Cuma günü vobda oluşan market profilimiz.
[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/4013/84359814ur9.jpg[/IMG]
Printable View
Cuma günü vobda oluşan market profilimiz.
[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/4013/84359814ur9.jpg[/IMG]
[QUOTE=teo;38399]Uzun yıllardır trade derim, binlerce indikatör denedim,Gann,Fibo,Ew,
Point and Figure Charts,Renko ne ararsanız denemiş bulunmaktayım.
SAnırım borsada para kazanmanın yolu önce marketi anlamaktan geçiyor.
Bizler indikatör esareti ile asıl önemli fotografı görmüyoruz.[/QUOTE]
Üstad sana katılmıyorum.Haddimede değil biliyorum.Senden ve Oğuz abiden çok şey öğrendim-Öğrendik!
Bu topiğe ilk defa yazıyorum sürekli takip etmeme refresh etmeme rağmen.Konu bütünlüğünü ve ahengi bozmamak adına çünkü buraya yazacak kadar ne teknik nede yazılım bilgim var! Naçizane görüşüm disiplinli olamıyoruz.Azda olsa kazandıran bir sistem varsa ve adam gibi uygulansa buradan para kazanmak aslında çok kolay.Mesela siz hiç bakmasanız bir çocuk tutsanız ve oğlum kırmızı ok gelince sat.Yeşil çizgi gelince al başka hiçbir iş yapma.Al bu arada çayda iç deseniz o çocuk sizin sisteminizle sizden fazla kazanır.
Bizi yenen efendim py cit1 cit3 filan değil biz bize yeniliyoruz.
Saygılar.
[QUOTE=AMON RA;38452] Bizi yenen efendim py cit1 cit3 filan değil biz bize yeniliyoruz.
Saygılar.[/QUOTE]
sen artık bırak bu işleri , çocuğun gazı nasıl çıkartılır onu yaz , yeni çocuk sahibi olacaklar öğrensin:) Neticede o da bir sistem sayılır...:)hehehe..
bu arada yazamadım, allah analı babalı ve sağlıklı etsin inşallah,
bebeğimize eziyet etmede sünnetini bu yaştayken yaptır, ben öyle yapmıştım...
Çok sevindim...
[QUOTE=teo;38453]sen artık bırak bu işleri , çocuğun gazı nasıl çıkartılır onu yaz , yeni çocuk sahibi olacaklar öğrensin:) Neticede o da bir sistem sayılır...:)hehehe..
bu arada yazamadım, allah analı babalı ve sağlıklı etsin inşallah,
bebeğimize eziyet etmede sünnetini bu yaştayken yaptır, ben öyle yapmıştım...
Çok sevindim...[/QUOTE]
Sağolasın abi! Allah herkese nasip etsin.Sünnet işi aklımda çocuğu hırpalamadan halledecez inşallah..lelele.lelele
sn teo su dun yazdiginiz yazi muhtesem gercekten ogrenmede sise agiz prenisibi siz buralardan bedel odeyip gecip en degerli bilgileri bizimle paylasiyorsunuz cok tesekkurler.
hem kendinizi asiyorsunuz her seferinde hemde bize yeni ufuklar gosteriyorsunuz. biz tek boyutlu hadi iki boyutlu trade eden insanlariz. ama bunu ucuncu hatta 4 boyutu oldugunu gostermissiniz. bildiginiz gibi tek veya iki boyutlu nesnler akilli bile olsalar diger boyutlari bilemezler en fazla hissederler o da bazilari.
[QUOTE=teo;38399]
Aşagıda Cuma günü Dow kapanışta Cit1 gurubunun (Floor) maldan görevi itibarı ile çıktığını,Cit2 (commercials) 3918 net olarak malda olduğunu,Ve maalesef Cit4 (ky) gurubunun ise shortta olduğunu görüyoruz.:)
Yani hiç bir şey bilemiyorsak Sadece Commercialları takip ederek poziyon alabiliriz.(Cit2)..
