-
[quote=indregandi;433646]dolayısı ile üstünden geçtimki,...bu geniş ölçekli konular yazıldığında kötümser bir tablo çizilmesin,...[/quote]
geniş ölçekten devam kaide içun,.....reel kaide geçmişten bu güne uzayan zamnla bunun altı çünkü gecekte crash olacak,üstü ise 3 haftadan sonra belli olacak,...
muhtemelen crash bir birmlik crasha 21 haftada forma yapacak,...taban formu ve bunun bir bölümünde varlıklısından barış almaya çalışacak,...
öncelik 3 hfta ve bunun kaidesinde,...
öyleyse öncelik kaidede,....kaide sağlammı, basılan yer,....fiyatları tutacakmı,...tutarsa 3 hafta,...sonrası sonra olacak olan,...
-
[quote=indregandi;433693][IMG]http://666kb.com/i/cbl54k4cgblynz746.png[/IMG][/quote]
nereden çizdim ve neyle,....ama gereklilikleri yukarıda ve aşağıda
116900 - 85475 arasında karşılmış olmalı,...nasıl çizdiğimi belki hatırlarım ....
devam,...
-
[quote=indregandi;436602]bu gün proceksiyonda son gün,...
8d veya 8 y günü,...zaten yukarıda verdiğim graftada net görülnekte trend çizgilerinden,...
ama 81175 i ötelediğimizde açıkça görülüyor, ...
her neyse,...
piyasa sağlığı 8d de,..8y çok sağlıksız,...ancak artık kendi bilecekleri iş,...
8d de long devam var ama 8 y de yok,...8 y de yükseliş var sadece,...ve yükseldikçe yerçekimi katsayısı artıyor,...
dediğim gibi kendi bilecekleri iş,..aklı selim düşer tansiyonu azaltır yerçekimi katsayısını azaltır,...[/quote]
[quote=citiwan;436606]sayın indregandi BARLAR ile strateji geliştirip alım satım işlemlerimizi yapabilmemiz için nasıl bir yol izlenmeli ders çalışmak için döküman öngörünüz var mı?[/quote]
[quote=macide;436607]short için 10.000 puan beklemektense long denemek daha mantıklıdır di mi? neticede algıların şelale olduğu yerde makine genelde çiçek veriyor hepimize[/quote]
[quote=TIFIL;436605]hocam eğer 8y olursa 81xxx dibininde mi altında durur artık?
ya da 109 üstü hayal mi olur?[/quote]
[quote=indregandi;436609]öyle olacak,...ama yükselişi rakamda iyi bulmak gerekir,..8 hafta sürere ama nereye kadar bunu benden önce bulmalısınız,...
oradan 81175 yapar,...
yada 90/91xxx yapıp adam gibi long olurlar tercih onların, rakım fena deyil,...long sürdükçe 10000 de bir shortlarım, yada zirve geçilmeden shortlamam yada mc yemeden shortlamam,... keh keh,[/quote]
[quote=indregandi;436610]bu gün limitler grafta noktasal var,...bundan kellsi piyasa olur [B][I]98783[/I][/B] diyor,..[/quote]
[quote=indregandi;436611]tabi tercih kişiye ve cüzdanının yapısına göre olmalı, ben trade etmek istemiyorum,...
8 d ye 2 kere longdum hatırlarsanız buna 2 kere shortum biri buradan,...biri sonra olacak, o da kesmesse sonra 1 daha olacak,...böyle böyle, ...
ama diyelim düştü, birimde kalır hedeften longa dönerim, 90/91 den, bu defa duble açarım,...
tarde etmiyimde ne olursa olsun,...kabulüm,...tradeden nefret ediyorum,...[/quote]
burada öngörümüz 8 hfta olarak çalıştı,...
8y yükselişi temsilen ve 8 d düşüşü temsilen di,...
temennimiz sağlık açısından 8 d idi, 8 y ye gittiler, kalan 3 hafta da ise 116900 gördüler,...
kalanı haliylen günlük alıp verdim bende,
bu defa 10+(8r+9d) ile günlük formüle ettim,....
günlüğü genelde tercih etmiyorum bu analizde, nedeni daha dikkatli olmak gerekli, ve rakam sayısı artyor,....
bu periyodu da aşağıda 20 mayısdan önce gitmeden şu şekilde vermiştim,...
-
[quote=indregandi;447155]sevgili dostlar,
bir ay kadar ayrı kalabiliriz,...
bu süre içerisinde genele yaptığım yorumlar bellidir,....
