bu arada bütün dünya durdu s&pyi izliyor. paritelerde ve emtialarda nerdeyse hiç hareket yok. s&pyi izlediğim tüm zamanlar içinde ilk defa böyle bir hereket görüyorum.
Printable View
bu arada bütün dünya durdu s&pyi izliyor. paritelerde ve emtialarda nerdeyse hiç hareket yok. s&pyi izlediğim tüm zamanlar içinde ilk defa böyle bir hereket görüyorum.
ayrıca trend var mı yok mu sorusu da trendin kendinden bağımsız bir soru. mesela fspxde bence hergün trend var. bir örnekle açıklıyayım. en son vob30da yaşadığımız trendin ortalama on bin puanlık bir hareket olduğunu varsayalım. yani 10 kontrat pozisyon alan biri yüzde yüz atmışbeş kazanmış durumda. peki bunun fspxde karşığı ne? sadece 16/17 puan. yani yüzde bir buçuk. komik ama gerçek.
Bir kaç tane trend için bir şeyler buldum, bu hafta takibe alacağım...Adx yerine bakılabilir belki..
[URL="ftp://212.175.105.21/TrendQualityIndicator.pdf"]Trend-Quality Indicator By David Sepiashvili.pdf[/URL]
Ms kodu..
Trend-Quality - Q-indicator
m:=Input("% Scalar trend period",1,25,4);
n:=Input("% Scalar noise period",1,500,250);
cf:=Input("% Scalar correction factor",1,250,2);
p1:=Input("First moving average periods",1,200,7);
p2:=Input("Second moving average periods",1,200,15);
rev:=Mov(C,p1,E)-Mov(C,p2,E);
pds:=If(rev>0,1,-1);
dc:=ROC(C,1,$);
cpc:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(dc*pds)+PREV);
trend:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(cpc*(1/m))+(PREV*(1-(1/m))));
dt:=cpc-trend;
noise:=cf*Sqrt(Mov(dt*dt,n,S));
trend/noise
---------------------------------------
Trend-Quality - B-indicator
m:=Input("% Scalar trend period",1,25,4);
n:=Input("% Scalar noise period",1,500,250);
cf:=Input("% Scalar correction factor",1,250,2);
p1:=Input("First moving average periods",1,200,7);
p2:=Input("Second moving average periods",1,200,15);
rev:=Mov(C,p1,E)-Mov(C,p2,E);
pds:=If(rev>0,1,-1);
dc:=ROC(C,1,$);
cpc:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(dc*pds)+PREV);
trend:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(cpc*(1/m))+(PREV*(1-(1/m))));
dt:=cpc-trend;
noise:=cf*Sqrt(Mov(dt*dt,n,S));
temp:=If(Abs(trend)+Abs(noise)=0,1,Abs(trend)+Abs(noise));
(Abs(trend)/temp)*100;
[URL="ftp://212.175.105.21/TrendDetectionIndex.pdf"]Trend Detection Index by M.H. Peep.pdf[/URL]
Ms kodu..
x:=Input("number of periods", 5,50,20);
am:= Abs(C-Ref(C,-(x-1)));
td:= Sum(C-Ref(C,-(x-1)),x);
tdi:= (Abs(td)+Sum(am,x))-Sum(am,(2*x));
status:= If(tdi>0, If(td>0,1,-1), PREV);
status*LastValue(Highest(Max(Abs(tdi),Abs(td))));
tdi;
td;
Ref(td,-1);
------------
Bu da renklerin düzenlenmiş ms için [URL="ftp://212.175.105.21/tdi.mwt"]template[/URL] dosyası
[QUOTE=neant;35300]sn. teo,
benim nacizane müşahedem adx, adxr kombinasyonunun trendi değil sadece trendin bittiğini göstermesidir. burada da hangi parametrelerle çalışıldığı ön plana çıkıyor. mesela siz yanılmıyorsam bir ara bir dakikalık ve beş dakikalıklarla, daha sonra 4h ile en son saatliklerle çalışıyorsunuz. bunların hepsinde adx 14/25 veya 12/30 kombinasyonu ve dahi adxin adxr kesme noktası(adxrde hangi parametreleri kullandığınızı hatırlamıyorum) aynı anlamı/yorumu üretemez. hepimiz sinyaller peşinde koşuyoruz ve faz farlılıkları yanlış sinyaller almamızın nedenlerinden biri. ben on dakikalık periyoda adx 92, adxr 92/25 ile çalışıyorum. trendin başladığı değil ama trendin bittiği noktaları siz de verdiğim değerler üzerinden tespit edebilirsiniz.[/QUOTE]
60 dakikada 12/30 kullanıyorum...
Bu konuda 20 kullanan da var,ilgili dokumanı gonderıyorum...
