-
[QUOTE=stonhand;145166]Enorton sakın kızma ama halamı şu Halil yahu
2008 Krizi başı Endeks 40000 lerde Halil paso rapor yayınlar endeks uçacak kaçacak, endeks 38,000 i kırdı 35000 oldu bunlar kar satışıdır geri gelecek 1 gün ABD tarp ı açıkladı Endeks o gün bir uçtu Halilin raporu ben demedimmi ayılar kış uykusuna oldu.
Sonrasında kriz artarak devam etti endeks taaa 20,000 lere geldi Halil 1 kere bile satın demedi çıkacakda çıkacak. Şimdi bu adam çıkıpda ben martta artacak dedim %100 küsür kazandırdım derse PES derim ya ayıptır günahtır yalanında böylesine ne diyeyim artık.
Hocam Halil bu memleketteki en büyük ters indikatördür zamanında çok muhabbeti gemiştir, çıkacak derse göçer göçecek derse çıkar vallahi bunuda kaç kere yaşadım denemeside bedava halil uçacak dedi ya şimdi shortlarımla daha bir rahat uyurum.
Birde grafik çizmiş yahu o grafiklere kalsak Yaşar Erdinç U100 ü 35,000 den geri çevirmişti buradan alınmaz satım zamanı bakın şu grafikler ne kadar da benzer deyip durmuştu en son işin içinden çıkamadı grafikleri MEVLANA ya bağladı .dng.dng[/QUOTE]
Halo bi tanedir :D
-
[QUOTE=stonhand;145166]
Birde grafik çizmiş yahu o grafiklere kalsak Yaşar Erdinç U100 ü 35,000 den geri çevirmişti buradan alınmaz satım zamanı bakın şu grafikler ne kadar da benzer deyip durmuştu en son işin içinden çıkamadı grafikleri MEVLANA ya bağladı .dng.dng[/QUOTE]
En son manipülasyoa bağlamıştı vob 45000 lerdeyken :D
-
[QUOTE=QUEEN;145167]
de hadi yeter gayri..[/QUOTE]
DYYD (Durmak yok yola devam) :)
-
[QUOTE=enorton;145172]DYYD (Durmak yok yola devam) :)[/QUOTE]
ben yinede dowu takacağimızı sanmıyorum..
bu afet çok büyükmüş..geçmiş olsun..çok kötü görüntüler var haberlerde..üüüüüü
-
[QUOTE=QUEEN;145173]ben yinede dowu takacağimızı sanmıyorum..
bu afet çok büyükmüş..geçmiş olsun..çok kötü görüntüler var haberlerde..üüüüüü[/QUOTE]
Evet gün boyu tv de izledim, gerçekten çok büyük... Allah daha beterinden korusun... İnşallah önce Basketbolda sonra Futbolda milli takımlarımız galip gelir de birazcık da olsa moral olur halkımıza...
-
IMF gelmiyor! Peki ne olacak?
Dünya ekonomisine yön veren isimlerin ekim ayında İstanbul'da yapacağı toplantılara IMF Teknik Heyeti'nin katılmayacağı bildirildi.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Dış İlişkiler Bölümü Direktörü Caroline Atkinson, Türkiye'deki IMF ekibinin, buradaki yetkililerle uzun bir süredir bağlantı içinde olduğunu ve görüşmelerin uygun bir hızda devam edeceğini düşündüğünü bildirdi.Atkinson, global ekonomik kriz ve İstanbul'da yapılacak IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantısına ilişkin konuları paylaşmak üzere düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, yıllık toplantıların dünyanın içinde bulunduğu krizden sürdürülebilir bir şekilde çıkmasını sağlayacak ekonomi politikalarının nasıl uygulanacağına ilişkin olduğunu belirterek, yıllık toplantılarda, IMF üyesi 186 ülkeden 13 bin katılımcı beklediklerini kaydetti.Atkinson, “Tüm dünyanın gözleri İstanbul'da olacak ve bu Türkiye için önemli bir konu. Bu, küresel ekonomi için büyük ve önemli bir etkinlik” dedi.
