-
[quote=Fisher;468638]Bence takip edilecek kişinin yorum sayısı günde 1 (acil durumlarda +1) olmalıdır. Bizim de bir sürü fikir kafamızı kurcalıyor trade'i o anlık kıvılcımla yaparsak diğer fikirler yiyor bitiroyr ve başarısız oluyoruz.
Özet geçebilecek miyiz ey forum diyarları..
Bu arada kanal grafiği bende böyle görünüyor:
[IMG]http://666kb.com/i/cla26mmm3movodwr1.gif[/IMG][/quote]
BEN altın oynamıyorum .sadece dikkatimi çektiği için ekledim
sizin grafik çalışmanız nasıl bilmiyorum amma bende düşen trend çizgisinde.
bir grafik daha eklemek isterdim amma şu andaki bilgisayardan bunu yapamam çünkü tam donanım iş yerinde
ama benim altında gördüğüm şey katılırsınız katılmazsınız o sizin bileceğiniz bir konu
ben hala dip yapmadığı kanaatindeyim ve 1183 olan dibin er geç kırılıp yeni bir dip göreceğidir
kalıcı yükselme bana göre 20 mayıstan sonra özellikle de temmuzdan sonra olacağı kanaatindeyim
pazartesi günü daha detaylı bir graf atarım daha aydınlatıcı olması bakımından
-
golda gelince
ben ne yazmışım 75 hafta bant hareketi ve düşüş,...emtiya fiyatı verilmez dedim
1180-1182 bu civarlar emtiya fiyatı,....
75 haftanın 16 haftası geçti, kaldı 49...bu 75 başlamadan bir kaç hafta önce ben analizini yaptım,..başladı 75, şimdi 16 haftayı geride bıraktı, emtiya fiyatını gördü iki defa şimdi bant ta, bu bant emtiya fiyat alt sınır olmak üzere devam edecek 49 hafta,..
şimdi bu bantta ilk yükselişimiz 1430,...sonra düştük,...1182, şimdi finale ve kimse o ya yaptığıö analizler çalışırsa bu ikinci olacak ama bant terkedilmeyecek, yani geri gelecek ve 49 böyle böyle yiyecek,...
öteden beri sp yi yazdım, bir macro bant vardı benim, orayı ille geçecek dedim ,..
geçtikten sonra ayıya girecek dedim, son 9 haftası var dedim,
9 dan sonra 14 haftayı verdim ve beklemeye başladık, işte son iki gündür olan düşüş bu kalan 10 haftanın olabilir,..
ki şimdilerde kanalı veriyorum,
yine düşmeden önce ise 1950.x, 1877.x, 1792.x verdim sanırım 184x lara kadar yükseldi,..
ben vermiyorum indikatör veriyor,...
kapanış ne 1790.x ben ne vermişim 1792.x işte takip edin oraları geçmiş yazdıklarımızada bakarsanız daha bir anlaşılır olur durum,
ama dediğim üzere trade etmek başka bir şey,...hele macrodan yola çıkıp trade en zor iş bence,..
bakın ben ne yapıyorum bir burdan alıp bir 74050 altını bekliyorum,...
ama yapabilirseniz en güzel şey,...
-
[quote=PASSAT;468644]BEN altın oynamıyorum .sadece dikkatimi çektiği için ekledim
sizin grafik çalışmanız nasıl bilmiyorum amma bende düşen trend çizgisinde.
bir grafik daha eklemek isterdim amma şu andaki bilgisayardan bunu yapamam çünkü tam donanım iş yerinde
ama benim altında gördüğüm şey katılırsınız katılmazsınız o sizin bileceğiniz bir konu
ben hala dip yapmadığı kanaatindeyim ve 1183 olan dibin er geç kırılıp yeni bir dip göreceğidir
kalıcı yükselme bana göre 20 mayıstan sonra özellikle de temmuzdan sonra olacağı kanaatindeyim
pazartesi günü daha detaylı bir graf atarım daha aydınlatıcı olması bakımından[/quote]
[quote=indregandi;468645]golda gelince
ben ne yazmışım 75 hafta bant hareketi ve düşüş,...emtiya fiyatı verilmez dedim
1180-1182 bu civarlar emtiya fiyatı,....
75 haftanın 16 haftası geçti, kaldı 49...bu 75 başlamadan bir kaç hafta önce ben analizini yaptım,..başladı 75, şimdi 16 haftayı geride bıraktı, emtiya fiyatını gördü iki defa şimdi bant ta, bu bant emtiya fiyat alt sınır olmak üzere devam edecek 49 hafta,..
şimdi bu bantta ilk yükselişimiz 1430,...sonra düştük,...1182, şimdi finale ve kimse o ya yaptığıö analizler çalışırsa bu ikinci olacak ama bant terkedilmeyecek, yani geri gelecek ve 49 böyle böyle yiyecek,...
öteden beri sp yi yazdım, bir macro bant vardı benim, orayı ille geçecek dedim ,..
geçtikten sonra ayıya girecek dedim, son 9 haftası var dedim,
9 dan sonra 14 haftayı verdim ve beklemeye başladık, işte son iki gündür olan düşüş bu kalan 10 haftanın olabilir,..
ki şimdilerde kanalı veriyorum,
yine düşmeden önce ise 1950.x, 1877.x, 1792.x verdim sanırım 184x lara kadar yükseldi,..
ben vermiyorum indikatör veriyor,...
kapanış ne 1790.x ben ne vermişim 1792.x işte takip edin oraları geçmiş yazdıklarımızada bakarsanız daha bir anlaşılır olur durum,
ama dediğim üzere trade etmek başka bir şey,...hele macrodan yola çıkıp trade en zor iş bence,..
bakın ben ne yapıyorum bir burdan alıp bir 74050 altını bekliyorum,...
ama yapabilirseniz en güzel şey,...[/quote]
sanırım aynı şeyi beraber yazmışız aynı anda, geçmiş yazdıklarıma bakarsanız sorun kalmadığını görürsüznüz net olarak,...
yalnız bir ara çıkış ihtimali var önümüzde benim verdiğim ilk hedef 1388.x
ilk oraya kadar olur, ama orada daha gidecekmiye bir bakılmalı derim,...
