Tum arkadaslarin kandilini kutlar tum alemlere hayirlara vesile olmasini temenni ederim
Printable View
Tum arkadaslarin kandilini kutlar tum alemlere hayirlara vesile olmasini temenni ederim
İndi hocam son olarak bu not artırımı sonrası bir projeksiyon çizermisiniz
üstat faiz indirimi mods not artısı öngörüleriniz harıka..brv
BREAKING: Turkey's government bond rating raised to investment grade by Moody's
Not arttı üvvvvvvvvvvv.. .lelele
[QUOTE=polo;447371]İndi hocam son olarak bu not artırımı sonrası bir projeksiyon çizermisiniz[/QUOTE]
iki adet mesaj var:
1.iç dinamiklere verilen mesajda, güçlüyüz eş rotamızda izliyoruz,...
2.bu takip olunacak eş rotada her iki kesime yani yerli ve yabancı ayaklara verilen mesaj ise bu rotada para var;
sonuç;
bizim tahmin hep önden;
paradan batış, batış paradan...
şu kesin , rota kesin, bu rota ile para da kesin,...
kesin olmayan ise harita,...
.heyk.heyk.heyk.heyk.heyk.heyk.heyk.heyk
Hocam yarın yükselişin bittiği gün mü olur yoksa yeni bir yükseliş dalgasına geçtiğimiz günmü?
dedik ya,
birtaraf için ağladıkça, bertaraf için anladıkça,...
anlamaya engel hep para,...
kazanıldıkça akla engel para;
batış paradan,...paradan batış,...
[QUOTE=polo;447388]Hocam yarın yükselişin bittiği gün mü olur yoksa yeni bir yükseliş dalgasına geçtiğimiz günmü?[/QUOTE]
bakın benim pazar günü seyahatim başlar;
takip edemiyeceğim için daha fazla yazmak istemem;...
gelecek hafta dahil kalan 12 haftamız var, 42 dolmasına,.....
7 iş günü bu sürecin dolmasına vardı,...dün yazdık kalan 6 iş günü yarınla,..
sp uyumu arar iseler,...10 gün vardı,...
sonrası 17 gün şeklinde realize idi,...
8r+9d şeklinde,...
bunları dün yazdık,...
takvimler bu şekilde,...
pro haftalık total 4 hafta dinamikti;
yarın 3. haftanın son günü ve moodys le girilecek,....
haftaya ise son haftası,...dedim dinamik şiddet düşecek,....
dün yazdım bunları bir süre yazamam diyerek,...
işte denk geliyor moodys filanlar falanlar,...
varlık barışınıda bu gün yazdık,...iyi oturdu oda,...
bunda dedikki bu çıkışın parası yok kayıtlarda, bakın mood hemen cuk oturdu ve paraya davet etti,..
gandi böyledir,...
şimdi son özetlerimizi alalım ve kısa kesip yolumuza bakalım,...
[QUOTE=indregandi;446921]şimdi bu proda total 4 hafta vardı dinamik olarak, malum yön vermedik, ama 1. hafta sert yükselişe 106 geçilerek belli oldu yön,...2.hafta devam etti, bu hafta yani 3.hafta kısmi realize sonrası işte bu gün yine devam dendi,...
dün bunu
saatlik sattı,
gümlük sata geçti, saatlik ala geçti, günlük saatlikler arasında kaldı demiştik,...
ve taban düşmesine rağmen bu yapılıyor,...sürekli gündem pompalıyorlar,...
bakın örneğin imf olayının hiç bir önemi yok, ama gün boyu yayınladılar tvler,..
st-by hatırlarsınız 9 kere gelip giden,...
o para çoktan tr ye dolaylı alındı,...net hata noksanlar bir dönem para fışkırdı,..sonra MB bırakıldı kaynak dolaylı yoldan hazineye alınmaya başlandı,..
bu ikisi zaten 1.teğet ve 2 .teğet ti,..
şimdi 3.teğet için yol alınıyor,....
varlık barışı burada saklı işte,....
ana gündem bu,...bu para gelirse tr devam eder,...ki muhtemel gelecek, direnç gösterecek şansı kalmadı burasının,...mevcut istikametine devam edecek mecbur,...
kol kaptırılalı çok oluyor,...beden zamanlarındayız,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;446922][img]http://666kb.com/i/ce2q2gaz47wtth9ko.png[/img]
sinyal geçici olmasa net konuşabilirdim ama, malesef geçici snyal,..eğer geçci olmasa idi, hem renk hem sinyal duble satış vercekti, bugünkü yükseliş zaten bunun ucuna kadar gitmiştir muhtemelen,...
geçicimi kalıcımı yarın belli olacak artık,...
ancak pro sabit, 8 gün daha var proda,...
gelecek hafta yatay yapsa dahi sanırım bu hafta bu şekilde bağlanır,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;446924]grafiği incelerseniz sistemde renkten ziyade long devam için oklu sinyaller daha önemli,...
