[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/838/49746711.png/][IMG]http://img838.imageshack.us/img838/5206/49746711.png[/IMG][/URL]
Printable View
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/838/49746711.png/][IMG]http://img838.imageshack.us/img838/5206/49746711.png[/IMG][/URL]
sayın GANDI eyyüp ve ben en sıkı takipçiniziz ekrandan kalkmamacasına...:D
800-900 arası mal yediriyorlar.asağı 20 kademe 1600 lot alıcı var 500de çogunluk.300 kırılırsa 72lere yol açık
5lik momentum karargahı geri almak için son bir hamle olacakmış gibi duruyor sonrası 16.00dan sonra 300 u kırmaya yonelik savaş başlar.hazır olun.tv leri kapatın.her türlü numara yapar bunlar.yön belli..heyecen yapmayın..
sağlı sollu 500 lot koyup geri çekiyolar...
[quote=indregandi;361279]şu sözlerimi unutmayın,
1. 81250 üstü kalış longa 74250 altı kalış shorta para vercekti,
2.ilk yorumda 75675 cephe 74250 karargah demiş ve bunu gizliyorlar 74250 kızıl ötesi görmeniz lazım demiştim, kızıl ötesi gördük,...
analiz tamam gerçekleşmeler okey ama tahakkuk halen yok,.....
burada dünkü analizim 120lik ihlal, saatlik davaranış 74250 anlamında ve artık karargah gerisinde 73300 de cephe oluşturan bir 5 lik var,.....73300 altına gidiş artık 74250 nin düştüğünü, yani karragahın düştüğünü, ancak hali hazır durum bunun henüz olmadığını dünkü bank analizindende yola çıkarak söylüyor, o nedenle önünüze bir iki bank ta koyun rakamlarını verdim,....
ölese 733300 kırılmadıkça 74250 bir tepki demk, ...73300 kırılışı artık meydan savaşı yani hem taarruz hem tahakkuk,....[/quote]
Hocam şu yazıya 10 tane teşekkür butonu olsa 10 kere basarım, yazılarınızın tamamı yine müthiş yol gösterici...Allah bu karşılıksız çabalarınızdan dolayı sizden razı olsun
[quote=egim;361297]sayın GANDI eyyüp ve ben en sıkı takipçiniziz ekrandan kalkmamacasına...:D[/quote]
emin olun daha fazlası da var sayın egim.brv
[quote=buffet;361340]emin olun daha fazlası da var sayın egim.brv[/quote]
tabiki var ama teşekkür butonuna ilk basan olduğumuz için söyledim...:D
6.82 garanti için demiştik, yakın takip edin artık,....onunla başabaşasınız, önce kırdı sonra toparaladı,....yakın takip
[QUOTE=indregandi;361356]6.82 garanti için demiştik, yakın takip edin artık,....onunla başabaşasınız, önce kırdı sonra toparaladı,....yakın takip[/QUOTE]
6,82 tutarsa ya da üstüne tekrar çıkarsa toparlanma sayabilir miyiz indi hocam? yoksa kısa süreli tepki mi?
[quote=nedim972;361361]6,82 tutarsa ya da üstüne tekrar çıkarsa toparlanma sayabilir miyiz indi hocam? yoksa kısa süreli tepki mi?[/quote]
bende ona bakıyorum, 6.82 yi dün bulduk verdki, şimdi oradayız bakıcaz ya tepki olacak, veya artık büyük tatarruz, dji yi bekliyor şimdi,...
short stobu 74250 artık,.....üstünde kalış görürse stop olun yuakarıdan basarsınız tekrar,....diğer türlü ttutun
73750 5 lik denge,...
sırası ile dengeler trend boyunca 5 likte,...
