kocaman forumda 7 tanecik short/long varmış anketimize göre.. aman pozları belli etmeyelim sonra manipule ederler dünya piyasalarını).. kamuflaj böyle daha heyecanlı.. Bayramda satranç yokmu beyler?, tavlacıda yok hehe..
Printable View
kocaman forumda 7 tanecik short/long varmış anketimize göre.. aman pozları belli etmeyelim sonra manipule ederler dünya piyasalarını).. kamuflaj böyle daha heyecanlı.. Bayramda satranç yokmu beyler?, tavlacıda yok hehe..
herkese hayırlı bayramlar...bu aralar istanbul dışında baya gezi olduğu için yazamıyorum...
Yurt dışı piyasaların biz kapalıyken realize olacağı belliydi...Lakin 1 hafta sonra tekrar fiyatlanmaya başlanacak olan domestik piyasamızda başlangıcın nasıl olacağı merak konusu...
Şu an itibariyle fdow ve parite alt banda çekilip orada ,desteklerde güçlenme çabası gösteriyor..Grafikler kabak gibi sat diyor..İşte bu gibi durumlar bir açıklama için çok güzel zemin oluşturur..Bu gibi zamanlar, grafik ve indiklerin yatırımcıyı yarı yolda bırakabileceği kanlı sonuçlar doğurabilir...Lakin s&p ve paritedeki hareketler vahşi...
Şu andaki görüntü volatil aşağı,fakat haftaya biz açılana kadar çeşitli açıklamalar gelirse kanlı stoplar ve short cover lar gelebilir...bu da kanla yazılmış bir up-trend başlangıcı doğurabilir...dikkat edilmesi lazım...
şayet yurt dışındaki yatırımcılarımın Türk piyasası ile ilgili görüşleri ne olursa olsun ,nerden olursa olsun topla yönünde...
Benim gördüğüm ,yabancı ,Türk yatırımcıdan daha olumlu bakıyor bizim piyasamıza...(ha görüntü bugün itibariyle down ,ama daha pzt ye çok var..:)
tekrar herkese hayırlı tatiller..:)
evet kaldı 2 buçuk gün artı klasik weekend breaking.. hadi bakalım hayırlısı.. daha bi fişek çakılmadı )
heey gi di ko ca dünya,
gam yü kü mü süün..
şort dabi ki..
çilli bom bom bom.. firebug effect no butterfly..
Piyasamız açık olsaydı eğer, kapalı olduğumuz bayramın 1. günü ve 2. günü fiyatlama şöyle olacaktı.
1. gün : 88500 civarı açılış ve akşam kapanışa kadar 87000 lere gelerek bu civarda kapanış:)
2. gün : 87000 +-300 puanla açılış ve akşam kapanışa kadar 87800 lerde kapanış:)
3. gün : Bugün sabah açılış 600-700 puan yukarıda olurdu ve şu an şu saatte fiyat 88700 olurdu.
Piyasa açık olsaydı diyerek yurtdışına göre bizim piyasaya similasyon yaptık çıkan değerler bunlar:)
Şimdiden bu kadar heyecana gerek yok, bayramdan sonra işlem olacak nasılsa:)
Kazanç yada kayıp, bu iş böyle, eğer açık olsaydık, bi düşüp çıkmıştık o kadar:), iyi bayramlar.
lay lay lom..
wayy selpatros gelmiş..patron iki gündür şu fırsatı bekliyordum..eheuehue..bu kadar beklediğime değer işşalllaahh..he tam işaretli yerden şort... NUNU+indik<500 ve teyit olarak c<mavi..... graşkaçınılmazz...ts yazılı..bays
[IMG]http://i51.tinypic.com/2niocxc.png[/IMG]
bu gece 12 ye kadar 1.3550 görür tahminim..üwww ve ehühe..ana fikir şu..irlandanın kurtarılması (100 milyar eur havadan para verilmesi) borsaları çıkarabilir ammmaa EUR u düşürür.... ha dax da fdj de düşecek...ne öyle dax nerdeyse %2 artı felan bi havalar..yemezlerr..
dönmüşmüş gari bide?.. haydi bre dow..
bütün heyecanı yaratan öldüren dow ayakları..
[quote=nanodeal;307489]bütün heyecanı yaratan öldüren dow ayakları..[/quote]
Bayramdan sonra yön yukarı olacağı için dowda muhtamelen düzeltecektir kendini.
eğer öyle olursa o da öyle olur tabi
flat olmak iyidir gibi
haftaya 11000 altına tekrar seyahat etse dow daha bi etkili olur yine yeniden..
ZİLD... Uzun süredir bu kadar gıpraşmadan pozda oturduğum olmamıştı... :)))
nası yapcaz şu benim zişd'ları ya?..
kara cuma, kara kasım, kara aralık, kara 2010 tabi hayal gibi olur emme...
