollu germe yapacaktır concişe,
kentucki güzeline[/QUOTE]
hocam putin de petrol ve gaz ve vana var, herhalde altın da dır.. sadece kendi piyasalarından kaybettiğini buradan geri alır diye düşünüyorum ortalık gerilirse ne dersiniz acaba?
[quote=TIFIL;470914]hocam putin de petrol ve gaz ve vana var, herhalde altın da dır.. sadece kendi piyasalarından kaybettiğini buradan geri alır diye düşünüyorum ortalık gerilirse ne dersiniz acaba?[/quote]
işte aynen bunu diyorum, emtiya başlığında, ama bunu zaman analizinde sp için/conciş müsait zamana denk getirceğiz,
putinde bunu yapacak,
bir sürü gandisi vardır onunda,...
teşekkürler üstadım...valla kararsız kaldım..acaba longları kapatıp 76.8xx civarını mı beklesem diye düşünmüyor değilim "v" formasyonu olayını..
[quote=Osmanaga;470916]teşekkürler üstadım...valla kararsız kaldım..acaba longları kapatıp 76.8xx civarını mı beklesem diye düşünmüyor değilim "v" formasyonu olayını..[/quote]
osman ağa stop o,
75575 den 77650 ye kadar kazasız belasız gelmiş,
kaza yapacağı yer 76875 te,...
anladım üstadım...yok hani longdayken kar al yapıp aşağıda belirttiğin yerden alabilir miyim ihtimalini düşündüm kendi kendime ondan sordum...teşekkür ederim...