-
orta kanal tutmazsa alt kanala kadar seyirci kalmak akıllıca ılabilir. orta kanalda alım beklerken pala aniden basmaya devam edebilir. 83700 82500 orta kanal destekleri görünüyor. asıl dib destek bölgesi alt bant. oraya daha çok var. görünüyor.:dü::dü:
-
hocam biz yıkılıyoruz goldda tık yok, hangisi yalan söylüyor
-
[quote=indregandi;457672]dikkat ederseniz dxy düşük seyrdiyor,...usd ise gelişmekte olan ülkelerin dinamiklerine göre yüksek syrediyor, durum buradan anlaşılabilir,...
bu tr için el altından çalışma yada tr de faizin kurulması demek,...
anlaşılabilir bir durumda,...ya el altı fon bulacak tr(politika satacak), yada beton fayans kum çakıl ve harfiyat işlerine ara verecek,...
işte tr nin can alıcı noktası burası, [I][U][B]zira tr burada uzun dönem çevrilebilir krediye yatmış durumda, .[/B][/U][/I]...[/quote]
ve nihayetinde işte kalın siyah yazan yer, bu tr nin deyil fakat tr yi yönetenlerin sorunu,...dolayısı ile trnin,....
sonuçta biz rezidans istemedik,...kafamızı sokacak yerimiz olsun yetr öle deyilmi,....2023 hedefide istemedik, ...
akıllı olunsun uslu olunsun istedik,...akıllılık yok, bencillik var, usluluk yok, ellenmedik tek kanun kalmadı,...
işte bu meyanda bu uzun vade hedefe konulacak iş dönüp dolaşıp dünya güzeline ve politika satma işine gelip dayanıyor,...
ucu nihayetinde para çünkü,...
politika satma işine ara verildikçe tr nin ipinin çekileceği en başından beri aşikar,...
zira değişim ve dönüşüm işlerinde Amerikan dolarının kullanıldığı dünyanın hangi ülkesinde görülmüş ve bu yürümüş,...
adam , halı, ve bayrak konuları bununla ilgili, ters
keza varlık barışı ve teğet 3, keza 2023 işi,.. düz
işte şu sıralar uzun vade çizilen bu hedeflere kısa ve orta vadenin bunu zorladığı zamanlardayız,...
zira adam karşılıksız basmış, ekonomisinide birden iyileştirivermiş,...hoıkus pokus,...bastığı parayı adamının koynuna dolduruvermiş ve birden konut alır hale gelmiş bu batıklar,..
bunun çözümü ise sen için devalüasyon tabi, ama yasak şu sıralar,...
devalüasyon aslında gelişmekte olanlar için bir silah, kısmen özgürlük, sana çizileni, giydirileni elin tersdi ile itmek, ben özgürüm demk,...
düşünün devalüasyon yapamıyorsunuz,...yasak hemşerim,...
birde sözüm ona devler ligindesin, G-20 saçmalığı tümden yasak sana,...
eeeee!!!!
global bencamin operasyonları güzele kadar dayanıyor o zaman,...
dayanıyormu, dayanıyor,...
-
[quote=polo;458102]hocam biz yıkılıyoruz goldda tık yok, hangisi yalan söylüyor[/quote]
orada dün gece yarısı biraz yazdık ya polo,...
dxy kımıldamıyor,...ama gelişmekte olanlarda usd yüksek,...(ara işarette bu durum ülke ülke lokal ele alınmalı, ..)
dolayısı ile kımıldamayan dxy, goldu tutyor,...ama gelişmekte olanlarda yüksek seyreden usd onların borsalarını düşürüyor,...
bu durum aynı zamnda sp düşüşünüde sınırlı tutuyor,...
yani sp de para var, sende yok anlamına geliyor,...
aynen bu,....:D
-
sp de para var, bizde yok,....
bu güzel oldu, adamın kendi parası olacak tabi, olmadığında zaten basıyor,..
dünyayı ısıttı 10 seden fazla, şimdi ellerini oğuşturuyor, faizi kurduğunda işlem tamam olacak,....
sarsmaya devam, kurulana kadar,...
-
dxy de meşhur bir rakamımız vardı bizim,..80.702 mi,....ona göre düşünün,...
