-
[quote=indregandi;468438]bir şeyler belli olmaya başladı,.....
Orta vadeye sp için kalan 10 haftasını kovalıyoruz,....
Dici kendini satışta tutarken, sp tersine alışını koruyor ama güçsüz diyebiliriz,....[IMG]http://666kb.com/i/cl78r9mcxfy8cds4s.png[/IMG][IMG]http://666kb.com/i/cl78s2vfx9lb11kmk.gif[/IMG]
zaman ise her ikisinde de değişmez,...sanki daha çok ağır toplar sp yi oluşturdukları içinmiş gibi, hani bizde banka holding endex si tutarken gyo lar filan falan,....malum blanço,...[/quote]
:d:..:
-
[IMG]http://666kb.com/i/cl98fqqtzjigd24rk.gif[/IMG]
müthiş bir sanzatu dekleresi bu,..
sanzatu briçte kozsuz oynanır bizde öyle yapacağız,....
artificial puvanlar önem arzeder,...
-
neyse iyi geceler bakalım,....
kaç gündür yazıyoruz
14 haftanın kalan 10 haftasında diye,
mazur görün,...
ve nerede ise bu düşüşü de bizi hiç ilgilendirmeyecek ve belkide fırsatlar sunacak,
bunun peşindeyiz,....
-
hocam yorumlar için teşekkurler....şimdi bence dxy ye yuklenecekler. dxy 85-90 arasından bır yerde muthıs kırılaca bence.....benım merak ettıgım xau/xag rasyosu neye gore hareket edıyor.?
-
dikkatimi çektiğinden paylaşayım dedim
zurnanın zırt yerindesiniz.her an çelme gelip 1200 lerin altını görebilirsiniz
beklentim temmuza kadar 1100 lerin altıdır
buda demektirki 10 yıllık abd ve dxy yukarı gidecek
buda demektirki gelişmektekiler satış yiyecek
[IMG]http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/01/25/Jj50.png[/IMG]
-
[quote=indregandi;468604]özetlersek,
gold ve emtiya yükselişi,...gelişmekte olanlara nefes aldıracak,...
fed toplantı sını pas geçiyorum, önemsemiyorum.... ancak salı ve çarşambaya bunu bir dinamik hareket kabul ediyorum,....ama esas olarak bunun sonrasında gold ve emtiaya yükselişine odaklanıyorum,..
79925-82500 aralığını geçiyorumki baskın gelişssin,.....81247 göbek
74050 altına ikinci yere olarak arka emniyetimi alıyorum,......
temel fikirlerde ise gelişmekte olan piyasalar ile gold ve emtiyaları kolera, sp düşüşünü ise ters kollera alıyorum,
böyelece gelişmekte olan piyasalarda artan kur baskısını nefeslendiriyor,...
sp olarak disturbuma pompalama zemini yaratabiliyorum,..
aksi taktirde sp olarak şu anda tepeleri, gelişmekte olanlar olarak dipleri başka türlü açıklayamam,...
yoksa global crisisis olur, bu defa isimde bulamazlar cirise,...[/quote]
[quote=PASSAT;468635]dikkatimi çektiğinden paylaşayım dedim
zurnanın zırt yerindesiniz.her an çelme gelip 1200 lerin altını görebilirsiniz
beklentim temmuza kadar 1100 lerin altıdır
buda demektirki 10 yıllık abd ve dxy yukarı gidecek
buda demektirki gelişmektekiler satış yiyecek
[IMG]http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/01/25/Jj50.png[/IMG][/quote]
şimdi bu iki analiz birbirine uymuyor.Burada altın düşecek dersek gandi üstadın dediği gold emtia yükselişi gelişmekte olanları rahatlatacak tezine uymuyor. Buda bizim daha da aşağılara gitmemiz yani crash olmamız demek. Gandi üstad da pt long olacam diyor.O zaman fed e kadar yükseliş ondan sonra mı düşüş olacak yoksa gold yükselişe devam edip bizi rahatlatacak mı?
