-
[QUOTE=teo;25642]Yukarıdaki kitapta bahsedilen Lineer Regression kanallarını uzun bir süre Vidya ile beraber bende kullandım, hatta bu konuda kanal trading ile ilgii yazılarımı foruma Seans içine göndermiştim.
Vidya ve Lineer regression çok başarılı ,lakin o da çok geç giriyor.Eğer fiyat Vidya'Nın üzerinde ise, yukarı trendde olduğumuzu anlıyoruz.Lineer regression kanalında ise nereden alıp satmamız gerektiğini anlıyoruz.
Ama maalesef bu kanal ve Vidya'da aşırı alım satım indikatörüdür.
Meraklısına Vidya bands, Vidyaya bandları ben ekledim...[/QUOTE]
tesekkurler vidya bir ortalama turu degilmiydi. eklediginiz dosya metatrder icin. nasil kullanabiliriz.
denedim evet gercekten 21 degerle tam dediginiz gibi ustu long alti short olmus dikkat cekici.
bizim sinyallerlede kesisiyor.
ms icin olani sadece vidya ama
Length:=Input("Length",1,200,21);
Smooth:=Input("Smoothing",1,200,5);
AbsCMO:=(Abs(CMO(C,Length)))/100;
SC:=2/(Smooth+1);
VIDYA:=If(Cum(1)<=(Length+1),C,(SC*AbsCMO*CLOSE)+(1-(SC*AbsCMO))*PREV);
VIDYA
-
[QUOTE=nyse-dj;25643]tesekkurler vidya bir ortalama turu degilmiydi. eklediginiz dosya metatrder icin. nasil kullanabiliriz.[/QUOTE]
okey mesajı edit edip, ms kodunu da ekledim...
Fiyat vidyanın üzerine çıkarsa uptrend,altına inerse downtrend,bandlar arasında flat ,mantığına dayanıyor...
-
Aşağıdaki alıntı Alexander Elder'in Trading For a Living kitabından. Elder Force Index, Elder ray, Triple Screen Trading System gibi gösterge ve sistemlerin mucidi....
Teo ve nyse-dj'nin bahsettiği gecikmeye çözüm olarak adx'in diplerden 4 adım yükselmesini yeni bir trend başlangıcı olarak kabul ediyor...
[IMG]http://img80.imageshack.us/img80/4673/eldertradingforalivingfv5.png[/IMG]
-
[QUOTE=teo;25644]okey mesajı edit edip, ms kodunu da ekledim...
Fiyat vidyanın üzerine çıkarsa uptrend,altına inerse downtrend,bandlar arasında flat ,mantığına dayanıyor...[/QUOTE]
tesekkurler.
bollingerden daha iyi duruyor fiata oranla.karsilastirmak dogrumu sizce.
boll. koca cift yonlu balonlar yaptigi yerde fiatin yonunde kanal gosteriyor.hareket halinde de gormek gerekir.
ben sadece vidyayi denemistim bir ara jurikten ogrendikten sonra. bana en yakin o dedigi icin bakmistim.
-
[quote=teo;25635]Bu yöntem aslında bazen çalışıyor bazen çalışmıyor,Eğer Pdi çengeli yaptı ise mdi'ninde aşagıdan çengel yapıp 15 üzerine çıkması gerekiyor,Ama siz pdi'ye güvenip pozisyon alınca,mdi çengeli yapmazsa zarar ediyorsunuz.Nereden mi biliyorum,Onun da bedelini ödedim de ondan..
Aman uzak dur boşver kalsın,Ürküttüğü kurbağa,eskittiği ayakkabıya değmiyor,o hareketin,En iyi para trendli dönemde...[/quote]
Bu riskli pozisyon alma yöntemi DX'in en üstte çıkıp çıkmadığı ile filtre edilmeli, DX en üstte ise bu yöntem kesinlikle kullanılmamalı...
Örneğini dün akşamki mesajımda verdiğim ve bizi 5 dakikada aşırı alım satım yönelten durum buydu.
ıki önemli mesele var aşırı alım satıma girmek için:
birincisi 15 dakikada en ufak bir trend emaresi olmaması (dx en üstte değil)
ikincisi kullandığımız stop, CCI aslında bu açıdan daha faydalı diğerlerine göre. 100 seviyesi bir aşırı alım satım noktası olmasına rağmen 200-300lere kadar gidebilen bir gösterge CCI dolayısı ile gene aynı mesajda bahsettiğim stop son derece uygulanabilir bir stop. CCI'nin 100 aşıp 200lere yola çıkması da zaten çok güçlü bir aşırılık diğer bir deyişle trend demek hemen dönüp pozisyonu ters yönde açmak olanağı var.
Ve tabii ki kullanılan zaman dilimi ve yöntem nedeniyle tedbiri elden bırakmama gerekliliği çok önemli...
En başta da dediğim gibi trader olarak tatil yapmamız gereken zamanda rahat batarsa diye kullanılabilecek bir yöntem olarak tanımladım sadece..