önümüzdeki haftaya dinamik süreç bitiyor,....dinamikte son bölümlerdeyiz,....
dinamik olacağını söyledik ancak yön verememiştik malum yükseliş halinde devam etti,..
haftaya extrem haber olmassa şiddeti azalarak devam edecek düşüncesindeyim,....
muhtemelen 10 yada 11 gün sonra ise sp de yatay bir py yada büyük olasılıkla bir realizsayon gündeme gelebilir,..esasen bu başladı ancak kaçış yönünde kullanılıyor şu aşamada,...
bizde ise dinamik sonlanış için 7 iş günü var,....hemen hemen uyumlu sayılabilir,....
bu realizsyon sp yi 1465 ve 1533 aralarına kadar taşıyabilir,....neticede bu 1465.x den başlayan çıkışın geri alınması olacak,...1465 e kadar alması şart deyil ancak oralara kadr yaşanma ihtimali olabilir,...
bu esnada bizde 17 gün sürecek bir periyod, ya 8+9 şeklinde fasılalı, 8 i yumuşak 9 sert şeklinde bir düşüş manasında görülebilir,...
ancak bu pro kalan haftası dahil 10 gün sonrasına yada haftadan gidersek , 7 gün sonrasına, sp ile eşitlersek 10/11 gün sonraya gibi başlayacak görmekteyim,...
yani,
kalan 7+(8r+9d )
veya
kalan 10/11+(8r+9d)
şeklinde öngörmekteyim,...
100 veya 103 gündemli olabilir bu geri çekilmeler,...tabi kalan 7 iş günü daha da taşırmı yükseğe, bu bunu biraz etkileyebilir,..
ayrılık var ve malesef bunu birlikte değerlendiremeyeceğiz, dolayısı ile öngörümüzü yaptık bu nedenle,..
bol şans camiaya ,...
sonrasına inşallah sonra bakarız,...[/quote]
[quote=indregandi;447214]sonuç olarak ,
yaklaşımınız güzel zaten 115xxx ve 118xxx kanal var buraya oturuşları kolay deyil,...ancak oturabilirlerse artık bir üst segmente taşınır durumlar,....
hep artıyor bakın, ilk yazdığımız da 114xxx-117xxx idi, topkte kayıtlı,...bir kaç gündür 115xx-118xxx di, şimdi 116xxx-119xxx olmuş,...
bu bölgede zaten 123xxx hep mevcuttu, 2012 de gördük gobal süngerlerde ,
ve iki trend tanımı yapmıştık, agresif, mülayim diye:
108950 den dşüş mülayim demişti,....işte şimdi onu macro siyaset güdümünde, goldu aşağı basarak, rotayı sürekli stok esaslı tutarak alttan tamamlamaya çalışmaktalar,...
qe emilimli,...ve macro siyaset güdümlü bir piyasa,...ve bugün bakın ne diyor waşingtonda oturup suriyeyi konuştular diyor,...
varlık barışıda burada gizli,...
bu varlık barışı olmadan tr gidemez bunu yazın bir tarafa,...
şöle olur,...varlık barışına bu yükselişi cukkalarlar, aynısını 92450 dönüşü öncesinde 100 olacak düz olacakla yapmışlardı,...ve sonrası 2.teğet oldu,
varlık barışı buraya 3.teğet yapılmaya çalışılıyor,...
[COLOR=red][B][I]yani bu yükselişi varlık barışı esnasında anacak çıkarabilirler bunlar,...şimdi kiltliler, kıpırdayamıyorlar,...[/I][/B][/COLOR]
[I][B][COLOR=red]nasıl kara dönüştürülebilir, extrem para bir yolla(varlık barışı, not artırımları, v.s) gelirse bu kar kara dönüşür, demkki bu yükselişin parası piyasada henüz yok,...[/COLOR][/B][/I]
kayıtlı deyil, oysa bu para aslen çılgın proceler ve emlak stoğunu yemeye gelecek olan kaynakki,...bu mevcud yükselişin realizesine yarayacak bir noktada, kalan ise 3.teğet olacak,....
tabi bunlar hep eş başkanlık, yani macro siyaset tabanlı yürüyecek işler,..
neticede güvensizlik elamanlarından bertaraf olarak devre dışı kalan golda karşılık bu mevcudun değiişmesi içn, dxy ve faiz ikilisi elzem olabilir,...
tahvil durumları bir müddet yakından izlenmeli,....[/quote]
işte bu analiz ve tekrardan durumu hafif bir sörfden sonra bağladık tekrardan,....
