şindiiiiiiiii.....
gelelim guru fasulyenin faydalarına....
[B]mehmet.ferit[/B] ağbeyimiz sağolsun.overall indikatörünü grafiğimizin altına attık üstünede nalıncı keseri uygulaması için 2 dene h.o. attık.şimdi uygulamayı ben sn.saraylı dan duymuştum ilk olarak vahşi batı forumunda anlatmıştı.
buna göre sistem sinyal verdiğinde eğer sermaye eğrisi yukarı giderken h.o.lar yukarı kesmiyorsa bu sinyallere uyulmaması tavsiye ediliyordu.yani PAS geçiyorduk.
iyi hoşta bugün misal ben 5 dk üzerinden baktığımda acaip şeyler gördüm.misal sistem AL verdi bugün 63.825 te fakat h.o.ların yukarı kesişmesi 64.275 te oldu.
ne yapacağız bu durumda? sistem AL verdi LONG yapsak h.o lar kesişmedi patlama ihtimali var pozisyonun.h.o.ların kesişmesini beklesek kocaman kayma oluyor.sinyalle arada 450 puan fark var.
diğer bir problem diyelim poz. aldık fakat ters sinyal gelmediği halde overall üstündeki h.o.lar aşağı kesti.ne yapıcaz? pozu kapatıp FLAT mi kalıcaz.ama bakıyorum mesela defalarca sinyal devam ederken h.o ların aşağ-yukarı kesişmesi olmuş.hangi birinde poz kapatıp FLAT kalıp tekrar ters sinyal gelmedi deyip yeniden h.o lar yukarı kesince yeniden poz alacağız.
zaten amaç nalıncı keseri ile sistemin olası patlak sinyallerini elemine etmekti.ama bambaşka bir sorun çıkıyor karşımıza.
bu olay her periyotta oluyor.sadece 5 dk. özgü değil.ama tabii periyot küçük olduğu için gürültü çok daha fazla.
naapcaz?