Çünkü commercials lar her zaman habere ve bilgiye herkesten önce ulaşır,
[/QUOTE]
sn teo burada anlamadigim sey cuma gunu orneginde cit2 takip edilsin demissiniz ama cit2 longda cuma gunu cit4 yani ky ise shortta. fiat dusuyor. eger takip edilirse yanlis yonde kalinmis olmuyormu.
[QUOTE=AMON RA;38452]Üstad sana katılmıyorum.Haddimede değil biliyorum.Senden ve Oğuz abiden çok şey öğrendim-Öğrendik!
Bu topiğe ilk defa yazıyorum sürekli takip etmeme refresh etmeme rağmen.Konu bütünlüğünü ve ahengi bozmamak adına çünkü buraya yazacak kadar ne teknik nede yazılım bilgim var! Naçizane görüşüm disiplinli olamıyoruz.Azda olsa kazandıran bir sistem varsa ve adam gibi uygulansa buradan para kazanmak aslında çok kolay.Mesela siz hiç bakmasanız bir çocuk tutsanız ve oğlum kırmızı ok gelince sat.Yeşil çizgi gelince al başka hiçbir iş yapma.Al bu arada çayda iç deseniz o çocuk sizin sisteminizle sizden fazla kazanır.
Bizi yenen efendim py cit1 cit3 filan değil biz bize yeniliyoruz.
Saygılar.[/QUOTE]
sizede katiliyorum hemde simdi canli ornekli mesela long verdi az once aldim baktim sat verdi flat oldum 25 puan karla:) ama flat yerine satsa idim tam 500 puan daha kazancaktim su cocuk ornegi cook dogru.
cocuk orada poz kapatip o kadar short acacakti.
bu mikro boyutta nafaka cikarmak icin guzel yontem.cocugu kontrol etmek icin bazi ilkeler koymak gerekli ama. cocuk cuma gunu al yapardi veya aldiklarini satmazdi.
ama isin makro boyutu var sn teo nun degindigi bu.
yani her ikiside dogru.
yani savasa yukaridan bakip ne yapacagini kestrip oyle ormana dalmak gibi.
yoksa yenilmek kacinilmaz elinizde ne olursa olsun.
[QUOTE=nyse-dj;38508]sn teo burada anlamadigim sey cuma gunu orneginde cit2 takip edilsin demissiniz ama cit2 longda cuma gunu cit4 yani ky ise shortta. fiat dusuyor. eger takip edilirse yanlis yonde kalinmis olmuyormu.[/QUOTE]
orada şöyle bir durum var,
cit2 ler genellikle amerikada buna herkes baktığı için pozisyonlarını saklıyabiliyorlar, spread de yapmış olabilirler.
Ayrıca uzun vade oynadıkları için full kaldıraç olmuyorlar, mesela 1 milyon dolar ile oynuyorlarsa bunu 100.000 dolarını buraya yatırıyorlar, 100.000 dolarda, 1 yılda 100.000 getirirse toplamda %10 kazandıkları için enflasyon üzerinde kazanç getirdikleri için başarılı fonlar oluyorlar.
Ben onları hiç bir şey bilmiyorsanız takip edin diye yazdım...
Sevgiler...
İşe yarayabileceğini düşündüğüm piyasa diplerindeki ruh hali (sentiment) ile ilgili bazı gözlemlerimi aktarmak istiyorum:
1. Medyada çok bilmişlerin yandık bittik dünyanın sonu geliyor şeklinde değerlendirmelerinin tavana vurması. Forumlarda da benzer şekilde oluyor.
2. Aşağıda yeni hedeflerin dile getirilmeye başlaması ve hedeflerde aranın iyice açılması(10000-20000 daha aşağısı vb)
3.Uzun süredir stop yapılmadan taşınan pozisyon konusunda medyada ve kulislerdeki çok bilen abilerden etkilenerek ve artık inat etmekten vazgeçerek tersi pozisyon alınması(long iken tam piyasa dönmeden önce short olunması).
4. Piyasaya ilginin azalması bezginlik (forumlarda katılımın azalması)
5. Trend değişimi öncesi kişisel polemiklerin ve yıkıcı tartışmaların,sataşmaların artarak tavana vurması.
Piyasa tepeleri için de ruh hali tam tersi oluyor(Aşırı olumlu ruh hali, çok yukarılarda yeni hedefler, uzun süre taşınan shortların kapatılıp long olunması )
Sanırım market sentiment' ini de alet kutusuna atma zamanı çoktan geldi geçiyor.
