-
[QUOTE]Bu yazının üzerine size bir başka yazıyı daha sunuyorum. Bu da bizim piyasalarımıza yıllarını vermiş bir profesyonelin yazısı. Bana mail atmıştı biraz mailleştik ve en son bu yazıyı gönderdi. Bu yazıda yazılanlar tamamıyla kendi görüşleridir ve olduğu gibi veriyorum, piyasadaki bir profesyonelin gözüyle bizim İMKB ve VOB'a bakış açısını yakalamaya çalışalım.
Hocam, siz hic ceza almis veya sorusturmaya ugramis gercekten yabanciya ait bir fon veya hesap duydunuzmu?
Cevap:gercek yabancilar dokunulmazdir :):)
Gostermelik 3-5 tane ayak takimi yerli adliyeye sevk edilir ama asil soygun surer yani yabanci soygunu yani birileri israrla bu konu hakkinda gozunu kulagini kapatiyor. iste haberin linki [url]http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/162420-SPK-manipulatorunparasina-el-koyuyor.aspx[/url]
Kendimce soyle dunya endeksleri hakkinda birkac veri topladim piyasadan dikkatinize sunayim.
bombay endeksi(hani bizimle es tutuluyor ya) tarihi zirvesinden -%26 asagida ama bizim ekonomi ile karsilastirilmaz bile makro ekonomik denge acisindan
bovespa(bir ara bizimle es tutulurdu simdi kapisinda surundugumuz imf ye borc veriyor)tarihi zirveden -%25 asagida butce ve makro ekonomik dengeler bakiminda bizimle mukayese bile edilmez
dji krizin kaynagi zirveden -%35 asagida
dax avrupa devi zirveden -%34 asagida
gelelim imkb ye :) ulkemizi teget gecen krizle bizde zirveden -%24 asagidayiz yani brezilyadan bile iyi durumdayiz hatta ve hatta dunyada krizden en az etkilenen ulke konumundayiz :):)
HATTA VE HATTA GARANTI BANKASI ZIRVESINDEN -%15 ASAGIDA :):)
AKBANK DAHA IYI DURUMDA -%14 ZIRVESINDEN ASAGIDA :):)
AKBANK VE GARANTININ YABANCI ORTAKLARINA BAKMAK LAZIM ZIRVELERINDEN % KAC ASAGIDALAR :):)
ama bu ulkede devletin kurumlari hergun basin toplantisi duzenleyerek birbirleriyle celisiyorlar,kavga ediyorlar. Ülkedeki sanayi uretimi,kapasite kullanimi diplerde surunuyor. İssizlik tavanlarda ayni bizim borsa gibi :):) buyumeyi olumsuz etkileyecek benzin zamlari,kdv yukseltmeleri otomatige baglanmis durumda karsiliksiz cek,senet istatistikleri ucmus durumda,kredi kartini odeyemeyenler artiyor. Hacizler ve icra davalari tavanlarda dolasiyor haczedilen 2. el esyalara bakan bile yok onu birakin haczedilen sifir esyalar bile satilamiyor
AMA BIZIM BORSA SIRF 3 TANE ULUSLARARASI FON PARA KAZANACAK DIYE UCUYOR,MEYDAN BOS NASIL OLSA :)
bu fonlar karlarini realize edene kadar ucusa devam ederiz 3. dunya savasi bile ciksa etkilemez :)
Sayin hocam 10 senedir piyasalari her gun derinlikli piyasadan dakika dakika takip eden bir yatirimciyim,profesyonelim
Lutfen cuma gunu AKBANK TAHTASINDA DISKET SEANSINDA KADEMELERDE KACAR LOT MAL VARDI TAKIP EDENLERE SORUN
SORACAGINIZ YOKSA PAZARTESI GUNU ACILISA BAKIN :)
DOLASIMDA 1.324.892.130 LOT MAL OLAN AKBANK TAHTASINDA DISKET SEANSINDA ALIS VE SATIS KADEMELERINDE EVET YANLIS OKUMAYACAKSINIZ 1000-2000 EVET BIN-IKIBIN LOT ALICI VE SATICILAR VARDI :):)
siz daha iyi bilirsiniz hocam bu ne demektir bu su demektir:AKBANK INANILMAZ SPEKULATIF BIR KAGITTIR YANI BELIRLI GUCLER INANILMAZ BUYUK BIR COGUNLUGU ELLERINDE TUTMAKTADIRLAR VE GELISMIS DERINLIKLI PIYASALARDA OLAMAYACAK BIRSEY DIR:):) bu da turk borsasi spekulatif bir borsa haline geldigidir.