75000
74800
74400
73750
[quote=indregandi;361283]falatlar, illaki vardır falat olanlar,....
bunlar 73300 e yakın yerelerden long olup 74250 kırılışına , 73300 kırılması halinde stoplamayı unutmadan,......[/quote]
Bugün 73300 ile güzel puanlar aldım tekrar teşekkür ederim hocam, geceye flat mı giriyorsunuz? esasında yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla artık huzur içinde shortlar giyilebilir
KArargah destek bölüğüne geldik yine
Bütün olay bu 120 lik ihlalde, 74250 aşağı kırdı, yukarıya şimdi geçti daha, kalması şart, önce kalacak, sonra döner kırarsa 74250 iş bitecek,.....yani ikinci geliş, hep ikinci, ilk hep çalkalama,....
şunu unutmayın hiç bir savaş karrargahta kazanılmaz, bir savaş karargah ta sadece planlanır,....aslolan cephe veya meydandır,....
O yüzden derimki, 81250 kalmadan longA, 74250 aşağı kalmadan SHORTA tahakkuk yok,...
Üstad sen bu heriflerin ruhunu okuyon galiba :::
Ben daha önce trade mantığım anlattım,....4 beş yerden takip ve analiz üzerine kurulu,....o bölüm tekrar bulunup okunmalı, yazdıklarım daha iyi anlaşılabiir böylece, birde inanılmaz bir macro siyaset takibi var kafamda,....
Bunlar hep gelir tekniğe oturur, buradan hükümetin muhalefetin nefes alışını hissederim ben,....bunlar gelir hep tekniğe oturur, gücü hissederim py gücünü,....
Mesala bu banklar görünüm pozitf gelir yerini bulur, geriye fiyat kalır örnegğin banklardan garan 6.82 bilmesek nasıl olacak deyilmi,....
Diyoruzki konu spotun, vobun deyil deyilmi, diyoruzki ya para bulacaklar, ya yabancı proceksiyon parası koyacak, ya mal iskanto yiyecek, bunlar olmuyorsa değer koyacaklar,.....parayı çağırmak için, hissedin bunları,....
6.82 garan benim çok işime yaradı gerisini safha analizi halletti,...
Cümleten iyi akşamlar,...
CÜMLETEN GÜNAYDIN....
AŞAĞIDA BUGÜN İÇİN WEB TE BULDUĞUM İLK YORUMU OKUYABİLİRSİNİZ...
KAYNAK.BİG PARA MEHMET ÇOBAN TEKNİK ANALİZ
[B]Risk devam ediyor! Yeni pozisyon açmak için erken![/B]
[B]Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “Şu an için İMKB100 Endeksinde ilk destek noktası 60 bin 375 seviyesinde. Bu seviyenin altında ise 59 bin 428 destek seviyesi var. Ancak tekrar belirtelim; şu anki teknik görünüm endekste 58 bin 709 seviyesi ara destek noktası olmak üzere 58 bin 68 seviyesine kadar bir gerileme riski bulunduğu yönünde.”
Borsa bugün beklentilerimiz doğrultusunda hareket etti. Aslında net rakam olarak beklentimiz endeksin 59 bin 428 seviyesine kadar gerilemesi yönündeydi. Borsa ise 59 bin 840 seviyesinde tutunmayı bugün için başardı. Bu seviyeden gelen tepki alımları ise endeksin 60 bin seviyesinin üzerinde günün tamamlamasını sağladı. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise bugün ikinci seansın sonlarına doğru gelen yükselişlerin devam edip etmeyeceği…
Bir önceki analizimizde hatırlarsanız endeksin 62 bin 500 seviyesi üzerine çıkıp bu noktayı kuvvetli destek noktası haline getirmesinin ilk şart olduğunu belirtmiştim. Bununla birlikte daha da önemlisi 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerine endeksin çıkmasının şart olduğunun altını çizmiştim.