[URL="ftp://212.175.105.21/TrendFollowingWithTheAdxByMartinBoot.pdf"]Trend-Following With The Adx By Martin Boot.pdf[/URL]
adx/adxr kombinasyonunda sorun parametreler değil. esas olarak bu aracın trendin başlangıcını gösterememesi. yalnız trendlerin bitişini teyid ediyor. o da yüzde seksen oranında. 43600 meselesi aynı şekilde benim de başıma geldi. bu endikator yanlış sinyal verdi ve 51700den girdiğim pozisyonu kapattım. yanlış sinyali esas olarak endikatöre akan verini çok gapli olmasına bağlıyorum. aynı endikatör aynı period ve parametrelerle endex30da trendin dün değil bugün bittiğini teyid etti. benzer bir anlayışı pring'in technical analysis explained kitabının bu endikatörle ilgili bölümündede bulabilirsiniz.
iyi geceler.
Trend>geçiş evresi>Yatay
Döngü bu şekilde. Trend ve yatayda kazandıran sistemler var, ancak zarar ettiren kısım geçiş evresi. Trendin başını yakalayan bir indikatör varsa bu indikatör aynı zamanda yataya girişi de zamanında yakalar, geçiş evresi ile muhattap olmazsınız :) .
Geçiş evresinde trend mi, yatay mı anlaşılamıyor, her iki piyasa karakterini de barındırıyor. Esas zararlar bu sırada yazılıyor. Ben buna aşağı veya yukarı eğimli yatay diyordum ama değişim evresi demek daha doğru bir tabir.
Bu evre güçlü bir trendden sonra hareketin gücü azaldığında başlıyor veya bıktıran bir yatay piyasadan sonra trende yönelik piyasa güç kazanmaya başladığında oluyor. Hareketlerin gücünü ölçen bir indikatör ile bu evreyi incelemek faydalı olabilir gibi.
Teo abi ustteki grafigine baktıgımda bana sunu diyor gibi geldi adx 32 seviyesinin ustunde iken sistem sinyallerini dinleme trend var son sinyalde otur ne zamana kadar seviye 48-50 nin altına inene kadar bundan sonra alt seviyeyi tekrar yukarı kesene kadar yatay sinyallerinde devam et diyor gibi geldi .sistemlerden pek anlamayan biri olarak ben bu sekilde gördüm bu gözle hic baktınmı Teo abi trend -yatay olayına .saçmalıyor da olabilirim görüş bidirmek istedim sadece saygılarımla
[QUOTE=vobbook;35345]Trend>geçiş evresi>Yatay
Döngü bu şekilde. Trend ve yatayda kazandıran sistemler var, ancak zarar ettiren kısım geçiş evresi. Trendin başını yakalayan bir indikatör varsa bu indikatör aynı zamanda yataya girişi de zamanında yakalar, geçiş evresi ile muhattap olmazsınız :) .
Geçiş evresinde trend mi, yatay mı anlaşılamıyor, her iki piyasa karakterini de barındırıyor. Esas zararlar bu sırada yazılıyor. Ben buna aşağı veya yukarı eğimli yatay diyordum ama değişim evresi demek daha doğru bir tabir.
Bu evre güçlü bir trendden sonra hareketin gücü azaldığında başlıyor veya bıktıran bir yatay piyasadan sonra trende yönelik piyasa güç kazanmaya başladığında oluyor. Hareketlerin gücünü ölçen bir indikatör ile bu evreyi incelemek faydalı olabilir gibi.[/QUOTE]
hoşgeldin,epeydir görünmüyorsun,kulakların çınladımı bilemiyorum,epey bahsettik senden fahri ile beraber...
Yukarıdaki indikatörler bu döneme sanırım weak trend diye adlandırmışlar,
Geçiş evresi de güzel bir tanımlama...
Bu hafta takip ederim,bayramdan sonra belli olur durumu...
Sevgiler...
[QUOTE=teo;35352]hoşgeldin,epeydir görünmüyorsun,kulakların çınladımı bilemiyorum,epey bahsettik senden fahri ile beraber...
Sevgiler...[/QUOTE]
sn teo ben adx i bayagı kullandım farkındaysanız benim cok isime yaradı
[QUOTE=teo;35352]hoşgeldin,epeydir görünmüyorsun,kulakların çınladımı bilemiyorum,epey bahsettik senden fahri ile beraber...
Sevgiler...[/QUOTE]
Hoşbulduk sn teo, ben de neden kulaklarım çınlıyor diyordum , siz çınlatmışsınız demek :) sn fahri ve bir süredir görüşemediğim tüm dostlara selamlar ... Bu aralar pek yazamasam da sizleri takip etmeye çalışıyorum topikten...