Yaşanmakta olan krizin, ikinci bir “büyük bunalım” olmasından korkulduğunu, ancak kötü bir resesyon olduğuna giderek ikna olduklarını söyleyen Atkinson, krizin, global işbirliğinin ve koordinasyonun önemini de ortaya çıkardığını vurguladı.Bazı ülkelerde krizden çıkışın başladığını ancak bunun çok yavaş ve kırılgan bir çıkış olduğunu söyleyen Atkinson, bu süreçte hükümetlerin krizle mücadelede gerekli tedbirleri alması ve kriz sonrasında güçlü bir ekonomi için gerekli reformları yerine getirmesinin önemine işaret etti.
“ÜÇÜNCÜ AŞAMA İŞSİZLİK KRİZİ”
Atkinson, krizin ilk iki aşamasının finansal ve ekonomik krizden oluştuğunu ve bu aşamalarda artık iyileşmenin başladığını belirterek, “Üçüncü aşamada sosyal kriz ve işsizlik krizi var. Tüm dünyada işsizlik oranı yüksek ve önümüzdeki aylarda da artmaya devam edebilir” diye konuştu.Bundan sonra ilerleme kaydedilmesi için bir yeniden dengeye dönüşe ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Atkinson, bu dengelenmenin, kriz döneminde talebi destekleyen kamu sektörü ve yatırım ve tüketimle büyümede yeniden liderliği üstlenmesi gereken özel sektörün yanı sıra, ülkeler arasında da gerekli olduğunu anlattı.
Finans sektöründeki sorunların çözümlenmesinin önemine de işaret eden Atkinson, tüketicilere, hanehalklarına ve iş dünyasına borç verilebilmesi için güçlü bir finans sektörüne ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.Atkinson, bu süreçte IMF'den daha etkin rol oynamasının istendiğini aktararak, “IMF'nin borç vermeye yönelik kaynakları 3 katına çıktı. 250 milyar dolarlık kaynağımız vardı. Bir yıl önce, bu rakamın yükseltilmesi konusunda bir fikir birliği yoktu. Nisan ayında G20 toplantısında böyle bir fikir birliği oluştu. IMF'nin borç vermesi ve yatırımlara yönlendirmesi için 500 milyarlık bir taahhüt aldık. Bu, kaynaklarımızı 750 milyar dolara çıkaracak” diye konuştu.Krizin başlangıcından bu yana IMF'nin taahhüt ettiği kredi miktarının ise 160 milyar dolar olduğunu kaydeden Caroline Atkinson, gelişmekte olan ülkelere yönelik kotaların ve bu ülkelerin yönetimde daha etkin olmasının sağlanması yönünde atılan adımlar hakkında da bilgi verdi.
TÜRKİYE-IMF ANLAŞMASI
Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Atkinson, yıllık toplantılar sırasında Türkiye ile bir anlaşma imzalanması olasılığına ilişkin bir soru üzerine, “Türkiye'deki IMF ekibi, buradaki yetkililerle uzun bir süredir bağlantı içinde. Arada güçlü bir ortaklık var. Görüşmelerin uygun bir hızda devam edeceğini düşünüyorum” dedi.Atkinson, yetkililerle çeşitli vesilelerle bir araya geldiklerini belirterek, “IMF programı olsa da olmasa da yetkililer, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu zorlukları ele almanın önemine dikkat çektiler ve bir mali program üzerine çalışıyorlar” diye konuştu.IMF Türkiye Temsilcisi Hüseyin Samei de, “Görüşmelerin sonuçlanması, teknik ekiple yetkililer arasındaki görüşmeleri gerektiriyor. Teknik ekip, yıllık toplantılara katılmıyor” dedi.Teknik ekibin yıllık toplantılar sırasında Türkiye'ye gelmesinin mümkün olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Atkinson, bunun her zaman mümkün olduğunu söyledi.
IMF-DÜNYA BANKASI YILLIK TOPLANTILARI
Verilen bilgiye göre, 1955 yılından sonra ikinci kez Türkiye'de düzenlenen IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları, her üç yılda bir kez Washington dışında düzenleniyor. Türkiye, bu toplantılara ikinci kez evsahipliği yapan tek ülke olarak dikkat çekiyor.