Bugün ikinci seansta gelen alımların tanımını şöyle yapabiliriz: Borsa çok kısa vadede 64 bin 334 seviyesinden 59 bin 840 seviyesine geriledi. Yüzdesel olarak bu endeks bazında neredeyse yüzde 7’lik bir düşüş anlamına geliyor. Bugün ikinci seansta gelen alımlar ise bu düşüşün çok kısa vadeli bir tepki alımı…
[B][I]Sonuç olarak; [/I][/B]borsa hala 62 bin 500 seviyesinin ve 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin altında. Kısa vadeli indikatörler hala tam olarak alım sinyali vermiyor… Bütün bunlar endekste hala aşağı yönlü riskin devam ettiğinin bir göstergesi. Bugün ikinci seansta gelen alımların yarın özellikle seans açılışında küçük bir miktar daha devam etmesi (61 bin 884) beklenebilir. Ancak tekrar belirtelim: Teknik görünüm endekste hala 58 bin 68 riskinin devam ettiğini gösteriyor. Bu bağlamda bugün olduğu gibi gelebilecek tepki alımlarında kar satışlarına özellikle dikkat etmekte fayda var. Yeni pozisyon açmak için hala erken…
[I]Bol kazançlar…
[/B]
[/I][B] [/B]
Dün akşam kapanışta APS SAYISI -4000 azalmayla 146.000 e gerilemiş yani birileri parasını almış gitmiş...
indi Ustamızın dediklerini hatırlıyalım.
Piyasa hala short...
74250den önce shorta tahakkuk yok....
Para yoksa mala iskonto var...
73300den 74250nin kırılışı tepki için (bakın tepki diyor çıkış değil)
Dengeler 74400-74800-7500
Dün Usta ne dedi... 74250ye stop koyun yukarıdan isteyen tekrar shortlasın dedi..
Savaş meydanda olur dedi bu ilkiydi bu bişey değil dedi önemli olan ikincisi dedi ikincisinde 74250 kırılırsa artık 74250 filan kalmaz dedi.
Dün Deutche Bank sabah yorumunda Bunun C Dalgası düşüşü olduğunu hedefin endeks 30da 67000ler olduğunu söyledi-ki ondan önceki gece size USD Bazlı Haftalık Endeks 30 Grafiğini burada ekledim C dalgasınıda gördünüz boru değil C dalgası bu..
Forumdaki diğer topiklerde tamam düşüş bitti artık longlarız 1 ay tutarız diyenler var..
Arkadaşlar ben sonuçta bir ameleyim siz bilirsiniz burada bildiklerimizi duyduklarımızı paylaşıyoruz.
Paranıza mukayyet Allaha emanet olun.
Hayırlı Kazançlar.
Hayırlı cumalar olsun,...
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/135/45761705.png/][IMG]http://img135.imageshack.us/img135/8128/45761705.png[/IMG][/URL]
yukarıdaki grafta bizim için önemli analizler şöyle,....
turuncu çizgi ile sarı çizgi, turuncu çizgi 70325 dibi sonrası 79-76 seviyesinde yatay oluşturan yer, sarı ise 86 düşüşü sonrasında gelinen yer, yani endex 79 kırıp 86 ya gitmiş, bu 86 düşüşü ise bunun back testi,....kırılmadıkça back test,
kırılınca şu bir kaç gündür yazdığımız karargah cephe ve büyük taarrruz,......afyondan izmire doğru,....
şimdilik back testi önemsiyoruz, ...çünkü gerçek, bakın 120 lik safha analizi, 120 lik bu analiz,....tahakkuk analizi ve saatlik, cümleler ve kelimeler hep uyumlu hep ahenk,.....bir şeyden herşey herşeyden bir şey,....
[quote=indregandi;361379]73750 5 lik denge,...
sırası ile dengeler trend boyunca 5 likte,...
