-
[quote=barbaros;360287]herkese günaydınlar...bol kazançlar...77900 short...seçim sonrası tek partide çıksa ..beklenti bittiğinden düşüş ....yada seçimden karışık bir sonuç cıkarsa..bu seferde kaos ortamı senaryosundan dolayı yine düşüş olur diyorum....ustalar bu konudaki fikirleri bizim için önemli..[/quote]seçimden hemen sonra ise beklenti bitmiş olabilir bu analamda, ölese seçimden önce beklentimi vardı diye sorabiliriz,...biz bunu makul yer oalark açıkladık, makul yer,...ayıp olmasın şeklinde bir rakam,....
Seçimden sonraki süreçte kaos yok, şöle dedik tartışılacak ama hep yapılacak, huşu içinde yapılacak, kum saati dedik hep akacak, çevir aksın, bir daha çevir bir daha aksın, illa aksın,....ha hasan kel ha kel hasan dedik, türkiyenin artık iktidarıda muhalefetide bir, akan cinsten,...böyle olunca kaos nasıl çıkacak,....anacak sandalaye sayısının bozulması ile ölese sandelye sayısında ölçü kaçmayacak,....biraz kayma olcak şu iki kutupluluk için,....
Beylerrr,.....dün türkiyenin doğusunda dersimden bahsediliyor, artık dersim deniyor,....asmilasyondan bahsediliyor, asimilasyon,....asimilasyon yapmış türkiye, millet vekilini seçerek, seçtirerek, cumhurbaşkanını seçerek, partisini kurdurarak,...nasıl asimilasyonsa, en yetkili ağız diyor bunu, buna muhalefet uygulayanda ab uym dümeni altında yerel özerkliğe evet dedi, yani federasyona, ....siz neden bahsediyorsunuz allah aşkına,.....
Buna dedikki topuna birden artık siyaset para edecek, siyaset artık paranın güdümünde olacak, anlayın arık bitiyoruz ve tükeniyoruz, hemde borsamız rekorlar kırarak,....
-
küllerden yeniden doğma ihtimali de mi yok sizce üstad ???
-
[quote=eyyüp;360319]küllerden yeniden doğma ihtimali de mi yok sizce üstad ???[/quote]
avm lerde slip çekenlerlemi, bizler gibi borsada poz alanlarlamı,....geriye kalan ise ....,limanlara girilmiş diyecem, liman eğer seninse girilir,...liman beim dedyilki, limanıma girmiş diyomuyorum örneğin, satın almış diyorum,....bu özelleşme deyil, özelleştirme .....
beyler ekonomik özelleşmeden sonra ne gelir , .......siyasi özelleşme, bir kere satmaya başlamışsınız çnkü,....parası olan para vererk alır, olmayanda abanaraka alır, arsa payında hak ister,.....derki hakkım var,....beraber kurtulduk der zamanında çanakkalede sakaryada, ........afyonda......ölese ver payımı der, demiyormu diyor, yalan dolan diyor,.....diyecek , isteyecek, e çünkü veren var,....
onun için bu olan şimdi budur, türkeyin iktidarıda muhalefetide artık bir dir,....farkları ise tv de tartışmaktan ileri gitmez,.....
-
beylerrrrrrrrrrr ben artık tv seyretmiyorum, tüylerim diken diken oluyor,.....
-
[QUOTE=indregandi;360320]avm lerde slip çekenlerlemi, bizler gibi borsada poz alanlarlamı,....geriye kalan ise ....,limanlara girilmiş diyecem, liman eğer seninse girilir,...liman beim dedyilki, limanıma girmiş diyomuyorum örneğin, satın almış diyorum,....bu özelleşme deyil, özelleştirme .....
beyler ekonomik özelleşmeden sonra ne gelir , .......siyasi özelleşme, bir kere satmaya başlamışsınız çnkü,....parası olan para vererk alır, olmayanda abanaraka alır, arsa payında hak ister,.....derki hakkım var,....beraber kurtulduk der zamanında çanakkalede sakaryada, ........afyonda......ölese ver payımı der, demiyormu diyor, yalan dolan diyor,.....diyecek , isteyecek, e çünkü veren var,....
