Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
[quote=hdioxyde;32092]15 dakikalıklar ise daha umut verici, öncelikle 5 ve 15 dakikalıklarda en yüksek performansı 16 ve 17 peryodlarının göstermesi sistemin kendi içinde optimal bir tutarlılık noktası olduğunu gösteriyor.
[IMG]http://img258.imageshack.us/img258/5052/nyse15moptbb2.jpg[/IMG]
Senede 52.000 puan hiç ama hiç fena değil. Geri kalanında ise 25/56 başarılı trade oranı çok parlak değil, piskolojik olarak yıpratıcı olabilir. kaybedilen her 1 puana karşı ortalama 1.9 kazanmak da çok iç açıcı bir noktada durmuyor. 2.5 civarları olması gerektiği kanısındayım.
Bir de vadelere göre detayına bakalım bu yeni sistem 17'nin ve gene referans olarak ilk göz ağrımız dmisar performansı ile karşılaştıralım....
[IMG]http://img54.imageshack.us/img54/7099/compareww3.jpg[/IMG]
Senede yaklaşık 4.000 puan ayda ortalama 350 puan gibi bir farkla daha iyi perform ediyor sistem 17...
Dönemsel olarak baktığımızda ise sadece Şubat ayında daha iyi bir performans gösterebilmiş dmisar...
Sn nyse-dj, sistem 9'u sistem 17 haline getirdiğiniz anda dmisar'ın üstünde performans gösteren bir sistem sahibi oluyorsunuz. Tebrik ederim.
Son bir testten daha geçirelim sistemi... Bir curve fitting endişesi duymalı mıyız?[/quote]
Sn nyse-dj'nin isteği üzerine bu sistemi bir de 20 dakikalıklarda test ettim. En iyi peryod bu sefer de 12 çıktı... dönemsel olarak fazlasıyla dalgalanabilen bir sistem bu....
[IMG]http://img379.imageshack.us/img379/2316/nyse20optha8.jpg[/IMG]
gördüğünüz gibi 15 dakikalık sistem17 belirgin şekilde daha iyi durumda...
aşağıda ekteki dosyanın içinde bir program var eğer onu kurarsanız metastock'da sistem test bölümüne otomatik olarak nyse opt diye bir sistem testi ekleyecektir. İstediğiniz vade ve datada test edebilrsiniz.
.
[quote=nyse-dj;32952]sn esay.rul 9000 son iki haftada uretirken kac sinyal ile bunu yapti kaci zararli idi.bir de mesela su anki veya su ana en yakin sinayl nedir saat kacta vermistir.[/quote]
Sorularınızın yanıtları tabloda;
Burda önemli nokta, bu sistemin satışları 8/12 koşulun sağlanması alışları ise 9/12 koşulun sağlanması ile yapıyor olması ve stopda aceleci davranmasıdır (büyük tutarlı kayıolar genelde gap lerden kaynaklanmaktadır). Yani başarılı sinyal yüzdesini yüksek tutmaktan ziyade satışda bonkör alışda ise cimri olması olması ve işlem başına kaybı minimumda tutmaya çalışması öncelikli hedefidir. Bu parametreleri değiştirerek sinyal başarı yüzdesini arttırmak mümkündür ama bu her zaman toplam kazancın artması demek değildir. Bugün al sinyali vermemesine rağmen pozisyon kapanış fiyatı üzerinden kapatıldı varsayımıştır. Ayrıca satış işlemleri sinyalin geldiği barın en düşük fiyatından, alış işlemleri ise al sinyalinin geldiği barın en yüksek fiyatından yapıldı varsayılmıştır.Yani gerçek durum biraz daha iyidir. Ayrıca iki ayrı sistemden bahsetmiştim. Bu onlardan ilki. Diğerinde sinyal sayısı daha fazla kar da biraz daha iyi. Ancak farklı dönemlerde farklı olabiliyor karlılık sıralaması.
Son olarak, grafiklerde de görünen şelale habercisi bir indikatörden -MEZARCI- bahsetmiştim. Bu doğal olarak çok nadir sinyal veriyor. Söz konusu dönemde sadece 3 kez sinyal vermiş, ve önemli düşüşleri yakalamış.
[quote=nyse-dj;33495]aciklamanizdan cok istifade ettim.tesekkurler. tam olarak bilemeden aslinda benimde yaptigim tam bu acikladiginiz konu. sifirdan kendi kendime(sizler kadar bilgili veya/ve tecrubeli olmasamda bu konularda) fourier yada laplace kullanamadan baz bir sinus grafigi elde ettim sayilir ama hala uzerinde calisiyorum tam aciklayabilmek icin.[/quote]
Dün bahsettiğim EUR/USD sin çalışması.. Sin eğrisini elle çizdim :).Yine 20 dakikalık verilerle çalıştım. Unutmadan, daha tecrübeli ve daha bilgili olmak gibi bir iddiam yok..