ADX veya benzeri indikatörle yatay ve trend olmak üzere 2 aşamalı sistem kuracağımıza bu dönemi dahil edip 3 aşamalı sistem kurmak gerekli belkide. Önemli olan tabii bu dönemi tespit edebilecek uygun indikatör bulmak. Sevgiler...
S&P şu an weak trendden,medium trende, dax ise şu an weak trendde girdi, Bize trend şu an yok,
Medium trendde olanlarda kesinlikle aşırı alım ve satım kullanılmamalı, bizde ise kullanılabilir şu aşamada herhangi bir trend başlamadığı için...
iki gun onceden beri yazdigim persembe fren cuma donus hazirligi demistim (hem forumda hem burada kimse inanmamisti). bu bilimsel idi kafadan sallam degildi. evet iste o donus. ben ben yine bir vesile ile kacirdim. degerlendirene bravo.
[QUOTE=teo;35254]Çok samimi olarak şunu itiraf etmeliyim ki, geçen de Vobbook yakınıyordu, yatay veya swing marketleri çözelim diye, çok enteresan benim sistemimde yatay piyasada çok kazandırıyor bana,ama trendli piyasalarda hep çarpılıyorum..
Bunun çözümünü bir türlü bulamadım, ne zaman trend var,Adx de tam çözüm değil buna,
Hatta bir zaman Abka da yazmıştı, Teo'nun sistemi yatayda para kazanıyor diye.
Öneriniz var mı...
Sevgiler...[/QUOTE]
trendde caprildiginiz bir iki ornek verin durum hakkinda tam fikrimi soylerim eger isterseniz son capilmadan sonra banada birsey oldu artik daha super oldum. ama ne fayda para bitti.
[QUOTE=teo;35281]Gecen haftalardaki forumdaki arkadaşlar da şahittir, yatay ,swing markette hep dipten aldım tepeden sattım, Hatta 52400 den bu trend başında yine shortladım,Ama 48100 de burası yine dip deyince longlayınca,trendde çarpıldım gaptan dolayı geç stop yaptım.Aynı olay 43.600 de de başıma geldi, dip diye, sebebi sistemin dibi yakalaması, halbuki o bahsettiğim iki tepede dip gibi davranıp sabah gap ile sert verdiler,
Şimdi bakıyorum o dönemlere Adx de yükselmemiş,trendli piyasayı anlayabilsem, parayı koyacak yer bulamıyacağım.75.000 YTL param 3 haftada 450.000 YTL oldu,
Bu trendde yine düştüm 150.000 YTL ye 300.000 YTL uçtu gitti, bu trendi çözemedim.
Adx,Aooron,Adaptive EMA,R-Square hiç biri bana trendi söylemedi,
şimdi harıl harıl, herkesin cevabı çok kolay dediği sorunun cevabını bulmaya çalışıyorum...
Umarım samimiyetimden dolayı, kızan olmaz...[/QUOTE]
sn teo gercekten cok samimi ve yardim sever bir insansiniz nadir gorulen cinsten. bu anlattiginiz olayin ciddi sahidi ve takipcisi idim bes para kazanamasamda bu periodda. benim sorunun sabir sali gunu dedim persembe fren cuma cikis aldinmi evet aldim ama dun aldigimin altina verdim. neden bilmiyorum sanki beynim iki yonlu calisiyorum biri tam dogru soyluyor digeri onun tersini yaptiriyor. bende bunu cozemiyorum iste. yardiminizla cozelim dedik yine olmadi biliyorusunuz. affiniza siginarak son bir haftada tahminlerim demiyim gordugum seylerin hepsi tuttu aslinda.
[QUOTE=nyse-dj;35536]sn teo gercekten cok samimi ve yardim sever bir insansiniz .[/QUOTE]
tesekur ederım, ıs hayatımda da hep durust ve samımı oldum, ve kımseyı aldatmaya calısmadım, sanırım ıs hayatındakı basarı nedenım bu...
Forum dısındakı tum tanısdıklarım benı bu samımıyetımden dolayı cok severler, bır kendımı forumdakı bazı arkadaslara sevdıremedım...
Sevgıler...
[QUOTE=teo;35289]teşekür ederim, sorun şu bana göre trendi sonradan anlıyoruz, trend esnasında anlıyamıyoruz,mesela adx>25 den büyük olunca ,tamam trend var diyebiliyoruz, böyle bir şey bulmam lazım,Sayın Cbaykuş'un sistemi benim kar ettiğim dönemde çok zarar yazmıştır eminim, mesele bu zaten ,belki o dönemde trend olsaydı kazanacaktı,
Net trend var sorusunu çözmeye çalışıyorum,Adx>25 her zaman trendin %70 geçince trend var diyor,
Örneğin bana göre 52400 den short yaptığımda ve 48100 de long yaptığımda halen benim için swing marketti, ne zaman sabah gapı yedik, anladımki trend var, stopladım ve terse döndüm,
Ama aynı olay 43800 de de,trend bitti dalalım dedim,diptir diye yine patladı elimde..