Yarın için Vob Market Profile Değerlerimiz.Buna göre price value area 40.25 üstü longa, altı ise shortları tutmayı gerektirir.Volume value area ise 40.200 üstü long demekte...
TPOC'un Value Area uzerinde 158, altında ise 99 olması, tahtada asıl yönün short olunması ve satış baskısının devam ettiği, ve geceye short girilmesi gerektiğini söylüyor,
Artık indikatör kullanmadığım ve sadece market profile baktığım için bundan sonra sadece market Profile yorumlarımı yazacagım..
[IMG]http://img376.imageshack.us/img376/8558/24yq4.gif[/IMG]
[QUOTE=teo;38658]Yarın için Vob Market Profile Değerlerimiz.Buna göre price value area 40.25 üstü longa, altı ise shortları tutmayı gerektirir.Volume value area ise 40.200 üstü long demekte...
TPOC'un Value Area uzerinde 158, altında ise 99 olması, tahtada asıl yönün short olunması ve satış baskısının devam ettiği, ve geceye short girilmesi gerektiğini söylüyor,
Artık indikatör kullanmadığım ve sadece market profile baktığım için bundan sonra sadece market Profile yorumlarımı yazacagım..
[IMG]http://img376.imageshack.us/img376/8558/24yq4.gif[/IMG][/QUOTE]
bu market profile ile aynı giriyorum ben gecelere mesela cumadan longtum o da oyleymiş bugunde shortum o da oyleymiş ama yarın çarpılıcakmışım gibi bir his var :)
[QUOTE=furkan;38663]bu market profile ile aynı giriyorum ben gecelere mesela cumadan longtum o da oyleymiş bugunde shortum o da oyleymiş ama yarın çarpılıcakmışım gibi bir his var :)[/QUOTE]
Cuma long değildi aslında, value değerinin üstünde kapattı, lakin close bu değerinin dışına taşamadı , (üst band) ayrıca tahtada satış baskısı devam ediyordu, burada en iyi yapılması gereken flat olmaktı.
Nedeni, satış baskısı devam ettiği sürece value area nın uzerıne bıle cıksa, bırbırlerını onaylamadıkları için flat kalmak daha doğrudur.
Bende flat girmiştim..Gerçi her gece ben flat giriyorum,Bunu gün içi trade için kullanıyorum...
Ama herhalde poz alsaydım geceye her iki sinyalde biribirini onayladığı için short girerdim...
bende ztn sizin program yok ama markete gore hareket etmeye calısıyorum bugunde 39300dip olur diyordum bollingerin altı diye 39400 gordu ama aç gözlülük edip devam ettim kısaya 38900den kapatmayı düşünüyordum ama dow bekleidigmden erken buldu dibini.
[QUOTE=furkan;38668]bende ztn sizin program yok ama markete gore hareket etmeye calısıyorum bugunde 39300dip olur diyordum bollingerin altı diye 39400 gordu ama aç gözlülük edip devam ettim kısaya 38900den kapatmayı düşünüyordum ama dow bekleidigmden erken buldu dibini.[/QUOTE]
Bu programı ben kendim tüm bayram boyunca yazdım,matriksten aktarma yaparak kullanıyorum ,artık indikatöre bakmıyorum, önümde sadece bu ve fiyat grafiği var,ama programada pek ihitiyacınız yok, excel ile de rahat değerleri bulabilirsiniz.Biraz uğraştırır sadece, ama neticede yapar.
Şu an bile bazı hataları çıkıyor, düzeltiyorum çıktıkça...
[QUOTE=teo;38666]Cuma long değildi aslında, value değerinin üstünde kapattı, lakin close bu değerinin dışına taşamadı , (üst band) ayrıca tahtada satış baskısı devam ediyordu, burada en iyi yapılması gereken flat olmaktı.
Nedeni, satış baskısı devam ettiği sürece value area nın uzerıne bıle cıksa, bırbırlerını onaylamadıkları için flat kalmak daha doğrudur.
