bu system sp yi biliyorsa saat saat burayıda bilmesi lazım,
gerçi bzimki en zor piyasa,..
Printable View
bu system sp yi biliyorsa saat saat burayıda bilmesi lazım,
gerçi bzimki en zor piyasa,..
110225 veya 110275 (+) GABLI açılışla okunur gibi duruyor,...sonrasıda ö/ö yi önceki günkü kapanışa göre yüksekten bitirmeli,..
Uzlaşma kaç 109750, ö/ö kapanışı bunun üstünde olmalı,..14:00 de düşmeli veya realize, 15,16,17:00 de toparlamalı,
az olur çok olurları bilemem,..
EĞERKİ YENİ SİSTEM H TECAVÜZÜ ALIRSA aynı gün veya SONRAKİ GÜNLER gün içi REALİZEler OLSA BİLE LONG GELİR,..bunlardan birinde L YE OTURURSA bu defa TERND GELİR,..
EĞERKİ İSTEM H Yİ KORURUSA YANİ YÜKSELEN FİYATA İNDİKATÖRDE YÜKSELİR TECAVÜZE İZİN VERMESSE REEL DURUM SAT KORUNUR,..
BAKALIM NELER OLACAK,..
strateji kurgusu zihnimde netleşti...
ya nasip!
teşekkür ler üstadım... :)
[QUOTE=indregandi;485954]eğerki bu ivmelenme bir türbülans oluşturacaksa ki oluşturmalı,...ancak bu gold zamnda mülayim safha geçilipte 13-14 hafta sürecek agresifliğe geçildiğinde daha ii zemin bulabilir,...
türbülans sonucu en az 1474.x gidecek gold ile sp 1474.x te veya 1474.x üstünde bir yerlerde [B][I][U]buluşabilir,[/U][/I][/B]
öyleyse bunun için ne şart koşmuşum bir türbülans,..global türbülans,
ve yine gold total 24 hafta ise,
mülayim yükselişi 10-11 hafta ise,
sp ve digger semaye piysalarının ve borsaların son tufalarını vurmak için 10-11 haftaları daha var,....[/QUOTE]
üstadım, 24 hafta lik süre 12 ocakta mi başladı?
hayır,...
orada kalan 24 hafta,..ve hatta başlamadı,..3 hafta sonar başlayacak,...3 bittikten 8 hafta sonar daha ciddi başlayacak,
o nedenle 11 hafta mülayim,...10-11 haftayla birlikte türbülans başlayacak,...
füze fırlatılacakta bunun geri sayımı gibi düşünülmeli,
burada döngü her yerde aynı, yani goldun bir özeli yok,...
kasa sabit,..sabit olan kasa sadece ağırlık kaydırıyor, bu bazen gold oluyor bazen petrol, bazen usd, bazen sp,..bazen faiz,...
şimdi bu dönem için gold olacağını ben düz yazı yapmışım,...bu düzyazıya mantık yürütmüşüm,
zamn 26 aralıkta bitti yazdık, 29 aralıkta yeni döngü başlattı ve 20 hafta bu dönecek,
yaldızlı dönecek
daha once gold için 1208.x ve 1221.x verdim, o denemde yine geri syaım verdim ya,...
geçen burada aradım yazımı bulamadım diye yazmıştım,..
bakın şimdi gold kımıldadı,..
ama kişiler buna trade edemezler,..trade yolu[B][I] forex[/I][/B] çe kapalı,...
[B][I]forex[/I][/B] niye var yolu kapatmak için,...pipslerin arasında kaybolmak için
ancak fiziki de şans olabilir,...
dolaysı ile bizimki analizdir,..piyasa analizi,...
[quote=indregandi;482899]gold için bir zamnsal çıkışın pirimat safhasındayız,
total 27 hafta sürebilir,
bu 27 haftanın sonunda öteden beri dediğim 1474.x dengeleyici hedef olabilir,
malum sp ve goldun 1474.x te eşitleneceğini biz öteden beri savunmaktayız,...
[B][I]goldda 16 hafta sonar daha net ve keskin bullish trendler ortaya çıkabilir,
[/I][/B]
sorun şu buna para doldurulacaksa eğer,
zira güvensizlikten süngere kayış yapılacak, tek güne
%4.x çok ciddi
faiz mi?,
sp mi, ? (ana kasa anlamında)
usd mi,..?
