-
[QUOTE=nyse-dj;25173]cok kalabalik ediyorum yazilarla bu forumda ama giderek azalacak soz.
arada kaynadi biraz felsefi konu ama. sorum su cok deneyimli oldugunuz icin sn. hdioxyde ve sn teo:
su arkaya yaslanma kismi. trend takip etmek guzel ama trendin ozellikle ilk basi cok caydirici tuzaklarla dolu hatta bu son muhtesem trendde oldugu gibi her yani. sisteme uymak super ama yeni baslayanlar psikolojik olarak buyuk zarar tasiyanlar icin otomatik pilottan heran ayrilma (bundan sonra kapanir canim diyerek her cengelde cikma yada cikmama sabri)durumunu nasil astiniz. (biraz olmak yada olmamak gibi oldu ama kusura bakmayin)Aslinda dediginiz gibi kati disiplin olmadan buyuk karlar kucuk seylere donusuyor.
forumlardaki herkes sistemin var der ama uydunmu deyince cok az disinda uymadim uysaydim cok iyi calismis der. en onemli kisim bu sistem yapmak kadar zor.gorulmeyen ama en onemli kisimlardan biri sistemin dusmani kisinin kendisi(yada icindeki ses)[/QUOTE]
kalabalık yaptıgım için üzgünüm ama psikoloji kısmı cok kotu herseferinde düşüyoruz tuzaga çözüm için ayrı bi topik açılsa süper olur hatta açalım hemen.
-
[QUOTE=hdioxyde;25105]Sn hexen, taktiğinizi genel hatları ile açıklayabilr misiniz bizlere de fikir vermesi açısından.
Seans içi topiğinden bildiğimiz kadarı ile birbirinden bağımsız 3 elementli bir sistem kullanıyorsunuz. Bazen hepsi aynı yönde sinyal verirken bazen 1e 2 farklı yönleri gösterdiğine de rastladığımı hatırlıyorum.[/QUOTE]
tabi. 3 elemet : 5 dakka 15 dakka teyitli uyumsuzluk olusturuyo. 15 dakka uyumsuz olunca 5 dakkalık sat derse genelde 1/2 satarım 15 dakka sat verince kalanı satar yaslanırım ve tamtersi
-
pivot resistance supportlar cok iyi calisiyor kontrol edin fiat r2 de sıkıştı(r2 zaten dunku hesaplama ile cok dar bir yer) sn.teo nun dynamic pivot'u dun tekrar gondermistim.
-
[QUOTE=nyse-dj;25173]durumunu nasil astiniz. [/QUOTE]
ciddi paralar kaybedince ve mengene iyi sıkışınca artık oyun oynamak değil para kazanmanın gerekli olduğunu hayat zaten öğretiyor, demekki siz daha o noktaya gelmemişsiniz.
Asıl amaç para kazanmak, bizim çektiğimiz sıkıntıları umarım siz yaşayarak öğrenmezsiniz.Ve bir an önce bu sinyalleri ciddiye alır ve uygularsınız.
-
[QUOTE=teo;25190]ciddi paralar kaybedince ve mengene iyi sıkışınca artık oyun oynamak değil para kazanmanın gerekli olduğunu hayat zaten öğretiyor, demekki siz daha o noktaya gelmemişsiniz.
Asıl amaç para kazanmak, bizim çektiğimiz sıkıntıları umarım siz yaşayarak öğrenmezsiniz.Ve bir an önce bu sinyalleri ciddiye alır ve uygularsınız.[/QUOTE]
aslinda ben geldim ve coktan gectim sayilir bu olay iki boyutlu yeni baslayanlar evet oyun oynuyor evet baslayip zarar etmislerde psikolojik olarak sinyali gorup giriyorlar ama en ufak karin ustune atlayip korkup cikiyorlar.
aslinda ben bu genel sorunu dile getirmistim kendimi ortaya atarak ben ikinci gruptanim.
-
Dün gece AbsoluteStrength ikilisinin bir üstünden geçelim demiştim. İşe yarayıp yaramayacağından şu an için emin değilim. Sizlerin de süzgecinden bir geçmesi gerekiyor. Ne kadar çok göz bakarsa o kadar çok şey görebiliriz.
Önemli olan tradelerimiz sırasında bize bir avantaj sağlar mı sağlamaz mı?
Bildiğimiz bir şey var ki o da bu iki gösterge aslında metarader için yazıldı ve bunlar bilinen ilk ms çevrimleri. Dolayısı ile şu an sadece bizim forumumuzda kullanılıyor. Bunun bir avantaj olup olmadığını işe yaramaları ile doğru orantılı olarak göreceğiz.
Gün içinde biraz çalışarak nerelerde hangi durumlarda ne gibi çıkarımlar yapabileceğimize baktım. İlk örneğimiz aşağıda...
Ben 3 belirgin bölgeyi işaretledim ama grafikte yorumlanabilecek çok alan var. Bears ve Bulls'un birbiri ile ilişkileri bir nokta, kendi ortalamaları ile ilişkileri bir başka irdelenecek nokta...
