-
[quote=gnome;414340]Yükselişi sessiz oldu ; ama çöküşü muhteşem olacak !!!
Tabii görmek kısmet olursa :))[/quote]
4 düşüş beklentim başlamıştır
27 eylüle kadar düşüş bekliyorum
bu son v yükseliş güdük kaldı.
c.3.4 veya c.4 ü başlattım
kısmet bakalım nolacak
bugün ve cuma yükselsede çok ta tın .
biraz tatil yapalım değilmi
herkese iyi tatiller
ben kaçar artık
passat
-
Unutmayın trade de ay dönümü 72 saatlerin hiçbir önemi yoktur. Çünkü 72 saatler hem görme aşaması hem risklidir.
Asıl ay dönüm pencereleri bittikten sonraki hareketler önemlidir.
Bu dolunay tesadüfen!!! jakson deliğini kapsıyor. Aksi zaten beklenilemezdi, jackson olmasa maykıl jackson olacaktı.
Ay dönümleri altının vazgeçilmez bir parçasıdır. Son süreçlerde ay dönümleri daha geniş kitleler tarafından farkedilmiştir. Farkedinirlilik sebebiyle bazılarına çalışmıyor gibi geliyor halbuki biz her ay dönümünün özellikle uzun süredir dibe geldiğinin dikkat yükaeliş ardına dibe geldiğinin farkındayız. Hatta yükselen dibe geldiğinin son dönümlerde.
Hatta son dönüm yükseliş ardında üçgene gelmiş ve yukarı atağa ay dönümü bitince başlamıştır.
Şimdi bu dönümde yukarı ardına ikinci trendini yapıyor. Yani bir eski ay dönümü yeni ay dönümü ağanın kullanmasına bağlı olarak 14 gün 11 gün veya 17 günse önce bir yukarı yapıp ardından ay dönümüne yaklaşınca aşağı ya da yatay yapıp sonraki 15 güne yine aynı şekilde devam ediyor.
Bunu bozması için bu dolunayı tepeye getirmesi lazım.
Tepeye getirirse öküz kazanır.
Dibe getirirse alım fırsatı olur.
Winner belli looser belli.
Gerisi tırıvırı.
Jelibon.
-
Alım için kesinlikle sıradan araya girilemez.
Hergün destek direnç bu sebeple verilmektedir.
Günde iki destek aralığı veriliyor 1/4 birine 1/4 diğerine yazılır. İkincinin alt rakamı kesin stop yeri olur.
Dikkat edin araya giren yanar, Desteğe değmeden dönüş gücü gösterir. Desteği kırış öbürüne gideceğini ve güçsüzlüğü gösterir. İkinci desteği kırış iyicene güçsüzlüğü gösterir.
Destek dirençler stable marketlerde çalışır. Çalışmayan detsek dirençler market stable değil anlamına gelir. Bir trader her zaman market stable iken trade eder.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;414344]Alım için kesinlikle sıradan araya girilemez.
Hergün destek direnç bu sebeple verilmektedir.
[COLOR="black"][COLOR="black"][COLOR="Red"]Günde iki destek aralığı veriliyor 1/4 birine 1/4 diğerine yazılır. İkincinin alt rakamı kesin stop yeri olur.[/COLOR][/COLOR][/COLOR]
Dikkat edin araya giren yanar, Desteğe değmeden dönüş gücü gösterir. Desteği kırış öbürüne gideceğini ve güçsüzlüğü gösterir. İkinci desteği kırış iyicene güçsüzlüğü gösterir.
Destek dirençler stable marketlerde çalışır. Çalışmayan detsek dirençler market stable değil anlamına gelir. Bir trader her zaman market stable iken trade eder.
Jelibon.[/QUOTE]
İlk 1/4 den dönüş görülmez ise poz cover olup ikinciyi beklemekde diğer bir trade şeklidir.
Jelibn.
-
Jackson hole tırıvırıdır.
2 çukur tanırım..
1. Türk futbol çukuru.
2. Güvercinlik çukuru.
Elebtte medya ve ky özellikle aracı kurumcular bunlarla ilgilendiğinden piyasa da bunlarla ilgilenmek zounda kalıyor.
O halde bizde ilgilenelim daha doğrusu ilgilenmiş gözükelim ew ya da teknik bunu asla kabul etmez ama ara sıra entel dantel olmalıyız.
Jelibon.
-
Yazdıklarım eğlence amaçlı olacaktır, kesinlikle spekülatiftir.
Jelibon.
-
Sorular:
1. Fed olağan toplantısında q3 çıkarmı?
Çıkmaz.
2. Uluslarararası toplantıda q3 çıkarmı?
Çıkmaz.
Jelibon.
-
Bu arada Selam ÖzgürBorsacı.
Jelibon.
-
Gelelim kritik sorulara?
3. q3 çıkması önemlimidir?
Hayır.
4. q3 çıkmazı orta uzun vadede elzemmidir?
Evet.
5. Piyasa için q3 çıkmaması yıkımmıdır?
Hayır.
Jelibon.
-
Ve en vurucu soru?
Piyasa için yıkım nedir?
q3 ün komple tedavülden kalkması yıkımdır.
Jelibon.
-
O zaman bu iş şu açıdan bakın q3 çıkmaması tırıvırıdır.
Gerçek q3 ün tamamen rafa kalkma olayı olabilir.
Harici fiyatlardadır.
Jelibon.
-
dxy sabah analizimiz cuk oturdu
81.32xx destek yine çaLIŞTI
bu yükseliş kanalının destek çizgisi iyi çalışıyor
emtialarda satış bekliyorum
borsalarda satış bekliyorum
flatım.rahatım tatil modundayım
passat