-
[quote=tutku;458090]memleketin dibi çıkmış. çökertmeden çıkamadım halilim aman aman cökertme olmuş dibsiz kuyu.:dü:[/quote]
yalnız çökertmeden halil çıkacak buna dikkat lütfen,....:)
-
[quote=indregandi;458126]dxy de meşhur bir rakamımız vardı bizim,..80.702 mi,....ona göre düşünün,...[/quote]
dün o seviyelerden döndü hocam evet. Eğer altına gelmezse bu dolar yukarı altın ve piyasalar aşağı demek olmaz mı? Buna tabi faizin de yukarı sıçraması zemin hazırlar böylece denklem daha mantıklı bir çerçeveye oturmaz mı hocam?
-
[quote=polo;458128]dün o seviyelerden döndü hocam evet. Eğer altına gelmezse bu dolar yukarı altın ve piyasalar aşağı demek olmaz mı? Buna tabi faizin de yukarı sıçraması zemin hazırlar böylece denklem daha mantıklı bir çerçeveye oturmaz mı hocam?[/quote]
şimdi şöyle polo,...macroya biraz uzktan bakmalıyız,...yani bunlarla günlük tradeye girersek sorun açabilir,..
burada bir olgu var, bu olgu kaba bir yön vercek bize, önemli olan işte bu olgunun saptanması, genel düşüncemiz bu, buna giden yol teknik analiz...
olgu şu,...
genel olarak,
dxy görece yüksek(80.702),.....dolayısı ile usd yüksek,..dxy yüksek seyrettikçe sp için görece yüksek düşünmeliyiz,...zira dxy kabul görmüş 20 ülke parası karşısında Amerikan dolarının aldığı değerin bir endex si,...
bunlardan ilk 6 sı önemli,...
şimdi bu endex kötü amerikaya , nedir bunlar konut satamayan, işsizlik ayyuka çıkmış, bankaları içini boşaltmış,... bir not veriyor, bu not aslında o ülke paralarının usd karşısında değerlenmesinden ibaret,...
işte amerika bu durum karşısında matbaasına gidiyor globda çeşitli yollarla sağladığı imtiyaz gereği karşılıksız ve sorgusuz olarak parasını basıyor,..
bu esnada tek imtina ettiği Amerikan dolarının değerini bir alt limitte tutmak/tatabilmek yani fazla düşürmemek, çünkü usd bollaşacak globda,...
işte bu limiti sağlaması için bir taraftan para basarken diğer taraftan parasının değerini koruyabilmek için bunu önüne emtiya geldi emtiyaya, gold, petrol geldi onlara, gelişmekte olan ülke borasaları geldi onlara, bunların bono pysaları geldi bunlara, çünkü paraları değerlenecek ve faize yatırırsa düşen faziden kazanacak, kazanç hep var yani, ne yapıyor gömüyor,...
saklıyor, kedinin pisliğini kuma gömdüğü gibi,...işte bu durum dxy yi bir alt limitte tutuyor ki bunun aksi amarikan hane halkı mal ve hizmet alamaz,..durgunluğa düşer,...
başlıyor yaralarını sarmaya usul, usul,...bu esnada bol olan Amerikan parası ile, sen hedefler koyuyo, değişiyor, dönüşüyorsun,...
iştebu 10 sene aşkın sürdü,...örnek olarak bu sürede goldu şişirdi, aslında içi emtiya fiyatını çıkarsan Amerikan dolarıydı, petrol varilli 180 lere vurdu,...
şimdi işte bu karşılıksız bastığı para nedeni ile diyorki ben iyileştim, birden diriliverdi yani,...
dolayısı ile paramda iyileşti, borsamda iyileşti, işsizliği de görece düşürdüm, can kalbim konutta daha fazla satıyorum artık,..
dolayısı ile param değerlendiği için borsam çıkacak, ülkeme karşı duyulan güven artacak,..güven değer yaratacak ama bana sana deyil,...
artık 10 kusur sene dışarı basıp ta dışarı yaydığım paramı geri çağırıyorum bu saatte,..zira bu para bu işlem sayesinde sadece değer artışından mal ve hizmeti kolayca satın alabilecek,...
bu zahmete katlanan arkadaşlara teşekkür ederim, hak ve menfaatlerimi gurbet ellerde 7/24 gözettiler,...
artık evlerine dönsünler, dinlenmeyide hakkettiler, yani kenidi ülkesinde fazi aratacak, güvenli liman kelimesi,..
bu esnada diğer ülkeler bana kafa tutamayacak zira usd yi onlardan çektiğimde içleri karışıveriyor, içe dönüveriyorlar,...ve fon ihtiyaçlarıda artacak,
çünkü para artık bende bol, onlarda azalacak,...
bunun için başlangıç olarak kendi ülkemdeki faizi hafifçe kımıldatırım,..FED ime de açıklama yaptırmam bile yeterli olur,...