Bende flat girmiştim..Gerçi her gece ben flat giriyorum,Bunu gün içi trade için kullanıyorum...
Ama herhalde poz alsaydım geceye her iki sinyalde biribirini onayladığı için short girerdim...[/QUOTE]
cuma 43.875 kapatti degilmi burada "close bu degerin disina tasamadi demissiniz"
bu hangi deger tum degerler gecilmis gibi gozukuyor cuma icin.
[QUOTE=nyse-dj;38728]cuma 43.875 kapatti degilmi burada "close bu degerin disina tasamadi demissiniz"
bu hangi deger tum degerler gecilmis gibi gozukuyor cuma icin.[/QUOTE]
geçen cuma value area 42.725-43175 idi, fakat tpolarda açıkça satış baskısı görülüyordu, ben geceleri poz . ile girmiyorum,ama farklı sinyallerde gece girmek isteyenler için flat kalmayı önerebilirim..
sistem basarmis ama ben basaramamisin "su cocuk ornegi dogru" olurmu canim yasa cikacak onun icin yukseldi sat sinyaline uyulurmu hic cik cik deyip uymuyor insan ve digerleri. madem sistemin var uysana kardesim kendime diyorum.yok olurmu 3-5 kurus kazanacam yada cok biliyorum ya yada digerleri.
[IMG]http://img356.imageshack.us/img356/6351/60sajm9.jpg[/IMG]
[QUOTE=nyse-dj;38732]olurmu canim yasa cikacak onun icin yukseldi sat sinyaline uyulurmu [/QUOTE]
evet bu durum çoğu kişiyi yanılttı, halbuki grafikler karar çıksada çıkmasada basacaklar diyordu...
Genelde bunu hep yapıyorlar son 10 dakika 1000 puanlık veriş olurmu, sat vermeyen sistem kaldımı sizde...
Eskiden ayılar vardı, simdi boğalar geldi,ayı moduna büründü,hep psikolojiye oynuyorlar...Tüm ibreler yukarı dediği için geceye long girdim...
[IMG]http://img225.imageshack.us/img225/3812/56416566oz1.jpg[/IMG]
tuhh o zaman bu yeni yaklasimda para etmemis gozukuyor.
gece poz ile girmem demistiniz bunu neden degistirdiniz sn teo.
birde butun ibreler dediginiz farkli tabi ama klasik indikatorler hep satta idi en azindan bendekiler.
[QUOTE=nyse-dj;55048]tuhh o zaman bu yeni yaklasimda para etmemis gozukuyor.
gece poz ile girmem demistiniz bunu neden degistirdiniz sn teo.
birde butun ibreler dediginiz farkli tabi ama klasik indikatorler hep satta idi en azindan bendekiler.[/QUOTE]
o çalışmasına çalışıyorda, uygulayan teo da iş yok, point of controlun altında long girilirmi, amon-ra nın çaycı misali... piyasa boğaymış, adamlarda dayanacak para var, 35.000 düşürüp 39.000 yapıyorlar,
kayıtsız uygulayamadım, sebebi daha bu sisteme tam alışamadım, beynimde farklı yorum yapınca, en kötü günde bana denk geldi,
Yapacak bir şey yok...Bundan sonra kazanırız,azmimi kaybetmedim...
[QUOTE=sentinus;38610]İşe yarayabileceğini düşündüğüm piyasa diplerindeki ruh hali (sentiment) ile ilgili bazı gözlemlerimi aktarmak istiyorum:
1. Medyada çok bilmişlerin yandık bittik dünyanın sonu geliyor şeklinde değerlendirmelerinin tavana vurması. Forumlarda da benzer şekilde oluyor.
2. Aşağıda yeni hedeflerin dile getirilmeye başlaması ve hedeflerde aranın iyice açılması(10000-20000 daha aşağısı vb)
3.Uzun süredir stop yapılmadan taşınan pozisyon konusunda medyada ve kulislerdeki çok bilen abilerden etkilenerek ve artık inat etmekten vazgeçerek tersi pozisyon alınması(long iken tam piyasa dönmeden önce short olunması).