Trend var, trend yok diye net uyaran bir şeyler arıyorum doğrusu...
Sevgiler..[/QUOTE]
sn teo o gunu bence daha derin analiz edin tam olarak oyle degil. be soyledim diye demiyorum yanlis anlamayin sadece aciklamak icin cunku birebir yasadik o saatleri.
simdi alim zamani deyip siz 12 sularinda aldiniz bende 13 gibi aldim sonra ben dedim ki fodw satista hemde saatlik bu bizdeki ala baski yapmaz mi erken kesilmezmi dedim. siz sen fowd dami islem yapiyorsun bosver bekle sabret dediniz. bende sn teo haklidir. dedim sonra 600 puan dustu bakin dedim fodw satis baskisi etkiliyor bizimki alda sata donuyor saatlikte dedim siz hayir bekle dediniz. burada bir trend donusumu oldu. ardinda bu kirz patladi zaten satista olan fdowda satis derinlesti 1300 paun yedik son anlarda toparlandi ama ertesi gun krizin etkisi ile dibi sonradan da dibin dibini gorduk. yani temel analiz icerikli bir teknik analiz calismasi. hepsi tum dunya korelasyon halinde ama ne zaman ne zaman degil. bu bilmek gerekli. entropi konusunda bayagi ileri gittim ben. artik bilmeye basladim. ama oyle birseyki benim islem yapmamam gerekiyor benim yerime baskasi yapmali sizin gibi biri mesela.
sn teo neden 14.25 donduk yukari biliyormusunuz aniden 5 dklikta goruluyor fdow aniden dondugu icin yari yolda kesildi. fdow neden etkilendi bilmiyorum su an ama en azindan son iki parca (vob-fdow-...) hala korela dun bir ara koptu sadece korelasyon biz yukselidk sonra dustuk.
soyle birse belirledim fikri olan varsa. hergun yada gunluk ort olarak konulanin %10 u kadar kazanip en cok %10 u kadar komisyon oduyorsan bu iyi bir oran oluyor.
SAyın Hdioxyde ortalarda gözükmüyor...Nerelerdesin..
[quote=teo;35764]SAyın Hdioxyde ortalarda gözükmüyor...Nerelerdesin..[/quote]
Buralardayım sevgili Teo,
Geçen hafta 3 kere ters gapte kaldım, yaralarımı sarıyorum. Senden tek farkım son geçen günkü tam gider ayak al deyip te senin flat kaldığına ben bir de short girdim sinirden, bu sefer de sinyal doğru çıktı.
Biraz kafamı toplamalıyım....Biraz nadas iyi gelecek bana...
VOB30: Sistem 51950 den açtığı kısa pozisyonu 41300 civarında kapatarak uzuna geçti. Görüşüm, pazartesi yükselişin süreceği yönündedir. Ancak Ayı piyasası bitti demek içinn henüz erken.
EURUSD : 1.4268 den açtığı uzun pozisyonu koruyor. Bunda da yükselişin sürmesi beklenebilir. 1.60 dan 1.39 a soluksuz sayılabilecek düşüşün düzeltmesi geliyor ve gelecektir.
USDCHF : İlginç.ABD deki malum son paketten sonra Cuma günü itibariyle, USD nin karşısında değer kaybettiği tek para birimi. İstikrarsızlık zamanlarında CHF genelde değer kazanır. 1.1225 den gelen sattan sonra, ciddi bir düşüş, Cuma günü önemli bir toparlama (-ki diğer teknik indikatörler bu yükselişi desteklemedi) ve devamında ciddi bir düşüş. Diğer piyasaların orta vadeli yönü hakkında fikir verici olabilir. İzlenmeli
[QUOTE=hdioxyde;35818] Senden tek farkım son geçen günkü tam gider ayak al deyip te senin flat kaldığına ben bir de short girdim sinirden, bu sefer de sinyal doğru çıktı.
[/QUOTE]
sinyale uymayıp long girmemem ciddi hata seninkisi duble hata, long sinyalinde short yapılırmı, geçmiş olsun, biz hala profosyonel olamıyacağız, yaptığımız hatalara bak...