neticede fark yapmaz, ky zaten istisnalar dışında ve günlük trade dışında long olamaz,...
o nedenle dedimki araya girip kaptırmayın,...zira bakın tarnsformicayı yazdım nicedir, gezisine ise yeni gidiliyor daha,...
para bitti yine anlayacağınız,...işte alırlarsa devam, alırlar mecbur,...
birisi zaten qe de bastıklarını kısmen transe edecek diğeri, ekonomisini yamayacak, ölese değişmeye/dönüşmeye ve demokrasiye!!!!! devam demek bu,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;446925]gandi şöle der, ne kadar çok demokrasi o kadar çok para,...
batış paradadır,....batış paradandır,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;446926]aklımıza mukayet olalım,
iyi geceler cümleten,...
[img]http://666kb.com/i/ce2r20v38zovpqq48.png[/img][/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;447155]sevgili dostlar,
bir ay kadar ayrı kalabiliriz,...
bu süre içerisinde genele yaptığım yorumlar bellidir,....
önümüzdeki haftaya dinamik süreç bitiyor,....dinamikte son bölümlerdeyiz,....
dinamik olacağını söyledik ancak yön verememiştik malum yükseliş halinde devam etti,..
haftaya extrem haber olmassa şiddeti azalarak devam edecek düşüncesindeyim,....
muhtemelen 10 yada 11 gün sonra ise sp de yatay bir py yada büyük olasılıkla bir realizsayon gündeme gelebilir,..esasen bu başladı ancak kaçış yönünde kullanılıyor şu aşamada,...
bizde ise dinamik sonlanış için 7 iş günü var,....hemen hemen uyumlu sayılabilir,....
bu realizsyon sp yi 1465 ve 1533 aralarına kadar taşıyabilir,....neticede bu 1465.x den başlayan çıkışın geri alınması olacak,...1465 e kadar alması şart deyil ancak oralara kadr yaşanma ihtimali olabilir,...
bu esnada bizde 17 gün sürecek bir periyod, ya 8+9 şeklinde fasılalı, 8 i yumuşak 9 sert şeklinde bir düşüş manasında görülebilir,...
ancak bu pro kalan haftası dahil 10 gün sonrasına yada haftadan gidersek , 7 gün sonrasına, sp ile eşitlersek 10/11 gün sonraya gibi başlayacak görmekteyim,...
yani,
kalan 7+(8r+9d )
veya
kalan 10/11+(8r+9d)
şeklinde öngörmekteyim,...
100 veya 103 gündemli olabilir bu geri çekilmeler,...tabi kalan 7 iş günü daha da taşırmı yükseğe, bu bunu biraz etkileyebilir,..
ayrılık var ve malesef bunu birlikte değerlendiremeyeceğiz, dolayısı ile öngörümüzü yaptık bu nedenle,..
bol şans camiaya ,...
sonrasına inşallah sonra bakarız,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;447211]sevgili altay yorum dükkanını kapadım,..
4 hafta sonra tekrar görüşürüz umarım,...
bir süre yazamıyacam sanırım, taşıdığım pozu ise sermaye takviyeli ağustos vadeye attım,...
132000 amortismanlı,...gider diye demiyorum ama uğraşamıyacam için,...
dün son durum değerlendirmesini topikte yaptım kendimce,...
bol şans cümleten camiaya ,...[/QUOTE]
[QUOTE=albica;447213]indregandi hocam teşekkürler..güzellikler sizinle olsun..:)))[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;447214]sonuç olarak ,
yaklaşımınız güzel zaten 115xxx ve 118xxx kanal var buraya oturuşları kolay deyil,...ancak oturabilirlerse artık bir üst segmente taşınır durumlar,....
hep artıyor bakın, ilk yazdığımız da 114xxx-117xxx idi, topkte kayıtlı,...bir kaç gündür 115xx-118xxx di, şimdi 116xxx-119xxx olmuş,...
bu bölgede zaten 123xxx hep mevcuttu, 2012 de gördük gobal süngerlerde ,
ve iki trend tanımı yapmıştık, agresif, mülayim diye:
108950 den dşüş mülayim demişti,....işte şimdi onu macro siyaset güdümünde, goldu aşağı basarak, rotayı sürekli stok esaslı tutarak alttan tamamlamaya çalışmaktalar,...
qe emilimli,...ve macro siyaset güdümlü bir piyasa,...ve bugün bakın ne diyor waşingtonda oturup suriyeyi konuştular diyor,...
varlık barışıda burada gizli,...
bu varlık barışı olmadan tr gidemez bunu yazın bir tarafa,...
şöle olur,...varlık barışına bu yükselişi cukkalarlar, aynısını 92450 dönüşü öncesinde 100 olacak düz olacakla yapmışlardı,...ve sonrası 2.teğet oldu,
varlık barışı buraya 3.teğet yapılmaya çalışılıyor,...