4. Piyasaya ilginin azalması bezginlik (forumlarda katılımın azalması)
5. Trend değişimi öncesi kişisel polemiklerin ve yıkıcı tartışmaların,sataşmaların artarak tavana vurması.
Piyasa tepeleri için de ruh hali tam tersi oluyor(Aşırı olumlu ruh hali, çok yukarılarda yeni hedefler, uzun süre taşınan shortların kapatılıp long olunması )
Sanırım market sentiment' ini de alet kutusuna atma zamanı çoktan geldi geçiyor.[/QUOTE]
6. madde eklemek gerekirse:
6. Çoğunluk kontratın büyük farkla dönüşten önceki ve sonraki gün terste kalması. Dönüşten önce herkes cesaretle mala saldırıyor ertesi gün terse geliyor tam da terse geldiği gün dönüş oluyor fakat ikinci ters oluyor bu kez kimse alışa cesaret edemiyor piyasanın kurtları dışında. Bu durum sanırım çoğunluktaki panik ve korkunun derecesini ifade ediyor.
İzniniz olursa hala yanıtını bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum.
Büyük eller, güçlü oyuncular, piyasa yapıcı ne isim verirsek artık, bu oyuncular Vob da geceye pozisyon taşıyor mu?
Taşıyorlarsa nasıl bir vade stratejisi çiziyorlar?
Çözebilen arkadaş varmı?
[QUOTE=shibumi;55234]İzniniz olursa hala yanıtını bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum.
Büyük eller, güçlü oyuncular, piyasa yapıcı ne isim verirsek artık, bu oyuncular Vob da geceye pozisyon taşıyor mu?
Taşıyorlarsa nasıl bir vade stratejisi çiziyorlar?
Çözebilen arkadaş varmı?[/QUOTE]
piyasa yapıcı hariç elbette hepsi poz taşıyordur risk algılamasına göre, ky geceye poz taşımaz isterse ama 20.000 kontrat işlem yapan commercials fonlar, bir yön alıyordur mutlaka, muhtemelen daha uzun vadeli periyodlarla strateji belirliyorlardır.
mesela kontra 2 aylık ise, 2 aylık vade için günlük veya seanslıklar olabilir.
Ama bunların yaptıkları genelde ortalama düşürerek trade etmek,
Diyelimki short yaptınız, O ay ki vade de hep short yapıyorlar hiç duruşunu bozmadan vade sonuna kadar.
Yukarı çıktıkça short ,aşagıdan poz kapa, yeniden short, böylece sürekli ortalamayı yukarı çıkarıyorlar,
Iki kurum alalım, birisi short biriside long yapıyor diyelim.
39000 den mesela short yaptı ise a kurum, düştükçe shortların birazını kapatıp, çıktıkça birazını short yapar.
Diğer kurumda 39.000 den long yapsın, Çıktıkça longları birazını kapatıp, düştükçe o birazı ile longlar, bu da bir şekilde ortalamasını düşürür.
Neticede her ikisi de vade sonunda karlı çıkabilirler.Eğer ortalamaları çok yukarıya çekebilmişlerse.
Hatta ben vade sonunda anlaştıklarını bile düşünüyorum...Diğer vadeye taşıma olarak...
[QUOTE=teo;55146]o çalışmasına çalışıyorda, uygulayan teo da iş yok, point of controlun altında long girilirmi, amon-ra nın çaycı misali... piyasa boğaymış, adamlarda dayanacak para var, 35.000 düşürüp 39.000 yapıyorlar,
kayıtsız uygulayamadım, sebebi daha bu sisteme tam alışamadım, beynimde farklı yorum yapınca, en kötü günde bana denk geldi,
Yapacak bir şey yok...Bundan sonra kazanırız,azmimi kaybetmedim...[/QUOTE]
ben kaybettim gibi 2 bin puan yukselmeden az once sat gelmisti ilerliyordu bende sattim cok hizli oldugu icin 40 bin olunca gorduk. sonra 39.200 den yine sat verdi sattim bu sefer yine yukseldi 39.7 ye bende film koptu 5 dk ka sinirlerime hakim olsa idi hem zarar kapayip bir misli kara gececektim yine benimle oynamaya basladilar sagolmasinlar. yani iki kere bes dk az bir zaman yine belimi buktu.
bugun icin yeni yaklasimla bir anlatim yapabilirmisiniz sn teo tabi zamaniniz ve isteginiz olursa. moralim cok bozuk belki bana destek olur. tutunacak dallarimi kestiler. sorun sistemin kotulugu degil cok hizli cikis ve sinirlerin tahrip edilmesi.