75000
74800
74400
73750[/quote]
bu sıralamaya ömem verin,....dün tepkide 74800 vurdu, 775 kapadı,....
buradan bakarsak 74800-74400, aralığındayız, diğer durumda 74250 karragah ağırlığıda var, ne 74250 imiş be,....
rabbim şuranın tereyağı gibi 70000 lere akamasına izin vermedi,.....şimdilik tabi uğraşıyoruz, şimdilik tahakkuk analizi kuralları geçerli,...81250-74250 biri long tahakkuk biri şort tahakkuku,....
bu bölüm buradan bakarsak 4000 puvanlık avans alındı sanırım, dikkat edin geri vermeyelim lübünyalara,....
düşüncem 73750 yakınlarında geldiğinde long olmak,....bu olmaz yukarı giderse short yapmak, shot için stop değerlerden takip ediyorum durumu, ancak 75675-76300 diğer referansalar, biri haftalık sistemin geçici sat sinyali, diğeri ise karargah öncesi ilk cephe idi,...
hızlı indikatörler, kural üçlü...., üçüde yukarıda long, üçüde aşağıda short, bu iki durum dışında ticaret,...
gün aşağıda,
120 yukarıda,
60 yukarıda,....
sonuç, ticari durumda,.....
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/215/86507175.png/][IMG]http://img215.imageshack.us/img215/1161/86507175.png[/IMG][/URL]
YUAKARIDA HAFTALIK SİSTEM, HAFTALIKTAN 120 LİĞE KADAR SİNYAL VERİR, TREN ALIRSA BIRAKMAZ,...BANT MANTIĞINDADIR, SON SİNYALİ 76300 ALTINDA GEÇİCİ SAT OLARAK VERDİ,....76300 BİZE ŞUNU ANLATIYOR, BU FİYATLAR HAFTALIK ANLAMDA HALEN BİR BANT İÇİNDE SÜRÜYOR,....ZATEN TAHAKKUK ANALİZİMİZ DE BUNU DOĞRULUYOR, İŞTE O YÜZDEN [B]74250 KARARGAHIN DÜŞMESİ [/B]ÖNEMLİ İDİ, O YUZDEN TAHAKKUK HENÜZ OLMUYOR, .....SHORTADA LONGADA,.....
Daha fazla analize gerk yok, back test graftan gördük, tahakkukanalizini ta seçim öncesinde yaptık, safha analinden para kazandık, şimdi ise short py içinde tepki koyuluyor, halen bant içinde fiyatlar çünkü,...hepsi birbirine bağlandı,.....kafanız şekillendi tekrar,...short isteğinizi biraz bastırın,ve izleyelim gelişmeleri,.....ticaret ise serbest,....
Dün bu arada flat olanlara 73300 e yakınlardan l önermiştim, pozu tutanlar için, iki kriter 74250 ve 73750,.....bunlar için 74400 üstünde poz dengelenir,...74800 de güçlenir, 75000 üstünde forcing olur,...kuvvetlenir kar verir,...tersiznde ise 74250 altında zayıflar 73750 altında [b]kalışa[/b] ise poz terkedilmelidir
Usta....
Hayırlı Cumalar,APS de sabahtan bu saate -5200 kontrat daha azalma var şu an 140bin pozisyona düştük piyasadan 1/4 azalma var..Bunun 100bini Bankaların kurumsal portfoyu Olsa geriye kalır 40bin.O zaman biz 40 kişiyiz birbirimizi biliriz e dönmüyormu iş..Önümüzdeki Perşembe Merkez Bankası PPK toplantısına kadar.Sani bana yataya bağladık gibi geliyor...
[quote=ayuthaya;361539]usta....
Hayırlı cumalar,aps de sabahtan bu saate -5200 kontrat daha azalma var şu an 140bin pozisyona düştük piyasadan 1/4 azalma var..bunun 100bini bankaların kurumsal portfoyu olsa geriye kalır 40bin.o zaman biz 40 kişiyiz birbirimizi biliriz e dönmüyormu iş..önümüzdeki perşembe merkez bankası ppk toplantısına kadar.sani bana yataya bağladık gibi geliyor...[/quote]
öyle gözüküyor ancak long henüz yok, tepkide devam ediyor py,....dün garan analizi hızır gibi yetişti,... Ticaret serbest, iyi indikleriniz varsa küçük puvanlara oynayın,....