-
[QUOTE=foodengineer;468637]şimdi bu iki analiz birbirine uymuyor.Burada altın düşecek dersek gandi üstadın dediği gold emtia yükselişi gelişmekte olanları rahatlatacak tezine uymuyor. Buda bizim daha da aşağılara gitmemiz yani crash olmamız demek. Gandi üstad da pt long olacam diyor.O zaman fed e kadar yükseliş ondan sonra mı düşüş olacak yoksa gold yükselişe devam edip bizi rahatlatacak mı?[/QUOTE]
Bence takip edilecek kişinin yorum sayısı günde 1 (acil durumlarda +1) olmalıdır. Bizim de bir sürü fikir kafamızı kurcalıyor trade'i o anlık kıvılcımla yaparsak diğer fikirler yiyor bitiroyr ve başarısız oluyoruz.
Özet geçebilecek miyiz ey forum diyarları..
Bu arada kanal grafiği bende böyle görünüyor:
[img]http://666kb.com/i/cla26mmm3movodwr1.gif[/img]
-
gold ile trade yapan arkadaşlar [U][I][B]asla[/B][/I][/U] benim macro analizlerimi kullanmamalılar,...
yine aynı şekilde sp içinde yaptığım analizler future piyasa traderlerine bir dayanak teşkil [U][B][I]edemez,....[/I][/B][/U]
[B][I][/I][/B]
şüphesiz bu analizler doğru yönde olsalar dahi, zaman zaman kendilerini ispatlasalar bile para kazanmak için [U][I][B]yeterli[/B][/I][/U] değildir,..
para kazanmak apayrı bir iştir,.....
-
benim yaptığım macro analizler ve geriye dönük olarak bu topicte mevcuttur,...tutarlılıklarıda yine o tarihlerden bu tarihlere doğru yine mevcuttur,...
yaklaşık 12 seneyi aşkın bir süredir oyuran bir zamn analizi var, ...ben kendi adıma çok memnunum,...
yine saykıl analizi ve rasyo analizi beni yine çok memnun ediyor,...
ve trade hayatımda son bir senedir bu analizler sayesinde blok puvanlar alabilidim,...
hatta borsadan uzaklaştığım zamanlarda yani ekran seyretmediğim zamnlarda ki işim gereği son bir iki yıldır bu sık olmakta pozisyonlarım makinede beklemek kaydıyla profitim oldukça arttı,....
hırsım törpülendi, korkum azaldı,..paniğim azaldı,.....
-
[quote=indregandi;468627]bakın bu son yorumlarımı iki arkadaşa borçluyum,
kimseo ve finalwawe eğer analiz istemeselerdi haliyle bende o taraflara dikkat etmezdim,
teşkkür ediyorum huzurunuzda her ikisinede,...
müthiş bir iş çıktı gerçekten,.......
kafamız hazır oldu her yönü ile,..
:rolleyes:[/quote]
yani bu yazılan çok bariz iki arkadaş istemiş bende o yöne meyil etmişim,...
ki inanın bakmıyorum bile,...gold kaç, çünkü traderi değilim,...
ama diyorumki dikkatimi oraya çavirmeleri çok iyi oldu,..
yani tencere var ama kapak arıyormuşuz meğer,....
yani sp düşücek ben bunu çok ça tekrar ettim,...
anacak tepede olan sp le dip(dip dersem en olur) demiyorum bakın diplerde olan tr arasında bir durum bulup saptamalıyım.....
ki bunun şartı var,...
-
[quote=indregandi;468602]son kararım pt alış yapacam,........
ama bu fed central bank toplantısından ziyade [B][I][U]gold ve emtiya yükselişine bağlı olarak gelişecek,...[/U][/I][/B]
bir takım açıklamalar dün ve bu gün yaptım bu konuda,...
bunun ana gövdesini [I][B][U]geçici[/U][/B][/I] gold ve emtiya yükselişinin usd yi [I][B]geçici[/B][/I] aşağı indirişi mantığı oluşturacak,...
diğer çeşitli indiklerden kısa orta tavan taban yükselmeleri/düşmeleri ise ve bunların verdiği süreler ki 10 gün kalmış,.....
