Altında hedge fonu sıkıştırma devam ediyor.
1347-1353 direnç oldu, 1330 altında kapanış
HER DÜZELTMENİN DEĞDİĞİ 144 HOYA MUTLAKA DEĞECEKTİR.
Jelibon.
Printable View
Altında hedge fonu sıkıştırma devam ediyor.
1347-1353 direnç oldu, 1330 altında kapanış
HER DÜZELTMENİN DEĞDİĞİ 144 HOYA MUTLAKA DEĞECEKTİR.
Jelibon.
iiyi akşamlar gold durumları nasıl yazmıştık 10-15 gün önce, bayağı önce 1300 diye, sanırım 1386 larda idi o zaman, 1300 öpsün bakacam buna, şimdilik bir graf atıyım, şimdi bakın petrol ütülüyorlar ha, bir şarjör çıkarıp diğerini basıyorlar, başka türlü tutamazlar globu, kademeli vuruşuyor glob ağası,...
1300 kesmez bunu,....
[QUOTE=indregandi;328798]1300 kesmez bunu,....[/QUOTE]
1280-1305 eyi gibi.
Jelibon.
[quote=indregandi;323530]dostum altına sinyalmi geldi satmı bas altına, almı al altını, veya petrolü sinyal esas, ama buradan dova yol çalışmaz, dovdan altına çalışmaz, ne biliyim altından bizim piyasalara yol olmaz, herkes evine çekildi, yaralarını yalıyorlar, dov ayakta alkış dediğim bu, dov için pansuman bir düşüş, ŞU BENİM TRASH, işaret, ahali çıkın dışarı demek içün,...herkesin crash beklediği bu dönemde aslında 2008 krizi sonlandı, tek beklentim cidi bir düzeltme, hormonlar için, düştü dedirtmek için, teknik görüntü bile yeter artık diyor, kalıba oturmayacak yakında...[/quote]
[quote=indregandi;323531]şöle altına veya dova veya pariteye bakarak karamsarlık hakimken bizim piyasa 76 dan 86 gördü, ciddi bir rakam burada göçen bir parite vardı gemnelde, çıkan bir yurt içi dolar ve dxy, düşen bir yurt içi faiz, yani herkes kendi dünyasını yaşıyor,.....
adam çıkıp diyecekki işin sonunda parite deki düşüş AB den kaçan sermayenin gelişmekte olanlara....diye, hoop 95000, buyur, o esnada dov düşebilirde , dov düşüyor diye parite toparlayabilir, demek istediğim denge durumunu bu süreçte bir ona bir buna vurarak, vurduğunu tekrar kaldırarak idere edecekler, herkes ne kadar çıkş ne kadar düşüş gelirse, kısmet, sinyal esas, al al, sat sat,....hepsini ayrı al veya sat, bağ kurma bağ yok, ara dönem, almazlarsa kendileri bilir isyankar çok,....[/quote]
[quote=indregandi;323533]trush/crash olacakmı soru bu, bu anlama gelir,
parite süngerine ilaveten, altın süngerinin de emiş kabiliyetini yitireceğini söylemek demek, geriye dov tutabildiği sürece borsalar kalır, dov tutamassa petrol süngeride emiş özelliğini kaybetmiş demektir, öyleyse bu durumda en az trush olur,.....
haftaya pariteyi bekler diye düşünüyorum, tutamazlarsa trash olur, süngerler hava kaçırır, dolardaki değerlenme max olmaz ama değerlenir, çünkü öncesinde arz yapıldı, öyleyse
gold ya pariteyi bekleyecek, yada pariteye ayak uyduracak,
1.bekleyecek, krizi yırtmak veya az hasarlı atlatmaya yönelik,
2.çünkü su varsa sünger emer, bir sünger emerken diğer süngerde emer, çünkü su vardır, eğer su yoksa veya çekilirse çift taraflı pompa hem emen ve hem basan tarafından, dov yani, o takdirde hepsi düşer, çünkü hepsi süngerdir ve aslında bu durumda su(dolar) yoktur veya hiç olmamıştır, sadece bastım denmiştir, yalan söylenmiştir, vallahide bastım billahide bastım,
3.jelibonun dediği teknik satışı görmeliyiz,
4.teknikte durumu iyi deyil, kanalı ortalamış aşağya kayar ise [B]1362-58[/B] bandından aşağı, ilk durak 1300,...