Bir kod buldum test edeyim dedim, gözlerime inanamadım neredeyse Bill Gates olmuşuz,
System test
METASTOCK SYSTEM-TESTER CODE FOR SIMULATING TRENDLINE BREAKS
Buy or buy to cover:
zz0:= Zig(Close,7,%);
zz1:= Ref(zz0,-1);
zz2:= Ref(zz0,-2);
tr:= ValueWhen(1,zz0 > zz1 AND zz1 < zz2, zz1);
pk:= ValueWhen(1,zz0 < zz1 AND zz1 > zz2, zz1);
PU:= tr+Abs(tr)*0.05;
PD:= pk-Abs(pk)*0.05;
res:= If(Close >= PU AND zz0 > zz1,1,If(Close <= PD AND zz0 < zz1,-1,0));
res:= If(res<>0,res,ValueWhen(1,res<>0,res));
res=1 and ref(res,-1)=-1
Sell or sell short:
zz0:= Zig(Close,7,%);
zz1:= Ref(zz0,-1);
zz2:= Ref(zz0,-2);
tr:= ValueWhen(1,zz0 > zz1 AND zz1 < zz2, zz1);
pk:= ValueWhen(1,zz0 < zz1 AND zz1 > zz2, zz1);
PU:= tr+Abs(tr)*0.05;
PD:= pk-Abs(pk)*0.05;
res:= If(Close >= PU AND zz0 > zz1,1,If(Close <= PD AND zz0 < zz1,-1,0));
res:= If(res<>0,res,ValueWhen(1,res<>0,res));
res=-1 and ref(res,-1)=1
Ama geleceğe göre zigzag yapıyor, yani internette dolaşan geleceği bilen medyum işi...Yine döndüm gerçek hayata :) heheh, yaramaz geleceği kimse bilemez ,zigzag hariç...
Bollinger Band (BB) divergence indicator, Uyumsuzluk Indikatörü
30 üzeri positiv uyumsuzluk, negatifi söylemiyor tek eksiği,,43600 den sonraki düşüş positiv uyumsuzmuş,bilseydik çarpılmazdık..Neyseki hiç bir şey için geç değildir.
Ms kodumuz...
D1:= Input("PERIOD FOR BB",5,300,40);
PERIOD:= Input("PERIOD FOR FVE",5,80,22);
COEF:=.1;
INTRA:=Log(H)-Log(L);
VINTRA:=Stdev(INTRA,PERIOD);
INTER:=Log(Typical())-Log(Ref(Typical(),-1));
VINTER:=Stdev(INTER,PERIOD);
CUTOFF:=COEF*(VINTER+VINTRA)*C;
MF:=C-(H+L)/2+Typical()-Ref(Typical(),-1);
FVE:=Sum(If(MF>CUTOFF,+V,If(MF<-CUTOFF,-V,0)),PERIOD)/Mov(V,PERIOD,S)/PERIOD*100;
IND:=FVE;
CBOL:= 1+((C-BBandBot(C,D1,S,2))/(BBandTop(C,D1,S,2)-BBandBot(C,D1,S,2)));
INDBOL:=1+((IND-BBandBot(IND,D1,S,2))/(BBandTop(IND,D1,S,2)-BBandBot(IND,D1,S,2)));
DIVERG:=(INDBOL-CBOL)/CBOL*100;
Mov(DIVERG,3,E)
[QUOTE=hdioxyde;35818]Buralardayım sevgili Teo,
Geçen hafta 3 kere ters gapte kaldım, yaralarımı sarıyorum. ...[/QUOTE]
Aynı sistemi kullanınca beraber çarpılıyoruz, ama sorunu çözdüm artık çarpılmak yok,sıkma canını, msn den akatarayım sana hatamızı,
Geçmişi değiştiremeyiz, geleceğe bakalım, Büyük servet edinmek kolay iş değildir, Yılmak yol, tam gaz ileri, Savaş ne kadar zorsa,zafer o kadar tatlıdır.
40 yıl kar yağar,bir gün av olur,o zaman da çarık yırtık olur.Bizde yakalayamadık bu güzel trendi,
Borsalar duygusallığı, inatçılığı, cesareti ve panik hareketleri asla kabul etmez.
tecrübe yediğim gapların toplamıdır.Bizde tecrübe kazanıyoruz, her şeyin bedeli var.
Ve en önemlisi,Yasadiklarimiz dusuncelerimizin sonucudur.
Bu nedenle olumsuzluk yok, yola devam...
Sn. teo, trend varmı yokmu bilebileceğim birşey arıyorum demiştin, gözüme takılan bir sistem var ama bende ing kıt denecek kadar az, sitenin adresinide veririm ama önce bir grafik örneği atayım, sen bu işin üstesinden gelirsin diye düşündüm, bu haliyle bile işe yarar sanırım.
Grafiğin üzerindeki indikatör al sat veriyor ama, aşağısındakide aslında hala yön ne tarafa olduğunu gösteriyor, böylece stop yapsan ve terse dönsen dahi her an teyid bekliyorsun, teyid gelmezse bir sonraki sat ile tekrar trend yönünde doğru poz alıyorsun, metastoc, mikrosoft exel gibi değişil platformlarda çalışabilen versiyonları var, fakat formüle ulaşmak lazım işte:), ulaşıncada bizim piyasada net çalışır hale getirebilecek birisi.
