geriye ne kaldı,
proceksiyon dediğim analiz,
bununla ise global macro ekonomiyi bir zamn dahilinde ölçüyoruz,
işte bir önceki 4 hafta yatay dedik, yaşadık oldu, buna 4 hafta dinamik dedik, işte iki haftadır dinamik gidiyoruz,..
Printable View
geriye ne kaldı,
proceksiyon dediğim analiz,
bununla ise global macro ekonomiyi bir zamn dahilinde ölçüyoruz,
işte bir önceki 4 hafta yatay dedik, yaşadık oldu, buna 4 hafta dinamik dedik, işte iki haftadır dinamik gidiyoruz,..
bütün bunlara ilaveten macro siyaseti okuyoruz,...
iyi akmşamlar cümleten,...
[url]http://www.youtube.com/watch?v=AbaNGU1CrXI[/url]
[quote=indregandi;397852]global manipülasyon ve sersem piyasalar,.....
fed kısaca sp üst banta çıkmak üzereyken,.....sorulan soruları ve endişeleri cevapladı,...
sp üst banda usul usul geldi,....kendine özgü o yavaş bıkmak bilmeyen, azar azar tırmanışıyla,....
buraya kadar herkez bir daha soru sordu, bir daha sordu, bir daha sordu,....sp tırmandı bunlar sordu,...
herkes parasal genişlemeyi sordu,....bu topik dediki, genişlesinler 6 ay veriyorum taklaya,....
herkes sordu, tüm dünyada sordu, parasal genişleme olacakmı,...bu topik dediki, ecb genişlemeden fed genişleyemez dedi,....akvaryum işleri dedi,...
sp tırmandı,...devam etti, sordurdu,....parasal genişlme olacakmı,....adam demiştiki, 2013 zaten, adam dediki 2014,....
genişleyemez adam,....karşısında kendini emecek büyüklük yok,.....önce o büyüklüğü bulacak, sonra kendini ona emdirecek,....
bu büyüklükler her zaman yazdığımız üzere,...karşı ayaktaki paralar,...ki dxy üzerinden ölçbiliriz başlıcalarını,...altın ve petrol olmak üzere emtialar ve tüm dünya borsaları,....
dolayısı ile eğer ki enflasyondan korkuyorsan yapacağın iş bunu görmezden gelmek,...herkes kör olmaya zaten hazır,...
bu işe tekne bağlamış herkez,....kısır kalmış bir boğayı, azgın bir ayıya her zaman tercih eder, beklenti minumumda budur,...
zira birinde kendi de vurulabilir, diğerinde ise en az trade eder ayrıcavurma şansı vardır,...o yüzden herkes kör olmaya dünden razıdır, gözler sürmelidir,....
bunların gerekçelerini gçen hafta hem içi dinamiklerde hemde dış dinamiklerde ayrıntılı çokça yazdık,.....ve görüyorumki herkes peşimize takılmış geliyor,....
günler önce den boğadan boğaya geçişten bahsettik, hiç ayı olmamaktan,...dün bunun iiki grafını verdim,...ve inanın 51800 de ayı yapacaktık piyasaları,...ancak bu AB bu kadar kriz yaşamasaydı,....
biz oyunu önden görüyoruz,....temelimiz sağlam teorimiz sağlam,....düşünüyoruz öyleyse varız,....
aylar önceden rakam veriyoruz,....günler önceden,....yapılacak iş her zamn bu rakamlara giden yolu bulabilmek, düşünebilmek, gerektiğinde
mekanikleştirebilmek,...
bu anlamda son iki üçgen kurduk,...üçgen sonlanması dedik, ne tarafa kırılırsa o tarafa yön dedik,...1.üçgen, sonrasında 2 . üçgen kırılmadan ve bunun sonunda fiyatlar boşta kalmadan ayı yok dedik,...1 üçgen ihlalinde yalnız hata ettik,...