Simdi gelelim asil konumuza spot kullanilarak vadelide yapilan vurguna
Malum bir araci kurum 34.000 den itibaren 100.000 adet long pozisyon tasimaktadir
Su an itibariyle bu kurum 200 trilyon lira karda bulunmaktadir hatta bunu bir kismini realize etmistir yani bayagi bir ky iflas etmistir(araci kurumlarda tanidiklariniz varsa birkac telefon ile durumlari sorunuz)
Simdi diyeceksinizki bunun nesi suc? Adam pozisyon acmis ve kazanmis
Suç surada: tamamen hakim olunan spot piyasa vasitasi ile piyasa suni olarak yukseltilmis ve artik spottan para kazanamayan bir kac fon bu yontemle kagit uzerinde trilyonlarda kar elde etmislerdir ve zamanla uzlastirma yoluyla bu kar realize edilecektir.
Diyeceksinizki spotta neden para kazanmiyorlar?
SPOTTA YERLI YATIRIMCI MI KALDI? :):) ELELRİNDEKİ KAĞITLAR KAKALAYACAK YATIRMCI MI VAR? NASIL OLSA IMKB'YE KÜSEN YATIRIMCILAR ŞİMDİ VOB'DA MACERA ARIYORLAR. TAHTALARDA KADEMEDEKI ALICI SATICILARIN KACI GERCEK YATIRIMCIYA AIT KACI FIKTIF INCELEMEK LAZIM :)
AMA MAALESEF SOZKONUSU YABANCI BIRILERI OLUNCA HEMEN KULAKLAR DUYMUYOR GOZLER GORMUYOR.
Neyse uzun lafin kisasi bu sistem desifre edilmezse birkac seneye kadar Turkiyede ne yatirimci kalir,ne araci kurum kalir nede gercek piyasa kalir
Bu mantik ve vurdumduymazlikla piyasamiz maalesef kumar masasi olarak kalir baskada birsey olmaz
HOCAM SIZDEN RICAM BU MAILIMI SITENIZDE HERKESIN OKUMASINA ACMANIZDIR
Herkes parasina sahip olsun, saygilar sevgiler, Mehmet Özcan[/QUOTE]
Yaşar Hocanın kualğını yine çekecekler anlaşılan. Fkaat bu sefer yorum sahibi başkası olduğundan elçiye zeval olmaz diyecektir.
-
[IMG]http://img38.imageshack.us/img38/4623/screenhunter1q.png[/IMG]
Djı 9271 drenç var dayandı.
-
[QUOTE=Larossıan;137310][URL="http://img38.imageshack.us/i/screenhunter1q.png/]"][URL=http://img38.imageshack.us/i/screenhunter1q.png/][/URL][IMG]http://img38.imageshack.us/img38/4623/screenhunter1q.png[/IMG][/URL]
Djı 9271 drenç var dayandı.[/QUOTE]
8900 kapatırmı abi .. ?? :(:(:(:(:(
-
[QUOTE=selçuklu;137312]8900 kapatırmı abi .. ?? :(:(:(:(:([/QUOTE]
İyi bak aşağıdaki kırmızya çizgiye dik gözlerini 8200 filan herhalde orası da ama VOB 58500 görmeden dönmeyecek gibi. Bi de Larossıanın sistemi habire boğa yavruluyor. Sistemi kısırlaştırsak mı ne.
-
gece pozisyon taşımanın aşırı riskli olduğu günlerdeyiz.. artık 1000-1500 puanlık sabah gaplarına hazırlıklı olalım.. güniçi yeterince marj veriyorlar zaten, gerek var mı o riski almaya !!
