-
[QUOTE=ares;175805]problem datasızlık değil belirttiğim gibi günlük vob dan aldığım datalar da indikatörlerin kiminde gariplik oluyo , Vobix den aldığım 5 dakikalıkları günlük
te görüntüleyince problem gözükmüyor ,benim merak ettiğim bunun neden olduğu ...
ilginize teşekkürler[/QUOTE]
MEtastock kısa vadeli datadan uzun vadel idata türetirken sapıtıyor.
Bu yüzden doğrudan günlük datayı kullanmak lazım.
VOB dataalrına da güvenemiyoruz artık çünkü 26 Kaısm günü yarım gün de olsa seans yapıldı ama VOBun sitesindek itarihi veriler de o günden hiç bahsedilmemiş.
-
[QUOTE=VOBiX;175811]MEtastock kısa vadeli datadan uzun vadel idata türetirken sapıtıyor.
Bu yüzden doğrudan günlük datayı kullanmak lazım.
VOB dataalrına da güvenemiyoruz artık çünkü 26 Kaısm günü yarım gün de olsa seans yapıldı ama VOBun sitesindek itarihi veriler de o günden hiç bahsedilmemiş.[/QUOTE]
Teşekkürler sn Vobix tam sorumun cevabını aldım iyiki sormuşum :..:,ben ibs den manuel indiriyorum 5 dakikalıklarda bazen kapanışı 17,35 , bazen 17,30 bazen de
17,40 oluyor o da bir çorba , ama sanırım günlük ibs den manuel indirirsem pek sorun olmaz :)
-
[QUOTE=ares;175812]Teşekkürler sn Vobix tam sorumun cevabını aldım iyiki sormuşum :..:,ben ibs den manuel indiriyorum 5 dakikalıklarda bazen kapanışı 17,35 , bazen 17,30 bazen de
17,40 oluyor o da bir çorba , ama sanırım günlük ibs den manuel indirirsem pek sorun olmaz :)[/QUOTE]
17:40 olmaısnın sebebi bazı günlerde Kapanış Fiyatın Emirler oluyor. Piyasalar kapandıktan sonra örenğin dün 63900 kapandı ama 63850den 1 kontrat işlem geçti. Bu nednele oluşuyor 17:40 barı.
-
[quote=SEYYAH;175797]mehmet.ferit abi,
bir sorum vardı sana.müsait olunca bakabilirsen sevinirim.
çok teşekkürler,[/quote]
herşeyden evvel,dikkat etmemiştim ama şimdi geçmiş mesajlara baktım,abi diyorsunuz,tuhafıma gitti muhtemel sizden ve çoğu arkadaştan ufağımdır,evet sevgi veya saygınızdan söylüyorsunuzdur ama kendimi yaşlı hissettim,en iyisi bana abi falan demeyin,sokakta karşılaşsak muhtemelen memo falan dersiniz:)
istediğiniz cevapları yazmadım ama kendimce önemli bir iki konuyu tekrarladım,kolay gelsin...
-
[QUOTE=ares;175805]problem datasızlık değil belirttiğim gibi günlük vob dan aldığım datalar da indikatörlerin kiminde gariplik oluyo , Vobix den aldığım 5 dakikalıkları günlük
te görüntüleyince problem gözükmüyor ,benim merak ettiğim bunun neden olduğu ...
ilginize teşekkürler[/QUOTE]
Şimdi şöyle söyleyeyim ben hiç vob un sayfasında data indirmedim, Matriksten aktarıyorum... Ayrıca 5 dk lıklardan oluşturulmuş günlükler ile normal günlük datalar farklı olabilir... O yüzden herşeyin saf halini kullanmak lazım bence...
-
Arkadaşlar bir sorum olacaktı.
Metastock'da RSquared(C ,20) göstergesinin 5 günlük basit hareketli ortalamasını nasıl hesaplatabilirim.
Mov kullanarak yapmaya çalıştım ama yapamadım.
-
[quote=feridunabi;176051]Arkadaşlar bir sorum olacaktı.
Metastock'da RSquared(C ,20) göstergesinin 5 günlük basit hareketli ortalamasını nasıl hesaplatabilirim.
Mov kullanarak yapmaya çalıştım ama yapamadım.[/quote]
Mov(RSquared(C ,20 ),5,S)
-
[QUOTE=feridunabi;176051]Arkadaşlar bir sorum olacaktı.
Mov kullanarak yapmaya çalıştım ama yapamadım.[/QUOTE][QUOTE=flexy;176060]Mov([COLOR="Blue"]RSquared(C ,20 )[/COLOR],5,S)[/QUOTE]İşte böyle. Ayrıca şu mavi alana hangi göstergeyi yazarsanız onun 5 günlük basit hareketli ortlamasını hesaplatırsınız.
-
Arkadaşlar if then else komutunda then ve else den sonra birden fazla komut yazabiliyormuyum.
Ben şunu yapmak istedim ama olmadı;
if(Mov(RSquared(C ,20 ),5,S)>0.1,
{then} Cross(Q2,0),
a1:=1,
{else} 0)
Amacım şart gerçekleşirse Cross(Q2,0), satırını ve a1:=1 satırını çalıştırmak.
Değilse sıfır olacak.
Burada a1:=1 satırında bir problem var. Amacım Cross(Q2,0) komutu çalışacak ve a1 değişkenine 1 değeri atanacak.
-
[QUOTE=feridunabi;176269]Arkadaşlar if then else komutunda then ve else den sonra birden fazla komut yazabiliyormuyum.
Ben şunu yapmak istedim ama olmadı;
[COLOR="Red"]if(Mov(RSquared(C ,20 ),5,S)>0.1,
{then} Cross(Q2,0),
a1:=1,
{else} 0)[/COLOR]
Amacım şart gerçekleşirse Cross(Q2,0), satırını ve a1:=1 satırını çalıştırmak.
Değilse sıfır olacak.
Burada a1:=1 satırında bir problem var. Amacım Cross(Q2,0) komutu çalışacak ve a1 değişkenine 1 değeri atanacak.[/QUOTE]
Cross(Q2,0) den sonra and ya or operatörlerini kullanmanız lazım. virgül olmaz.
if([COLOR="Blue"]ŞART[/COLOR],[COLOR="Green"]SART GEREKLEŞİRSE İŞLEM[/COLOR],[COLOR="Red"]ŞART GERÇEKLEŞMEZSE İŞLEM[/COLOR])
Eğer indikatör ya da Astinin TGG göstergesi bir şey yapıaşcaksa işlem yazan yerlere sadece rakam da atanabilir.
Ali Veliyi döverse 1 puan dövemezse 0 puan alsın demek için if(Ali fights Veli,1,0) şeklinde olur.
-
Sn Vobix verdiğiniz JMA yı Metastock a nasıl gireceğiz bir türlü beceremedim ...
yardımcı olursanız sevinirim :)
-
Bu topikte ismim geçmiş...
Cevap hakkı doğdu..:D
Ama,konuşmama hakkımı kullanıyorum...:..: