-
[quote=jani;212630]bu kurulmuş ekonomik düzen dolar üzerinedir....merkez odur....
dolayısıyle....
bu düzen savunulacaktır....yani borsaların çöküşü artık 2007 kadar kolay degildir....ardında amerika vardır....
herkesin taptıgı para nedir....in god we trust...yazılı üstünde....tek paradır bu...allaha güveniyoruz yazılı para....bu dolardır.....
bu senin elindedir....bu altın degildir....bu kaarttır....basar basar borsalara gömersen....ne kaybedersin ki....HİÇBİRSEY....
ama borsalar yıkılırsa....dolardan kaçış olursa....emekli fonları batarsa...İSYAN ÇIKAR....
BU BORSALAR....ARTIK DÜŞMEZ....[/quote]
[quote=jani;212631]yani...2008 düşüşlerini unutun....[/quote]
[quote=jani;212633]DOW u incele...
IBM ve agır toplar....dow u dow yapanlar....2007 zirve degerlerine geldi ve asagı yöneldiler....
AMA ....
BU KEZ finansallara basıyorlar....citi...3.17 ye düşmüştü...bugüm 3.90 lara basıldı....
yani....BİR EL VAR....BASIYOR BU EL....SHORTU...ACIKCIYI...KESİYOR BU ELLLL....[/quote]
o el piyasada....hangi grafa bakarsan o el orada....
-
önce shortcu ve acıkcı yaratıyorlar...SONRA BİÇİYORLAR....
-
BİÇTİKLERİ...hedge fonlar...EFG yakında batar....
-
tüm dünya piyasalarında....küçük yatırımcının payı yüzde 3....bişey degil....
bu pay...1998 ve öncesi...yüzde 30 du....
-
[quote=medet;212871]Ben sn gandi ye bakıom benden iyi kendisi ve ii niyetli görüom.. Tespitleri ban uyuyor. Sağlıkla sevgiyle kalın..[/quote]
[LIST=1][*]o zaman şöyle diyelim 65000 önemli, 65525 direnç günlükte, ben cörtümü bozmayacam, en fazla 1-2 kontat flatlar yukarıdan koyarım, para verene kadarda extra cört yapmam, şu an yatydadayız fena yatayda nedenlerini yazdım, içeride kimse inanmıyor artık, bunlar ise dışarıyla makyajlamaya çalışıyor, olay budur,......[*]amaçları 95000 demiştim nedenlerini yazmıştım ancak 95000 yapacak malzeme kalmadı ellerinde, geriye spx le dov kalıyor, dovun ise 10875 fibonu var, harmanın ilk zamnlarında buraya yaklaştı ancak değmedi ,bu şimdi o olay 10567 de ve 200 puvanı kaldı, hemen gitse yanlış anlaşılacak, zamanı acamice kullanacak, bu yüzden yavaştalar, amaç yukarıya gitmekten ziyade aşağıdan kurtulmak dertleri bu,....şu sıralar obama sıkıştı onunlada örtüştürdüler, mevzuu bu,........[/LIST]
-
1998 de...clinton ı zorlayıp...bankalar yasasını degiştirdiler...
bankalar halktan topladıkları mevduatları...bu degişiklikle...hisse senetleri ve türev piyasalarına gömmege basladılar....
ogün bugündür....herseyin grafı degişik....
şimdi....PAUL VOLCKER...o yasayı geri düzeltiyor....tabii loby i yenerse ki zor...
-
[quote=jani;212881]tüm dünya piyasalarında....küçük yatırımcının payı yüzde 3....bişey degil....
Bu pay...1998 ve öncesi...yüzde 30 du....[/quote]
sn jani yatırımcımı bıraktılar ki körfez savaşında benim 1000 dolarımı 100 dolara düşürdüler düşün işc de alıcı yoktu günlerce o yüz dolarla onlardan 5 yılda 50 BİN dolar aldım.
Beter olsunlar... Kravatlı hırsızlar...
-
kusursuz bir daralan üçgen var 15dak ve 30 dakkalıklarda.. bunu hepimiz görüyoruz...
iyice sıkıştı ve bi tarafa kıracak...
mesele şu...
önce feyk yapıp tersine mi gidecek...
yoksa kırdığı yöne doludizgin mi gidecek...
stratejimiz ne olmalı...
bi eylem planı lazım...
bu sürünün selameti için gerekli...
yoksa pala hepmizi terse getirecek...
bozoyuda ciddi ciddi uyarmak lazım..
onur meselesi yaparak yanmasın...
forma gelirse ben kendi şahsıma uyaracam..
-
son durumda [COLOR=red]pala[/COLOR] ölçere göre
gün alış, geberik
120 alış, geberik
60 satış, geberik
30 satıştayız, geberik,
dirençleride yazdık desleride yazdık, buradan terade de olmaz dedik, öle ise bekleyecez, durum bu,
-
yeni yasa...bankalara şunu diyor....çıkabilirse senetodan....
ya yatırım bankası olun...FED in koruma şemsiyesinden çıkın....kalacaksanız hisse senetlerini ve türevlerini terkedin diyor....
bunnara zaman veriyor tabiii....bunnarda borsaları yukarı basıp o mallardan çıkmaya ugrasıyorlar....
-
Dün babacan ın bi lafı vardı o ne idi.. Mayıs a kadar kimse bişi beklemesin (imf) adına bu ne pozisyon alın dio. Algım bu..
-
30,60 120 de sra alışta bunun iki anlamı var, 500 lerden fake veya 500 kırılması, üçgende referans üçgen kırılıpta tekrar üst çizgisi geçilmemeli,....