-
[QUOTE=selçuklu;137312]8900 kapatırmı abi .. ?? :(:(:(:(:([/QUOTE]
yarın öğleden sonra gün ayulara doğar selçuklu... ama öğleye kadar piyatlar nerelere gider hiçbir fikrim yok..:..::..::o:o
-
[quote=Larossıan;137304]Sayın Mavi bunları trend ile tepeden, olmazsa kozcaoğlanla biraz aşağıdanda olsa kulaklarından yakalayıp aşağıya sallayacağım.:DPY duysun...[/quote]
Sayın Larossıan,
İster tepeden, ister kocaoğlanla(tercihimdir) kulaklarından yakalayın, aşağıya sallamasanız da olur.Çalıştırırlarsa bu son stoplooslu pozisyonum olduğundan(yıllık iznimden dolayı-bitene kadar) ben kulaklarına yapışamayacağım. Ama mavi sularda rüzgarın benle gönlümün sizlerle olduğunu biliniz.
Bol şanslar...
-
youtube ta problem yaşayan varmı?
-
Pazartesı (bugun) dönüş gunu olacak demıstım, dedıgım de oldu, her yer kıpkırmızı, :)
(Sakın mudahale edeyım demesın kımse alıntı falan yapıp yanıt yazanı yakarım, hayallerımle oynayanın hayatıyla oynarım) :):)
sözüm ozellıkle sanadır jerfın şahsı.
-
Günaydın arkadaşlar,
Tatilden dolayı yazamıyorum ancak arada okuyorum. Tatili sistemlerimi geliştirmek için bir fırsat olarak gördüm ancak bu arada matriks sistem tester ın da müthiş bir bug (problem) ını keşfettim. Bu nedenle aşağıdaki konuda tecrübeli arkadaşlarımız varsa ,topiğe yada kirlilik yaratmak istemiyorlarsa özelime yazarak yardımcı olurlarsa çok sevineceğim.
Metastock da gerçek zamanlı veri kullanabilmek mümkün mü ? (evet ise data sağlayıcı matriks dışında kimler ve hangi metastock version ı gerekli)
Metastockda gerçek zamanlı veri kullanabiliyorsam ve geri planda bir sistem tester çalışıyorsa, her yeni bar oluşumunda (örneğin 15 dk lık), otomatik al ve sat sinyalleri geliyor mu, yoksa, her 15 dk da bir manuel (el ile) data al, sistem tester ı çalıştır (data alma otomatik olsa bile , her 15 dk da bir sistem testerı çalıştır) ve sinyal oluşmuş mu diye bakmak mı gerekiyor.
Demek istediğim şu, Matriks de sistem tester ı çalıştırır ve unutursunuz. Sonrasında her bar oluşumunda AL, SAT vb koşullar gerçekleştikçe otomatik uyarı penceresi çıkar. Her 15 dk da bir yeni bir sinyal oluştumu diye sistem tester ı bir kez daha çalıştırmanız gerekmez. Buna benzer bir çalışma mümkün müdür.?
Yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkür ederim. Eğer yazmak uzun ve zor geliyor ise, (ve yukarda söylediklerim yapılabiliyorsa) özelime telefon numaranızı da atabilirsiniz.
Bol Kazançlar.
-
Günaydın
[B][U]4 Ağustos Salı[COLOR=blue] Yurtdışı [/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
[U]EUR ÜFE (a/a) (Haz) 12:00 %0,2 -%0,2 Yüksek[/U]
[B]USD Kişisel Gelirler (Haz) 15:30 -%1,0 %1,4 Yüksek [/B]
[B]USD Kişisel Harcamalar (Haz) 15:30 %0,2 %0,3 Yüksek [/B]
[B]USD Kişisel Tüketim Maliyet Deflatörü (y/y) (Haz) 15:30 %0,2 %0,2 Yüksek [/B]
[B]USD Kişisel Tüketim Maliyet (Çekirdek) (a/a) (Haz) 15:30 %0,2 %0,1 Yüksek[/B]
USD Fed-Tarullo nun Konuşması 16:30 Düşük
[B]USD Bekleyen Konut Satışları (a/a) (Haz) 17:00 %0,6 %0,1 Yüksek [/B]
[B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B]
Toyota Motor Corporation (TM) ---$ (09:00 TSI)
BGC PARTNERS INC (BGCP) 0.09$ (Kapanış sonrası)
[B][U]Dün IMKB ve VOB kapanışlarda Dow Future[/U][/B]
[B]IMKB:[COLOR=seagreen]9180[/COLOR][/B]
[B]VOB: [COLOR=seagreen]9214[/COLOR][/B]
[B]Bol Kazançlar..[/B]
-
günaydınlar bol kazançlar
-
-
-
bu sefer aynı hataya düşemüyorum..550 şortları 350 den kapadım...
