[quote=Astatin;293252]PKK bitiyi memü..[/quote]
Lem bu olay asparagas falan değildir umarım... Gerçek olsun, sabah +100.000 puan açsın.. Bir değil on sermaye vereyim yine de gam yemem...
Printable View
[quote=Astatin;293252]PKK bitiyi memü..[/quote]
Lem bu olay asparagas falan değildir umarım... Gerçek olsun, sabah +100.000 puan açsın.. Bir değil on sermaye vereyim yine de gam yemem...
--2B yasası geçsin..al sana 30 milyar dolar..
--karadenizde dev petrol havzası bulunsun..işte petrol ihraç eden türkiye..al sana yılda 50 milyar dolar.
-- pkk bitiyor..al sana 20 milyarlık yıllık kar...
abi borsaya böyle çoşku lazım..:)vob 120.000 olur...
bunlarda çoşku potansiyeli var..hani 1999 da ab ye giriyoduk ya..o beklentiyle 4 kat arttık..
..onun gibi..[B]önemli olan heyecanı oluşturmak[/B]..
pambık nerde pambık... 1 yıldır taşıdığı 85.000 imzasına imza atmaya az kaldı...brv
benim de nisan ayında çizdiğim 619-620 nolu gönderilerimdeki projeksiyonuma imza atmama az kaldı..:::
[url]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=5475&page=52[/url]
ilk hedef 84400..
[IMG]http://i53.tinypic.com/2e5r5vo.jpg[/IMG]
ortalama 81250 de..
[IMG]http://i56.tinypic.com/anekv7.jpg[/IMG]
Ralli-Eynseync..
Günaydın herkese,
Öncelikle forumun sessiz izleyicilerinden biri olarak çok faydalandığımızı belirtmek isterim.Üstatlara bir sorum olacak. Dünden beri kafayı zorladığım konu, diyorum ki genelde dünya piyasalarında ilk hareket bizim borsada oluyor gibi bir görüntü var. Mesela dün gün içi grafikleri incelediğinizde aşağı gidişten önce ilk yukarı dönen ve yukarı hareketini devam ettiren bizim vadeli piyasamız olmuş. Saat 10.30 da biz yukarı dönmüşüz, tüm endeksler hatta pariteler bile bizden en az 15dk. sonra aşağı harekete son verip yukarı hareket başatmış. Diyorum ki bazen, fdow a yatırım yapıyor olsam, türk vob borsasını kesin izleyip ona göre işlem yapardım.
Merak ettiğim, bu hareket aslında aynı anda oluyor da ekran saatlerinde mi sonra görünüyor(?).
İkincisi, bizim vob dan önce hareket eden, hareketi benzer olan bir borsa veya parite var mı? Belki fx üstatları bu soruları daha kolay yanıtlar. Bir ara hindistan borsasını izliyordum, orda da bu tip benzerikler oluyordu, ama dün baktım biz 10.30 da döndük, onlar 11.45 te dönmüş. Mesela yine aynı şey, hindistan borsası yatırımcısı bizim vob a göre pozisyonunu şekillendirebiliyor, biz hangi borsaya bakarak anlık forecast edebiliriz? Yormlar için şimdiden teşekkürler,
Prechter amca yine televizyona çıkıp Dow 1.000'in altına kadar göçecek demiş...
[URL]http://www.cnbc.com/id/15840232?video=1601414079&play=1[/URL]
Amcanın her açıklaması Dow'a minimum +500 puan ekliyor ama bu seferki açıklaması daha bi kallavi olmuş, minimum +5.000 gelir bu sefer.. Bizim de 110.000'e kadar yolumuz var gibi... Seans açılsın dün kapanıştan kalan cücük short'ları kapatıp adam gibi long açacam... :)))
[quote=pasha80;293330]
İkincisi, bizim vob dan önce hareket eden, hareketi benzer olan bir borsa veya parite var mı? [/quote]
DAX'la paralel gittiğimiz zamanlarda sadece DAX'a bakarak ufak tırtıklar yapa yapa ciddi kazançlar yaptığım dönemler oldu ama şimdi ne korelasyon kaldı ne birşey. Başka piyasalara bakarak VOB'da oynamanın dezavantajı şu, korelasyon kalktığı anda zarar yazmaya başlıyorsun. Tavsiye etmem, yine de alakamız kalmasa da ekranımdan DAX'ı ayırmam... :)
ehehehehehehhe...ANkaralı Turgut yine çalışmış...Vekiller için parça yapmış...heheheh
[URL]http://www.izlesene.com/video/muzik-kaymak-lazim-ankarali-turgut/2488273[/URL]
[quote=pasha80;293330]Günaydın herkese,
Öncelikle forumun sessiz izleyicilerinden biri olarak çok faydalandığımızı belirtmek isterim.Üstatlara bir sorum olacak. Dünden beri kafayı zorladığım konu, diyorum ki genelde dünya piyasalarında ilk hareket bizim borsada oluyor gibi bir görüntü var. Mesela dün gün içi grafikleri incelediğinizde aşağı gidişten önce ilk yukarı dönen ve yukarı hareketini devam ettiren bizim vadeli piyasamız olmuş. Saat 10.30 da biz yukarı dönmüşüz, tüm endeksler hatta pariteler bile bizden en az 15dk. sonra aşağı harekete son verip yukarı hareket başatmış. Diyorum ki bazen, fdow a yatırım yapıyor olsam, türk vob borsasını kesin izleyip ona göre işlem yapardım.
Merak ettiğim, bu hareket aslında aynı anda oluyor da ekran saatlerinde mi sonra görünüyor(?).
İkincisi, bizim vob dan önce hareket eden, hareketi benzer olan bir borsa veya parite var mı? Belki fx üstatları bu soruları daha kolay yanıtlar. Bir ara hindistan borsasını izliyordum, orda da bu tip benzerikler oluyordu, ama dün baktım biz 10.30 da döndük, onlar 11.45 te dönmüş. Mesela yine aynı şey, hindistan borsası yatırımcısı bizim vob a göre pozisyonunu şekillendirebiliyor, biz hangi borsaya bakarak anlık forecast edebiliriz? Yormlar için şimdiden teşekkürler,[/quote]
hiçbir parite/endeks/meta hareketi sabit olarak önceden bilmez.
her seferinde bir tanesi seçilir, yatırım ona yapılır. sonra vitrin olan kısım kopar gider ki genellikle bu dow olur. dow koptuğunda önceden yatırım yapılmış metalara bakıp her nerede o meta yükselirken hacimler artıyorsa, yani alıcıların karşısında satıcılar da güçlü hale geliyorsa, işte orada hareket duracak (en azından dinlenecek) demektir. yani dağıtım başlamıştır...
sterlin/dolar'ı takip edin. hareketleri 45 dakika/ 1 saat önceden bildiğine sık şahit olurum.