-
dünden devamla,
5 lik trendde 110575-109875 kırılamadı,...düşük 110025 deklarak bu alan içinde yutuldu,...
dünden bunun koşulu aslen 111650 tepesinin geçilmemesi ve diplerin yükselmesi idi dipler yükselmedi,..109225 dibi devam ediyor,...30 dakika demiştik ama olmadı,...
aynı,...
dolayısı ile yükselişler anlamsız, dip yükselmeden yükseliş anlamsız bir şey ifade etmez,..
ancak dip yükselirse , fiyat yükselirse bu trend devam demektir,....
dolası ile bu gün bununla meşguluz,..dünden devamız yani,...
109875 sıradaki dibimiz,
ve denklem,.....
-
111650 geçilemeden, dip 109875 olursa, sonrasında ağa ya 111650 yi yukarı kırmalı, yada sular altında kalıp boulmalı,....
med ve cezir,...109875 te,...bu belli,
ancak dip 109875 henüz deyil,..bekliyoruz ne zamn gelir,..
-
iyi adam sözün üstüne demişler,
bakın başladı dip küçükten yükselmeye,
keh, keh,...
şimdi yaptığım analiz ışığında konumuzu takip edelim,...
-
apsd +6,000 toplam poz 263 bin
-
keh, keh,...
sıralı dipler ne idi,
109225, 109325, 109525,..
sonra 109875,
şimdi 109325 teyiz,...
ya bana gelecek, ya kendine gidecek,....hareket var artık,..realite, dün cacıkmış,...
-
gerçi dün 110575 ve 109875 koşul koyduk, cacık olama ihtimaline karşı, ..ama ben için fark yapmıyor,..
bem malum yani,
shortum ben,...
sapına kadar,...
alayına short,....
-
sezgisel durumumda ise , yani tekniği bıraktığımızda, biraz daha yukarısı var gibi geliyor bana, şöle perşmbe yi aşırıp cuma ya kadar,..
sezgi ama, ...
biz teknikten devam,...
-
bakın trend,
kendi zamanında dip ve tepe işidir,
yaty
kendi zamanında dip ve tepe ihlalidir,..
şimdi trend, ölese dip ve tepe işi,
bizde dip anlizi yapıyoruzki short varmı yokmu ortaya çıksın diye,...
-
evet Hocam zaman olarak bende yarın ve cuma açilişi gibi bişiyler gördümdü de
short tan vazgeçemiyorum
yerçekimi malum
öğle araları da pek seviyorlar malummm
-
bu son harekette apsd kaç azaldı, tahninim 1000 kontrat bakan oldumu,...veya tutan,..
-
short öneriyorum, cüzdana dikkat ederek yalnız,..
-
proda dinamik harket 4 hafta idi,
geçen hafta 1 haftaydı,
bu hafta 2 deyiz,...
geçen hafta ve bu hafta agresif bölümdü,...
3 ve 4 haftalar daha mülayim bunlara göre,...
mülayim den söz ettiğim örnek bir yükselişse daha şiddeti azalarak devam eder,..
tabi teknik bakıyoruz, orya bir not artışı getirirler filan bunlar konu dışı,...
esasen bir yükselişi veya düşüşü bu hali ile görebiliyoruz, tahmin edebiliyoruz, ancak bunun şiddetini dış piyasalarda görmemiz çok zor,..
iç yani cari py de bunu da ölçebiliriz nitekim ölçtükte ama dış pysada bu çok zor,..
sadece kaba tahmin yapabiliriz,
diğer olanak ise usd graftır ama o da dış şu anda dolayısı ile bu olanaklar şimdilik yok, sadece haftasal hareket leri bilebilyoruz,