5.bunların hepsi alkışı bekliyor,......alkış gelmez ise, dovdaki düşüş, kendi realizelerini yapmış olacaklar,...
6.1300 altı hoş deyil,...kim emecek,....:eek:, paritede yok, dovda düşerse petrolde yok, e diğer emtialarda ayak uydurular, baltık ta geriler herhalde,...
7.parite bu gün dönmeyecek gibi gitti, ama hafataya geldim derse herkes rahatlar, porto ve spana borçlanacak haftaya,....başarı ve ya başarısızlık durumu, bu durumda altın rahatlar, rahatlık batar bu defa 1300 e atabilir,
8.bunlara rağmen dolar çıkmaz ise yukarı vurmassa yani sığır güden baskılarsa, paritede düşük olduğundan, dolarda bırakılmassa yukarı ters teper, başka adam yok, çünkü artık para yok, altın var,......
o yüzden altın hoş deyil,....sakat iş,....teknik girilir, taktik çalışmaz,..:D[/quote]
[quote=indregandi;323534][URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/61/upload/68f7c703.png[/IMG][/URL]
indikatör ''0'' çizgisinin altında ancak teyidi mavininde sıfır altına düşmesi ile, öte yandan kanal içinde orta bantta, güç kaybı var, burası 1362-58 ince ayarlamadım ama buraları,...bunun altında 1300 demek,
tekniği böyle ama sakat işte, para yoksa altın var, para çoksa yine altın var, süngerler su kaçırırsa buda o oranda değer kaybeder, çünkü onlara göre şişiyor şu anda, 4 ten sonra bu düşebilir ama onada çok var, sakat bu altın işi, kapalı çarşıdada satamıyorlar artık,[/quote]
bunu demişiz, şimdi yensini gönderiyim yenisiyle karşılaştırmalı olsun,...
[QUOTE=indregandi;328801]bunu demişiz, şimdi yensini gönderiyim yenisiyle karşılaştırmalı olsun,...[/QUOTE]
İndi farkı işte.:..:
Jelibon.
[U][URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/61/upload/01067617.png[/IMG][/URL]
[/U]
yereleri sen koy celi, benim gördüğüm 1300 altı var sanki o hızla, alt henüz kesmemiş o kesince bir tepki alırlar buna,....sonra yön trendi başlar, başarısızlıkta yatay....ama 1300 ve altı görülür ytaydan önce sankim,....ben bu pylerde olmadığımdan vob gibi atyorum kademeleri üçer beşer,...
haftalık goldda daha iyi, analiz yeresi fiyatla çakıştığından fikir edinme açısından daha iyi, ..
[URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/61/upload/4ce645c0.png[/IMG][/URL]
haftalık özetliyor işi,
cümleten iyi akşamlar,...
[QUOTE=jelibon;327169]Sensex,
Çift tepe hedefi 17400-16800.
18800 pivot, hedef için altında günlük kapanış gelmeli. (ema200)
Destek 17800-18000, yine altında günlük kapanış anahtar.
20000-20050 geçilmeden düşünce budur.
Jelibon.[/QUOTE]
Geride kalmasın yumurta ikizi.
Pivot altında kapanış.
Jelibon.
[quote=jelibon;328817]Geride kalmasın yumurta ikizi.
Pivot altında kapanış.
Jelibon.[/quote]
berbat durumdalar celi bu yumurta ikizleri, içine sarmış yumurta, cılkı çıkmış,...
