-
Bende zamanında böyleydim. Çok çıktı der shortlardım. Yukarı kaçarsa da maliyet düşürmek için yine short eklerdim. Böyle böyle 100.000 TL den fazlayı bıraktım içeride.
Benden alana helali hoş olsun. Daha akıllıymış, daha başarılıymış ki kazanmış. Bende kaybetmişim.
Sonra oturup bir A4 e ne yaptım, ne yapmadım yazdım. Baktım ki yaptıklarımdan dolayı hep zarar etmişim. Bundan sonra kesin karar aldım ve bir dahada o yaptığım duygusal işlemlere aslaa girmedim. Kökten çözüm bulup yoluma mekanik devam eiyorum işte 2-3 yıldır..
Hatta daha öncede yazmıştım burada ben çift hesap çift sistem kullanıyorum diye.
Bunlardan biri 60dk lık ve o sabit. Kontrolu bende ama diğer hesaptaki bazen 5 dk lık bazen 20 dk lık filan o değişir bazen. Fakat şu an 5 dk da ve idaresini başkasına devretmiş durumdayım. ( çünü 5 dk da aylık neredeyse 60 ile 80 arası sinyali oluyor ve beni karekter olarak sıkıyor. Sıkılıyorum yani işlem yapmaktan veya izlemekten.. )
Ben bakmıyorum ve 25 kontratın kontrolu onda oluyor.
kendi paranız olmazsa duygusallığınızda olmaz. e-broker dan alım satım nasıl yapılır? sistem filan nedir ne değildir bilen ama kedi sermayesi olmayan bir kişiye aylık maaş karşılığı bir hesabımın kontrolunu devrettim. O alıyor satıyor her sinyalde. Nasılsa kendi parasıda değil ya öyle rahatım ki diyor poz. açarken :)
Hatta kendisi kendi sermayesini bu kadar duygusuz ve banane ya sinyal gelince aç dedi açıyorum. Zararsa zarar. Mantığı ile yapamadığından batırdığını her daim söyler.
Hesap ekstreme bakıyorum ve onbinde 1 komisyon düşünce ( normalde onbinde 2 komisyonum ama hacim olunca 1 e iniyor. ) her ay 4.000 veya 7.000 puan arasında kar oluyor. Belki ben yapsaydım sinyallere gecikirdim, kaçırırdım, ne bileyim yatar uyurdum filan. Ama böyle çok bende çok rahatım oda hiç olmazsa evinde oturduğu yerden çalışıp kazanmış oluyor.
Bu şeye benzedi, sitelerde bazen yazar. Ev hanımları, evde çalışarak para kazanmak istemezmisiniz.? :)
-
[quote=qazzaq;293468]Bende zamanında böyleydim. Çok çıktı der shortlardım. Yukarı kaçarsa da maliyet düşürmek için yine short eklerdim. Böyle böyle 100.000 TL den fazlayı bıraktım içeride.
Benden alana helali hoş olsun. Daha akıllıymış, daha başarılıymış ki kazanmış. Bende kaybetmişim.
Sonra oturup bir A4 e ne yaptım, ne yapmadım yazdım. Baktım ki yaptıklarımdan dolayı hep zarar etmişim. Bundan sonra kesin karar aldım ve bir dahada o yaptığım duygusal işlemlere aslaa girmedim. Kökten çözüm bulup yoluma mekanik devam eiyorum işte 2-3 yıldır..
Hatta daha öncede yazmıştım burada ben çift hesap çift sistem kullanıyorum diye.
Bunlardan biri 60dk lık ve o sabit. Kontrolu bende ama diğer hesaptaki bazen 5 dk lık bazen 20 dk lık filan o değişir bazen. Fakat şu an 5 dk da ve idaresini başkasına devretmiş durumdayım. ( çünü 5 dk da aylık neredeyse 60 ile 80 arası sinyali oluyor ve beni karekter olarak sıkıyor. Sıkılıyorum yani işlem yapmaktan veya izlemekten.. )
Ben bakmıyorum ve 25 kontratın kontrolu onda oluyor.
kendi paranız olmazsa duygusallığınızda olmaz. e-broker dan alım satım nasıl yapılır? sistem filan nedir ne değildir bilen ama kedi sermayesi olmayan bir kişiye aylık maaş karşılığı bir hesabımın kontrolunu devrettim. O alıyor satıyor her sinyalde. Nasılsa kendi parasıda değil ya öyle rahatım ki diyor poz. açarken :)
Hatta kendisi kendi sermayesini bu kadar duygusuz ve banane ya sinyal gelince aç dedi açıyorum. Zararsa zarar. Mantığı ile yapamadığından batırdığını her daim söyler.
