-
[QUOTE=abka;130206]paskal nasıl:)
bugünlerde canavar gibi..Allah aşkına ilham mı geldi..:)cuma günü dedin..haftasonu sistem yapacagım..tak diye ortaya paskal çıktı..iyiyerden yakaldı yine...brv[/QUOTE]
Yok abi aslında iyi yakalayamadı ama şükür tabiki... 47525 ten sat verdi, ondan sonra 525 bi daha görülmedi :) 975 e kadar yükseldik, işlem yapmadım tabiki. En son 625 e kadar geriledi, sonra malum vob kapandı. Bu iş en çok Pascal a yaradı :D Benim eski kullandığım sistem alt yapısı üzerinde yeni bir kısıt ekledim ve opt yaptırdım. Maşallahı var şuanda...
-
[quote=GOKHANFINDIK;130213]Abi ben long short olurum esas.Ama kedi mama yemez her zaman.3 etti bu götür 850 puan çak.Götür çak.En son bugün 1200 puan çaktılar.Yine tam 850 puanda kapandık.Bu imkb heryer artsın artmayacaz.[/quote]
bakıcaz artık gökhan..yönlendırme yapamıadıgmza gore yöne uyucaz..sabaha belı olr hersey su vade dukkanı bı kapansın da hele..bakalım ne der durmlar..
-
[quote=enorton;130214]Yok abi aslında iyi yakalayamadı ama şükür tabiki... 47525 ten sat verdi, ondan sonra 525 bi daha görülmedi :) 975 e kadar yükseldik, işlem yapmadım tabiki. En son 625 e kadar geriledi, sonra malum vob kapandı. Bu iş en çok Pascal a yaradı :D Benim eski kullandığım sistem alt yapısı üzerinde yeni bir kısıt ekledim ve opt yaptırdım. Maşallahı var şuanda...[/quote]
sımdı ogrendım kPattıranlardan bırı senmıssn:)sırf sıstem calıssn dogru dıe.dngsistemın namı yürüsün..
-
[quote=enorton;130214]Yok abi aslında iyi yakalayamadı ama şükür tabiki... 47525 ten sat verdi, ondan sonra 525 bi daha görülmedi :) 975 e kadar yükseldik, işlem yapmadım tabiki. En son 625 e kadar geriledi, sonra malum vob kapandı. Bu iş en çok Pascal a yaradı :D Benim eski kullandığım sistem alt yapısı üzerinde yeni bir kısıt ekledim ve opt yaptırdım. Maşallahı var şuanda...[/quote]
Ben demedim mi bugün arkamızda Pascal amca var.Ben yarın ağustosa geçip 30 ağustos zafer bayramından önce uzlaşacam o pozla.::::..::..:.dng
-
vobas a benım avatarı atıym bari..bı daha bole bıse olrsa sızde buna benzeyın diyim..maıle cevap yok daha..bakalım ne dıycekler:)
-
[quote=marakes;130216]sımdı ogrendım kPattıranlardan bırı senmıssn:)sırf sıstem calıssn dogru dıe.dngsistemın namı yürüsün..[/quote]
Kapattıran o da acaba teb yatırımdan çakan malı kim onu da merak etmiyom değil.:..:üüü:D
-
dow 2 saatdir 8 puanda dönüp duruyor..karar verme aşamasında mı..
-
kanımca mayısda beklediğimiz düşüş temmuz-agustosda olacak..dikkat edin son 3 yıldır tem-agustosda [B]tam panik dip görüyoruz[/B]..
-
[quote=abka;130220]dow 2 saatdir 8 puanda dönüp duruyor..karar verme aşamasında mı..[/quote]
Türkiyede fiş çekmişler acaba bizde çeksekmi diye düşünüyorlar...:..:
-
[quote=GOKHANFINDIK;130219]Kapattıran o da acaba teb yatırımdan çakan malı kim onu da merak etmiyom değil.:..:üüü:D[/quote]
teb genelde citi karsılıgı calsıyo..muhtemelen cıtideki amca dır..cinai şebekenin elemanı oldgu kesin..adam az degıl 4 kademe vurduu..
-
dow 8590 direnç var ..ordan dönerse cetvelle çizilmiş obo olcak..