[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4790/sperformliw0.jpg[/IMG][/URL][/IMG]
[URL="http://www.jurikres.com/freebies/mainfree.htm#metastock"]http://www.jurikres.com/freebies/mainfree.htm#metastock[/URL]
Jurik research yanında home tıklayarak siteyi görebilirsin, işmi şimdi benimki:) saygılar.
Hiç Sistemim Yok Diyenler için Zero Lag Ema Cross
INdikator olarak
Avg:=55; {a 55 fixed day average}
haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min
(L,haOpen))/4;
TMA1:= Tema(haC,avg);
TMA2:= Tema(TMA1,avg);
Diff:= TMA1 - TMA2;
ZlHa:= TMA1 + Diff;
TMA1:= Tema(typ(),avg);
ZlCl:= TMA1 + Diff;
ZlCl;ZlHa
---------------------------------------
Ea olarak
Buy
(L,haOpen))/4;
cross(ZlCl,ZlHa)
Sell
(L,haOpen))/4;
cross(ZlHa,ZlCl)
--------------------System Tester İçin
BUY ORDER
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
cross(ZlCl,ZlHa) {crossover of the zero-lagging TEMA on the typical price
and the zero-lagging TEMA of the heikin-ashi closing price}
--------------------
SELL SHORT ORDER
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
cross(ZlHa,ZlCl) {crossover of the zero-lagging TEMA on the typical price
and the zero-lagging TEMA of the heikin-ashi closing price}
-----------------------
Performansı gayet güzel
[QUOTE=bull market;35843]Sn. teo, trend varmı yokmu bilebileceğim birşey arıyorum demiştin,
Jurik research yanında home tıklayarak siteyi görebilirsin, işmi şimdi benimki:) saygılar.[/QUOTE]
teşekür ederim düşündüğünüz için, vidyaya benziyor,inceleyeyim..
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img175.imageshack.us/img175/3994/13ii5.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img175/13ii5.jpg/1/][IMG]http://img175.imageshack.us/img175/13ii5.jpg/1/w1280.png[/IMG][/URL]
yukarıdakı formulu vop uyarlayabılırsenız belkı ısınıze yarar abı ama sende formul cok dur nede olsa ama ben yınede son kez sana formul teklıf edeyım.saygılar
//+------------------------------------------------------------------+
//| 3_Level_ZZ_Semafor.mq4 |
#property copyright "asystem2000"
#property link "asystem2000@yandex.ru"
//  îñíîâó ğàñ÷åòà çèãçàãà âçÿò àëãîğèòì [email]klot@mail.ru[/email]
// Çà ÷òî åìó îãğîìíîå ñïàñèáî
#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 6
#property indicator_color1 Chocolate
#property indicator_color2 Chocolate
#property indicator_color3 MediumVioletRed
#property indicator_color4 MediumVioletRed
#property indicator_color5 Yellow
#property indicator_color6 Yellow
//---- input parameters
extern double Period1=5;
extern double Period2=13;
extern double Period3=34;
extern string Dev_Step_1="1,3";
extern string Dev_Step_2="8,5";
extern string Dev_Step_3="21,12";
extern int Symbol_1_Kod=140;
extern int Symbol_2_Kod=141;
extern int Symbol_3_Kod=142;
//---- buffers
double FP_BuferUp[];
double FP_BuferDn[];
double NP_BuferUp[];
double NP_BuferDn[];
double HP_BuferUp[];
double HP_BuferDn[];
int F_Period;
int N_Period;
int H_Period;
int Dev1;
int Stp1;
int Dev2;
int Stp2;
int Dev3;
int Stp3;
//| Custom indicator initialization function |
int init()
{
// --------- Êîğğåêòèğóåì ïåğèîäû äëÿ ïîñòğîåíèÿ ÇèãÇàãîâ
if (Period1>0) F_Period=MathCeil(Period1*Period()); else F_Period=0;
if (Period2>0) N_Period=MathCeil(Period2*Period()); else N_Period=0;
if (Period3>0) H_Period=MathCeil(Period3*Period()); else H_Period=0;