şu mervale bir bak bunların en sıkısı bu, en mötörü,....
[QUOTE=jelibon;328454]Altın Bugün
Dirençler 1347-1353 ve 1365-1372.
Destekler 1325-1335 ve 1312-1315.
Dün önce aşağıya sonra yukarıya NOKTASAL BORUSAL çizdik olayı önceden.
Dün 35 puan alamayan bıraksın bu işi.
1330 altında yapılamayan iki günlük kapanış şimdi anahtar ilk direnç.
Jelibon.[/QUOTE]
1312 long kısa vadeli.
Bugün NOKTASAL BORUSAL DİRENÇDEN SATAN 35 PUAN DAHA ALDI.
Altında gördüğüm kadarıyla perşembe günleri hergünden farklı, iki destek iki direnç vurabiliyorlar perşembeleri.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;328820]1312 long kısa vadeli.
Bugün NOKTASAL BORUSAL DİRENÇDEN SATAN 35 PUAN DAHA ALDI.
Altında gördüğüm kadarıyla perşembe günleri hergünden farklı, iki destek iki direnç vurabiliyorlar perşembeleri.
Jelibon.[/QUOTE]
tepemiyor bir türlü sakat durum.
Jelibon.
ha gayret.
haydi kapalıçarşı.
jelibon.
11980
11977
11985
Son 3 gün kapanışı,
Bugünde yakın.
4 aynı kapanış, patlama yakın, yön bilmem. Bilirimde boşverin.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;328828]11980
11977
11985
Son 3 gün kapanışı,
Bugünde yakın.
4 aynı kapanış, patlama yakın, yön bilmem. Bilirimde boşverin.
Jelibon.[/QUOTE]
Vay be yazdık 12004 lerdeydi geldi aynı kapanışı yapacak yukardakilerle.
Gün 4 bakalım kaç gün.
Jelibon.
Şimdi bu ana tarihler bende ilk sırada gelir.
Bu 21 ine doğal olarak çok odaklandım.
Kullanmaya bilene TR için değil yanlız, sp için VİX kadar kolay birşey yok.
Sebebi 2009 marttan başlayan rallide vixin bolinger karakteri hep aynı.
Endeksler gibi bb yi sert kırışlar yok ve her bb dışına çıkış alım veya satım fırsatı oluyor.
Sp mesela bugün vixin hakkını vermedi çok. 1301 oew noktasında olduğu için bu elbet.
Şimdi bu 21 ine odaklandığımdan bu vixi görmeme rağmen biraz gözardı ettim.
Halbuki 1271 e gittiğinde BB üst bandı aşılmış ve yine al vermişti.
Ve 30 puan bu hareket.
Şimdi yine alta geliyor ve satış fırsatı olacak gir çık yapınca.
Bu vixin bu değerleri ve bantın yine daralması piyasada marjı çok düşürmüş durumda.
21 indeki tarih olayında en zor hareket tarih için herhangi üçgen oluşumudur.
Üçgenin ufak bir dalgasına elliot işaret çaktırması işi zorlaştırdı burada.
O yüzden evet sonraki işlem short ama 14 üne kadar bekleyerek olmalı bu.
12 trade günü sabır.
Şu an trade parada vermiyor spde. Hata durumları çok olur burada PARA YOK.
İmkb 800-1000 puan hergün çok kolay destek direnç gidene. Hatta daha fazlada alınır almak zor elbet fazlasını. Buradan dışarı puan çekecen sürekli 3-5 marjsız piyasa bu. Vob spden iyi şu an puan olarak. Hatta ana trendi aşağı, kırmadıkça yukarıya mesela bugün çok yaklaştı beceremedi.
İyi Geceler.
Jelibon.
Sn jelibon altın ve gümşten bir süre uzak durup platinin mevsimsel yükseliş trendinemi yatırım yapsak,yoksa platin dahamı riskli olur,bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.
Allem etti kallem etti değdi 144'e. Graf dünden 144, 1308.XX.