onun için bu olan şimdi budur, türkeyin iktidarıda muhalefetide artık bir dir,....farkları ise tv de tartışmaktan ileri gitmez,.....[/QUOTE]
Allah sonumuzu hayıra getirsin diyecem ama Allah'ta beynini işletmeyenlerin üstüne pisliği bırakırım diyor zor iş yaşlara bi şey olmasa bari üüü
-
işte annadınıznı [I][B]hem turkeyin geleceği, hemde borsadaki başarı paraya esir olmamaktan geçer, ölese hem turkey hem de bizler, .........paraya esir olmayacağızki,......başarıyı yakalyalım,..[/B][/I]
....süreçte dünya konjoktürü ve akışı bizden yanadır, halen de öyledir, saxso clinton kocaelinde bebeği kucağına aldığından beri bu böyledir,...ölese doğru kişiler ve politikalar bu süreçte şarttır, turkey bu başarıyı özellleşerek elde edmezdi, satarak elde edemezdi, buna imkan ve ihtimal yoktur,....çünkü bu ait olmak olur,......
ancak atı alan k dervişle ecovit zamanında darbeyi vurmuş şimdi ise artık üsküdardadır,.....
-
paraya esir olmamak v e başarı, başarı buradadır,....çıkın dolaşın para size söler siz dolaşırken beni alın diye veya beni satın diye, ....
derki yükseldi alın, derki düştü satın ,.....bu metodla örneğin satış yapacaksınız tehlikeli bir yüksekliği atlatırsınız ve portföyünüz görece sağlam kalır veya tersine alış yapcaksanız eğer aynı şekilde,....
ama paraya esir olmuşsanız, artık serbest deyilsiniz ve o taktirde bir ilşki yürütüyorsunuz demktir, kimle parayla....ölese ilişkinin geleceği açısından disiplin ve yönetim şarttır,.....değişik olylar karşısında aynı disiplini ve aynı yönetimi düzenli bir şekilde uygulamak bu şart, bırakın olaylar değişsin siz değişmeyin, söylenenin tersine aynı kalın, para değişmediki siz değişesiniz, ilişkiniz yine parayla, para düşer para çıkar siz aynı kalın, düşene katılın, çıkan katılın bu durumda ilişkinizi sorgulmayın, ilşkinizi yürütün, düşerek ve çıkarak......
ölese iki taktik birisi esir ken diğeri özgürken,.....
-
[quote=indregandi;360220]sevgili ordi kardeşimin bir oğlu oldu,....doruk hoşgeldin,...
Vesile ile buradan ordi ailesine kucak dolusu gözünüz aydın,....
Allah sağlık sıhhat versin, analı babalı büyütsün,....[/quote]
rabbim ömrünü hayırlı etsin.güzel işlerde onu doruklara çıkarsın.(amin)
-
benzer olaylarda ilişkilerde ne kadar başarılı iseniz para ile olan ilşkidede başarınız bu kadardır, ölese kendinizi gerksiz zorlamayın,......
-
kişi yaradışlışında ya tutsaktır ya özgürdür,....ölese az önce ilşkinizi gerksiz zorlamayın dediğimiz gibi, karekterinizide gereksiz zorlamayın, özgürken tutsak, tusakken özgür olmayın, eğer tusak iseniz disiplini uygulayacaksınız bir işyerinde çalışır gibi, özgürseniz çıkıp dolaşacak arada bir uğrayacaksınız,.......