[COLOR="Red"][B][I]yani bu yükselişi varlık barışı esnasında anacak çıkarabilirler bunlar,...şimdi kiltliler, kıpırdayamıyorlar,...
nasıl kara dönüştürülebilir, extrem para bir yolla(varlık barışı, not artırımları, v.s) gelirse bu kar kara dönüşür, demkki bu yükselişin parası piyasada henüz yok,...[/I][/B][/COLOR]
kayıtlı deyil, oysa bu para aslen çılgın proceler ve emlak stoğunu yemeye gelecek olan kaynakki,...bu mevcud yükselişin realizesine yarayacak bir noktada, kalan ise 3.teğet olacak,....
tabi bunlar hep eş başkanlık, yani macro siyaset tabanlı yürüyecek işler,..
neticede güvensizlik elamanlarından bertaraf olarak devre dışı kalan golda karşılık bu mevcudun değiişmesi içn, dxy ve faiz ikilisi elzem olabilir,...
tahvil durumları bir müddet yakından izlenmeli,....[/QUOTE]
benim son önemliler bunlar,...
gerisi heykeltarsh işleri,....:p
bir süre sonra tekrar görüşene kadar hoşçakalın bakalım,...
[quote=Traderk;444753]Selamlar,
Elleri sağlam, perşembe ve cuma 104,150 ortalama ile longlar..
bizde bu maliyetle longu tutabilirsek..( şimdilik) aynı karı ederiz..
şortcular.. 400-500 kar gördülemi kapasınlar, longcularda düştükçe aşağılardan alsınlar,[/quote]
T..C 29 Nisanda bunları yazdık.T..C
104,150 den binlerce kontrat long olmuşlar..
Not arttırımı beklentisini bilmeyen varmı. hepimiz biliyoruz.
bende biliyorum..short yapmadım mı yaptım..hemde defalarca.
ama hem stop koydum,hemde geceye short girmedim..
short açtımmı 500 puan yeter dedim.. longda ise seans sonuna kadar da bekledim..kapattım.
Beklenti büyük,olunca short taşımak kadar gereksiz bir şey yok..
Zamanında bizde ky olarak bunları yaptık. çok mc yedik..ama kendi kafamıza göre takılıyorduk..
Burda ortamda short bekleyen arkadaşlar, lütfen bir iki hafta ara versinler ve stratejilerini tekrar gözden geçirsin.. nacizane fikrim bu..
T..CHerkese hayırlı Kandiller..T..C
Sn. Traderk,
Bir pozisyonu nerede sonlandırıp, sonra tekrar nerede gireceğinizi nasıl tayin ediyorsunuz? Önceki yazılarınızda, bana göre çok yüksek kar marjı yaptıgınızı yazmışsınız. (10k ile bir yılda 76k)
Sisteminizi nasıl belirliyorsunuz? Stop loss komisyon maliyeti nedeniyle pahalıya mal olabiliyor. Yani sizin stop noktanıza gelip geri dönüyor ve ödediğiniz komisyonla kalıyorsunuz? Sistem konusunda yardımınızı rica ederim.
Şimdiden teşekkürler.
[quote=SYZR;447409]Sn. Traderk,
Bir pozisyonu nerede sonlandırıp, sonra tekrar nerede gireceğinizi nasıl tayin ediyorsunuz? Önceki yazılarınızda, bana göre çok yüksek kar marjı yaptıgınızı yazmışsınız. (10k ile bir yılda 76k)
Sisteminizi nasıl belirliyorsunuz? Stop loss komisyon maliyeti nedeniyle pahalıya mal olabiliyor. Yani sizin stop noktanıza gelip geri dönüyor ve ödediğiniz komisyonla kalıyorsunuz? Sistem konusunda yardımınızı rica ederim.
Şimdiden teşekkürler.[/quote]
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var.
günlük alsat mı yapacaksınız yoksa kademeli olarak belli bir poz mu taşıyacaksınız buna karar vermeniz lazım.
Günlük trade işlemi için, yeni iseniz hiç tavsiye etmem. 3-5 kazanıp
10-15 kaybedeceğinizi söyleyebilirim.
2 aylık kontart döneminde sabırlı ve kararlı olursanız. kar etme şansınız çok daha yüksek.endeks 70,000 civarında iken 5000 puan hedef yani % 7 kar civarı yeterli diye düşünüyordum bu gün için ise 7000 puan kazanç
yeterli olacaktır..
ilk etapda 7000 i cebe koyduktan sonra.. 1000-2000 puanlık hedeflerle
10-15000 bin puan yapabilirsiniz.
Bu günlük sistem için bu form da 150,000 lik sanal vob başlıklı konuda örnekleme yapıyorum..
günlük ise tamamen ayrı bir konu..