ülkelere yaydığım ve emtiyalara gömdüğüm usdler dönüşe başladığında beraberinde kurtuldukları yerlerden söktükleri karları da alarak ülkeme/wallstreetime doru akmaya başlarlar,..akan daha fazla blanço karı yazar ve borsa şirketlerim artan kardan dahada memnun olurlar, bu puvan borsada değer artışı demek olur,
işte örneğin sensex, işte bist, şimdiden bayağı bir düşüş yaşayıp değerlerinden verdiler,...
aslen değerleri bana geçti,...
büyük ekonıomiyim ve bu işi zamana yaymalıyım ki çark ağır dönsün,..volatilite bana gelmez,...
ayrıca adır ülkelerde faizi kurarsam , globa konrollü enflasyon pompalamış olurum, enflasyon ekonomilerde global soğumayı sağlayacağından bana girip çıkan olmazken,...gelişmekte olanlar soğurlar ve sonrasında tekrar duruma göre tutuştururum,...ayrıca globda dinlenir biraz, kirlenmeyen deniz göl kalmadı,...
burada yalnız istisnada ciddi bir büyüklükte gold var, usd sağlığı açısından bundaki fiyat dengelerini kurmam gerekli, zira golddan çıkış hızlanırsa bu bendeki kurmuş olduğum zamanı kısaltır,...tersine çok yükselirse bu defa bir güç olarak karşıma çıkar yada usd yi bunun üstünde daha yükseltmek zorunda kalırım,..bu gelişmekte olanlarda bırakın enflasyonu, hiper enflasyon yapar,...
işte bu durumdayım,....
güçlendim dedim,...başkasının bana hastir demesi önemli deyil,...önemli olabilmesi için benim paramı kullanmamalı bu kadar basit,...
bırakın kullanmamayı benim paramla ülkelerine hedef koyanlar, değiştirenler, dönüştürenler bile var,...bunlarda işim dahada kolay,..
ya dediğimi yaptırırım, ya meletirim, buna lokallik diyorum,...
-
işte böyle bakarsak, karşımızda bir portre var,...bu genelliğe zaman analizlerini koyarsak bunun zamansallarını da elde etmiş oluruz,...
en yakında tekniğe girdiğimizde ise bir portföy kontrolümüz olur,...
eğerki bir sistem dahilinde trade etmiyorsak,..
-
benim yazdıklarım ise işte bu genelliğin ara durumları,....
bir kere düşüncem oluşursa gidip her adresi gün ve gün genelden kopmadan yakalarım,...
örneğin gold ve biz paraleleken ne demek beraber düştük, ne demek niye beraber çıkmıyoruz
-
[quote=indregandi;458141]benim yazdıklarım ise işte bu genelliğin ara durumları,....
bir kere düşüncem oluşursa gidip her adresi gün ve gün genelden kopmadan yakalarım,...
örneğin gold ve biz paraleleken ne demek beraber düştük, ne demek niye beraber çıkmıyoruz[/quote]
[I][U][B]orada dün gece yarısı biraz yazdık ya polo,...[/B][/U][/I]
[U][I][B]dxy kımıldamıyor,...ama gelişmekte olanlarda usd yüksek,...(ara işarette bu durum ülke ülke lokal ele alınmalı, ..)[/B][/I][/U]
[U][I][B]dolayısı ile kımıldamayan dxy, goldu tutyor,...ama gelişmekte olanlarda yüksek seyreden usd onların borsalarını düşürüyor,...[/B][/I][/U]
[U][I][B]bu durum aynı zamnda sp düşüşünüde sınırlı tutuyor,...[/B][/I][/U]
[U][I][B]yani sp de para var, sende yok anlamına geliyor,...[/B][/I][/U]
[B][I][U]aynen bu,....:D[/U][/I][/B]
sonucunda
düşünce yukarıda yazdığım bu adrese kolayca dönüşüverir,...