-
[quote=indregandi;458630]bu 75 hafta süresince,...
ki bu 75 hafta çalışacakmı, bu....
[U][I][B][COLOR=red]goldun 15xx lü seviyelerden emtiyasına doğru düşmesi ile belli olacak,...[/COLOR][/B][/I][/U]
bende burası için ona göre yol çizip elma ile armudu bağlayacam,
yani zamana yorum katacam ki yanılmıyim,...
öncelik, gold 1430.x sonrası 15xx ve sonrası emtiyasına düşüş ,..
ki yanılmayım,...[/quote]
şu örneğin, çok az teşkkür almış, dünyayı ayağa getirmişim oysa,...
burada bu analizde uzun dönem sp nin yükselen piyasası saklı oysa,..ve bu golddan belli olacak,...
-
bu 75 haftayı kaç haftadır yazıyorum ben,
önceki seri,
9, 3, 7 idi,..arada y.dışına bile gittim geldim,..
şimdi esasen bu 75 hafta başladı ben sadece teyidini alacam, şu emme basma piyasanın,...
o da 1430.x üstünde 1567.x civarından belli olur,....buradan emtiya fiyatına tekrardan gerileyecek bir gold ve usd pahalı,...
uzun dönem usd yükselişini çağrıştırır,...bu da gelişmekte olan ülkelerin kur politikalarını gözden geçrmesine neden olur,...
şu demektir, merkezller koalisyonu bozulacak, tek merkez kalacak,...
işte burada gelişmekte olan ülkeler için iki silah,
gold ve devalüasyondur,...
gold eğer emtiya fiyatına giderse 15xx sonrasında, bu silah fos çıkacak, çünkü gold alacak paraları yok, bu
durumda devalüasyon kalacak o da yasak,..
geriye kalan kur rejimlerinin terkedilmesi olacak bu durumda,...
dalgalı kur rejimi neye yarıyordu acaba,...
hıııııı
-
[QUOTE=indregandi;458872]aslen yaptığım şu kendim durumu tararken işte anlam ifade edenleri paylaşıyorum,...
bu diğer olaylar yani örneğin sayın saraylı gibi bir sistemi paylaşmak,...bir süre sonra bu yönde harcanan emek bir tarafa suistimal dahi edilebiliyor,..ve değerli insanlar kişiler sesizliği seçebiliyor,..
bu defaten yaşandı,..
bir diğeri herkesin kendine ait dokunulmazları vardır,...yayınlamak istemez, buda anlayışla karşılanmalı,..işte bu yönde resim paylaşılması dahi yetrli olur,..
bunu yapmak bir tarafa kaşını dahi oynatmadan bizleri takip eden çok kişi var,..
biz onlara göre biraz sesli düşünüyoruz diyelim,...
ama sesiz kahramanlar çok diye düşünüyorum,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;458873]katılımsa herkes katılmalı,...
ama bu işin de oluru gideri bu,..
kimi yazamaz,..kiminin yazsa dikkati dağılır, kimi düşünce desteği arar,..kimi güvendiklerinden sinyal desteği, kimide öğrenmek ister,..
normali bu,..gideri de bu,...[/QUOTE]
işte ben de onu demek istemiştim , iyi geceler dilerim .
-
[quote=indregandi;458630]bu 75 hafta süresince,...
ki bu 75 hafta çalışacakmı, bu....
[U][I][B][COLOR=red]goldun 15xx lü seviyelerden emtiyasına doğru düşmesi ile belli olacak,...[/COLOR][/B][/I][/U]
bende burası için ona göre yol çizip elma ile armudu bağlayacam,
yani zamana yorum katacam ki yanılmıyim,...
öncelik, gold 1430.x sonrası 15xx ve sonrası emtiyasına düşüş ,..
ki yanılmayım,...[/quote]
Syn İndregandi,
Altın tepside altın değerinde bilgiler vermişsiniz.
Ancak altın piyasasında işlem yapmayan biri olarak,bu piyasada
nerede işlem yapmayı tavsiye edersiniz,yada hiç etmezmisiniz.
Bir bankacı büyüğümüz, Gümüşte işlem yapmamı daha çok tavsiye etti.
Gümüş daha belirgin olduğunu ve kısa vade hareketlerde daha verimli olduğunu ifade etmişti.
Altın ve Gümüş piyasası hakkında ve sizin yönteminizi bizimle paylaşırsanız sevirim.