//---- Îáğàáàòûâàåì 1 áóôåğ
if (Period1>0)
{
SetIndexStyle(0,DRAW_ARROW,0,1);
SetIndexArrow(0,Symbol_1_Kod);
SetIndexBuffer(0,FP_BuferUp);
SetIndexEmptyValue(0,0.0);
SetIndexStyle(1,DRAW_ARROW,0,1);
SetIndexArrow(1,Symbol_1_Kod);
SetIndexBuffer(1,FP_BuferDn);
SetIndexEmptyValue(1,0.0);
}
//---- Îáğàáàòûâàåì 2 áóôåğ
if (Period2>0)
{
SetIndexStyle(2,DRAW_ARROW,0,2);
SetIndexArrow(2,Symbol_2_Kod);
SetIndexBuffer(2,NP_BuferUp);
SetIndexEmptyValue(2,0.0);
SetIndexStyle(3,DRAW_ARROW,0,2);
SetIndexArrow(3,Symbol_2_Kod);
SetIndexBuffer(3,NP_BuferDn);
SetIndexEmptyValue(3,0.0);
}
//---- Îáğàáàòûâàåì 3 áóôåğ
if (Period3>0)
{
SetIndexStyle(4,DRAW_ARROW,0,4);
SetIndexArrow(4,Symbol_3_Kod);
SetIndexBuffer(4,HP_BuferUp);
SetIndexEmptyValue(4,0.0);
SetIndexStyle(5,DRAW_ARROW,0,4);
SetIndexArrow(5,Symbol_3_Kod);
SetIndexBuffer(5,HP_BuferDn);
SetIndexEmptyValue(5,0.0);
}
// Îáğàáàòûâàåì çíà÷åíèÿ äåâèàöèé è øàãîâ
int CDev=0;
int CSt=0;
int Mass[];
int C=0;
if (IntFromStr(Dev_Step_1,C, Mass)==1)
{
Stp1=Mass[1];
Dev1=Mass[0];
}
if (IntFromStr(Dev_Step_2,C, Mass)==1)
{
Stp2=Mass[1];
Dev2=Mass[0];
}
if (IntFromStr(Dev_Step_3,C, Mass)==1)
{
Stp3=Mass[1];
Dev3=Mass[0];
}
return(0);
}
//| Custor indicator deinitialization function |
int deinit()
{
//----
//----
return(0);
}
//| Custom indicator iteration function |
int start()
{
if (Period1>0) CountZZ(FP_BuferUp,FP_BuferDn,Period1,Dev1,Stp1);
if (Period2>0) CountZZ(NP_BuferUp,NP_BuferDn,Period2,Dev2,Stp2);
if (Period3>0) CountZZ(HP_BuferUp,HP_BuferDn,Period3,Dev3,Stp3);
return(0);
}
// äîïîëíèòåëüíûå ôóíêöèè
//int Take
//| Ôóíêö ôîğìèğîâàíèÿ ÇèãÇàãà |
int CountZZ( double& ExtMapBuffer[], double& ExtMapBuffer2[], int ExtDepth, int ExtDeviation, int ExtBackstep )
{
int shift, back,lasthighpos,lastlowpos;
double val,res;
double curlow,curhigh,lasthigh,lastlow;
for(shift=Bars-ExtDepth; shift>=0; shift--)
{
val=Low[Lowest(NULL,0,MODE_LOW,ExtDepth,shift)];
if(val==lastlow) val=0.0;
else
{
lastlow=val;
if((Low[shift]-val)>(ExtDeviation*Point)) val=0.0;
else
{
for(back=1; back<=ExtBackstep; back++)
{
res=ExtMapBuffer[shift+back];
if((res!=0)&&(res>val)) ExtMapBuffer[shift+back]=0.0;
}
}
}
ExtMapBuffer[shift]=val;
//--- high
val=High[Highest(NULL,0,MODE_HIGH,ExtDepth,shift)];
if(val==lasthigh) val=0.0;
else
{
lasthigh=val;
if((val-High[shift])>(ExtDeviation*Point)) val=0.0;
else
{
for(back=1; back<=ExtBackstep; back++)
{
res=ExtMapBuffer2[shift+back];
if((res!=0)&&(res<val)) ExtMapBuffer2[shift+back]=0.0;
}
}
}
ExtMapBuffer2[shift]=val;
}
// final cutting
lasthigh=-1; lasthighpos=-1;
lastlow=-1; lastlowpos=-1;
for(shift=Bars-ExtDepth; shift>=0; shift--)
{
curlow=ExtMapBuffer[shift];
curhigh=ExtMapBuffer2[shift];
if((curlow==0)&&(curhigh==0)) continue;
//---
if(curhigh!=0)
{
if(lasthigh>0)
{
if(lasthigh<curhigh) ExtMapBuffer2[lasthighpos]=0;
else ExtMapBuffer2[shift]=0;
}
//---
if(lasthigh<curhigh || lasthigh<0)
{
lasthigh=curhigh;
lasthighpos=shift;
}
lastlow=-1;
}
//----
if(curlow!=0)
{
if(lastlow>0)
{
if(lastlow>curlow) ExtMapBuffer[lastlowpos]=0;
else ExtMapBuffer[shift]=0;
}
//---
if((curlow<lastlow)||(lastlow<0))
{
lastlow=curlow;
lastlowpos=shift;
}
lasthigh=-1;
}
}
for(shift=Bars-1; shift>=0; shift--)
{
if(shift>=Bars-ExtDepth) ExtMapBuffer[shift]=0.0;
else
{
res=ExtMapBuffer2[shift];