Jelibon.
Ayunun geçilmedikçe vazgeçmeyeceği seviyeleri verdik burada.
Ayuya yoğunlaştık öküze değil.
Ayu eyidir he he.
Benim gibi öküzü öküzleştiremedi piyasa,
Asla pozisyonel yorum yok Jelibonda,
Neyse o.
Jelibon.
142000 Xbank ayu stopu 138000'e çekiyorum.
Ayu 131000 altında has ayu olur.
131000 çok kritik olacak.
Jelibon.
Garanti aynı yer yani ayu arkaya yaslanması 7.24.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;327169]Sensex,
Çift tepe hedefi 17400-16800.
18800 pivot, hedef için altında günlük kapanış gelmeli. (ema200)
Destek 17800-18000, yine altında günlük kapanış anahtar.
20000-20050 geçilmeden düşünce budur.
Jelibon.[/QUOTE]
Ve sensex ema 200 altında ilk hedefe 370-570 puan yaklaşmış durumda.
Fraktalmış peh. Fraktal diyen TA bilmeyen. Çok öğretecez daha.
Jelibon.
Altın Bugün
Dirençler 1319-1327 ve 1336-1342.
Destekler 1305-1309 ve 1281-1294 olası panikte 1251.
Jelibon.
Bugün Gümüş
Dirençler 27.20-27.40 ve 27.70-28.05.
Destekler 25.65-25.95 ve 24.60-25.00.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;328438]Aynı.
65900-100 HO arası kritik yere ve içindeyiz. Hatta 65900 noktasal borusal kapanıştayız.
Sonraki direnç 66700.
Kritik yere üzerinde kapanışlar anahtar.
Destekler 65000, 64700-64250 , 63400, 144 HO, 200 HO.
Jelibon.[/QUOTE]
Aynı.
65000 altında 64250-64700 arasındayız.
Altı üstü belli. Kırarsa 1000 puan aşağıya potansiyel.
65000 direnç artık.
Jelibon.
[QUOTE=turkishmojo;328843]Sn jelibon altın ve gümşten bir süre uzak durup platinin mevsimsel yükseliş trendinemi yatırım yapsak,yoksa platin dahamı riskli olur,bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]
Sevgili Turkishmojo,
Platin baktığım birşey değil.
Altın ve gümüşte ise traderin değil yatırımcının 2011 için mal alacağı yerler yaklaşmakta.
Daha önceden bu noktaları vermiştim.
Jelibon.
Son dönem şahane,
Has ayular öküz olunca, öküzler ayu olurmuş.
Ama uyardık tek başımıza yine en son olunacak şey long diye.
SON TRENCİ OLURSUNUZ DEDİK.
Jelibon.
Garanti 7.24
Boru değil JELİBON FARKI.
Jelibon.
:) Sn jelibon zaten platin konusunda düzenli bilgilendirme ve analiz yapan bir site bulamadım ,gümüş için bile yeterli site yokken riske girmemek en iyisi,birde daha düşecek diyenlerin sayısı arttıkça dip ve dönüş yakındır ,hayırlısı olur inşallah,teşekkürler ve saygılar....:)
Lay lalay lay layay lay lalay lal.
SANKİ BİR GÜN ÇIKIP GELECEKMİSİN.
Ne mecnun ne kerem bir çare bulmuş
Ayrılık her aşkın kaderinde var
Kendini zorlama tatlı sözlerle
Teselli etmenin ne faydası var
Teselli etmenin ne faydası var
Sanki bir gün çıkıp gelecekmisin
Sensiz ne haldeyim bilecekmisin
Gözümden yaşları silecekmisin
Ağlama demenin ne faydası var
Buraya kadarmış yolumuz demek
Acıyla bağlanmış sonumuz demek
Tek çare tanrıdan sabır dilemek
Kadere sitemin ne faydası var
Kadere sitemin ne faydası var
jELİBON.