XU30da 20 dakikalık periyotta reverse bearish divergence oluşmuş.
XU100de daha net.
teo piyasa yapıcıların çalışma şeklini çok güzel açıklamışsın.
Market Profili nedir bize ne sunar..
Indikatorler sizlerinde bildiği gibi, fiyat hareketlerini yansıtırlar.Eger hıgh veya lowlar değişmişse,
bir şekilde bunu algılarlar ve gecikmeli olarak haberdar ederler.
Market Profile ise, marketin olusması ile beraber bize, value area sunar.
Bu alan bize fiyatın en cok ıslem gordugu kademeleri (bandları) belırler,Dolayısı ıle markette olusan fıyatın
gercek degerını tesbit eder.
Bu deger bizim ne işimize yarar.Öncelikle o gün veya sizin belitleyeceğiniz herhangi bir günde
fiyatın gerçek değerini , yani pahalımı ucuzumu olduğunu belirtir.
Tabi bunu belirlenmesinde başka faktörlerde mevcuttur.
Şöyle bir örnek vereyim.
Evinizin fiyatı 100.000 YTL,Ama birisi size 90.000 YTL teklif etti,
Bu örnekte evin kıymeti value areadır.Ama fiyat (teklif edilen) 90.000 YTL dir.
BU evin kıymetini birde mevcut ortam belirler,Eğer öğrenci sezonu ise evin kıymeti artacağı gibi,
talep yoksa evin kıymetide düşecektir.
Market value 'un bilinmesinin avantajı, öncelikle trade yaparken, hangi fiyattan almalıyım veya satmalıyım
öngörüsünü verir.
Mesela buğün Market Value değeri 39.550 idi.Bu nedenle long olacakların buradan alması,short olacaklarında buradan satması gerekir,
bu teoriye göre.Bu şekilde malınızı değerinden alır veya satarsınız.
EGer value area ile volume area içiçe girmiş ise, piyasa nötr dür yataydır,Ve trade eden gruplar nereye gideceğini bilmiyorlardır.
Burada da value değerinin altında( ucuza) almak, value değerinini üzerinde (pahalı satmak ) esastır.
Eğer bir ev, piyasa değerinin çok altında satılıyor ve buna volume ile iştirak ediliyorsa, o zaman bir anormallik vardır.(trend)
Yani buğün değerimiz 39.550 olduğunda Efg ve Deutche bu malı 38.500 den vermeye razı ise, bu ciddi bir uyarıdır.
Ğeçen çarpılmamın sebebi bu idi.(Ciddiye almamış, ve değerinin altında diye long yapmıştım).Bu sefer aynı hataya düşmedim.
Burada eğer ucuz fiyattan alıyorsanız bile, kapanış daha da ucuzladı ise hemen stoplayıp shorta geçmek gerekir.
Indikatörlerde yaşanan sorun şudur, periyod sorunu.Yani 40 periyod bir cci sat vermezken,14 periyod bir cci satdadır.
Bu da ciddi bir sorundur.Hangisine inanmak gerekir.Ayrıca 5 dak.satdadır.60 dak aldadır.Bu da sorun.Hangisine inanacağız.Metastock ile optimize de işe yaramaz, Geçmişte çalışır, gelcekte o değer zarar yazdırır.
Market Profilinin en önemli avantajı zaman dilimi yoktur,Çünkü periyoda bağlı değildir.
Sadece Marketin haritasını çıkartır,rontgenine bakarsınız.
Sevgiler...
