devam edersek yukarı haftalık grafın, usd de kırdığı yer çok sıkça yazdığımız 5.39461 yeresi,...
cuma kapanışı 4.63015 ten,....
öyleyse bir 3 haftalık yükseliş başlayacaksa eğer en az bir tepki belkide 5.39461 önem arz eder,...
Printable View
devam edersek yukarı haftalık grafın, usd de kırdığı yer çok sıkça yazdığımız 5.39461 yeresi,...
cuma kapanışı 4.63015 ten,....
öyleyse bir 3 haftalık yükseliş başlayacaksa eğer en az bir tepki belkide 5.39461 önem arz eder,...
olan biten en nihayetinde,...
fed kaynaklı, görece yüksek usd den beslenen ve kalıcı faiz baskısını kurup kuramayacağına odaklanılan bir hareket deyilmi,....
[img]http://666kb.com/i/cfs2qxl43xir73kxf.png[/img]
[img]http://666kb.com/i/cfs2rabambs2bjk4z.png[/img]
Sayın indragandi hosgeldiniz.
Durum bu şekilde,....
Savunma reflexsi,......
Bu reflex sin varmı yokmu ölçülmesi,
eğer bu reflex bir kaideye oturmuşsa takip eden ve zamanda farklılık arz edecek olan 3 haftalık periyodun ne zaman başlayacağı ve hangi yönde gelişeceği,...
şimdi akaşam vakit bulursam bu zamn üstüne yoğunlaşacam ve son py takip araçlarımıza konuya tekrardan giriş yapacağız,...
şimdilik unuttuğum durumları hatırlamaya çalışıyorum,...
Bayağıda bir paslanmışım,...
Keh, keh,....
Ustat hos geldın ozlettın kendını....bizim sarı kız ıle beyaz kız emtıa degerlerıne geldıler galıba 1200 dıyordun geldı valla hocam sımdı nasıl bır persfektıfınız var orta uzun vade?
[quote=indregandi;454588]Durum bu şekilde,....
Savunma reflexsi,......
Bu reflex sin varmı yokmu ölçülmesi,
eğer bu reflex bir kaideye oturmuşsa takip eden ve zamanda farklılık arz edecek olan 3 haftalık periyodun ne zaman başlayacağı ve hangi yönde gelişeceği,...
şimdi akaşam vakit bulursam bu zamn üstüne yoğunlaşacam ve son py takip araçlarımıza konuya tekrardan giriş yapacağız,...
şimdilik unuttuğum durumları hatırlamaya çalışıyorum,...
Bayağıda bir paslanmışım,...
Keh, keh,....[/quote]
üstat başlamış olamazmı?geçen hafta başladığı varsayımından gidersek önümüzdeki iki hafta iş günü uygun olamazmı? sizin yazmış olduğunuz süre varsayımları dikkate alarak böyle düşündüm.:)
[quote=finalwave;454590]Ustat hos geldın ozlettın kendını....bizim sarı kız ıle beyaz kız emtıa degerlerıne geldıler galıba 1200 dıyordun geldı valla hocam sımdı nasıl bır persfektıfınız var orta uzun vade?[/quote]
sevgili final geçmişte bir pro analiz yapmıştım onun için,...
9-3-7 diye bir şey hatırlıyorum veya 9-7-3 olabilirdi,....
bu topicte olmalı oda ,
ip ucu olarak sanırım şu kırılmanın olduğu zaman diliminde yazmış olablirim,...oralar taranırsa o yorumdan gidilebilir haftalar geriye doğru sayılarak,....
onun dışında o 124x altı yazdığımız yerin altı global alım yeri olacak,...
işte yukarıdaki pro zamanla bu birleştirilirse gold için bir düşünce ortaya çıkar,....
[quote=tutku;454591]üstat başlamış olamazmı?geçen hafta başladığı varsayımından gidersek önümüzdeki iki hafta iş günü uygun olamazmı? sizin yazmış olduğunuz süre varsayımları dikkate alarak böyle düşündüm.:)[/quote]
eli kulağında olmalı,..:)))
ama incesini geçmemiz gerekli,...
akşam analiz fırsatı bulursam verecem düşüncelerimi,.....yoksada fiyatlar zaten 3 haftayı başlatır konuya başlarken ilk baştan dediğim üzere
[quote=indregandi;454525]işte şimdi bu 3 haftadamıyız buna bir odaklanmam gerekli,...
önecelik ancelik bir kendime geleyim öncelilkle bakalım,...
analiz zaten belli,...doğruysa [B][I]fiyatlar belli eder ve başlatır 3 haftayı zaten,....[/I][/B]
bakarız buna,...[/quote]
bakın burada demişiz,.....:)))
cuma kapanıştan itibaren,.....(90450)
3 haftalık dinamiği 4 hafta ya düzelttim ve 3 e +1 ilave ettim,....
4 haftayı ikiye böldüm,...
ilk 2 hafta trade ettirebilir,....
son 2 haftası ise agresif(sert) geçebilir,...
yön konusu ise
[I][B]kaide günlük stop aralığı 85925-90475 olarak düşünülürse[/B][/I]:
[I][B]stoplar:[/B][/I]
[I][B][COLOR=red]85925[/COLOR][/B][/I]
[I][B]87150[/B][/I]
[I][B]88825[/B][/I]
[I][B][COLOR=red]90475[/COLOR][/B][/I]
1.kaide(85925-90475 aralığından, 90475 üstü kalışlar bu tepki için hep bir başlangıç olarak düşünülebilir,..anacak ilk 2 haftası çıkışın geri alınması halinde de olabilir, söz gelimi, 90475 üstüne olacak atakların, 90475 üstüne tekrardan çökmesi gibi yada 90475 üstüne olan atakların 85925 e doğru çökmesi gibi,..) üzerinden yükselişe tepki çıkışı
veya
2.kaide altına(81175) crash şeklinde,....
benim düşüncem 1.cisi olacağı şeklinde,...
cümleten başarılar,...