şu anda üçüde renk vermiyor;...
ben bunlara bakarım,..
ancak usd çözmeye devam ederlerse borsalar açısından iyi olur,..shortlar açısından kötü,
ana kasa yani sp yi çözerlerse, bir öncekinin tam tersi,...
faizle dengelerlerse, yANİ GOLD ALIYORUM VE FAİZE YATIYORUM anlamında bu belli bir yere kadar gelmiş ve sonrasına istikrarlı ve belli bir sure bu istikrarı [B][I][U]korumayı sürdürmeyi [COLOR=red]isteyen[/COLOR] sermaye ve para piyasalarını[/U][/I][/B] işaret edebilir,..
öte yandan
gold güvensizlik elamanı olarak %4 çıkıyorsa,
ya güvensizlik kimliğinden sünger kimliğine geçiyor, yani para emecek,...
bu durumda yukarıdaki şıklar irdelenmeli,
yada harbiden güvensizlikse bu çıkışı çok ciddi sp satışları ve gold çıkışını dengelemk için yükselen bir usd,...
başkaca yıl sonu pozisyonelliği,... daha fazla düşemeyen/çıkamayan usd, mızmızlanan faiz, epey yükselmiş bir borsa denkleminden çıkan sonuç,
ancak ben birde zamnsal çıkış öngörüyorum,...pirimat diyorum
umuyorum bir iki güne renk verirler,...[/quote]
bakın sayın mirza yazımı buldum,..ocağın başında yazmışım, [B][I]mesaj 30710
[/I][/B]
soru işareti var bolca,..yani çıkışı saptıyorum zamnsalda adres koyamıyorum,..dünkü yazımda adresledim,..
27 hafta saymışım,...şimdi 24 hafta kaldı saymışım,..iki analiz arasında dip ölçüm farkı var,.....
her zaman son yazdığım daha incedir,..hassastır,..
zaten sonuç değişmez 147x oradada geçiyor buradada,...
[quote=indregandi;485949]aklıma geleni yazıyım sonra unutabiliriz,...
eurusd, olası parasal genişleme olursa ki olacak duruyor,...
sonucunda eurnun usd üzerindeki değeri törpülenir ve zaman içinde yitirilirse ki öyle olacak, yani uzuncadır bahsedilen 1 e 1 eşitlenmeye doğru,
bu durumda usd karşısına mecbur goldu alacak,...ve değerleme aracı spot altın la usd arasında olacak,
yani spot altın ön plana geçecek,.......
faiz artırımları gelene kadar da bu ön plan da kalma özelliğini sürdürecek,....
bu haliyle altının emtiya olma özelliği tamemen ortafdan kalkıyor ve finansal araç haline geliyor,...
zira petrol bakır başta olmak üzere şimdiden emtiyalardaki düşüşe altın sürüden ayrılarak cevap Verdi,...
böylece bizim ağustos 2010 lardan bu yana gold için dediğimiz şu sıralamadaki,
emtiya pirimi verilmez olayı ''verilmez'' ile final etti,...
öyleyse gold artık formülde
emtiya (+) olarak işlem görecek,
faziler artana kadar,...euro bölgesi toparlanana kadar usd ile birlikte değerleme aracı olarak kullanılacak,...
yine sıralamamız orada şu şekilde idi,
parasal genleşme için,
abd yaptı,
ab yapacak, buradayız,
emergingler yapacak, bilahare,...
demekki istikrarasızlık son olarak emerginglerle final edecek, öyleyese bu istikararsızlık abd için istikrar demek,
istikrarın devamı için düşen emtiyalar sürerken, usd gold için prim almaya çalışacak,
yani faziler artan kadar eur usd parite yerine ,
goldusd paritesi işlerlik kazanmış gözüküyor,
şimdi gold bu süreçte 147x görecek bir kere,
bizim sp için dediğimiz 147x golda 147x sp işine ise bilahere bakacağız,[/quote]
burada adresleme yazıyor,....usd nin karşısına eur yerine bir şey koyuyorum, zamn gösteriyor ama adreslemede şart,...
her neyse bu konuyu kapattım, forex çiler düşünsün bizimki sadece kendi piyasamızın analizni yaparken vardığımız global sonuçtur,....
iyi haftalar günaydın,cuma ateşinin devamı olarak 110975 yanmış,şu an 110200 lerde
günaydınlar
gunaydın hayırlı haftalar