önce cuma, sonra ptesine ternd var dedik,...salı başlamış gözüküyor bu benim hatam elbette deyil,....hatam varsa şurada fed toplantısını takip etmemek, etse idim,...ptesinden salı yı bulurdum sanırım,...orada takip eden yazacak,...diyecekki bu var, düşünceniz,...bu kadar basit,...
trend için dedikki 9000 puvan olabilir ve daha ziyade yukarıya bunun payı var, aşağıda şuan için 9000 yok,...kaç vardı 4000 civarı, ki o da ikinci üçgenle örtüşüyordu,...
dolayısı ile bunları niye yazdım,...herkes soruyor,...kişi para kazanıyor,...bilmeden kazanıyor,...helali hoş olsun herkese,...bunlara ışık tutalım istedim,....mevki yani, hangi vagon,...deyilmi,...bu iyi oldu hangi vagon,....güzel,......
[I][B]bu vagon sp 1469-1352 vagonu,....şu yukarıda dedim, sorular sorulurken buraya çaktırmadan gelen,...şimdi ise fed sonrası malum vagon,...[/B][/I]
bir şey bilinince kişi trade etmek ister, artık biliyordur, malum olmuştur, bilerek kazanmak en güzel keyifli iştir ona göre,....üstüne de yoktur,...
yalnız şu unutulmamalı, para kişilerin soru sorduğu yerde kazanılır,.....bildiği yerde deyil,......bildiği yer artık çok geçtir,.....yada süre kısadır artık, hareket ise sert,....
konuya dönersek,...
bu vagon 1351.48 de boğaya çıkmış,....yolun ayı kısmından boğa kısmına geçmiş,...ama bu olurken soru soruluyor o zamnlarda ve öncesinde,...
bu soru nitekim fed açıklamaları ile manipülasyona döndü,...biz bunu sersem piyasalar olarak işiledik, sezinledik ve sersem pysalar dedik,...fed den haberimiz yok oysa,...bize göre herkez herşeyden kovulacaktı tünemek yoktu, böylece sersemleşen para yolunu bulmayacak ve dah çok sistemde kalacaktı, tüm py lar trade edecekti,..
işte genişlemeye gidemeyen, giderse bunun doğuracağı enflasyondan, gelişmekte olanlar için cari açıkların katlanmasından,...gold için usd nin koltuğunu sallamasından,...
başkan seçmek için hane halkı mutluluğuna oynayan,...bunun için usd nin satın alma gücününün görece artması için suni çıkartan,...ve aynı zamnda bu meyanda cin motorunda düşen devir hızınıda gavörne etmek amacıyla(öküz işleri, tek öküz, çift öküz işleri) F E D ,.....koca banka mecburen M A N İ P Ü L A S Y O N a gitti,.....
işte bu manipülasyon kısa vade aralığı,...
1352,...1469,....
burada soru şu,...artık biliyoruz, neye soruyoruz oyuna,...bir şey biliniyorsa parayı artık oyun kazanır,...bir şey soruluyorsa parayı sormayan kazanır,....güzel , cümle güzel oldu,..
soru soruldu, sormayan kazandı,...
şimdi biliniyor, öyleyse iyi oynayan kazanacak,...
oyun aralığı, 1352 -1469,....
1469 üstünde bir boğa rallisi başlayacak,....bunun gerekçelerini zamanını bilemem,..iki yı sonrada olabilir,...şu anda 1469,...tek bildiğim bunun şimdi şu sıralar başlamayacağı,...
1469 vurur ama başlamaz,...1352 vurur ama kırmaz,...tek bildiğim bu,.....
bu ara trade aralığ,....
1352 de boğaya geçen 1352 ye oturmak ister,....önce bunu ister,...
burada 1469 dan 1352 ye gelmek var,...
buradan 1352 ye gelip, 1469 a gitmak var,...
işte burada oyunun oynanan bölümü,....ve sersemlik,......
cumartesi cumartesi,...kahvaltıda çayla iyi gider dedim,...toparlansın konular,...
1469 üstü kalışta bakın turkeyi yazdım cuma günü,....