74800 ve 75000 önem veriyorum, bunun üstü kalış biraz kar verir,....
73750 altında kalışa l tutulmamalı derim,...
indi hocam apsd aşırı düşmüş bu ne yapmaya çalışıyorlar acaba?ikincisi spot kapalı iken yükseltiyorlar.dışarısıda ralli yapacak gibi.spot açıldıktan sonra daha yukarıları görür gibi geliyor..ne dersiniz?
[quote=nedim972;361545]indi hocam apsd aşırı düşmüş bu ne yapmaya çalışıyorlar acaba?ikincisi spot kapalı iken yükseltiyorlar.dışarısıda ralli yapacak gibi.spot açıldıktan sonra daha yukarıları görür gibi geliyor..ne dersiniz?[/quote]
bir 650 puvan aldım zaten, aşağıdan şarjör dolduracam,
5 lik dengeleri unutmayın orada maliyeti var oralara mecbur geliyor, ticaret serbest demiştim yapabilene,....
Poz karşılıklı açıyor bende gördüm,....(-) apsd çıkışta azalıyor zaten,...short stobuna gitmiyor zaten buradan gidemez, dötünü bağladım takipteyim,....yükselirken hem short hem long açıyor,....short açıyorki buna dönebilsin, long açıyorki düşüşte katlandığı l maiyeti geri alabilsin,....
O nedenle ticaret serbest,....yapabilene,....
[quote=indregandi;361548]bir 650 puvan aldım zaten, aşağıdan şarjör dolduracam,
5 lik dengeleri unutmayın orada maliyeti var oralara mecbur geliyor, ticaret serbest demiştim yapabilene,....
Poz karşılıklı açıyor bende gördüm,....(-) apsd çıkışta azalıyor zaten,...short stobuna gitmiyor zaten buradan gidemez, dötünü bağladım takipteyim,....yükselirken hem short hem long açıyor,....short açıyorki buna dönebilsin, long açıyorki düşüşte katlandığı l maiyeti geri alabilsin,....
O nedenle ticaret serbest,....yapabilene,....[/quote]
ancak -apsd yükselen fiyata eşlik edecek anlamlı bir azalma olmuyor, yani çıkışa katılım henüz yok,....
şu aşamada eski l lerini flatlıyor gibi,....short ise açıyor bunu izledim biraz,....bütün bunlar fiyatların bir yüksek yaptıktan sonra realize olacağını gösteriyor,.....taki tepki btip longa gelene kadar,...bakalım...izleyelim...
teşekkürler indi hocam.. ikinci seans heyecanlı olacağa benziyor:)
Katılım 1000 konrat civarında,....
ölese 74175-74800 arasında -6000 apsd short flat ve shortlatma,...erken short girenlere, ancak katılım biraz daha artmalıki bu tam işlesin,...
761xx civarları max potans bu gün için, bu arada 75675 bir önceki cephe var, savaşı hissediyor olmalısınız, short atak geri püskürtülüyor, tahakkuk analizi belki 100 kere yazdık şu 3 günde iyi işi yaptı, 120 lik safha yı halen unutmuyoruz, ticaret devam,....
düşerken biner biner çıkarken nazlanıyor :)
işctr direnç şimdi 4,82 olan destek sanırım sayın indi.. Garanın güçlü bir direnci var mı yukarıda?
[quote=nedim972;361573]işctr direnç şimdi 4,82 olan destek sanırım sayın indi.. Garanın güçlü bir direnci var mı yukarıda?[/quote]
nedim sen longmusun hala,....bu garanın soluksuz dinlenmeden gideceği yere 7.27 buarada dinlenir, ...ama max tabi bu safha için,...
Ben tiacaret önerdim bilyorsun,...