-
-
dün ve bu gün iki şey yapıldı,
1. ellerindekilerin kaçmamasına özen gösterldi,
2.kendi mallarını ise başarı bir şekilde optize ettiler,...yani short süreçte bu katlandıkları long maliyeti son üç günde boşalttılar,.....
artık seçim durumuna göre bu dışarı çıkan ya aşağıdan girerekk bu kalan eşlik edecek, ya yukarıdan bağalanarak kalan eşlik edecek,.....
dediğim gibi soba diğer yakaçağı yaş ve kuru olan odunları ise depoda tutmaya özen gösteriyor,[B] neyle fiyatın büyüsüyle,....[/B]
bu konuda tavsiyemi açıkladım,....tkrara gerk yoktur, hele future py da hiç gerek yoktur,....çok da gülebilir çok da üzülebilirsiniz,....s sonrasında oynaklık ise kesindir,...
-
13:34 son durum raporu.....
2122 kontrat daha eksildiler piyasadan
79125teki 180binden 164bin kontarata şu ana kadar 16bin kontrat çıktı piyasadan..
akşama doğru risk almak istemeyenlerin satışlarıyla daha aşağılarda 700 lerde kaparız gibime geliyor...
aşağı 20 kademede 2000 alıcı yukarı 20 kademede 3000 satıcı var
alıcılar isteksiz 100 -200 aralığında mal çıkıyorlar..
-
şunları şimdiden görüyoruz,.....buradan longlayamayan py, seçim sonrası ani sıçrama yaparsa bu sıçramaya bu py shortlar o şortladıkça ağa longlar,......
buradan short olamayan bir py seçim sonrası ani düşüşe longlar o longladıkça ağa shortlar,...
dolayısı ile flat olanların seçim sonrası ilk atlayanları yukarıdaki gibi bir durumla karşı karşıya kalbilecekken,
eğer böyle bir oynaklık vuku bulursa burada yapılacak doğru iş iş bu oynaklığında geçmesini beklemek olur, zira oynaklık bitmeden yön takibi oldukça zor olur,....
böylesi bir durumda oynaklığın bitmesini beklemek ve sonrasında büyük portföyü takip ky anlamında yerinde bir karar olur
-
[quote=indregandi;360345]şunları şimdiden görüyoruz,.....buradan longlayamayan py, seçim sonrası ani sıçrama yaparsa bu sıçramaya bu py shortlar o şortladıkça ağa longlar,......
buradan short olamayan bir py seçim sonrası ani düşüşe longlar o longladıkça ağa shortlar,...
dolayısı ile flat olanların seçim sonrası ilk atlayanları yukarıdaki gibi bir durumla karşı karşıya kalbilecekken,
eğer böyle bir oynaklık vuku bulursa burada yapılacak doğru iş iş bu oynaklığında geçmesini beklemek olur, zira oynaklık bitmeden yön takibi oldukça zor olur,....
böylesi bir durumda oynaklığın bitmesini beklemek ve sonrasında büyük portföyü takip ky anlamında yerinde bir karar olur[/quote]
ve rakamlar, daha önce yazdık analiz ettik,
buna göre mevcut durum long,.....anacak 81250 üstünde kalmadıkça long a tahakkuk alamayacaksınız,.......
tersinde buradan short ve ya önceden short devam edn kişi, 74250 altına düşmedikçe tahakkuk alamayacak,.....
yani ödemesi her iki kesim içinde longa 81250 üstünde , shorta 74250 altında yapılacak, torba yasada yayınladım oradan okuyun, mutemetliklerde bu şekilde genelge gönderdim,....
-
herkes nefesini tutmuş bekliyor herhalde aşağı mı yukarı mı diye..seans sonuna doğru hareketini yapıp kimseye al ya da sat fırsatı vermeyecek gibi geliyor üstad.
-
[quote=nedim972;360347]herkes nefesini tutmuş bekliyor herhalde aşağı mı yukarı mı diye..seans sonuna doğru hareketini yapıp kimseye al ya da sat fırsatı vermeyecek gibi geliyor üstad.[/quote]
bu günün hareketinin aşağı veya yukarı olsa dahi hiç bir önemi ve ehemniyeti yok,....