10 gün [B][I]içinde[/I][/B] [B][I]baskın[/I][/B] şeklinde gelişecek bir long atak müjdeliyor [I][U][B]ama gold ve emtiyalar yükselişlerini süsrdürürlerse,.....[/B][/U][/I]
şu ana değin [U][I][B]sp düşüşlerine dxy nin tepkisiz kalışı[/B][/I][/U] bu manada olumlu,....
pt bakalım ,....
ben biliyorsunuz ikili poz alıyorum,
yerlerden biri buradan olacak,
[I][B][U]diğeri 74050 altını bekleyecek[/U][/B][/I],[/quote]
[quote=indregandi;468603]74050 bu pozun arka [U][I][B]emniyetini[/B][/I][/U] alacak ve [U][I][B]70xxx civarlarından yada 2.9/2.8 cent civarlarından poz alacak bu ikinci grup,[/B][/I][/U]
ilk alınan poz baskın çıkışa oynayacak [I][B][U]ve kar yaparsa[/U][/B][/I],......
bu defa şubat ayı ikinci yarısına doğru tekrar short için bakacak,.....
ilk alınan pozun bir şekilde [U][I][B]79925 ve 82500 aralığını long olarak yukarı geçemesi şart,.[/B][/I][/U]..[/quote]
[quote=indregandi;468604][I][B][U]özetlersek,[/U][/B][/I]
[I][B][/B][/I]
[I][B][U]gold ve emtiya yükselişi,...gelişmekte olanlara nefes aldıracak,...[/U][/B][/I]
fed toplantı sını pas geçiyorum, [U][I][B]önemsemiyorum[/B][/I][/U].... ancak[U][I][B] salı ve çarşambaya bunu bir dinamik hareket kabul ediyorum[/B][/I][/U],....ama esas olarak [I][B][U]bunun sonrasında[/U][/B][/I] gold ve emtiaya yükselişine odaklanıyorum,..
[U][I][B]79925-82500 aralığını geçiyorumki baskın gelişssin,.....81247 göbek[/B][/I][/U]
[I][B][U]74050 altına ikinci yere olarak arka emniyetimi alıyorum,......[/U][/B][/I]
[COLOR=red][B][I]temel fikirlerde ise gelişmekte olan piyasalar ile gold ve emtiyaları kolera, sp düşüşünü ise ters kollera alıyorum,[/I][/B][/COLOR]
böyelece gelişmekte olan piyasalarda artan kur baskısını nefeslendiriyor,...
sp olarak disturbuma pompalama zemini yaratabiliyorum,..
[I][B][U]aksi taktirde sp olarak şu anda tepeleri, gelişmekte olanlar olarak dipleri başka türlü açıklayamam,...[/U][/B][/I]
yoksa global crisisis olur, bu defa isimde bulamazlar cirise,...[/quote]
sisyah yazdığım yerler analizin benim için önemli şartları ve doneler,....
-
burada önemsediğim bir altın veya emtiya yükselişinin bana vob için bir itici güç sağlaması,...
bunun yanılma payını 74050altına alıyorum,.....ki overlup dönüş gösteren sistemim ne kadar düşükten alırsam bana o kadar profit verecek,...
bu sistemi yayınladım zaten sorun yok,...hatta sistem yeşilse alacaksın,..84850 tepesi çizilirken sistem zaten yeşil di, ama sistem son overlupunda hatırı sayılır terste kalmış ve sonra 101550 tepesine gitmiş,...
bizim ölçümüz ise 74050 buraya 4800 puvan short profit alarak gelmişim,...ve hep şunu savunmuşum 74050 ye ne kadar yakın veya ne kadar bunu altından alabilirsem o derece iyi olacak,...
şu demek,..
şimdi bu alacağım poz inşallah sp yetrli baskıyı kürarda 74050 ye en yakın yerden yaparım ilkini,...
ikincisi de mutlak bekleyecek 2.9/2.8 centi,...o değişmez,...
ikinci gerçekleşme olursa eğer bir daha mal yapmam ben, beklerim,...mevcut ne ise odur,
ama ikinci gelmesse ilk mutlaka kar yapar,...
işte bu ilkin gideceği yer 86xxx seviyesine doğru olacak,...
yani 77 alsam 9000 puvan,...
74 alsam 12000 puvan,...