-
[quote=sazan;137324]Günaydın arkadaşlar,
Tatilden dolayı yazamıyorum ancak arada okuyorum. Tatili sistemlerimi geliştirmek için bir fırsat olarak gördüm ancak bu arada matriks sistem tester'ın da müthiş bir bug (problem)'ını keşfettim. Bu nedenle aşağıdaki konuda tecrübeli arkadaşlarımız varsa ,topiğe yada kirlilik yaratmak istemiyorlarsa özelime yazarak yardımcı olurlarsa çok sevineceğim.
Metastock'da gerçek zamanlı veri kullanabilmek mümkün mü ? (evet ise data sağlayıcı matriks dışında kimler ve hangi metastock version'ı gerekli)
Metastockda gerçek zamanlı veri kullanabiliyorsam ve geri planda bir sistem tester çalışıyorsa, her yeni bar oluşumunda (örneğin 15 dk'lık), otomatik al ve sat sinyalleri geliyor mu, yoksa, her 15 dk'da bir manuel (el ile) data al, sistem tester'ı çalıştır (data alma otomatik olsa bile , her 15 dk'da bir sistem testerı çalıştır) ve sinyal oluşmuş mu diye bakmak mı gerekiyor.
Demek istediğim şu, Matriks'de sistem tester'ı çalıştırır ve unutursunuz. Sonrasında her bar oluşumunda AL, SAT vb koşullar gerçekleştikçe otomatik uyarı penceresi çıkar. Her 15 dk'da bir yeni bir sinyal oluştumu diye sistem tester'ı bir kez daha çalıştırmanız gerekmez. Buna benzer bir çalışma mümkün müdür.?
Yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkür ederim. Eğer yazmak uzun ve zor geliyor ise, (ve yukarda söylediklerim yapılabiliyorsa) özelime telefon numaranızı da atabilirsiniz.
Bol Kazançlar.[/quote]
Günaydın Bay SAZAN,
MTX ST deki şu bug dan bize de bahsetsenizde biz de bug food olmasak :=) Ayrıca sizi yakalamışken bir de piyasa yorumu alsak...
-
500 yine şort..entler son savaşlarınamı gidiyor ne :( üwww
-
[quote=Astatin;137329]bu sefer aynı hataya düşemüyorum..550 şortları 350 den kapadım...[/quote]
Bol Kazanclar .brv.brv
-
[QUOTE=sazan;137324]Günaydın arkadaşlar,
Tatilden dolayı yazamıyorum ancak arada okuyorum. Tatili sistemlerimi geliştirmek için bir fırsat olarak gördüm ancak bu arada matriks sistem tester'ın da müthiş bir bug (problem)'ını keşfettim. Bu nedenle aşağıdaki konuda tecrübeli arkadaşlarımız varsa ,topiğe yada kirlilik yaratmak istemiyorlarsa özelime yazarak yardımcı olurlarsa çok sevineceğim.
Metastock'da gerçek zamanlı veri kullanabilmek mümkün mü ? (evet ise data sağlayıcı matriks dışında kimler ve hangi metastock version'ı gerekli)
Metastockda gerçek zamanlı veri kullanabiliyorsam ve geri planda bir sistem tester çalışıyorsa, her yeni bar oluşumunda (örneğin 15 dk'lık), otomatik al ve sat sinyalleri geliyor mu, yoksa, her 15 dk'da bir manuel (el ile) data al, sistem tester'ı çalıştır (data alma otomatik olsa bile , her 15 dk'da bir sistem testerı çalıştır) ve sinyal oluşmuş mu diye bakmak mı gerekiyor.
Demek istediğim şu, Matriks'de sistem tester'ı çalıştırır ve unutursunuz. Sonrasında her bar oluşumunda AL, SAT vb koşullar gerçekleştikçe otomatik uyarı penceresi çıkar. Her 15 dk'da bir yeni bir sinyal oluştumu diye sistem tester'ı bir kez daha çalıştırmanız gerekmez. Buna benzer bir çalışma mümkün müdür.?