[IMG]http://img230.imageshack.us/img230/5586/as1ml3.jpg[/IMG]
Kırmızı bears, mavi bulls; üzerlerindeki noktalı çizgiler ise kendi hareketli ortalamaları. Bu örnekte 12,5,5 olarak ayarlandılar. Tamamen duygusal bir ayar bu konu üzerinde çalışmak gerek...
[U]A Bölgesi:
[/U][INDENT]Öncesinde bir downtrend içindeyiz. Oldukça güçlü bir trend. Bears kendi ortalamasının üzerinde ve yükseliyor. Bulls yerlerde sürünüyor. A bölgesine geldiğimizde hala ayılar boğaların üstünde ise de bears kendi ortalamasının altına kayıyor ve bulls da üstüne... Bu bize downtrendde ayıların güç kaybettiğini boğaların ise hafiften silkindiğini gösteriyor. İki gösterge birbirine yaklaşıyor ve kesişmeler bizim flat noktamıza denk geliyor. O noktada dmi çifti bir bar gecikiyor...[/INDENT][U]B Bölgesi:[/U][INDENT]Bu alanda her ne kadar long pozisyonuna girmiş olsak da ayılar da boğalar da kendi sinyal çizgilerinin altında. Piyasa da belirgin bir yön yok anlamında yorumlayabiliriz. Bu nedenle pozisyonumuzu daha dikkatli takip ediyoruz. (kapatıp gitmiyoruz, bu göstergeleri sinyal olarak kullanmayacağız, sadece piyasadaki eğilimleri daha rahat anlayabilmek için yorumluyoruz.) Zaten bu bölgeni son barında bears kendi ortalaması üzerine çıkıyor, akabinde PDI 25 altına düşerek barlardaki mavi rengi kaybetmemize neden oluyor. Bir bar sonra ise MDI alttan keserek short işareti veriyor. AbsoluteStrength ikilisi sayesinde biz bunların olabileceğine yarım saat önceden ihtimal dahiline almıştık...[/INDENT][U]C Bölgesi:[/U][INDENT]Sağlam bir uptrendde yaklaşık 2000 puan kazanmış durumdayız. Bulls, Bears'a bayağı bir fark koyarak yukarı çıkmış durumda. Bir tepe yaparak ortalamasının altına kayıyor ama Bears'da belirgin kayda değer bir hareket yok yatay devam ediyor. Bu da düzeltmenin çok sert olmayacağı, yatay bir konsolidasyonla durumu atlatabileceğimiz anlamına gelebilir. Bölgenin sonuna doğru o da kendi ortalamasının altına düşüyor. Bu arada Bulls da Bears seviyesine kadar gerilemiş durumda, Bears'ın Bulls'u alttan kestiği nokta SAR'ın flat sinyali yatığı noktanın bir bar sonrası. Sinyalimiz teyit ediyoruz. Sonrası zaten grafikte de açık: PDI 25 altına düşüyor ve mavi bar sönüyor.[/INDENT]Kabaca özetlersek taşıdığımız pozisyon sırasında boğaların ya da ayıların görece güçlerini karşılaştırmak için faydalanabiliyoruz. Sinyallerimizin teyitlerini ya da öncülerini alabiliyoruz.
Devam edeceğim....
-
Bu da ikinci örneğimiz, birincisi kolaydı, bir up bir downtrendimiz arada da kısa bir konsolidasyon dönemimiz vardı...
Bakalım dalgalı denizde göstergelerimiz işe yarıyor mu?
[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/3320/as2ea9.jpg[/IMG]
Bu grafikte en altta expert'de zaten sarılar kırmızılar yandığı için baştan 1-0 yenik başladığımız bir maç. Normal şartlar altında bana sorarsanız traderlar için iyi bir tatil imkanı.
Yok illa ben trade edeceğim diyenlerin ise daha küçük trendçikleri yakalamak için alt zaman dilimlerine inip güniçi kısa poz gir çık zamanı. Ama bunu kimseye tavsiye etmem. Keçiboynuzu yemek ile ilgili güzel bir laf vardır. "Bir gram bal için iki çeki odun çiğnersiniz." Bekleyin biraz; bal kovan kovan gelecek ilk trendde..
Bölgelerimizi masaya yatıralım bakalım...