Politika yapıcıların sivil toplum temsilcileri ve özel sektörle de bir araya gelmesine imkan tanıyan toplantılar kapsamında düzenlenecek seminerlerde iyileşmenin sağlanması ve yeni iş olanakları yaratılması, küresel finansın geleceği, yoksulların korunması gibi konular ele alınacak.Seminer programlarında konuşmacı olarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra Nancy Birsall, George Soros, Güler Sabancı, Joseph Stiglitz gibi isimlerin yer alması bekleniyor.
-
[QUOTE=enorton;145172]DYYD (Durmak yok yola devam) :)[/QUOTE]
yarın golümüzü atarız emortım patron merak etme .. quenn patrona bakma sen .. .boks.
manşeti atacam ben dowa saat dokuzbuçuk gibi bej kitabı açacam ..
ahanda boğa.. .. martoniki patron nasıl fotoğraf iyi çekmiş miyim .. ?? :D:D:D
[URL=http://img43.imageshack.us/i/bull9.jpg/][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/8199/bull9.jpg[/IMG][/URL]
-
-
[quote=selçuklu;145176]yarın golümüzü atarız emortım patron merak etme .. quenn patrona bakma sen .. .boks.
[URL="http://img43.imageshack.us/i/bull9.jpg/"][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/8199/bull9.jpg[/IMG][/URL][/quote]
emortım patron değil, emortım petrım yada enorton patron..yanlış olmasın:..:
-
Abi yüzyılın analizini yapıyorum. Şimdi bugünkü 15dk grafiği incelediğimizde BOĞA bariz belli oluyor :D Altta işaretlediğim bölgeler ayaklar, yukarıdaki de kafası. Bi tek boynuzu eksik :D
[IMG]http://img181.imageshack.us/img181/5261/adszhkd.jpg[/IMG]
-
yettim yavuzhan..allllll...NU falan yok **...ama fiyatı taip ediyor ve tepede..tam trend üzerinde..sen 15 puan bas ben 50 basarım..djı e olmazsa geleceğine - fdj e yani....cci yatay, momentum NU ....onaylamıyo abi göstergeler..üwwwwww... herşey olabilir, 20 puan geri gelirgösterge düzelir sonra 100 puanda çıkar **...
[IMG]http://i31.tinypic.com/1sfrkn.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=enorton;145183]Abi yüzyılın analizini yapıyorum. Şimdi bugünkü 15dk grafiği incelediğimizde BOĞA bariz belli oluyor :D Altta işaretlediğim bölgeler ayaklar, yukarıdaki de kafası. Bi tek boynuzu eksik :D
[IMG]http://img181.imageshack.us/img181/5261/adszhkd.jpg[/IMG][/QUOTE]
ayıp ettin enorton patron... gönderdiğim boğanın boynuzlarını takarız yarın oraya ... hem halil reçber patronda ralli demiş .. halil patron işini bilir .. :D:D:D:D:D
-
[QUOTE=selçuklu;145176]yarın golümüzü atarız emortım patron merak etme .. quenn patrona bakma sen .. .boks.
[URL=http://img43.imageshack.us/i/bull9.jpg/][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/8199/bull9.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]
dıw dişşıyikine..tepe yaptılar patrın ..bığa piyasası yırtdışındada sona erdi bıgin..:D. dolar tl bak helle....dng zaten kapanırken 9538 miş miş
-
asteton patron dowa manşet atacam ...yeni tepe görür o manşetten sonra .. quenn patrona manşet at dedim ... yok ben atamam dedi ayıp etti .. üüüüüü ..
ben kendim atacam manşeti .. izleyin ....
-
çok fena yağmur yağıyo istanbulda ..yazık..
-
dünden kalan SHORT lar 100 pıvan bıraktı.rezillik...500 pıvan karı gördük vermedik sisteme uyacağız diye.o eyle buhar oldu onnan sonna LONG sinyali geldi 57.100 den LONG ladık mı? evet onnanda 500 pıvan kara fit olmadık realize etmedik geceye bu mallarlan girdik.iyice çivisi çıktı işin...
la ben bileydim beyle olcanı bakar mıydım sisteme sinyale.hesap kitap yapıyorum kendi giriş çıkışlarımı 4/5 bin pıvan kalacaktı son 10 günde kendim işimi görsem.şindi ne var elde 3 ün 1 i...
yarında bu 57.100 LONG larla aşağı GAP yirsek ohhh tadından yinmez olur...