if(res!=0.0) ExtMapBuffer2[shift]=res;
}
}
}
int Str2Massive(string VStr, int& M_Count, int& VMass[])
{
int val=StrToInteger( VStr);
if (val>0)
{
M_Count++;
int mc=ArrayResize(VMass,M_Count);
if (mc==0)return(-1);
VMass[M_Count-1]=val;
return(1);
}
else return(0);
}
int IntFromStr(string ValStr,int& M_Count, int& VMass[])
{
if (StringLen(ValStr)==0) return(-1);
string SS=ValStr;
int NP=0;
string CS;
M_Count=0;
ArrayResize(VMass,M_Count);
while (StringLen(SS)>0)
{
NP=StringFind(SS,",");
if (NP>0)
{
CS=StringSubstr(SS,0,NP);
SS=StringSubstr(SS,NP+1,StringLen(SS));
}
else
{
if (StringLen(SS)>0)
{
CS=SS;
SS="";
}
}
if (Str2Massive(CS,M_Count,VMass)==0)
{
return(-2);
}
}
return(1);
}
zigzag nasılsa .saygılar
Doğru yer mi bilmiyorum.. Ama USDCHF ve USDSEK de alinacak kisa pozisyonlar cok karli olabilir..25 in üstüne çıkmayan kaldiraç, tepkilerde paranın buhar olmamasi için önemli
benim yeni yapmaya calistigim sistemcik yada uyarlama dun 5 dk liga gore 16.25 15 dk liga gore 16.30 da sat verdi. her ikiside 9.45 de al verdi. flat oldu.10.50 de tekrar al.
evet burada fake yedik sebep sabahtan beri daralan ucgen formasyonu vardi yukari yapip indicator sasirtip asagiya kirdilar(5dk period)
Sn.Nyse-dj,
5 dk lıkta komisyon masrafı gözünüzü korkutmuyor mu?
Belki kaldıracı azaltıp, 15-20 yada 30 dk lık grafiklere geçmek daha uygun olmaz mı?
İkisi arasındaki kazanç farkını (kağıt üstünde sistem tester da değil, bizatihi reelde işlemlerle) cidden çok merak etmişimdir. 5 dk lıkla 30 dk lık psikolojisi apayrı çünkü.
Artı Vob da ödenen komisyon nedense bana çok sıkıntı veriyor.
Denebilir ki, aracı kuruma X lira ödüyorum ama bende 2X kazanıyorum.
Bu açıdan bakınca doğru da, ben 850 takla atıp 3X kazanınca, bunun yarısını yada üçte birini komisyon olarak vermek...
Bilemiyorum...
Vob da içime sindiremediğim bir nokta da bu...
[QUOTE=shibumi;36228]Sn.Nyse-dj,
5 dk lıkta komisyon masrafı gözünüzü korkutmuyor mu?
Belki kaldıracı azaltıp, 15-20 yada 30 dk lık grafiklere geçmek daha uygun olmaz mı?
İkisi arasındaki kazanç farkını (kağıt üstünde sistem tester da değil, bizatihi reelde işlemlerle) cidden çok merak etmişimdir. 5 dk lıkla 30 dk lık psikolojisi apayrı çünkü.
Artı Vob da ödenen komisyon nedense bana çok sıkıntı veriyor.
Denebilir ki, aracı kuruma X lira ödüyorum ama bende 2X kazanıyorum.
Bu açıdan bakınca doğru da, ben 850 takla atıp 3X kazanınca, bunun yarısını yada üçte birini komisyon olarak vermek...
Bilemiyorum...
Vob da içime sindiremediğim bir nokta da bu...[/QUOTE]
haklisin cok denedim halada deniyorum. bende degisik bir durum var ne zaman 15 gecsem hadise 5 de ceryan ediyor. sanki benle oyun oynuyor.
sankoda komisyon 1 ytl biliyorsun.
soyle bir oran buldum koydugun sermayenin %10 gunde kazaniyorsan ve bununda yuzde 10 komisyon olarak oduyorsan bu iyi bir sey oluyor bunu kalan paramla tutturmaya calisiyorum.
5 dakkalikta gunluk 2*200-300 puan kazanmak mumkun oluyor ama sert hareketlerde terse yakalandiginizda bu seferde 1 haftada kazandiginiz puani 1 gunde verebiliyorsunuz. Benim cok basima geldi.
5 dk iyi dir arakdaşlar. Benim sistemde gayet iyi gidiyor.
[QUOTE=Eflatun;36273]5 dk iyi dir arakdaşlar. Benim sistemde gayet iyi gidiyor.[/QUOTE]
Tabi uygulayablirsem. Benim sorun psikolojide. Gerçi bu vadede gayet iyi gidiyorum. Umarım böyle devam eder.