Hesap ekstreme bakıyorum ve onbinde 1 komisyon düşünce ( normalde onbinde 2 komisyonum ama hacim olunca 1 e iniyor. ) her ay 4.000 veya 7.000 puan arasında kar oluyor. Belki ben yapsaydım sinyallere gecikirdim, kaçırırdım, ne bileyim yatar uyurdum filan. Ama böyle çok bende çok rahatım oda hiç olmazsa evinde oturduğu yerden çalışıp kazanmış oluyor.
[COLOR=red]Bu şeye benzedi, sitelerde bazen yazar. Ev hanımları, evde çalışarak para kazanmak istemezmisiniz.?[/COLOR] :)[/quote]
aslında iyi fikir sistemi verecen hanıma AL dedi al SAT dedi sat ne de osla teknikten de anlamaz EW den de , yorumda yapamaz kendine göre iyi fikir
bunu düşünmeli :D
-
[quote=a.kaya;293472]aslında iyi fikir sistemi verecen hanıma AL dedi al SAT dedi sat ne de osla teknikten de anlamaz EW den de , yorumda yapamaz kendine göre iyi fikir
bunu düşünmeli :D[/quote]
hanım arada tv deki beyaz diziye dalabilir, komşu lak lak gevezelik yapmaya gelebilir...hanım işi tehlikeli...:D
-
[quote=Astatin;293473]hanım arada tv deki beyaz diziye dalabilir, komşu lak lak gevezelik yapmaya gelebilir...hanım işi tehlikeli...:D[/quote]
O durumda bile eğer teknik analizden falan anlamıyorsa, anlayanlardan fazla kazanır, en azından daha az kaybeder... :..:
-
-
[QUOTE=Astatin;293476]iflat[/QUOTE]
iflat iflastan iyidir:o
nere gidiii bu endex ..biz ney mişiz haberimiz yokmuş..100000 görecekmiyiz asti..:o
-
[quote=QUEEN;293477]iflat iflastan iyidir:o
nere gidiii bu endex ..biz ney mişiz haberimiz yokmuş..100000 görecekmiyiz asti..:o[/quote]
2003 ten başlayan trend çizgisini 5 sene boyunca kırmamışız..2009 dan başlayanın 3,5 sene ömrü kaldı...100 bine ne kaldı şurda....dng
-
deneysel ve sembolik şort
-
[quote=QUEEN;293477]iflat iflastan iyidir:o
nere gidiii bu endex ..biz ney mişiz haberimiz yokmuş..100000 görecekmiyiz asti..:o[/quote]
apla göreceksek bile bir düzeltme olması lazım yaww...tek istisna şu PKK olayında kısa vadede iyi yönde gelişmeler olabilir...bir laf geziyi, PKK Türkiykiyeden çekilecekmiş felan feşmeekan..kısa vadede böyle bir şey olursa burası uçabülürrrr
-
yav mb dolarmı basmaya basladı ? bu nasıl ıs aga.. 1 haftada dusmekten nevri dondu doların..
-
makas 700 puanı buldu.. daha once bahsettıgım +1000 makas akabinde realizasyon gerceklesebilir diye kademeli shortlamaya basladım.. mınık mınık.. cıktıkca shortlicam..
83325 - 83475 - yukarı cıktıkca vericem fırsat buldukca... heran stoplayıp reverse te olabılırım tabı :D bakalım artık...
-
[quote=Kennym;293485]makas 700 puanı buldu.. daha once bahsettıgım +1000 makas akabinde realizasyon gerceklesebilir diye kademeli shortlamaya basladım.. mınık mınık.. cıktıkca shortlicam..
83325 - 83475 - yukarı cıktıkca vericem fırsat buldukca... heran stoplayıp reverse te olabılırım tabı :D bakalım artık...[/quote]
Ya bu makası spot yukarı fırlayarak kapatırsa?
Yapılacak en büyük yanlışlardan biri. Daha nereye gidebilir ki? Acaip yükselmişiz bence buralardan, bilemedin 2-3000 daha yukarılardan sert düşüş başlar deyip deyip iflasa gidilir. Çünkü bu mok yiyenin dünüde olmaz, yarınıda olmaz. Sadece şu an vardır.
Bir önceki mesajımda ettiğim en büyük zararın bu yolla edildiğinden bahsetmiştim.
Fiyat size göre Alınamayacak kadar pahalı ve yukarılarda ve satılamayacak kadar da tehlikeli ise; bu durumda sinyallerinizin Long olanlarına 2 kontrat, short olanlarına 4 kontrat girersiniz.