Yatırımcılar için Trade,iyi,düzgün ve bir armoni içinde çalışan bir orkestra gibi olmalıdır.
Bu orkestranın enstrümanları,Klasik Teknik Analiz (KTA),Oluşturulan ya da kullanılan Sistemler,Belirlenen Hareketli Ortalamalar (HO) ,tercih edilen indikatörler ve son olarak çalınan parçanın hızını belirleyen vurmalılar olarak adlandırdığım Money Management olarak adlandırılabilir...
Nasıl iyi bir orkestrada senkronizasyon ön plandaysa,bu, trade yapılırken de öyle olmalıdır...Default olan senkronize ilerleyiş sırasında arada değişik enstrümanların majör sololarının güzel tınıları ön plana çıkmalıdır,fakat orkestra ritminden uzaklaşmadan,çatlak sesler çıkarmadan ve routini bozmadan...
Money management dışında hiçbir enstrümanın değeri genel anlamda bir başına diğerinden fazla ya da etkin olmamalıdır...Sonuçta trading denen bu muhteşem eser ancak bu şekilde çalana ve dinleyene zevk verebilir...Bunun içindir ki bu belirlenen enstrümanların kullanımında azami özen ve beceri ön planda olmalıdır..Biri diğerinden ne eksik ne de fazla...Çünkü marketin kendisi de zaten bir metalar ve arz-talep armonisidir ve bu armoni içinde uzun süre varolabilmenin tek yolu buna eş değer bir çok seslilik üretebilmektir...Bunun yanında tek bir enstrümanla ön plana çıkmaya çalışmak,çoğunlukla armoni içinde çatlak sesliliğe sebep olacak ve traderın eninde sonunda bu global orkestra dışına itilmesine sebep olacaktır...
(öyle aklıma gelen birşeyleri karalayayım dedim):)
saygılar
bayramıda yalan ettiler ya -41 puan dow kalır sabah futurelara o da -+15 puancık zorlasa hesabı monday trade aynen devam.. bari futurelar cozutsada sürpriz olsa knlzsyn culara..)
momentumda +, o -41 ide 0 say elde kaldı füçur dow..
morning :)
üühühühüh...üwwww..ingaaaaaa...nassı da geçti dağ gibi 9 günlük tatil..üühühühühüh..
günaydın...
[quote=ATHLON;307501]Yatırımcılar için Trade,iyi,düzgün ve bir armoni içinde çalışan bir orkestra gibi olmalıdır.
Bu orkestranın enstrümanları,Klasik Teknik Analiz (KTA),Oluşturulan ya da kullanılan Sistemler,Belirlenen Hareketli Ortalamalar (HO) ,tercih edilen indikatörler ve son olarak çalınan parçanın hızını belirleyen vurmalılar olarak adlandırdığım Money Management olarak adlandırılabilir...
Nasıl iyi bir orkestrada senkronizasyon ön plandaysa,bu, trade yapılırken de öyle olmalıdır...Default olan senkronize ilerleyiş sırasında arada değişik enstrümanların majör sololarının güzel tınıları ön plana çıkmalıdır,fakat orkestra ritminden uzaklaşmadan,çatlak sesler çıkarmadan ve routini bozmadan...
Money management dışında hiçbir enstrümanın değeri genel anlamda bir başına diğerinden fazla ya da etkin olmamalıdır...Sonuçta trading denen bu muhteşem eser ancak bu şekilde çalana ve dinleyene zevk verebilir...Bunun içindir ki bu belirlenen enstrümanların kullanımında azami özen ve beceri ön planda olmalıdır..Biri diğerinden ne eksik ne de fazla...Çünkü marketin kendisi de zaten bir metalar ve arz-talep armonisidir ve bu armoni içinde uzun süre varolabilmenin tek yolu buna eş değer bir çok seslilik üretebilmektir...Bunun yanında tek bir enstrümanla ön plana çıkmaya çalışmak,çoğunlukla armoni içinde çatlak sesliliğe sebep olacak ve traderın eninde sonunda bu global orkestra dışına itilmesine sebep olacaktır...
(öyle aklıma gelen birşeyleri karalayayım dedim):)
saygılar[/quote]
bir arkadaşımın babası orkestra şefiydi.
ortaokuldayız...
bi akşam,
-serbülent amca, ukalalık etmek istemem ama bence ben de orkestra şefi olabilirim.
-hmm, olabilir tabii.
-yani sonuçta yaptığın şey eline bi çubuk alıp ritm tutmak değil mi? herkes o çubuğa bakıp ritmi kaçırmamaya çalışıyor.
-o da var tabi ama tam olarak öyle değil.
-başka?
-şöyle söyleyeyim. fark şu: senin duyduğun melodi...benim duyduğum ise harmoni...
:)))
güzel tespitler adaş...
uzunca bir aradan sonra herkese selamlar, saygılar, sevgiler...