-
[QUOTE=enorton;145174]Evet gün boyu tv de izledim, gerçekten çok büyük... Allah daha beterinden korusun... İnşallah önce Basketbolda sonra Futbolda milli takımlarımız galip gelir de birazcık da olsa moral olur halkımıza...[/QUOTE]
Sıra futbolda, tebrikler 12 dev adam .brv.brv.brv
-
Evet doğrudur..Emortompetrım ın çizdiği boğa vardır.En uçta halka içinde görünen yani.Ama o aslında o bir boğa değildir. Hatta buzağı bile değildir..Bir buzağı biblosudur..Buyrun kanıt..Şincik biblo buzağının poposuna dayalı olan suikast silahını görüyorsunuz..Gez- Göz-Arpacığı askerlik yapmamış veya silah tutmamış arkadaşlar için kolaylık olsun diye işaretledim.. Bu derece öküzsel boyutta bir silah olamayacağına göre veya dev tapanca biblosu diye bişey olmayacağına göre, silahın boyu normaldir..O boyda ve canlı bir buzağı olmayacağına göre ise oda bir biblo buzağıdır..esasen biblo olduktan sonra boğa, öküz, manda, camış veya buzağı olmasının bir öenmi yoktur.. Zaten ne olurs aolsun kıçında bir silah patlamak üzeredir..Buyur kardeşim ispatlı resimli, kanıtlı..
[IMG]http://i27.tinypic.com/11b0zns.jpg[/IMG]
-
[quote=QUEEN;145188]çok fena yağmur yağıyo istanbulda ..yazık..[/quote]
yok küresel ısınmaydı, yok kuraklıktı,barajların dibi görünüyordu zart zurt...babalar BUĞDAY da hayatlarının manipülasyonunu yaptılar GLOBAL babalar diyom yani açın bahın buğday grafına nirden nire gitti.tabii bu arada tüm dünyada kıtlık kuraklık küresel ısınma sallamaları...
sonuç ne? GLOBAL BABALAR vurdu vurgunu şimdi KY hem cıbıl hemde sırılsıklam :o
hatırlarsanız geçen sene evvelsi sene istanbul da özellikle aman suyu idareli kullanın uyarıları vardı ya hepsi hikaye ya...hepsi GLOBAL BABALARIN işi..
paranın çeviremeyeceği dümen yok abi!
-
[quote=SEYYAH;145189]dünden kalan SHORT lar 100 pıvan bıraktı.rezillik...500 pıvan karı gördük vermedik sisteme uyacağız diye.o eyle buhar oldu onnan sonna LONG sinyali geldi 57.100 den LONG ladık mı? evet onnanda 500 pıvan kara fit olmadık realize etmedik geceye bu mallarlan girdik.[B]iyice çivisi çıktı işin...[/B]
la ben bileydim beyle olcanı bakar mıydım sisteme sinyale.hesap kitap yapıyorum kendi giriş çıkışlarımı 4/5 bin pıvan kalacaktı son 10 günde kendim işimi görsem.şindi ne var elde 3 ün 1 i...
yarında bu 57.100 LONG larla aşağı GAP yirsek ohhh tadından yinmez olur...[/quote]
sistemlerin kazanacağı zaman yaklaşıyor demek:)))
-
[QUOTE=SEYYAH;145189]dünden kalan SHORT lar 100 pıvan bıraktı.rezillik...500 pıvan karı gördük vermedik sisteme uyacağız diye.o eyle buhar oldu onnan sonna LONG sinyali geldi 57.100 den LONG ladık mı? evet onnanda 500 pıvan kara fit olmadık realize etmedik geceye bu mallarlan girdik.iyice çivisi çıktı işin...
yarında bu 57.100 LONG larla aşağı GAP yirsek ohhh tadından yinmez olur...[/QUOTE]
Abi yarın sabah 1000 puan artı gap var, merak etme. 4 harflilerde çalışan bıyıklı ablalardan öğrendim dow bu gece 9600 u kırar...
