-
-Bu sistem tüm piyasalara uygulanabilir hemen hemen ,ancak yukarda verdiğim MS formülleri vadeli u30 için geçerlidir.
-sarı çizgi kırılırken, kırılmadan emin olmak için hacmi takip edebilirsiniz.
-realizasyon için ,bu piyasanın 700-1500 puanlar arasında dolaşan yüksek -düşük farkı yol gösterici olabilir.
-ORB için geniş bilgi alacağınız bir kaynak:
[URL]http://files.meetup.com/81452/Trading%20The%2010%20Oclock%20Bulls.pdf[/URL]
-
[QUOTE=TyranT;188981]Sayin VOBIX,
Herseyi biranda soyleyip, "biz sunu yaptik, biz bunu yaptik" gibi megalomanlik yapmak niyetinde olmadigim icin bazi seyleri yuzeysel anlatiyorum. MS Downloader sayesinde anlik olarak programimiz verileri guncelleyebiliyor. biz hicbirseye karismiyoruz. o bize saat sonuna yaklastigimiz sirada duruma gore "bak yakinda poz degisebilir" yada "bak poz simdiden degisti, saat sonunda hala boyle giderse sen de degistir" gibi uyarilarda bulunuyor. bir sorun yoksa da hic ses etmiyor. otomatik al/sat konusunuda programla bir insanin hareketlerini simule edip, piyasadan cat diye yaptirabiliriz ama o riski almak istemiyoruz. cunku bazen hata verebiliyor sayfa. kitlenebiliyor. onu da biz kendimiz yapalim degil mi yani:)[/QUOTE]
Şu 5dkda bir sinyal verme ihtimali var, saat başı bakıp normal işimize bakıyoruz dediğinizden alternatif sunmak çin dedim.
-
[quote=VOBiX;189064]Est. ben 18 nuamr aoalrak etiketledim zaten bunu. Bilgi ve emeklerinizin yanı ısra karşılıksız paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler..[/quote]
Ben herkese yararlı olmasını dilerim.
Rica ederim.:)
-
[QUOTE=vobarey;189013]Unutmayınız Sn.Tyrant burada sizinle kimse makara yapmadı ve sizi gayette ciddiye aldı almaya da devam ediyor siz 3 ayınızı harcamış olabilirsiniz ama kendi adıma konuşayım biz de arkadaşımla 2 sene geceli gündüzlü çalıştık ve elde kendimize göre bir sistemimiz mevcut... O nedenle buradaki eleştirileri okurken yazan insanlarında sizin geçtiğiniz yollardan fazlasıyla geçtiğini unutmayınız...
Sonuçta hepimiz ne sistemler gördük mesela biri 61500 short demiş sona 5 dkda vob 61800 den 62500 e uçmuş arkadaş yazmış ki oraya zarar -400 puan meğerse sistemin ilk sinyali o 5 dklık içinde 61900 da görünmüş de poz ordan kapanmışta vs vs ve bu programı bu adam 20000 tl artı kdv ye indirimli sattığını söylüyor ama bakın 5 dklık kapanış 62500 varmı 61900 dan shortları kapatıp long a dönmenizin garantisi ya o tick içinde 62000 görülüp tick 61000 kapansaydı nolcekti??? Böyle pazarlamacılara ben sadece gülüyorum ve bu adam sitesinde [B]ayda 80 işlemle puanlar bastığını[/B] ifade ediyor grafikize ediyor anca bu tip ayrıntılara bakınca bu işin reelde öyle olamayacağını hepimiz biliyoruz ve sırf bu nedenlerden dolayı haddimiz olmadan bizde bazı engelleri aşıp bi yerlere geldiğimiz için eleştirilerimizi görüşlerimizi belirtiyoruz... Bir hatamız olmuşsa affola ancak burası içi boş bir aile değil...[/QUOTE]
Onbinde iki komisyonla işlem başına 30 puanı aracı kurum alır. Bir de aktiften emri vermezseniz terste kalma riskiniz olduğundan aktiften emri vermeden dolayı 25 puanlık kaymalar olacak. Piyasa hızlı hareket ettiyse bu kayma 200 puana kadar çıakbiliyor ama biz onu da 25 puan alırsak eder işlem başına 55 puan. Ayda 80 puandan 4400 puan yapar. Yani her aya -4400 puandan başlamış gibi olursunuz. Ben sırf bu komsiyon ve kayma meselesinden yeni sistem tasarımlarında getiriden çok işlem sayısının azlığına odaklandım.