-
[QUOTE=teo;25626]Rsi Bands For Ms
topv:=Input("overbought level",1,100,70);
botv:=Input("oversold level",1,100,30);
tp:=Input("RSI Time Periods",1,100,14);
change:= ROC(C,1,$);
Z:=Wilders(If(change>0,change,0),tp);
Y:=Wilders(If(change<0,Abs(change),0),tp);
tx:=(tp-1)*(Y*topv/(100-topv)-Z);
bx:=(tp-1)*(Y*botv/(100-botv)-Z);
tband:=If(tx>0,C+tx,C+tx*(100-topv)/topv);
bband:=If(bx>0,C+bx,C+bx*(100-botv)/botv);
tband;
bband[/QUOTE]
bunu nasil kullanmalliyiz fiatin ustune birakinca bolinger gibi oluyor. bu 70 30 olayininasil gorecegiz.
-
[QUOTE=teo;25629]Pardon Cuma günü verdiğin imiş, çalışma yöntemimiz aynı sanırım, RSquare için o kitaba baktın,
Ben yoğun olduğum için ancak yeni gördüm okuma moduna geçtiğim için hafta sonu...
Teşekürler kitap için...Bunu haftanın kitabı yapalım istersen...
[url]ftp://212.175.105.21/TheNewTechnicalTraderbyTusharChandeandStanleyKroll.pdf[/url][/QUOTE]
rsquare bu kitaptami ben pek goremedim. pdfreader search edemiyor yada.
-
[QUOTE=hdioxyde;25648]Bu riskli pozisyon alma yöntemi DX'in en üstte çıkıp çıkmadığı ile filtre edilmeli, DX en üstte ise bu yöntem kesinlikle kullanılmamalı...
Örneğini dün akşamki mesajımda verdiğim ve bizi 5 dakikada aşırı alım satım yönelten durum buydu.
İki önemli mesele var aşırı alım satıma girmek için:
birincisi 15 dakikada en ufak bir trend emaresi olmaması (dx en üstte değil)
ikincisi kullandığımız stop, CCI aslında bu açıdan daha faydalı diğerlerine göre. 100 seviyesi bir aşırı alım satım noktası olmasına rağmen 200-300lere kadar gidebilen bir gösterge CCI dolayısı ile gene aynı mesajda bahsettiğim stop son derece uygulanabilir bir stop. CCI'nin 100 aşıp 200lere yola çıkması da zaten çok güçlü bir aşırılık diğer bir deyişle trend demek hemen dönüp pozisyonu ters yönde açmak olanağı var.
Ve tabii ki kullanılan zaman dilimi ve yöntem nedeniyle tedbiri elden bırakmama gerekliliği çok önemli...
En başta da dediğim gibi trader olarak tatil yapmamız gereken zamanda rahat batarsa diye kullanılabilecek bir yöntem olarak tanımladım sadece..[/QUOTE]
bence affınıza sıgınarak trader tatil yapamaz diyecegim ama oyuncu yapabilir aslinda o da yapmaz sansliyim der batana kadar devam eder
Ama sizlerden ogrendigim trader "tatil yapamaz"
neden derseniz yine en guzel ornegin en sıkıntılı gunlerden biri 29 temmuz idi saat 13:30 kadar ama saat 2 olmadan o patlama gerceklesti hicbir emare yoktu baskalarinin inanmasi icin. benim bile gordugum (sayenizde) ve soyledigim halde inanamadim, yari yolda ciktim ilk dx cengelinde sonra yine girdim ikinci cengelde yine ciktim sonra ipi ucu kacti.(hatam) hala oyuncu ile acemi trader arasi bir canliyim. koca trendde sadece 1000 puan alabildim. ne yazik.
-
[QUOTE=nyse-dj;25649]bunu nasil kullanmalliyiz fiatin ustune birakinca bolinger gibi oluyor. bu 70 30 olayininasil gorecegiz.[/QUOTE]
formulun sonuna
;
70;
30
eklersenız olur
-
[QUOTE=nyse-dj;25650]rsquare bu kitaptami ben pek goremedim. pdfreader search edemiyor yada.[/QUOTE]
jpegden pdf yaptıkları ıcın adobe search edemez,,
-
[QUOTE=nyse-dj;25651]. koca trendde sadece 1000 puan alabildim. ne yazik.[/QUOTE]
doğru yoldasın, 5500 puan almak ıle 1000 puan arasında fark yoktur,gelişerek her gun daha ıyı olacaksın,
Unutmaki,aracı kurumlar o gun paralarını sıfırlayanların pesıne duştüler,Bardağın yarısı boş demek yerine, yarısı dolu bardak görmek daha hoş bir duygu...
-
[QUOTE=teo;25654]doğru yoldasın, 5500 puan almak ıle 1000 puan arasında fark yoktur,gelişerek her gun daha ıyı olacaksın,
Unutmaki,aracı kurumlar o gun paralarını sıfırlayanların pesıne duştüler,Bardağın yarısı boş demek yerine, yarısı dolu bardak görmek daha hoş bir duygu...[/QUOTE]
ben de o gürüha katilmak uzere idim ki 3-10 temmuz arasi kayiplarimla.
tesekkur ederim gonulden size ve sn.hdioxyde.
bunu engellediniz ve yeni moral oldunuz.
saygilar....