Bugün msn konferansta biri anlattı tam bizim durumu açıklıyor buarada;
[B]
İki borsacı yolda yürüyormuş, o gün piyasa durgun iş yok canları sıkkın. Biri yerde bi pislik görmüş demiş ki, onu diline sürersen sana 2000 lira. Öbürü almış sürmüş ve 2000 i kapmış... Yürümeye devam etmişler, yine yerde bi pislik var. Bu sefer diğeri demiş ki şu pisliği diline sürersen sana 2000. O da alıp sürmüş ve 2000 lirayı almış.
Sonra diğeri demiş ki, ee noldu şimdi. Biz ne yaptık? Elde avuçta bişey yok, boşu boşuna pok yedik. Diğeri demiş ki; olur mu hiç 4000 işlem hacmi yaptık :D[/B]
Bugün bütün forumlara baktım herkes deli gibi işlem yapmış, aracı kurumlar zengin oldu...
-
[QUOTE=SEYYAH;145192]yok küresel ısınmaydı, yok kuraklıktı,barajların dibi görünüyordu zart zurt...babalar BUĞDAY da hayatlarının manipülasyonunu yaptılar GLOBAL babalar diyom yani açın bahın buğday grafına nirden nire gitti.tabii bu arada tüm dünyada kıtlık kuraklık küresel ısınma sallamaları...
sonuç ne? GLOBAL BABALAR vurdu vurgunu şimdi KY hem cıbıl hemde sırılsıklam :o
hatırlarsanız geçen sene evvelsi sene istanbul da özellikle aman suyu idareli kullanın uyarıları vardı ya hepsi hikaye ya...hepsi GLOBAL BABALARIN işi..
paranın çeviremeyeceği dümen yok abi![/QUOTE]
bişeyi de düşünerek yapsınlar şu memlekette..altyapı sorununu çözememişsin daha.. hemde istanbulda ..ne deseler boş..icraat yok işte..normal bi yağmurda bile kriz çıkıyo memlekette..biraz fazla yağınca afet oldu ya..olmayacak işler hep burda..:confused:üüüüüü
-
[QUOTE=Astatin;145191]Evet doğrudur..Emortompetrım ın çizdiği boğa vardır..Ama o aslında o bir boğa değildir. Hatta buzağı bile değildir..Bir buzağı biblosudur..Buyrun kanıt..Şincik biblo buzağının poposuna dayalı olan suikast silahını görüyorsunuz..Gez- Göz-Arpacığı askerlik yapmamış veya silah tutmamış arkadaşlar için kolaylık olsun diye işaretledim.. Bu derece öküzsel boyutta bir silah olamayacağına göre veya dev tapanca biblosu diye bişey olmayacağına göre, silahın boyu normaldir..O boyda ve canlı bir buzağı olmayacağına göre ise oda bir biblo buzağıdır..esasen biblo olduktan sonra boğa, öküz, manda, camış veya buzağı olmasının bir öenmi yoktur.. Zaten ne olurs aolsun kıçında bir silah patlamak üzeredir..Buyur kardeşim ispatlı resimli, kanıtlı..
[/QUOTE]
Abi geçmiş mesajları okudun mu bilmiyorum ama yarın sabahki senin ilk mesajını şimdiden alıntı yaptım bile :D
-
[QUOTE=Astatin;145191]Evet doğrudur..Emortompetrım ın çizdiği boğa vardır..Ama o aslında o bir boğa değildir. Hatta buzağı bile değildir..Bir buzağı biblosudur..Buyrun kanıt..Şincik biblo buzağının poposuna dayalı olan suikast silahını görüyorsunuz..Gez- Göz-Arpacığı askerlik yapmamış veya silah tutmamış arkadaşlar için kolaylık olsun diye işaretledim.. Bu derece öküzsel boyutta bir silah olamayacağına göre veya dev tapanca biblosu diye bişey olmayacağına göre, silahın boyu normaldir..O boyda ve canlı bir buzağı olmayacağına göre ise oda bir biblo buzağıdır..esasen biblo olduktan sonra boğa, öküz, manda, camış veya buzağı olmasının bir öenmi yoktur.. Zaten ne olurs aolsun kıçında bir silah patlamak üzeredir..Buyur kardeşim ispatlı resimli, kanıtlı..