-
[QUOTE=saraylı;189059]Svg .VOBİX,
Senin sitende de daytrading sistemi yoktu galiba,18. sistemin burda!.brv[/QUOTE]
Koydum bile :..:
-
[quote=VOBiX;188889]Bunun gibi mi? .dng[/quote]
[quote=VOBiX;189068]Onbinde iki komisyonla işlem başına 30 puanı aracı kurum alır. Bir de aktiften emri vermezseniz terste kalma riskiniz olduğundan aktiften emri vermeden dolayı 25 puanlık kaymalar olacak. Piyasa hızlı hareket ettiyse bu kayma 200 puana kadar çıakbiliyor ama biz onu da 25 puan alırsak eder işlem başına 55 puan. Ayda 80 puandan 4400 puan yapar. Yani her aya -4400 puandan başlamış gibi olursunuz. Ben sırf bu komsiyon ve kayma meselesinden yeni sistem tasarımlarında getiriden çok işlem sayısının azlığına odaklandım.[/quote]
Aynen dediğiniz gibi Sn.Vobix... Benim eski sistemim ayda 20 işlem yaparken şu an ben 10 işleme düşürdüm ki bahsettiğim yer 70-80 işlem aylık ort ile 16 ayda 170000 puanlardan bahsediyor eh sizin kısa hesabınız işin içine girince artı bi de tick sonunu beklemeden işlemlerin yapılma olayı ortadayken gerçekten herşey hikaye kalıyor... Ayrıca bu programlar demosu bile verilmeden satılmaya çalışılıyor bu da baya ilginç... yani burada kimseye düşmanlık beslemiyoruz tabi ama bazı şeylerin görülmesi bilinmesi ve farkedilmesi yatırımcıların bilinçlenmesi açısından çok ama çok önemli...
-
[QUOTE][CENTER][color=#FF0000][b][SIZE="4"]"Breakout Setups"[/SIZE][/b][/color]
[url=http://1.bp.blogspot.com/_7GlNFFm0xVk/SsmwfEJx-9I/AAAAAAAAAng/mNXfUlDNLVw/s1600/176.JPG][img]http://resim.ekibi.org/finans/2009/200910/200910050130.PNG[/img][/url][/CENTER]5.setup,bir intraday setup olan:
[b]"Opening Range Breakout"[/b]
Bu setupı,çok farklı şekillerde uygulamak mümkün,ama ben bunu vadeli 5' lıkta şöyle uygularım:
Vadeli 5' lıkta mum grafik açın.Sabah açılıştan itibaren 7 mum sayın 9.45 e kadar. Bu 7 adet mumun en yükseğinin 1 kademe üstünü mavi çizgi ile ve en düşüğünün 1 kademe altını kırmızı çizgi ile işaretleyin.
Bu sabah için:
59.775 ve 59.550 çıkıyor.
Üst çizgi yukarı kırılırsa uzun ,alt çizgi aşağı kırılırsa kısa açılır:
Bu durumda 59.550 aşağı kırılmış ve 59.525 ten kısa açılmıştir.9.50 çubuğunda.
İzleyen stop bir önceki barın en yükseğinin 1 kademe üstüdür.
Poz , 10.15 çubuğunda 59.275 ten kapatılmıştır.
25' da 250 puan kar bıraktı bu sabah bu sistem...
Bu sistem,sonuncu güniçi setup idi.
2 tane daha günötesi setup vereceğim yarın ve öbürgün...
[color=#FF0000][b]Kaynak:[/b][/color] [url=http://devridaimmakinasi.blogspot.com/2009/10/breakout-setups_05.html]Devridaim Makinası[/url] 05.10.2009[/QUOTE]
Sitem olarak değil de Breakout Setups konusunda 5. setup olarak geçiyor.
-
[quote=VOBiX;189068]Onbinde iki komisyonla işlem başına 30 puanı aracı kurum alır. Bir de aktiften emri vermezseniz terste kalma riskiniz olduğundan aktiften emri vermeden dolayı 25 puanlık kaymalar olacak. Piyasa hızlı hareket ettiyse bu kayma 200 puana kadar çıakbiliyor ama biz onu da 25 puan alırsak eder işlem başına 55 puan. Ayda 80 puandan 4400 puan yapar. Yani her aya -4400 puandan başlamış gibi olursunuz. Ben sırf bu komsiyon ve kayma meselesinden yeni sistem tasarımlarında getiriden çok işlem sayısının azlığına odaklandım.[/quote]
[quote=vobarey;189072]Aynen dediğiniz gibi Sn.Vobix... Benim eski sistemim ayda 20 işlem yaparken şu an ben 10 işleme düşürdüm ki bahsettiğim yer 70-80 işlem aylık ort ile 16 ayda 170000 puanlardan bahsediyor eh sizin kısa hesabınız işin içine girince artı bi de tick sonunu beklemeden işlemlerin yapılma olayı ortadayken gerçekten herşey hikaye kalıyor... Ayrıca bu programlar demosu bile verilmeden satılmaya çalışılıyor bu da baya ilginç... yani burada kimseye düşmanlık beslemiyoruz tabi ama bazı şeylerin görülmesi bilinmesi ve farkedilmesi yatırımcıların bilinçlenmesi açısından çok ama çok önemli...[/quote]
kesinlikle katiliyorum sizlere. biz, poz acarken 25 puan kayma, kapatirken 25 puan kayma, 25 puan komisyon, 25 de bizden olsun dunyanin binbir turlu hali var, diyerek 100 puan duz hesap yapiyoruz. direk net kar = kar - islem * 100 yaziyoruz. sonra hayal kirikligina ugramamak lazim.
