iyi geceler sayın indragandi.
Printable View
iyi geceler sayın indragandi.
S.A
Bol kazançlı bir hafta olması dileğimle..
bugün ABD kapalı galiba bildiğim .. bizde yengeç gibi gideriz tahminim bence..
yükselen hareket 79975 in üstünde kaldı,...
bunun altı realize veya oyun
[img]http://666kb.com/i/clx3gkzzw749bcvld.png[/img]
bir macro çekelim,
uzun vadeye,...yorum yapalım,...
[B][I]kısa[/I][/B] bir yorum olsun,..ama [B][I]uzun vadeyi[/I][/B] yorumlasın,...
centasyonda zirve yenilemesi yok,..6.5079
tl de ise yeni zirve var, 116900
bu şu demek, uzun/orta vadede tr dinamiklerinin kura karşı tl de [B][I][U]bir şekilde[/U][/I][/B] [U][I][B]bir değerlenme[/B][/I][/U] üretmesi şart,...
bu değerlenme olmadıkça, uzun/orta vadede,...
2008 tepesi, 2011 dibleri ile birleşerek,....
usd tryde tepe yenileyemeyen bu zayıf yapıyı 46xxx-52xxx bandına
kadar basabilir,....
geçmişten bir 51800 e alacağımız var buradan, 59000 dan dönmüştü,..
aslen bu yapıyı hep sp zirveleri oyun haline dönüştürdü, ama dediğim zamanda 16 hafta totalide sp göçünce bu yapı kime tutunacak,...
banamı tutunacak,..
ben zamnı gelince basarım, ..zamanı gelince alırım
[IMG]http://666kb.com/i/clx4umrrnde7kt0xd.gif[/IMG]
trendler indikatörden üretilmiştir
bu 88475 hedefli kalkışma o kadar önemli ki anlatamam size,...
önemi 88475 ten geliyor,..
bu olmadıkça buna gidilemedikçe hiç bir önemi kalmıyor,...
örneğin 100550 kalkışması trendi ne hale sokmuş,
şu short zeminde boğa var,...o nedenle yeşile boyadım trend çizgilerini,..
şu demk, bir önceki macro yorum uszun vade idi, bunuda orta vade kabul edersek,...
boğa dötünü koruma peşinde, yani dibini,...bir sell lale ayı trendini sabote etmeye ve bozmaya çalışıyorki, 46-52 ye düşmesin,...
bu aynı zamnda 116900 çıkışının EW 1 VE EW 3 ama 3 başlangıcı rakamlarını koruma gayreti, zira oraya kadar halen 59 dan 20000 puvan civarı karı var,....
işte yukarı kalkışmaları zamana yayabilirse, bu kırılgan yapıları yaşadığımız dönemseli zamana yayarak min hasarla atlatmış olacak,..
önemi ise hani şu bahsettiğim tekerrür düşüş olacak ya, sp totali 16 hafta burayla eş zamanlı dolduğunda,...88475 veya daha üstüne gidebilirse işte buradan düşecek ve dibini bir nebze de olsa koruma şansı olacak, düşünün bunu yapamadı yükselemedi,..
sell lale olur,...
bundan sonraki tabanlar, 70-63 diye sıralanmakta çünkü, rakamları düz verdim,..
[img]http://666kb.com/i/clx6lh4ddk41mv2sx.gif[/img]
trendler indikatörden üretilmiştir,..
bu son iki yorum
daha önceki yorumların devamıdır,...
bir kalkışma ve bunun sonrasında olacak bir tekerrür düşüş,
işte bu tekerrür düşüş önemli olan bu olacak,....
piyasaların selameti bununla ilgili,...
ve bu düşüş olursa tekerrür olan
23/24 hafta sürecek,...
biz de 16 haftadan kaln bu hafta dahil 14 hafta var,
14+(23/24)=37/38
bu 14 kalan da iki pasaj var, biri 88475 e gidecek bir kalkışma yükselişi, diğeri bunun realizesi,...
sonra bu 23/24 hafta başlayacak,
şimdi yukarıda biri uzun vadeye, biri orta vadeye yaptığım bu iki yorumu birleştirerk okursanız ortaya bir mozaik çıkacak,...bir bütün,...
yani :
agamemnon 88475 ve dah üstüne gidebilirse ,..23/24 hafta bütününde şelaleden uzaklaşacak ve taban çizebilecek tekerrür düşüşte,
ama agamemnon bu rakama 88475 ve daha üstüne gidemesse,..bu defa 23/24 hafta bir ayı piysasasında sell lale olrak yerini alacak ve bu defa 46-52 aralığı gündeme gelecek,...
grafiklerede bakarsak 74050 altında 70xxx bini beklediğimiz halde bize niye vermediği çok açık,..
zira indikatör sıralı dipleri ve tepeleri çok güzel üretmekte,
bu 78-79 hattını savunamaz ise,
70 ve 63 yolda,..
yani neymiş,
bütününde soft/agresif ayı geçecek totali 37/38 haftamız var,...
üstat bence şelale uzak değil. sizin graftaki görüntüyü şelale yakın diye yorumluyorum.:)
üstat benim sorum yükselemeeyen piyasa düşecekse o halde 4 günlük yükseliş yerini düşüşe bırakır diyebilirmiyiz.
[quote=tutku;469619]üstat benim sorum yükselemeeyen piyasa düşecekse o halde 4 günlük yükseliş yerini düşüşe bırakır diyebilirmiyiz.[/quote]
düşerde ekmek yapmaz,...:..:
[quote=tutku;469618]üstat bence şelale uzak değil. sizin graftaki görüntüyü şelale yakın diye yorumluyorum.:)[/quote]
zamanı yaşamıyorsun, zamanı yaşamassak eğer, graf bize yakın gelir,...:)