Arkadaşlar Dow'un cuma kapanışı 8497.31.Ancak fdow şu an 8363 olmasına rağmen 8 puan eksi gösteriyor?Bi yanlışlık mı var ne dersiniz?
Printable View
Arkadaşlar Dow'un cuma kapanışı 8497.31.Ancak fdow şu an 8363 olmasına rağmen 8 puan eksi gösteriyor?Bi yanlışlık mı var ne dersiniz?
[quote=mordak;62421]dostum eğer ki düşeceksek ki ortam yeniden teknik olarak uygunlaşıyor....
pariteler dahil mutlaka kısa yapma fırsatları verecektir diye düşünüyorum....
bende pariteler bu gece ile sinyalleri çaktı...ama vakit var diyor aceleye gerek yok fırsatlar çok.....
bu arada her yerde teknik durumlar vahim gidişatı göstermeye başladı....bu durum beni biraz kıllandırıyor....yani bu sefer bu kadar kolay ekmek çıkmaz gibi geliyor.....biz sistemlere uyalımda artık gerisi ne olur göreceğiz....
bu arada ara sıra parite yorumları yollarsan sevinirim.....
olmazsa yeni bir topik aç istersen....
kolay gelsin...
bol kazançlar dilerim....[/quote]
Günaydın,
EURUSD iyi duruyor da, USTYTL 1.63 lerde meşkediyor. Üstelik IMF ile anlaşma imzaladık imzalıyoruz moduna girilmiş olmasına rağmen.. Bir de dikkatimi çeken bir diğer konu, genelde IMF ile anlaşma yapsak da, borsa yükselince kısa yapsak, döviz düşünce uzun yapsak psikolojisi var. Piyasa bu senaryoya oynayan çoğunluğu terse yatırmak için nasıl bir senaryo kuracak tahmin edilebilir. O yüzden muhtemelen dediğin gibi güzel fırsatlar doğacaktır...Hele şu ikili dip senaryosu bir çalışsa :) :=
FX de yeni topik açma konusuna gelince;
EURUSD, GBPJPY, USDJPY ve tabi USDTRY ile ilgili durumlar aynı zamanda borsa ve vob la da ilgili olduğundna burda yazılmasında fayda var. Bazı "son delik" arkadaşların başka platformlarda "FX ayru, VOB ayru bilader neyazyon" hezeyanlarına rağmen :).. Ancak bunun dışında az bilinen bazı paritelerde fantastik bazı getiri fırsatları olduğu da aşikar. Onlar için ayrı topik faydalı..Faydalı da, yeni topik nasıl açılıyor?:)
arada harcıcaklar bizim kısaları da sabah sabah
dow 220 puan aşşada kapanışa göre ama bu düzeysizler bunu da yemese bari:)
[url]http://www.ayatirim.com/pdf/pdfs/VobBulten.pdf[/url]
Bugün bankalarda bir panik havası var, bu hafta dolar/ytl durmaz deniyor, ımf ile anlaşma deyince iş paniğe bindi binecek görülüyor, belkide olması gereken gerçekler fiyatlara yansıyacak, borsa dan iki üç gün uzak durup, flat flat olanları seyretmeli, yön ne tarafa bakmalı, ama bu aradadolar kontratlarındada uzundan para tırtıklamalı diye düşünüyorum, saygılar.
[quote=mordak;62421]dostum eğer ki düşeceksek ki ortam yeniden teknik olarak uygunlaşıyor....
pariteler dahil mutlaka kısa yapma fırsatları verecektir diye düşünüyorum....
bende pariteler bu gece ile sinyalleri çaktı...ama vakit var diyor aceleye gerek yok fırsatlar çok.....
bu arada her yerde teknik durumlar vahim gidişatı göstermeye başladı....bu durum beni biraz kıllandırıyor....yani bu sefer bu kadar kolay ekmek çıkmaz gibi geliyor.....biz sistemlere uyalımda artık gerisi ne olur göreceğiz....
bu arada ara sıra parite yorumları yollarsan sevinirim.....
olmazsa yeni bir topik aç istersen....
kolay gelsin...
bol kazançlar dilerim....[/quote]
Açılışı gördük..belki de fırsat buydu.. Çok eksi açılacakken , ımf gazı ile az eksi açılmış olabilir mi :) 900 den kısayım VOB30 da..kaldıraç 4
cumadan 33250 kısaya devam şimdilik...
[QUOTE=bull market;62435]Bugün bankalarda bir panik havası var, bu hafta dolar/ytl durmaz deniyor, ımf ile anlaşma deyince iş paniğe bindi binecek görülüyor, belkide olması gereken gerçekler fiyatlara yansıyacak, borsa dan iki üç gün uzak durup, flat flat olanları seyretmeli, yön ne tarafa bakmalı, ama bu aradadolar kontratlarındada uzundan para tırtıklamalı diye düşünüyorum, saygılar.[/QUOTE]
Vobda çakal tayfası şu an tamamıyla dolarda iş yapıyor. Önce vobda kademeleri kaldırıyolar, sonra ardından bankalar arasından alım yapıyolar. Organize işler var. Bakalım Merkez bankası nasıl çözecek bu tayfanın işini.
Önce vobda pozisyonlarla al-sat yapıyolar sonra spotu ona göre uyduruyolar. Sanırım müdahale saatlerinde de tayakkuzda bekliyolar, ona göre yön alıyolar.
[QUOTE=berkedi;62427]Arkadaşlar Dow'un cuma kapanışı 8497.31.Ancak fdow şu an 8363 olmasına rağmen 8 puan eksi gösteriyor?Bi yanlışlık mı var ne dersiniz?[/QUOTE]
FDOW 23:10da 8357den kapattı. DOwdan sonra bir müddet daha işlem görüyor kendisi.
[QUOTE=BULUT;62438]Vobda çakal tayfası şu an tamamıyla dolarda iş yapıyor. Önce vobda kademeleri kaldırıyolar, sonra ardından bankalar arasından alım yapıyolar. Organize işler var. Bakalım Merkez bankası nasıl çözecek bu tayfanın işini.
Önce vobda pozisyonlarla al-sat yapıyolar sonra spotu ona göre uyduruyolar. Sanırım müdahale saatlerinde de tayakkuzda bekliyolar, ona göre yön alıyolar.[/QUOTE]
Herbir fiyatı bu çakal sürüsü belirliyor kaç aylardır, hatta yıllardır, yoksa bizde piyasa miyasa yok, hele mb fiyat belirlemede hiç yok, kimse inanmasın derim, normal bir piyasamızın olmasına zaten imkan yok, benim anlamadığım, koca koca bankalar bu kazığı nasıl yutuyor, nasıl boyun eğiyor, hayret ki ne hayret, saygılar.
[QUOTE=Astatin;62436]Açılışı gördük..belki de fırsat buydu.. Çok eksi açılacakken , ımf gazı ile az eksi açılmış olabilir mi :) 900 den kısayım VOB30 da..kaldıraç 4[/QUOTE]
bana göre 32500 altı olmadan halen son umut var...sağlıklı yükseliş ise 34000 üzeri iyi olur....
ama gidişat kötü....kısalar avantajlı gözüküyor...ara gazlardan zaten pek sonuç çıkmıyor...bakalım neler olacak...
bol kazançlar....