-
[QUOTE=indregandi;458874]şu örneğin, çok az teşkkür almış, dünyayı ayağa getirmişim oysa,...
burada bu analizde uzun dönem sp nin yükselen piyasası saklı oysa,..ve bu golddan belli olacak,...[/QUOTE]
bence dediğiniz cıkacak. 10 numara yorumlamışsınız hocam...elinize saglık iyi gecele.brvr.
-
[quote=Traderk;458878]Syn İndregandi,
Altın tepside altın değerinde bilgiler vermişsiniz.
Ancak altın piyasasında işlem yapmayan biri olarak,bu piyasada
nerede işlem yapmayı tavsiye edersiniz,yada hiç etmezmisiniz.
Bir bankacı büyüğümüz, Gümüşte işlem yapmamı daha çok tavsiye etti.
Gümüş daha belirgin olduğunu ve kısa vade hareketlerde daha verimli olduğunu ifade etmişti.
Altın ve Gümüş piyasası hakkında ve sizin yönteminizi bizimle paylaşırsanız sevirim.[/quote]
benim gold analizlerim daha ziyade bizim piyasaları bulmak adına global piyasları incelerken aralarındaki macro ilişkileri saptarken rasladığım öngörülerdir,...
ancak zaman analizi tüm piyasaları kapsar,...örneğin rasyoda şimdi garantiye baksak dediğim daha net anlaşılır,..
sonuç olarak herşey biribirine bağlı,...yaptığım analizler elbette doğruluk oranı yüksek analizler ancak ben bu piyasada oynayan bir kişi deyilim,..
bu konudaki tecrübeleri oynayan kişilere bırakmak yerinde olacak, oyunculuk ap ayrı bir iş ve psikoloji,...ancak analizlerim oldukça tutarlı gidiyor ve sonuçları zaten görülmekte
ama oynanacaksa eğer bu altın veya gümüş, paralardanda parite olur,...
sanırım altın,...yada parite
-
[quote=finalwave;458879]bence dediğiniz cıkacak. 10 numara yorumlamışsınız hocam...elinize saglık iyi gecele.brvr.[/quote]
teşekkür ederim final,...
-
şimdi benim zaman analizlerine başladığımda malüm 2 hafta bir hatam çıktı ve sonraları bunu hissetmeye başladım ilk bir kaç ay yine oldukça iyi gitmişti, aslen bu 2 haftada bütünü bozmuyordu,...
ama daha sonraları bunu gördüm,...değerlendirdim ve sonuç aldım,..neticede bir mantık oturdu,...
her neyse yine bütünden baktığımızda 81175 de bu önceki 2 haftalık hatanın rakamı idi,..
şimdi sırası geldi ve düzeltelim,...
-
82725,....81175 in 2 haftalık hatada düzeltilmiş rakamıdır,...
82725 short long [U][I][B]tüm zaman[/B][/I][/U] medyan fiyattır,...
90775 bunun üstü,...
82725 medyan fiyat,...tüm zaman alt/üst (81175 olarak yazdığım bütün okumalar 82725 olarak değiştirilmeli,...)
75550 bunun alt fiyatıdır,...
-
-
aaple a dikkat edin
daha önce 517 hedefi vermiştim.sonradan hadi hava biraz olumluya dönerse 530 demiştim
b bitmek üzere apple da
sankim sp ve dow un sert düşüşüne nasdaq öncülük edecek gibi
aaple deyip geçmeyin.tr deki şirketleri tpolasanız bir apple etmez
50x lerde şu anda ve hedef 320-330
artık gerisini siz düşünün
alayına kralına short ulen
2 olan overallı 5 yapma imkanı varken 1 e düşürdük.
bu sefer 1 ya 0 olacak yada 4 olacak
passat
-
NASDAQ borsası sp ve dow a göre güçlü kaldı
fakat orda 3444 e kadar bir düşüş bekliyorum
apple buna öncü olacaktır bence
tr de ise 675xx yine önem arzedecek .zira abcde tringle ın destek seviyesidir
kırılırsa sert 5. dalga gelecektir
675xx
642xx
608xx bu seviye 250 haftalık destektir.daha önceki 48xxx den döndüğümüz ho dur
144 haftalık ise şu anda 676xx dir.yani bu hafta ya tamam ya devam haftası olacaktır
ya tamam ya devam tabiki aşağı içindir
passat