asti kardeşimin boğa biblosuna nazarboncuğu takıyorum..:D:::
-
[quote=enorton;145196]Abi geçmiş mesajları okudun mu bilmiyorum ama yarın sabahki senin ilk mesajını şimdiden alıntı yaptım bile :D[/quote]
okudum okudum..:) senin olası mesajını da ben hazırladım :) bakalım hangisi ifşa olacak
:..:
-
ayyy.. dow düşüyo yazıııkkk..haha..aman erken sevinmeyelim..hahah
-
Vade başından itibaren
[IMG]http://img266.imageshack.us/img266/7949/adsztr.jpg[/IMG]
-
[quote=Astatin;145184]yettim yavuzhan..allllll...NU falan yok **...ama fiyatı taip ediyor ve tepede..tam trend üzerinde..sen 15 puan bas ben 50 basarım..djı e olmazsa geleceğine - fdj e yani....cci yatay, momentum NU ....onaylamıyo abi göstergeler..üwwwwww... herşey olabilir, 20 puan geri gelirgösterge düzelir sonra 100 puanda çıkar **...
[IMG]http://i31.tinypic.com/1sfrkn.jpg[/IMG][/quote]
heheheh..grafın güncel halii..buyur trendline kırılmış olmuş bize friendline..momentum onceki grafta onune bakarken şinci toprağa bakıyor NU netleşmiş..CCI zaten zortingendi..9525 altında saatlik kapanış yaparsa...ver küsküyü
..ama herşey olabilir..üww
[IMG]http://i26.tinypic.com/2s6ppvb.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=enorton;145196]Abi geçmiş mesajları okudun mu bilmiyorum ama yarın sabahki senin ilk mesajını şimdiden alıntı yaptım bile :D[/QUOTE]
"Kılavuzu Halo olanın portföyü zarardan kurtulmaz." diye vobsözü vardır bilir misin. NAzar etme pozsiyonlara..kom
-
daha manşeti atmadım .. top düşerken manşet atılır ... dow az daha düşsün geliyor manşet .. enorton patron rahat ol .. yarın takacaz boynuzu ... :):)
-
pastada büyükler long ama biz düşüyoruz vade başından beri..nasıl yorumlamalı..
-
[QUOTE=selçuklu;145203]daha manşeti atmadım .. top düşerken manşet atılır ... dow az daha düşsün geliyor manşet .. enorton patron rahat ol .. yarın takacaz boynuzu ... :):)[/QUOTE]
patron sizin bloklar zayıf..belki manşetle kurtarırsın..ama sert vurdum 3 metreye..zor kurtarırsın.boks.:)
-
[QUOTE=QUEEN;145204]pastada büyükler long ama biz düşüyoruz vade başından beri..nasıl yorumlamalı..[/QUOTE]
PAsta masta hikaye şeklinde yorumlamalı.
-
[QUOTE=QUEEN;145205]patron sizin bloklar zayıf..belki manşetle kurtarırsın..ama sert vurdum 3 metreye..zor kurtarırsın.boks.:)[/QUOTE]
vurursun tabi .. buldun garibanları .. bide sen vur .. üüüüüüüüüüüü
geliyo manşet ...boks..boks..boks..boks.
-
[QUOTE=QUEEN;145199]ayyy.. dow düşüyo yazıııkkk..haha..aman erken sevinmeyelim..hahah[/QUOTE]
Bej book bekleniyor, normal bu düşüş...
-
[QUOTE=selçuklu;145207]vurursun tabi .. buldun garibanları .. bide sen vur .. üüüüüüüüüüüü
geliyo manşet ...boks..boks..boks..boks.[/QUOTE]
Queen abla eski millilerden hafife alma sakın..boks.
-
[QUOTE=enorton;145208]Bej book bekleniyor, normal bu düşüş...[/QUOTE]
saat kaçta emortım patron.. ona göre manşetleyecem .. .boks..boks.
-
[QUOTE=enorton;145208]Bej book bekleniyor, normal bu düşüş...[/QUOTE]
bej bookk ...bi smaç daha geliyo...:p:Düüü
-
9490 tutmazsa..450..üüüüwww ..astii..
-
[quote=QUEEN;145212]9490 tutmazsa..450..üüüüwww ..astii..[/quote]
gı bi sus...gı bi sus...get bebelerlen oyna sus açma şom ağzını gı...
LONG uz gı... kendini düşünme bizi düşün gı...
biz derken emortım ve kendim şahsen bizzat benden bahsediyorum...:::