şimdi işte bu analizin sonucu 30xxx puvanla alındıktan sonra,....burada ben haliyle tahminde biraz yukarıda kalmışım, 103 ler falan yazmışım,...
flata ise 988xxx den çıkmışım,...mışım çünkü bu ağustos vadeye yazılan peşin emirdi, piyasa ise 110 üstüne çalışıyordu o sıralarda,...
her neyse iki kere shortumun biri oradan kapanmış, biri ise 81175 bekliyordu,...
şimdi işte bu bekleyene kaide bakıyoruz anlayacağınız,...
kaideye devam,....3 h ye devam,....kaide varmı analizine devam,....
sonlanma yok şu ana kadar bu belli oldu,...
81175 te ne dengeye nede dibe gelindi,
neye gelindi en düşükte 85475 e, yukarıda ise 116900 e,...
keh keh,...
-
[quote=indregandi;436650]pro zamn demek, zamndan kaçamassınız ki,...burada zamn sunidir,.....bu nedenle tahmin edilebilir, sadece tradesi tutmayabilir,..
o zaten 8d ve 8 y münakaşamız,...
keh keh,...[/quote]
[quote=indregandi;436652]suni olan bir ortamda istediğim kadar zaman üretirim,...[/quote]
yani deyilmi,...
sunilik oldukça ölçebiliyoruz,......sunilik yoksa ölçemeyiz,....
öyleyse buradan gerçek ölçülemez sonucu çıkar...
biz piyasaları suni kabul ediyoruz ve [I][B]suniliği[/B][/I] ise kısmen ölçebiliyoruz,...
-
kaide aramaya devam,....yani yayınladığım bir trend çizgili graf var esasen onu arıyorum,...
çok az verdim onu arıyorum bulursam geçmişteki halini,.....
zira şimdiki hali tam bir kaide oluşturmuş,...
ondan,....
zamana yatır şimdi bak işte tamda bundan,...
ikisi bir arada olsun isterim,...öyle sunum yapıyım derim,...
yoksa pro analiz zaten cebimizde,...
sorun yok,...
-
sayfa 2057 de zaman ve sunilik üstüne yazmışım,....ilginç tekrar okunmasında da fayda var,....
yukarıdaki analizle bağlantılı çünkü,
[I][B]sunilikle[/B][/I]
-
-
-
[quote=indregandi;438382]şimdi geçmişte ço0k öenemli bir analiz yaptık,..herkes onu pas geçti,..bayağı oluyor,...1 ay olmuşturr,...
vacuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,...
ilgiliydi,...
vacum,...
vacumda suyun kaynama noktası düşer,...mesela çağrışım yaptı,...[/quote]
[IMG]http://666kb.com/i/ccbkaenais7nlp5pq.gif[/IMG]
yo canım ciddi olamassın,....
-
[quote=indregandi;438393][IMG]http://666kb.com/i/ccbkaenais7nlp5pq.gif[/IMG]
VACUM İŞİ BUNUN RASYOSU,...HEDEFRE DOĞRU GİDİŞ ''H'' YAZAN YERE TAHMİNEN 86925-91400 SEVİYELERİ OLACAK,..
TABİ GİDERSE BU OLACAK,...
OKLARA BAKILIRSA İŞTE BİR ÖNCEKİ DÜŞÜŞTE ÇEKTİ,..ŞİMDDİ KURTULMAYA ÇALIŞIYOR,...BİR DAHA ÇEKERSE RAKAMLAR ÖYLE OLACAK, 95XXX SERİSİ TUTMAZ BU DEFA,...
MUHTEMELEN NEDEN OLARAK AB BÖLGESİ VE PARİTE GÖSTERİLİR,...[/quote]
peh peh,...:)))
-
[IMG]http://666kb.com/i/cfrfp7xw2zjgtcx4j.gif[/IMG]
BAKIN MESELA ANALİZ VE ANALİZE AİT OLAN RAKAMLAR GERÇEKLEŞMİŞ HEMDE BÜYÜK BİR DOĞRULULUKLA OLMUŞ BU,....
ANCAK HEDEFİ(H) DAHA BULAMAMIŞIZ,...
İŞTE O ARAYA KAİDE VE 3 HAFTA İÇİN ANALİZ BAKIYORUZ ŞİMDİ,....
BİLAHARE ANALİZ, BİLAHARE HEDEF