-
[quote=abka;130221]kanımca mayısda beklediğimiz düşüş temmuz-agustosda olacak..dikkat edin son 3 yıldır tem-agustosda [B]tam panik dip görüyoruz[/B]..[/quote]
Çok iyi dikkat ettim şimdi 3 temmuz 2008 en dip olmuş geçen sene hareket ağustosun 8inde bitmiş dillere destan ralli olmuş.2 temmuz 2007 borsa 46917.24 temmuz 2007 ralli bitmiş borsa 56309 olmuş.17 temmuz 2006 borsa dip 32195.Ağustos18 38787.Dediğiniz 3 sene hep ralli olmuş temmuz ağustosta.Doğru yazın.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130225]Çok iyi dikkat ettim şimdi 3 temmuz 2008 en dip olmuş geçen sene hareket ağustosun 8inde bitmiş dillere destan ralli olmuş.2 temmuz 2007 borsa 46917.24 temmuz 2007 ralli bitmiş borsa 56309 olmuş.17 temmuz 2006 borsa dip 32195.Ağustos18 38787.Dediğiniz 3 sene hep ralli olmuş temmuz ağustosta.Doğru yazın.[/QUOTE]
2006 da temmuzda 14 temmuz olsa gerek dip oldu..
2007 agustosda dip oldu(öncesinde seçim rallisi vardı ama 18 agustosda dip oldu)
2008 2-3 temmuzda dip oldu..
süstelik 3 yıldada belli düşülerden sonra bile dip oldu..sözün özü:[B]temmuz veya agustosda max satış noktaları test edilmiş..mesele bu..şimdi max alışlardayız.günlük ve haftalık olarak..[/B]
-
yazık oldu longunu kapayanlara
yarın şelale falan olmayacağı belli oldu zaten tepeden 1550 puan düştükten sonra nasıl bir çılgınca alım geldi orada ben ok dedim
yarın kaldığımız yerden devam ederiz
böyle olaylı vadesonunun finalide güzel olacak
-
Sistem kapanmadanvob 47700 den uyardık 47 ye çok hızlı düşecez diye biz elimizden geleni yaptık :)
-
vobun haftalık grafiğine bakmak gerekir 16 tane yeşil bar
böyle bir grafik sadece değişimlerde olur
bu uzun vadede trend değişimi demektir. yaşanan tüm sancılar bundan.
ben bile 46.300 üzerini beklemiyordum ama beklentim tradimin önüne geçmedi tabiiki...
yenibir trend başladı. değişime ayak sürümek olmaz. ne demişler ne en güçlüler ne en zekiler hayatta kalır sadece değişime ayak uydurabilenler hayatta kalabilir.
-
[quote=sovalye;130227]yazık oldu longunu kapayanlara
yarın şelale falan olmayacağı belli oldu zaten tepeden 1550 puan düştükten sonra nasıl bir çılgınca alım geldi orada ben ok dedim
yarın kaldığımız yerden devam ederiz
böyle olaylı vadesonunun finalide güzel olacak[/quote]
Hayır abi bu sefer olmayacak.Bu sefer yükseliş bitti.Artık imkb artmayacak.Belli olmadı şelale falan olmayacağı yarın.Yarın açıldıktan sonra da belli olmayacak.Ama şimdi den artmayacağımız belli.Heryer uçsun imkb artmayacak.Niye dersen sadece önceki hareketler derim.Bu garip zaten bir tek geçmişteki hareketlere güveniyor.üüü:..:
-
[quote=clark;130228]Sistem kapanmadanvob 47700 den uyardık 47 ye çok hızlı düşecez diye biz elimizden geleni yaptık :)[/quote]
400 puan fark kapandı küskü var arkamda pascal var dedim.Sen de geldin peşinden.Kimse inanmadı napayım.Birazdan long olursun dediler.Olmadım.Bu kadar düşüş bilemezsiniz ama baskı vardı vobta.Yarın aşağı gidecez.
-
açeydim kollarımı ,dureydim burda , getme deyeydim endekse, düşmezidi o vakit!
-
bakalım yarınki açılış bence yönü belli etmez 11-13 arası net yönü belli eder diye düşünüyorum
daha en dandik ortalamalar bile sat vermemiş. böyle kolay şelale beklemeyin
olan oldu bugün
hem bu trendde moda olan neydi seans içinde realizasyondu oda bugün oldu işte
daha çok beklemeyin bence
-
[quote=SaNCaKTaR;130232]açeydim kollarımı ,dureydim burda , getme deyeydim endekse, düşmezidi o vakit![/quote]
Muratti77 seziyorum ben bu yazıda?
-
[quote=sovalye;130233]bakalım yarınki açılış bence yönü belli etmez 11-13 arası net yönü belli eder diye düşünüyorum
daha en dandik ortalamalar bile sat vermemiş. böyle kolay şelale beklemeyin
olan oldu bugün
hem bu trendde moda olan neydi seans içinde realizasyondu oda bugün oldu işte
daha çok beklemeyin bence[/quote]
Kedi 3 kere mama yemez abi.Hele borsada heç yemez.Bende öyle düşünüyorum.Öğleden sonra tam netleşecek yön.O da aşağı olmalı artık.