[quote=Astatin;307538]üühühühüh...üwwww..ingaaaaaa...nassı da geçti dağ gibi 9 günlük tatil..üühühühühüh..
günaydın...[/quote]
Hatırlatma patron.. üvvv... Şu işten düzenli para kazanmayı çözemedik ki işi gücü bırakıp Miami'de plajda laptop'tan trade ederek para kazanalım... üvvv... :))) Neyse, şimdi 93.000'den açarsa moralim düzelir.... :::
[quote=unlimitted;307539]bir arkadaşımın babası orkestra şefiydi.
ortaokuldayız...
bi akşam,
-serbülent amca, ukalalık etmek istemem ama bence ben de orkestra şefi olabilirim.
-hmm, olabilir tabii.
-yani sonuçta yaptığın şey eline bi çubuk alıp ritm tutmak değil mi? herkes o çubuğa bakıp ritmi kaçırmamaya çalışıyor.
-o da var tabi ama tam olarak öyle değil.
-başka?
-şöyle söyleyeyim. fark şu: senin duyduğun melodi...benim duyduğum ise harmoni...
:)))
güzel tespitler adaş...
uzunca bir aradan sonra herkese selamlar, saygılar, sevgiler...[/quote]
yuh arkadaş ya...biz iki yarımı birleştirip 9 günlük tatil elde edemedik sen yaz tatiliyle kurban tatilini birleştirdin valla helal olsun.. sonuç olarak döndün mü tatilden....dng
Ayrıca Cuma gecesi hafta sonuna pozla girmeyeyim diye kapattığım Euro long'larım için çoooookkk üzgünümm.... üvvvv.... Ben kapandım diye ne biçim coşmuş bu meret yaw... üvvv.... :)))
[quote=Strategist;307540]Hatırlatma patron.. üvvv... Şu işten düzenli para kazanmayı çözemedik ki işi gücü bırakıp Miami'de plajda laptop'tan trade ederek para kazanalım... üvvv... :))) Neyse, şimdi 93.000'den açarsa moralim düzelir.... :::[/quote]
açılışta lonkkladım strobaba....sabah haberlerde dinledim 2b işini hızlandırıyorlarmış..şşşşşşşşşşşşşşş.lonk ula lonk..şortta neymiş yemişim şortu..ü
Günaydın Arkadaşlar Bol Kazanclar Dilerim Kolay Gelsin Hepimize
PKK ya silah braktırılması + Akçakoca da petrol bulunması (2345 inci versiyon)+2b+Dize gelen NATO heheheheh..Güçlü VOB Güçlü Türkiye...107025..heheh
Nikoletta RALLİ....
[quote=Astatin;307541]yuh arkadaş ya...biz iki yarımı birleştirip 9 günlük tatil elde edemedik sen yaz tatiliyle kurban tatilini birleştirdin valla helal olsun.. sonuç olarak döndün mü tatilden....dng[/quote]
daha deel :D
[quote=Astatin;307546]PKK ya silah braktırılması + Akçakoca da petrol bulunması (2345 inci versiyon)+2b+Dize gelen NATO heheheheh..Güçlü VOB Güçlü Türkiye...107025..heheh[/quote]
Onu dokuzu anlamam arkadaş... AudUsd'de pis bi TOBO atmosferi mi oluştu ne... Geri çekilmelerde çakarım long'u, koyarım stop'u, çekilirim kenara... üvvv... VOB'a hiç bakmyorum zaten, ZİLD, 200.000 olunca siz haber verin bana ben o zamana kadar FX takılacam... :..:
[quote=Strategist;307549]Onu dokuzu anlamam arkadaş... AudUsd'de pis bi TOBO atmosferi mi oluştu ne... Geri çekilmelerde çakarım long'u, koyarım stop'u, çekilirim kenara... üvvv... VOB'a hiç bakmyorum zaten, ZİLD, 200.000 olunca siz haber verin bana ben o zamana kadar FX takılacam... :..:[/quote]
Haci-stro:..:
Bence sağ omuzun biraz kesik çayır oynaması lazım...yukarı aşşa
Günaydın bol kazançlar...
Sensex biz tatildeyken güzel işler yapmış..Orta vadede tepeyi onaylamış bence...
Darısı bizim başımıza, grafiklerimiz çok benziyor nasıl olsa...
[IMG]http://666kb.com/i/boln8l7xwiinpnfma.gif[/IMG]
kapanış tahminim 93000..teprik ederim
[quote=Astatin;307554]kapanış tahminim 93000..teprik ederim[/quote]
neeeeaaaaaaaaayyyyyyyyyyy not mu artırılacakmıııışşş... :D
günaydın..
para 9 gündür hiç artmamaış..hani [B]teminatlar gecelik değerlenirdi..[/B]
foreksdedki degerler yanlış herhalde..4-5 kademe arkadan takip ediyor..
525 den fırsat parçalı long kavırma