-
tabi dxy 80.701 civarında sabit olmak üzere,...
-
hemende grafikle değilde yazıylada anlatabilirim
mesela sizin şu gönderdiğiniz graftaki durumun aynısı
yani 1183 ten çekilen düz trend çizgisini
daha önceki 1523 dibinden çekin
aynı düşen trend çizgisinide 1523 ün üstünde yine tepeleri birleştirecek şeklinde yapın
dalga yapısı bile aynı nerdeyse
ve görüldüğü gibi son dalga hareketi düşen trende değip ardındanda 1523 ü kırarak çok sert düşmüştü
şimdide aynısının yaşanabileceği benzetmesini yaparak bu son yükselişin ardından 1183 ün kırılıp 1100 lerin altına gelmesini bekliyorum
eğer bunun grafını pazartesiye kadar kimse yapıştırmazsa ben yapıştırırım
dediğim gibi şu an ki bilgisayarımda bilgiler mevcut değil
o gönderdiğimide internetteki bir veri üzerinden sınırlı olanaklarla yaptım
-
[quote=PASSAT;468635]dikkatimi çektiğinden paylaşayım dedim
zurnanın zırt yerindesiniz.her an çelme gelip 1200 lerin altını görebilirsiniz
beklentim temmuza kadar 1100 lerin altıdır
buda demektirki 10 yıllık abd ve dxy yukarı gidecek
buda demektirki gelişmektekiler satış yiyecek
[IMG]http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/01/25/Jj50.png[/IMG][/quote]
üstad ben 1388 e kadar bile olanak vermiyorum neden derseniz
144 ho bu düşen trend de hep direnç olmuş
şimdiki rakamda 1294.xx
ben max burası olur diyorum.
bir de sayım var.sayımdada tepki yükselişi bitmek üzereki hatta bana göre bitti gibi
passat
-
[quote=PASSAT;468649]üstad ben 1388 e kadar bile olanak vermiyorum neden derseniz
144 ho bu düşen trend de hep direnç olmuş
şimdiki rakamda 1294.xx
ben max burası olur diyorum.
bir de sayım var.sayımdada tepki yükselişi bitmek üzereki hatta bana göre bitti gibi
passat[/quote]
passat düşündüğün şeye bak,...
geçen gün saykılını verdim o saykıla bakılacak,..
saykıl bağladımı iş biter,...:..:
diğer söylediğin zaten 49 hafta ile ilgili ama bir zamnsal çıkş hareketi saykılla ilgili,...
-
-
[img]http://666kb.com/i/cla5928tr9s6mexpz.gif[/img]
saykıl böyle bir şey,...bant kapattımı kaadlar yeniden dağıtılır,...
kapatma yeri 1224.x
gerisi boş passat,....
neden niçin aranacaksa,..
bak tr nin kurlarının patladığı döneme, bir de dxy yükselişi sp tersine verirsem ne olur,..
tr topu atar, veya Arjantin, ....
5 li kırılgan diye isim bulmuşlar,....sp buna çözüm bulacaktır kendisi düşerken,..
çözüm olarak ne bulacak, zaten parsını globtan çekerken bu ülkeler sarsıldılar kırılgan ekonomileri gereği,...
başbakan bile entegrasyondan çıkp lokalliğe yöneldi söylevlerinde,...yani daha bir milliyetçi oldu,...
-
[IMG]http://666kb.com/i/cla5efmnnbjmcxc8n.gif[/IMG]
siz ise saykılı böyle görmektesiniz,..
bant kapandımı ile long profit yapar, short yoktur,...oda düz olan indikle penbenin sıfır buluşması,..
dolayısı ile 1224.x te bu olacak takip oradan yapılacak,....penbe 1234.x te şu anda ve 10 puvan fark kalmış,...bu 10 puvanı bir kaç gün içinde tüketir aktüaryel zamnda,...
bağlayamama ihtimalinde ise mutlak puvan farkı vardır,...şimdi puvan farkı olduğuna göre bu ihtimal var,....
ama biz zaten buradan bağlayacak diyoruz,....bağlarsa,..
o saatte bunun altına üstüne minör tradelewr çözüm sunabilir,..ama şimdi,
1267.x te kapanışı,...
saatlik saykıla bakılacak 1224.x se göre yüksek, kaldıraç ise 100,...saatlik son sayklı 1266.x te oradan kovalanacak,
ama hep 1224.x ölçü alınacak,..günlük olan
-
ben şimdi bu analizleri geçmişte açıkladığım için tekrar etmiyorum,..
analizini açıklayan bir başka kişi varmı bunuda bilmiyorum şahsen,...
bir tek zaman analizlerini vermedim burada,....
-
[img]http://666kb.com/i/cla5luoju1wt9jf3r.png[/img]
geçen vob için olanında bu analizide anlattım,..
şimdi gold tepe kaç,
1921.15
indkatör kaç 1921.15 yani gold kıçınıda yırtsa tekrar yükselmeden düşümez,..
düşebilmesi için yükselmek zorunda,
fakat vob için kaç gün vardı geçen yazdım, 12 gün mü ne idi,...
kaç yerden 12 gün görüyordum zaten,....