[U]A Bölgesi:[/U][INDENT]Her iki göstergede yükseliyor. (Her ne kadar Bears biraz geriden gelse de). Sanırım her an dönebiliriz bu yukarı harekete güvenme diye yorumlanabilir. Bir çok benzer örnek bulup teyit etmeliyiz.[/INDENT][U]B Bölgesi[/U]:[INDENT]Tam bu bölgede bir short sinyalimiz ancak bir bar sonra Bears ben bu işte yokum diyor ve ortalamasını keserek düşen Bulls'a eşlik ediyor. Temiz ve güçlü bir trend içinde değiliz anlamını çıkarmak mümkün.[/INDENT][U]C Bölgesi:[/U][INDENT]A'ya benziyor biraz, Bu sefer bir gap ile long sinyali alıyoruz ancak Ayılar Boğaların yakasını bırakmıyor beraber yükseliyorlar.[/INDENT][U]D Bölgesi:[/U][INDENT]Muhtemel bir veri ile uzun bir çubuk oluşturarak sat pozisyonuna geçmişiz ancak bu sefer de boğalar düşerken ayıları da sürüklüyor. Gene temiz bir trend değil. Ertesi sabah gapli yukarı açılışla poz kapanıyor.[/INDENT][U]E Bölgesi:[/U][INDENT]Tam D Bölgesinden çıkarken Gapli açılıştan bir kaç bar sonra long pozisyona giriyoruz. PDI'nin 25'i geçememesini gözardı edersek her şeybir kaç bar boyunca iyi gözüküyor. Sonra Boğalar ortalama altına kayarak güç kaybediyor. Burada bariz bir uyumsuzluk var fiyat yukarı çıkmaya devam ediyor ama ancak bir kaç bar daha. Sert dönüşü görüyorsunuz.[/INDENT]Kısaca poz long ya da short olsa da boğalar ve ayılar net bir şekilde birbirlerinden ayrılmadığında pozisyonun çok uzun süreli olmayacağı konusunda fikir veriyor diyebiliriz.
.
-
Bir grafik daha ekleyelim. Bu grafiğe bir şey yazmayacağım. Grafikteki okları yorumlarınıza bırakıyorum.
Sizden ricam bu göstergelerin boş vakit bulduğunuzda bir üstünden geçmeniz ve görüşlerinizi buradan paylaşmanız.
ışe yarar mı yoksa sadece karışık kafamızı daha da mı karıştır?
şimdiden teşekkürler...
[IMG]http://img517.imageshack.us/img517/8612/as3rz0.jpg[/IMG]
.
-
Son olarak bu AbsoluteStrength BUlls ve Bears göstergelerinin metatrader formatındaki copyright bilgilerini aktarayayım ki işe yararsa kime teşekkür edeceğimizi bilelim...
[I][SIZE=2]//+------------------------------------------------------------------+
//| AbsoluteStrength_v1.mq4 |
//| Copyright © 2006, TrendLaboratory Ltd. |
//| [URL]http://finance.groups.yahoo.com/group/TrendLaboratory[/URL] |
//| E-mail: [EMAIL="igorad2004@list.ru"]igorad2004@list.ru[/EMAIL] |
//+------------------------------------------------------------------+
#property copyright "Copyright © 2006, TrendLaboratory Ltd."
#property link "http://finance.groups.yahoo.com/group/TrendLaboratory"[/SIZE][/I]
.
-
[QUOTE=hdioxyde;25348]Bir grafik daha ekleyelim. Bu grafiğe bir şey yazmayacağım. Grafikteki okları yorumlarınıza bırakıyorum.
Sizden ricam bu göstergelerin boş vakit bulduğunuzda bir üstünden geçmeniz ve görüşlerinizi buradan paylaşmanız.
İşe yarar mı yoksa sadece karışık kafamızı daha da mı karıştır?
şimdiden teşekkürler...
[IMG]http://img517.imageshack.us/img517/8612/as3rz0.jpg[/IMG]
.[/QUOTE]
matrix gibi kodu gormeye calisip soyle bir benzetme yaptim borsalarda dalgalanmalari olustran sey boga ve ayi davranislari olduguna gore bunu
gaz frene benzeterek bu grafigi yorumlayabiliriz yada vitese ve tabiki yola biraz
cunku gaz,fren ve yol ayrilmaz ikilidir.(ve surucunun de deli oldugunu varsayarsak biraz daha kolay olur kanisindayim. aslinda cok eglenceli bir grafik ciziyor endeksin ve borsanin ic yuzunu gosteriyor.
-
sn teo mfi ile rsi beraber kullanmak sizce gereksizmi mfi zaten rsi den turetilmis oldugunu ogrenmistik ama bazi farkliliklar oluyor zaman zaman. birde size sorum bunlarin vob icin optimum degerleri sizce ne olmali genelde 12 kullandiginizi goruyorum ama. dogrumudur.
-
birde su konu trend herseyi degistirir ama bugun olana baktigimizda sistem veya dmi long dese bile mfi ust sinira gelmis ise fiat pek bir yere gidemiyor.(baska zaman binlerce kontrati yutanlar bugun 3-5 kontrati bile nazlanarak aliyorlardi. bir strateji olsa gerek) Ne dersiniz.
birde bu iliskiyi baska bir kisimda incelersek 29 temmuzda artisda ilk 5 dakikada mfi 80 i gecti ve oradan hic inmeden tum artis gerceklesti.
birde bugun ozellikle sistem icin incelenmesi gereken bir gun sinyallerin cogu ya basabas yada az zararla kapandi aslinda tam yatay bir gun olmamasina ragmen hareketler duzensizde degildi ama donus barlari cok uzun oldugu icin bu durum meydana geldi. pek yapilacak bir sey yok gibi. ne dersiniz.