-
bunu soba ve odunda yazdık, py mal çıkarak kendi ehemniyetini optimum fiyattan sağladı son 3 gündür, artık seçim sonrası bu çıktıklarını agresif olarak seçim sonucu yönünde işleme koyacak,....
yani yaş ve kuru odunların hepsini sobaya atmadı,.....az önce yazdık, tutmaya özen gösteriyor, yoksa odunsuz kalır,...
işte dediğimiz gibi burada yol ayrımı riske girmek ve ya girmemek hepsi bu,...yani pozu bırakmak veya bırakmamak,.....o diyorki bırakın,.....çünkü odun istiyor, belliki kendisi soba,....
-
dikkat ederseniz dün değer vermedim, anlamı yoktu çünkü,....bu günde analiz yapmıyorum yön konusunda yine anlamı yok,...porföy hesabı ön planda tutulmalı artık,....
-
400-500 arası açıkladığımız long kriter bu GÜN İÇİN için 500-600 üstünde kalışa kaldı,..
-
walla gandi üstad odunu sobayı bilmem..
lönk ve beklmedeyiz...
neden..
sistemsiz girdik.. sakata geldik.. ölü taklidi yapıyoruz..
yani ölümüne mokoko..
niye poz az köküde gitse önemli değil.. ama al-ver yaparak çok zarar yazıyoruz..
sakin sabırlı ve sistemliyiz..
-
[quote=küçük_k;360375]walla gandi üstad odunu sobayı bilmem..
Lönk ve beklmedeyiz...
Neden..
Sistemsiz girdik.. Sakata geldik.. ölü taklidi yapıyoruz..
Yani ölümüne mokoko..
Niye poz az köküde gitse önemli değil.. Ama al-ver yaparak çok zarar yazıyoruz..
Sakin sabırlı ve sistemliyiz..[/quote]
bende senin gibiyim fark yok, poz alıyorum bekliyorum geliyor stobumu patlatıyor, ancak almadığım puvan 3000 puvanı bulmuştur son üç günde,....örnek en son 77875 i patlattı,...400 lere vermedim, bunun yerine stop uyguladım geldi patlattı,....üç gündür böle,...önünde klavyeye bakıyor, kimler varsa üstüne ç.ullanıyor sonra terse gidiyor,.....çivisi çıkar demiştik, bu o....
-
şimdi 768xx civarlarından longla seçime girecem, plan bu,...77575 civarını delerse benim fiyata gelir,....bana bakıp long girmeyin ha......dedim portföye göre böle,....
-
Bu gün açılışta 5 lik stobu 600 le patlatmış dönmüş ihalal etmiş, o nedenle 77575 rakamı oralara gelirse çalışır short ama ben tersine gidecem o taktirde 77-768xx gibim, long kriter ise bunun 1000 puvan üstünde, shortla long kriter arasında 1000 puvan var arası malum,.....
-
Short gösterirse makul yereden portföyüme uygun l olacam, histo sistem long .....long gösterirse falat olcam seçimde,....
-
indi üstadım atıyorum günlükteki 21 ho yu 15 dk lıkta nasıl gösterebiliriz bunun bir yöntemi varmı ?
-
[quote=eyyüp;360389]indi üstadım atıyorum günlükteki 21 ho yu 15 dk lıkta nasıl gösterebiliriz bunun bir yöntemi varmı ?[/quote]
valla onu pek bilmiyorum, bilen arakadaşlar var, bir de hisse netin böyle bir bölümü var bildiğim kadarı ile,...
-
Görüyorsunuz deyilmi, bunlar için sorun yok hepimizin s sonrası tıpış tıpış geleceğini biliyorlar, orada hesabı görürüz diyorlar, dji nerde bunlar nerede,.....sürüyü tutma çabası devam ediyor,....