Bol Kazançlar.[/QUOTE]
System testerda verinni başlangıç ve bitiş tarihini seçiyorsunuz. Yeni bar eklenirse dikkate almaması lazım.
-
[QUOTE=Astatin;137331]500 yine şort..entler son savaşlarınamı gidiyor ne :( üwww[/QUOTE]
Dün spotta aldıkalrı bazı malalrı biraz yuakrdan vermeleri laızm bu esnada makas eksi olursa bi şey diyemem.
-
hayvan terli...57500 kısalar 57100 fil-at
-
57250 şort..pis azimliyim
-
[quote=Astatin;137337]57250 şort..pis azimliyim[/quote]
Azimle şey yapan mermeri delermiş derler :..:.brv
-
200 yine filat..alış baskısı var :(
-
[quote=adalı54;137338]Azimle şey yapan mermeri delermiş derler :..:.brv[/quote]
+650 puan ile güne devam..azim had safhada..ama bir sonraki işle m muhtemeln sistem sinyali geldiğinde... bu kadar bal yeter
-
sembolik 2 tane 57575 den kısa...
-
775 şort smms 1/5...pis tırsıyorum
-
apkacığım..histemli şortcular olarak birimizi kaşar öbürümüzü sucuk niyetine tost malzemesi yapma niyetindeler..ama ben 3 gündür olan hareketin trend sonuna yaklaştığımızı gösterdiğini düşünüyorum...ama laf olsun diye diyorum...gerekirse basarım İSTOP u kaçarım haaaaaaa
-
ben çok yazmışım..başka yazan olmamış..bana mola..bys
-
[QUOTE=Astatin;137343]apkacığım..histemli şortcular olarak birimizi kaşar öbürümüzü sucuk niyetine tost malzemesi yapma niyetindeler..ama ben 3 gündür olan hareketin trend sonuna yaklaştığımızı gösterdiğini düşünüyorum...ama laf olsun diye diyorum...gerekirse basarım İSTOP u kaçarım haaaaaaa[/QUOTE]
yoğun bakımdaki pembe oğlan,hayata dönüş yapacak.:)..umutluyum!
yoksa tatili hakedecegim
-
eger teminat artarsa,bilinki yolumuz uzun..
teminat artmazsa,dönüş yakın..tecrübe ile sabittir..:)
-
675- 600 den kısalara takviye....700 ort ile 1/2 şortum..ykılsın daaaa ************
-
milletin kafasına vura vura sersem ettiler ha Pembe oğlanı yarın top oynarken göreceğiz gibi hehhe
-
hayvan hala terli..valal ben 300 puanımı daha alır 425 den filatlarım..+975
-
[quote=Astatin;137349]hayvan hala terli..valal ben 300 puanımı daha alır 425 den filatlarım..+975[/quote]
bravo asti tebrik ediyorum işte böyle karını cebine koy tren biyere kaçmıyor ya başka bir duraktan trene yine binersin :D:D:D
-
[quote=abdullah yıldız;137350]bravo asti tebrik ediyorum işte böyle karını cebine koy tren biyere kaçmıyor ya başka bir duraktan trene yine binersin :D:D:D[/quote]
yemişim treni..tren de neymiş..hele bi sat sinyali gelsin :) bak nasıl hantallaşıyorum. :)....üstüne bi 60 dklıkda sat verirse, bu tren kurtalan ekspresi olur..baya bi müddet kalırız trende..gerçi o ekspresle seyahat iğrenç bişey ama...eurorail falan olsun o zaman...
-
-
ahaad 475 yine filat...+1100 puan
-
Bu arada 4 kısa işlemin 4 ünde de kar oldu..bu bir işaretidir nedir..eğer işlem tipi/getiri eğrisi şeklinde birşey çizikdirsek, sistem sat vermişti kesin :)... şort zamanı geliyor sanki..
-
[QUOTE=Astatin;137354]Bu arada 4 kısa işlemin 4 ünde de kar oldu..bu bir işaretidir nedir..eğer işlem tipi/getiri eğrisi şeklinde birşey çizikdirsek, sistem sat vermişti kesin :)... şort zamanı geliyor sanki..[/QUOTE]
57900 hayırlı uğurlu olsun cümleten geçmiş olsun .. :(:(:(:(:(:(