[QUOTE=jelibon;327520]Dana Külbastı
Dana budundan 1 kilo etin kemiklerini, yağlarını, sinirlerini ve derisini çıkarıp temizledikten sonra yumurta büyüklüğünde kesiniz.
Bunları keskin bir bıçakla birer birer düzgünce ve uzunlamasına açınız. Tuzlayıp biberleyip, üzerine soğan suyu gezdirip bırakınız. Bir iki saat sonra dana eti parçalarını 2 kaşık kızgın tereyağına atınız.
Kuvvetli ateşte çevire çevire pişirdikten sonra etleri çıkarınız, tencerede kalan yağa bir kaşık un karıştırarak Esmer Meyane yapınız. Bunu 1 bardak et suyuyla ıslatıp tuz, biber, kıyılmış maydanoz, sarımsak ve mantar ilâve ederek kaynatınız. Sonra etleri içine atınız, yarım saat hafif ateşte pişiriniz.
Sahana ya da tabağa koyarken etin üstüne diziniz. Salçayı üzerine dökünüz.
İtalyan usulü Dana Külbastınız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Yarın Dana Yahni.
Jelibon.[/QUOTE]
Söz verdiğimiz gibi.
Üstelik nohutlu.
NOHUTLU DANA YAHNİ
(6 kişilik)
750 gr dana kuşbaşı
6 kiraz domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı küp doğranmış sarı ve kırmızı dolmalık biber 10 arpacık soğan
1 soğan
4 diş sarımsak
100 gr tere
1.5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı un
2 taze soğan sapı Birkaç dereotu
HAZIRLANIŞI
Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Arpacık soğanları soyun. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın. Et, soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Et suyunu salıp çekince unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin. Arpacık soğanları ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Nohut ve biberleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın. Taze soğan saplarını doğrayın. Yahniyi servis tabağına alın. Üzerine dereotu ile taze soğan saplarını serpiştirip sıcak servis yapın.
AMAN HA YAPINCA BENİ DE DAVET EDECEKSİNİZ..brv:..::D:cool::eek:
Pala amcam çok sinirlenmiş doğrama yaptı öküz doğrama, katliam.
Jelibon.
üvvv .... jeliboss saygı hörmetler ...
Naptın altını sattınmı dün?
[QUOTE=jelibon;328935]Naptın altını sattınmı dün?[/QUOTE]
aldığım gün fomc sonrası sattım abi ... :o:o
gördünmü üstad 1 gnde değişti herşey
79200 uzunlar 81200 gördü
1322 uzunlar 1345 gördü
kaar alamadık takipsizlikten.şimdide 2 sindede zarar.63800 stop demiştim.oralarda dönüyoruz.
7.20 garanti takip ediyprum.yıkılırsa göçeriz.sizin deyiminizle dana yahni,dana köfte,nohutlu,fasülyeli,falan filan
sağlık olsun ne diyelim.
takipsizliğin cezası.oldum olası bunu yaşıyorum ama başka çare yok.
geçen 83000 kısalar da 86000 gördüğünde sabrettim 80325 den karlı kapatmıştım
bunda da sabır diyorum.poz düşük kaldıraç yüksek.no problema
passat
ew de asla gir çık yoktur.
Girer çıkar ama fayda etmez.
7.40 altı 7.36 tepmesi böyle birşey.
ihalli yaptımı döner bir alta gider.
Şimdi 7.24 yine ihlal, istediği kadar tepsin.
İhlal olmuştur.
Tepmeler satış fırsatıdır.
Bu xbankı takip ettiğim yer çalışmıyor.
xbank düşüğü ve şu anki değerini veren olursa sevinirim.
Bizde matriks yok olsa neler olacak çok merak ediyorum he he.
Jelibon.
3-4 güne sert yukarı döneriz gibime geliyor
ama sp ve dow da dönerse ve bizde onlara coupling olursak noluur
boğalar batar.
Düşük 13350 şuan 131974