-
buralarda sanki mal boşaltma derdindeler gibi üstadım
-
[quote=kanterturk;360398]buralarda sanki mal boşaltma derdindeler gibi üstadım[/quote]
abim bunalarda mal kalmadı olanıda 3 gündür başalttılar,....aps kriterimiz 180000 üstü idi,......malumunuz, şimdi aps anlamında py dipte, kalanıda uçmasın diyorlar, mevzuu bu, mal olayına gelince, jiletçi tabir ettiğim küçük hisseler var, bunlardan bir iki önünüze koyun demiştim geçmişte, bunlar almadı almıyorlar şu ana kadar,..
86xxx düşüşndeki küçük yatırımcılarını yukarıda bıraktılar bunu sürdürüyorlar,....bunlar öle kazanır çünkü, bankalara gelince bunlar ülkeyi taşıdıklarından bindiği dalı kesmezler, bizde endex takip ettiğimizden bu sıkışmışlık yaşanıyor şimdilik,
sonuç ya risk ya riskden uzak durma, s sonrası içinde portföy ölçüsü koyma şart, eğer pozda isek,...
-
Bu aps yi tam vade başından bu yana çok iyi etüd ettik ve yazdık, 180000 çok iyi iş çıkardı,.....
-
üstad kararın ne.. pozlu mu tozlu mu giraceksin seçime..
-
[quote=küçük_k;360407]üstad kararın ne.. Pozlu mu tozlu mu giraceksin seçime..[/quote]
abim şu 77000 lere gelirse l olacam, yoksa poz yok, beni devre dışına attı nasıl attı, kendisiyle BİRLİKTE O FLAT OLDU BENDE OTOMATİK FLAT, SHORTUNU LONGA , LONGUNU SHORTA VEREEK SON ÜÇ GÜN FLATLADI,.bir bildiği vardır, kendini istemedi benide istemedi,...
-
Eveeet,
makul yer dedik,....makul yerde kapatıyor, bankalar bir yere gidemEzlerdi, mecburlar dı 74 den dönmeye,.....finanas cephesini yazdık,
ver gi paketi,....YAZDIK
Faiz aratarsa sıcak gelir,
faiz yerinde sayarsa cariyi kapatmaya çalışırlar,
bütün bu ikisi dışında büyük hacim varki, olağan üstü procelerle olağan dışı fon çekmek ve mevcut cariyi önemsizleştirmek üzerine kurulu,..bunları takip,....
Siyaseti yazdık artık türkiyede muhalefet yoktur, iktidar ile muhalefet aynıdır tamamen aynıdır,.....
Siyaset ön planda olacak artık, siyasette küçük farklar ülkede büyüksonuç bulacak, bunlar olmadan fon girişi zor,....önce siyaset sonra fon, yani fon fon,.....
Seçimler vatana millete hayırlar vesile etsin,hakeden kazansın...diyeceğim budur,.....
Cümleten hayırlı haftalar,....
-
PAZAR GÜNKÜ seçimin memleketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum,kim kazanırsa kazansın,
Türkiye kazansın inş...
-
Sayın INDRAGANDİ emekleriniz bizlerle paylaştığınız için teşekkürler...
seçimler ülkemize hayırlı olur inşallah...
herkeze ii akşamlar...ii tatiller...
-
iyi tatiller arkadaşlar ,Allah milletimize başta akıl fikir sonra huzur ve bereket versin
-
kısmen zararda olsa flat şimdilik kafa rahat
para gereklidir ancak mutluluğun ilacı değildir
mutlu kalın
-
[quote=elstock1;360251]elstock1.[/quote]
[quote=egim;360256]egim.[/quote]
[quote=cozbek83;360267]cözbek83.[/quote]
[quote=ayuthaya;360277]ayuthaya.[/quote]
[quote=milaslı;360334]milaslı.[/quote]
TEŞEKKÜR EDERİM dostlar.brv
yarınlarınızın bügünden iyi olmasını DİLERİM...
-
Günaydın cümleten,....
Lonng halen devam ediyor,...
Tahakkuk ise yok(81250), yani long parasına kar alamıyor,....
77700-600 aşağıda önmli,
7876xx yukarıda önemli,...
Bu iki değer arasında yaty bir py sa, birini kıracak elbet,...