1469 a kadar e zaten günler dir yazıyoruz,...max 78050-818xx dedik oraya,...arada bir 76250 var önemli,...
eğerki buradan çözülürse, o taktirde sp önce 1352 gider sonra 1469 yapar anladınızmı, yani sersemlik olur,...oynayan kazanır yani,...tokatlanan kaybeder,...buda tam boğa sınırından 75128, geçici dönüş olur,....
capito,......
neye bakacaksınız sp ye,.....orayı bileceksiniz burayı deyil,...burası zaten fırsat buldumu, ......adamın ,........anadınız nı,....
uzun yazdım,..hafata sonu okuyun diye,......gazeteden iyidir,...
kısası bir garaf aşağıda,....[/quote]
yukarıdaki yazım 17 mart 2012,...global süngerlerden,....
o dönemde biz AB krizi üzerine manipülasyonu sezinlemiştik, bu büyük bir hizmet oldu,..
sonrasında 2013 başında regülasyonu sezinledik bu tabi yine büyük bir hizmet oldu ve gold çöküşüne sahne oldu,
[quote=indregandi;397853][IMG]http://666kb.com/i/c25g114tptmo8h7t8.gif[/IMG][/quote]
bu itin kopğun hemen yukarıdaki analiz yazısı altındaki konuya ililiskin garfası,...
halen elimdedir bu graf canlı canlı,...
sp de hedef 1760.x ve 1770.x si buradan vermekteyim,...
yukarıda iki meme varya onun iz düşümüdür,
neyin memelerin, macrodur,...sakalına kadar,...
o dönemde 1350 lerle meşgul ve 1575.x oralarda bir bant ta idik ve EW desteği istemişitim,....
manipülasyon, sandık işi, ve şimdi regülasyon,...
benim içerlediğim konu şudur, bu ite kopuğa geçmişte ırakta, şimdi suriyede millet birbirini boğazlıyor, elbet sıra bu ite gelecek,...
keza afganistanda,...
rutin lokal krizleri saymıyoruz, bakın tr kutuyu açınca dünya güzeli oluverdi, kelime yerinde ise her gün çiftleşiyor bunlarla,...
tr ya lale devrinde ya bizansı yaşıyor,...
osmanlımı hep bizanstan sonra gelir, asla önce gelmez,....
önce bizans alınacak, dikkat alınacak dedik, verilecek demedik, sonra osmanlı,...
gandi macrodur, tüm dalgaların geniş kümesidir,...macro siyasetçidir,
dalganın içine siyaseti kor, o da gider paraya vurur,...tr ye vurduğu gibi ,dünya güzeli yaptığı gibi,...
gandi tr yi herkesten önce dünya güzeli yapmıştır, doğu akdeniz yazılarında g.kıprıs krizini aylar öncesinden yazmıştır,..
link tıklamaz, gazete okumaz,....haber izlemez, duyarsa yorumlar,..macroya arada bir duymak yetrlidir,...
her gün macro olmaz,..
bilir tekeri ağır döner, uzay yürüyüşü yapar,...
[img]http://666kb.com/i/cdwhtrwk20qaopxz1.gif[/img]
itin kopuğun şu anki halidir,....gandi bu hedefleri öteden beri tekrarlamaktadır, ancak 1572.x dahil hep bir ara düşüş /realize beklemiştir,...bunuda yazmıştır,..
bu gün yazdığı ise bu mabnada 1625.x te rakam serisinin artık bittiğidir,
1625.x
1572.x
1547.x
1533.x
reailze anlamında bu rakam serisi idi,..
son kale bu manda 1625.x tir,...
dolayısı ile,...
dolayısı ile gelinen nokta, 1625.x den sonra ya bant hedefi rallidir( bu tr için),...yada sp yaparsa bir realizedir,
zira bu bant varken proceksiyon yoktu, bu analizi yapamıyorduk, şimdi buraceksiyon ve müştereken bir zirve için 13/14 haftamız var,...
gandi 63 hafta totali 2012 ağustosunda yapmıştır,...ve 29 hafta bulish olark gelmiştir,...