-
[QUOTE=vobarey;189072]Aynen dediğiniz gibi Sn.Vobix... Benim eski sistemim ayda 20 işlem yaparken şu an ben 10 işleme düşürdüm ki bahsettiğim yer 70-80 işlem aylık ort ile 16 ayda 170000 puanlardan bahsediyor eh sizin kısa hesabınız işin içine girince artı bi de tick sonunu beklemeden işlemlerin yapılma olayı ortadayken gerçekten herşey hikaye kalıyor... Ayrıca bu programlar demosu bile verilmeden satılmaya çalışılıyor bu da baya ilginç... yani burada kimseye düşmanlık beslemiyoruz tabi ama bazı şeylerin görülmesi bilinmesi ve farkedilmesi yatırımcıların bilinçlenmesi açısından çok ama çok önemli...[/QUOTE]
Satılan VOB sistemleri Matriks platformu için gerçekleştirilmiş. Birisinin sahibi yazılımcı olduğunu diğeri de bilgisayar mühendisi iddia ediyor. Dİplomasını görmediğim için öyledir ya da değildir bilemem fakat kodlmayı bilmiyorlarsa sayın sazan bu forumda sistemlerin demosunun hazırlanmasına olanak sağlayan formülleri paylaştı zaten. Yani şu tarihten sonraki sinyalleri verme gibi özellikler eklenebiliyor. Satışını yapan kişiler bir tanıtım kapmyanyası düzenleyip diyelimki Mayıs ayının başında demoyu downloada sunacağız. Haziran sonuna kadar gelecek sinyalleri birerbir kullanabilecekseniz deseler bir şey kaybetmezler. Demoyu sürekli yayında tutarlarsa kullanıcılar eşi dostu adına demoyu alıp suistimal edebilir ama bu şekilde yılda sadece bir ay süre ile ücretsiz kullanıma sunsalar hem akıllardaki soru işaretleri kalkar hem de sistemin ne kadar gerçekçi daha doğrusu pratiğe dökülebileceği görülmüş olur. Gerçekçiliği doğruşltusunda satışlarında da çok güzel bir artış yaşarlar. Bu söyledikelrim matrix platformunda çalışan sistemlerini satmak isteyen kişiler için geçerlidir.
-
[QUOTE=saraylı;189057]Günde 1 den fazla trade de yapılabilir,ama overtrading yapmayın.
Sistem günde 2 kez stopladıysa,artık o gün işlem yapmayın.
Kademeli girişin amacı ,muhtemel stopun tek parti yapılarak,PY açısından zararın yarım pozisyon ile az tutulmasıdır.
Bu sistem benim tarzıma göre ama siz daha güzel hale getirebilirsiniz,bu mümkün ,gayet değerli arkadaşlar ,her yerde hep var!
Birşey unuttuysam sonra da söylerim.
[COLOR="Red"]Hayırlı olsun ,Allah kullanana çok versin[/COLOR]....lelele[/QUOTE]
paylaşımlarının ve emeğiniz için çok teşekkürler Sn. saraylı..
akşam sistemi iyice özümsedikten sonra yarın başlıyorum uygulamaya..
kendime çok katı kurallar koydum ve kesinlikle uygulayacağım.. ilk kural; gece pozisyonu kesinlikle yasak.. :)
-
[quote=VOBiX;189085]Satılan VOB sistemleri Matriks platformu için gerçekleştirilmiş. Birisinin sahibi yazılımcı olduğunu diğeri de bilgisayar mühendisi iddia ediyor. Dİplomasını görmediğim için öyledir ya da değildir bilemem fakat kodlmayı bilmiyorlarsa sayın sazan bu forumda sistemlerin demosunun hazırlanmasına olanak sağlayan formülleri paylaştı zaten. Yani şu tarihten sonraki sinyalleri verme gibi özellikler eklenebiliyor. Satışını yapan kişiler bir tanıtım kapmyanyası düzenleyip diyelimki Mayıs ayının başında demoyu downloada sunacağız. Haziran sonuna kadar gelecek sinyalleri birerbir kullanabilecekseniz deseler bir şey kaybetmezler. Demoyu sürekli yayında tutarlarsa kullanıcılar eşi dostu adına demoyu alıp suistimal edebilir ama bu şekilde yılda sadece bir ay süre ile ücretsiz kullanıma sunsalar hem akıllardaki soru işaretleri kalkar hem de sistemin ne kadar gerçekçi daha doğrusu pratiğe dökülebileceği görülmüş olur. Gerçekçiliği doğruşltusunda satışlarında da çok güzel bir artış yaşarlar. Bu söyledikelrim matrix platformunda çalışan sistemlerini satmak isteyen kişiler için geçerlidir.[/quote]
eminim ki boyle birsey yapsalar, alacak olan da almaz. benim sahsi dusuncemdir.
-