-
[quote=GOKHANFINDIK;130234]Muratti77 seziyorum ben bu yazıda?[/quote]
dogrudur... okuyunca kırıldımmm ..hoşuma gitti aklımda kaldıgı kadar yazdım...sendenden kaçmıyor :p
-
ben de beklemıorum selale..hatta yukarı beklıyorm sade vob a bakarsam..ama spot da ncok sakat kapadı..zaten kafa karstrmasalar olmaz..spot hala onemlı bu hareket duzeltme olarak bıle gecebılr yarın verdıklerı yerlerı alırlarsa..bıraz utopık bakalım:)
vadeyı bı kapamak lazım once..short olcak sa bıle bu vadeyı bıtrırrır bunlar
-
Efg malda diyoruz ama adamlar uzunlarının çogunu kapattılar karşılıgı kadar da agustos vadede uzun açmadılar düşündürücü? yarına ezber yapıldı vade sonu yükselişi herkesin aklına kazındı tam mal çıkamak için kullanılacak uygun bir ortam
-
spot'a 600 puan makas atarak kapatmış bir vadeli sabah fdow iyi bile olsa kaç puan yukarı açabilir vadenin son günü.. hadi 1000 puan makas attılar ve yukarı açtık, ne kadar tutunabilir ki yukarda.. ya spotu alacaklar, ya vadeli gevşeyecek bunun başka şıkkı yok..
kapanışa doğru geldiyse spota satış baskısı, ertesi günü yukarı açılışlar genelde satış için kullanılıyor.. eğer ki sabah yukarı açılış olursa buna aldanmamak gerekir..
-
[quote=SaNCaKTaR;130236]dogrudur... okuyunca kırıldımmm ..hoşuma gitti aklımda kaldıgı kadar yazdım...sendenden kaçmıyor :p[/quote]
Komikti epey evet.Kaçmaz abi CSI İstanbul.:::.kom
-
[QUOTE=clark;130238]Efg malda diyoruz ama adamlar uzunlarının çogunu kapattılar karşılıgı kadar da agustos vadede uzun açmadılar düşündürücü? yarına ezber yapıldı vade sonu yükselişi herkesin aklına kazındı tam mal çıkamak için kullanılacak uygun bir ortam[/QUOTE]
efg, yaklaşık 60.000 longunu ağustos vadeye taşıdı..
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130235]Kedi 3 kere mama yemez abi.Hele borsada heç yemez.Bende öyle düşünüyorum.Öğleden sonra tam netleşecek yön.O da aşağı olmalı artık.[/QUOTE]
asya iyi kapatır future da iyi olur parite kendine geldi.. az yukardan açar:p..47600 üstü long ..altı short..;)
-
[quote=clark;130238]Efg malda diyoruz ama adamlar uzunlarının çogunu kapattılar karşılıgı kadar da agustos vadede uzun açmadılar düşündürücü? yarına ezber yapıldı vade sonu yükselişi herkesin aklına kazındı tam mal çıkamak için kullanılacak uygun bir ortam[/quote]
Bu yazıyı sakla abi yarına alıntılamak icap edecek.Çünkü spot eksi kapayacak vob da yaklaşık 1000 eksi yapacak.
-
[quote=QUEEN;130242]asya iyi kapatır future da iyi olur parite kendine geldi.. az yukardan açar:p..47600 üstü long ..altı short..;)[/quote]
Ben diyom 8 kademe çakmışlar garantiye sen diyon kraliçem futures artı kapatmış.İmkbnin bugün saat 4 ten sonra futuresle falan ilgisi kalmadı.Birşey daha var çok baskılı kapattı spot.Hem de tepkiyi de verdi zaten seans içinde.garan 14 ten 22 ye aldılar daha ne olsun.Yarın 20 bile kalkmayabilir.Yatay açarsa spot yarın vob direk 300 eksi.Sadece işlemler alışta kapanmış bu biraz etkiler spot 300 artı açar.Bir de tebin garantide 4.20 de verilmemş pasifte kalmış malı var.Arkadan ne kadar daha verecek belirsiz.Bugün bu hareketi gördüm ya ben daha shortlardan taviz vermem.2 ay düşüş trendine girecez.
