-
[QUOTE=cırcır;349102]sahteside yataya girecek, trende girecek vb. hareketler farketmez aslında trader için[/QUOTE]
Hepinize laf yetiştiremiyorum ama, halka arz sırasında milletin parasına sermaye olarak bakmasını biliyor bu mantık, halka arzdan sonrası mühüm değil ordan sonra kim kimi düdüklerse mantığında borsa olmaz, olmamalı.
-
pala formda bugün çarpmaca yapıyoo
-
[QUOTE=nunu;349105]e herkes mi kazansin istiyosun? nasil olcak bu is? kim kaybetmeli? bir iki deneme yanilmadan sonra takas olayini ogrenen herkes kazansin diyosun yani?[/QUOTE]
Yok herkez değil sadece büyükler
Hatta hep küçükler kaybetsin hiçbişeyden habersiz getirip parayı yatırsınlar hiçde sesleri çıkmasın, kaybetmek büyük şerefsizlerin şanına dokunur...
-
[quote=bull market;349103]Aha burayada yazıyorum, büyük soyguna az kaldı, seçimlerde AKP kazansın, not arttı diye borsayı sürekli yukarı çizecekler, ondan sonrada zaten faizden ondan bundan kazanamayan halk elindeki üç kuruşu dahi getirip buralara koyacak, diyecekki en sağlam kazanç hisedarlık vs.vs.. ondan sonra olanlar olacak, hemde çok yüksek fiyatlardan....[/quote]
kimse bunu yapacaklar onların sorunu bullbakkal amca :) bana kimse istopsuz mal aldıramaz. hele hele hisse senedini kriz dışında bi zamanda aldıramaz.
-
yahu borsanın mantığı başksının cebindeki parayı almak değil mi..?bunu ister öyle ister böyle yapar...burası onun parkı..ve bu mantık bütün piyasalarda böyle..hatta daha vahşi olduğunu bile söyleyebilirim yurt dışında.
mantık basit...oluşturduğun yöntemi uygula..ama uygula...kaybetmemek kaçınılmaz olur bu yolla..
ister gözüksün,ister gözükmesin..isterse tahta kapalı olsun...yüzmeyi iyi bilen havuzda da su üstünde kalır..okyanusta da..:)
-
[quote=bull market;349103]Aha burayada yazıyorum, büyük soyguna az kaldı, seçimlerde AKP kazansın, not arttı diye borsayı sürekli yukarı çizecekler, ondan sonrada zaten faizden ondan bundan kazanamayan halk elindeki üç kuruşu dahi getirip buralara koyacak, diyecekki en sağlam kazanç hisedarlık vs.vs.. ondan sonra olanlar olacak, hemde çok yüksek fiyatlardan....[/quote]
biraz farklı düşünüyorum ben.
seçim sonucu bence belli, AKP'nin tek başına iktidarından şüphelendikleri için, seçim sonrası ralliyi bu aralarda yapacaklar, geçmiş yıllardaki seçim öncesi hareketleri incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
-
[quote=bull market;349109]Hepinize laf yetiştiremiyorum ama, halka arz sırasında milletin parasına sermaye olarak bakmasını biliyor bu mantık, halka arzdan sonrası mühüm değil ordan sonra kim kimi düdüklerse mantığında borsa olmaz, olmamalı.[/quote]
borsanın mantığı "kim kimi düdüklerse" dir...
siz takribi değeri 1,5 milyar dolar olan bir şirketin "halka açılmasının" mantığını; "200 milyon dolarımız daha olsa neler yapardık biliyor musunuz piiii uçardık uçar" diye düşünüp o kadarını halka açarak para toplayıp "uçtuklarını" mı sanıyorsunuz?
nerede okumuştum hatırlamıyorum ama borsa için şöyle bir tanım görmüştüm:
borsa; zenginlerin, fakirlerin parasını almasının legal yoludur.
çok hoşuma gitmişti. :)
-
[quote=unlimitted;349121]borsanın mantığı "kim kimi düdüklerse" dir...
siz takribi değeri 1,5 milyar dolar olan bir şirketin "halka açılmasının" mantığını; "200 milyon dolarımız daha olsa neler yapardık biliyor musunuz piiii uçardık uçar" diye düşünüp o kadarını halka açarak para toplayıp "uçtuklarını" mı sanıyorsunuz?
çok hoşuma gitmişti. :)[/quote]
aynen katılıyorum.
borsa legal kumardır.
vob ise..............
BABA KUMAR:p
-
Bir de kumar tanımını eklerseniz , tamam olacak.
Kol sentırı aratmayın şimdi..
-
[quote=unlimitted;349121]borsanın mantığı "kim kimi düdüklerse" dir...
çok hoşuma gitmişti. :)[/quote]
ıhh öyle değil. başarılı olanların, başarısızların parasını aldığı yerdir. sende doğru zamanda al-sat kazan (başarılı) yanlış zamanda al-sat kaybet(başarısız)
-
Ben anlamam, yukarı çiziyolar:) 85000-86000 seviyelerinde full shortları taşımaya devam edeceğim, hatta ilave teminatla daha fazlasını portföye ekleyeceğim, yaklaşık 1 ay 10 gün sonra seçim öncesi çok çok aşağılarda olacağız:)
-
84000-85000 lerde bikaç hafta oylanacağız, ondan sonra shortcuların piyasası başlayacak:)