[QUOTE=sentinus;55335]XU30da 20 dakikalık periyotta reverse bearish divergence oluşmuş.[/QUOTE]
hakikatten , ne tatlıymış ben farketmedim, ekranda indikatör olmadığı için,
seans içinde de farkettiğinizi burada paylaşırsanız, çok memmun olurum...
[QUOTE=men;55373]teo piyasa yapıcıların çalışma şeklini çok güzel açıklamışsın.[/QUOTE]
okuduğunuz için sevindim...Teşekür ederim.
[QUOTE=teo;55544]hakikatten , ne tatlıymış ben farketmedim, ekranda indikatör olmadığı için,
seans içinde de farkettiğinizi burada paylaşırsanız, çok memmun olurum...[/QUOTE]
İndikatörler ekranımda hep durur. Spot ikinci seans açılmadan hemen önce yazmıştım bunu. İkinci seans açılışta bir miktar geriledi spot. Öğleden sonra çok patinaj yaptılar belli ettiler niyetlerini. Dikkatimi çeken formasyonlar görürsem buraya eklemeye çalışıyorum zaman zaman. Selamlar.
SPX ve DOWda stop oldum hafta sonunu beklemeye gerek yok 7200 menzile girdi ne zaman görürüz bilmiyorum ama çok uzun sürmeyecek bu gidişle SPXde hızla 768e doğru yol alıyor. Artık teknik analiz yerine Free Fall Theory'i kullanmak lazım. 7200 ve 768in kırılması ile dünyada büyük bir spekülasyon dönemi bitecek ve sonuçları dramatik olacak 1-2 senede düzelmesi mümkün değil.
sn teo yeni yaklasima ait detayli aciklamalar icin tesekkurler. ufkumuz genisliyor vay be diyoruz. hep merak etmistim ama boyle detayli kafa yoramamistim.bu degerleri nasil hesaplarda bir fikir olusturabiliriz basitce.
[QUOTE=nyse-dj;55658]sn teo yeni yaklasima ait detayli aciklamalar icin tesekkurler. ufkumuz genisliyor vay be diyoruz. hep merak etmistim ama boyle detayli kafa yoramamistim.bu degerleri nasil hesaplarda bir fikir olusturabiliriz basitce.[/QUOTE]
Bunu excelle yapabılırsınız, ben bunun ıcın program yazdım, sureklı her tıckte gosterıyor, sıze verdıgım dokumanda bunların nasıl hesaplanacagı yazıyordu,Istersenız buraya da yazabılırım.
Eger bende kı yazdıgım programı ıstersenız (dokumanlarda yazan tum degerlerı her tıckte gosterıyor), ucret ıstemek zorundayım...
Sevgıler...
[QUOTE=teo;55691]Bunu excelle yapabılırsınız, ben bunun ıcın program yazdım, sureklı her tıckte gosterıyor, sıze verdıgım dokumanda bunların nasıl hesaplanacagı yazıyordu,Istersenız buraya da yazabılırım.
Eger bende kı yazdıgım programı ıstersenız (dokumanlarda yazan tum degerlerı her tıckte gosterıyor), ucret ıstemek zorundayım...
Sevgıler...[/QUOTE]
o zaman okudugumda cok anlamamistim sizin aciklamalarinizla biraz sekillenmeye basladi. yeniden okumaliyim sanirim. tesekkurler.tickler 30 dklik mi olmak zorunda?
[QUOTE=nyse-dj;55769]o zaman okudugumda cok anlamamistim sizin aciklamalarinizla biraz sekillenmeye basladi. yeniden okumaliyim sanirim. tesekkurler.tickler 30 dklik mi olmak zorunda?[/QUOTE]
kıtap 30 dakıka kullanıyor, ama vıdeo hepsı olur dıyor, ben 30 dak kullanıyorum...
suan durum nedir arkadaslar yazabilicek olan varmi
Bugun vob value area ıcınde kapattı. Alanımız 35650-36350 idi, Bu nedenle geceye flat girmek daha dogru olurdu.Her sey olur,Yatay olabılır,Value areanın alt bandından acar, ust bandından acar.
Ama eger PAzartesı acılsta bu alanın uzerınde acarsa ( ve 3 tıck boyunca 30 dak) kalırsa long, altında ıse short olmak gerekır...