-
[QUOTE=jerfin;130241]efg, yaklaşık 60.000 longunu ağustos vadeye taşıdı..[/QUOTE]
İşlemler karşılıklıda olabilir yinede dikkatli olmakta fayda var :)
-
efg nin nısan vadede 120 bin uzunu vardı sımdı agustos +hazıran da yaklasık 90 bin e düşttü
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130243]Bu yazıyı sakla abi yarına alıntılamak icap edecek.Çünkü spot eksi kapayacak vob da yaklaşık 1000 eksi yapacak.[/QUOTE]
Yarın vade sonunda yapıştırırz.:)
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130244]Ben diyom 8 kademe çakmışlar garantiye sen diyon kraliçem futures artı kapatmış.İmkbnin bugün saat 4 ten sonra futuresle falan ilgisi kalmadı.Birşey daha var çok baskılı kapattı spot.Hem de tepkiyi de verdi zaten seans içinde.garan 14 ten 22 ye aldılar daha ne olsun.Yarın 20 bile kalkmayabilir.Yatay açarsa spot yarın vob direk 300 eksi.Sadece işlemler alışta kapanmış bu biraz etkiler spot 300 artı açar.Bir de tebin garantide 4.20 de verilmemş pasifte kalmış malı var.Arkadan ne kadar daha verecek belirsiz.Bugün bu hareketi gördüm ya ben daha shortlardan taviz vermem.2 ay düşüş trendine girecez.[/QUOTE]
vade sonu süprizi olmazmı..:rolleyes:imf haberi:rolleyes:fişi:rolleyes: çekme
-
benim için en önemli olay spotun üstüste 3 defa 36.300 üzerinde kapanış yapmasıydı ve yaptı
gerisi şehir efsaneleridir.efg mfg beni ilgilendirmez kafamda basmaz zaten o işlere
benim beynim yüzde bin aldadır artık. bu hareketler olmazsa kim shortlayacak tabiiki longcular dökülecek tren boşalacak
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130163]Peki o zaman bu adamlar vobu kapayacağına vobu 1000 puan aşağı alamazlarmıydı güzelce kitleyip?Bu vobu kapama tamamen şehir efsanesi.Hergün başka şeyler çıkıyor.Sistem gitmiş kardeşim bu kadar basit.Vobix de diyecek şimdi ne kadar çok py yi savunuyorsun.Yoksa x man senmisin.üüü:..::..::o:D:DErgenekondan alınacam haa.:)[/QUOTE]
"ne kadar çok py yi savunuyorsun.Yoksa x man senmisin?" .dng Hatrın kalamsın.
Arkadaşalr aradığınız PY gökhandır hurrraaa .boks.
VOBu alsınlar 1000 puan aşağı o zamana kadar işlemini yapan yapar zaten. HSBC 50,000e çizdiğinde VOb Trader shortunu açabildiyse burada 1000 puan verince de isteyen pozsiyonunu ayarlar. Zaten 1000 puan verene kadar şartlı emir alımalrı da hareketi frenler.
VOBAŞ da senden aldığı emir iptali paralarıyla uydudan yayın sistemi kursun telekoma muhtaç kalmasın. MAtrikse forekse veriler uydudan alınabiliyor. VOBun emirleri de uydudan iletilsin. Hatta netten verilen emir aracık urumdan netten iletisin hatlar yoğunsa yedek servera geçiş yapar gibi uydu sistemi devreye girsin. Çok da masraflı bi şey değildir. Parası da var VOBAŞın öylesine dedim senden aldığı paralarla diye. Güvenli iseler bu samimiyelterini ispatlasınlar lafta kalmasın. Ya da senin gibi çıkıp "[COLOR="Red"]Allah Allah vob kötü biryer sistemler donuyor güzel güvenli değil.Beğenmeyen dow dax ve paritelere aksın.Burada riskler çoğaldı.[/COLOR]" desinler.
-
[QUOTE=clark;130245]İşlemler karşılıklıda olabilir yinede dikkatli olmakta fayda var :)[/QUOTE]
karşılığını 10-15 kuruma dağıtmışsa bunu bilemeyiz tabiki.. ama karşısında yüklü satıcı belli kurumlar yok.. iş yatırım'ın da 30.000 civarı longu var..
nisan vade bu tablo ile gitti, haziran vade bu tablo ile gitti.. çekirge 3. kez de sıçrar mı acaba..:..:
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130169]Savunmak açtırmadı birşey değişmedi.Abi en güzeli bakın benim düşüncem aslında en güzeli şudur isteyen istediğini yazsın.Ben burada o engellenmiş küfrünü eleştirmiyorum.Ufak şeyler yüzünden milletin engellenmesinden en çok ağzı yanan benim.Hiç engellenmesin ama anlamıyorsa yönetim ben napayım.[/QUOTE]
Belki küfür filtresi koyulabilir foruma. Küfürlü yazı yazıldığında forum scripti onu ****** şeklinde gösterir.
-
[quote=QUEEN;130248]vade sonu süprizi olmazmı..:rolleyes:imf haberi:rolleyes:fişi:rolleyes: çekme[/quote]
Yarın yapacaklar apla güzelce süpriz.Ağızlar açık kalıp vaybe diyecekler.