-
[QUOTE=gnome;401134]Dow jones da 3 ekim de başlayan hareket eğer basit bir zig-zag ise c=a hedefine 13.110 - 13.120 seviyelerinde 26-27 mart tarihlerinde ulaşıldı . Tam orada minör bir kesişme olmasıda dikkate alınırsa eğer 13.000 aşağı geçilirse çok sert biçimde 11.700 - 11.800 seviyelerine gelebilir . Kimbilir belki 23 nisan papatyası bu sayede dibe gelir . . .
11.700 - 11.800 10.404 DEN BAŞLAYAN HAREKETİN % 50 GERİ ALIM SEVİYESİ.[/QUOTE]
ŞİMDİLİK İYİ TUTTURMUŞUZ.BENDE IŞIK VAR ÖĞRENECEĞİM BU İŞİ:p
ÖNCE DÜŞÜRÜP 23 NİSAN PAPATYAYI TEKRAR TEPEYE GETİRDİLER . YANİ DÜŞÜŞ GELİYOR DİYE GAZETEYE İLAN VERDİLER.
-
Ilk durak 12.300-12.400 seviyesiydi . 50 haftalık ortalama ve 2009 dibinden gelen ilk yükselen trend çizgisi orada bir de fibo desteği var . Ama bence baba destek 11.500 - 11.800 bölgesi büyük bir ihtimalle orayı deneyecek ama ilk seferde sıradışı birşey olmazsa hemen kırılmaz gibi . 200 haftalık ortalama , 2009 dibinden gelen esas trend çizgisi ve baba fibo desteği üçüde orada toplanmışlar . Fakat burasıda fazla dayanmaz belki cılız bir tepki ( son kurbanların trene binmesi için ) sonra daha sert bir düşüş kaçınılmaz gözüküyor .
Hatta haftalık macd da bile obo var .
Belki çok sert ciddi panik bir düşüş ile 10.500 - 10.800 seviyeleri bile görülebilir . Ama oradan 11.500 doğru bir tepki kırılan trend çizgisine kadar gelir herhalde . . .
Uzun lafın kısası vıx ve dow jones düşüş ihtimali açısından çok uyumlu .
-
Haftalık dow grafiği
macd çoğu kimse itibar etmez ama bence iyi çalışıyor .
Obo çok net gözüküyor . Hatta macd ın 2011 sonundaki ikinci dibi 2010 sonundaki ilk dibin daha altında oluşmuş . Bazı analizcilerin iddiasına göre ikinci dip daha aşağıda oluştuğu zaman önce bir yükseliş ardından da ciddi düşüşler gelmesi beklenir denmekte. ( ben onların yalancısıyım :) )
-
[quote=deniz;406368]Passat hala aynı kanaatte misin ? Son yarım saat cok sattılar acaba sl calıstırılmak mı istendi? Parite bir turlu duzelmiyor ama Futurelar artıda ve sanki yarına baska bir hava vercekler gibi?[/quote]
öncelikle şunu belirteyim
tr
584xx 1.618 fibo idi
564xx 2.6189 fibo idi
benmi yaptığım alım 2.618 deki alımdır.%70 oranında.ilk kurşunumu tr ye göre sıktım
%30 ise sp al şartına bağlı olarak sıkarım.vix imix perşembe günü sp 1344 ü görseydi alverecekti fakat sınırdan döndü
şimdi ise piyasa eteklerindeki bütün taşları döktü.battık bittik naraları tv lerde söylenmeye başlandı
pala amcamız ky lerin 3 duydusundan yararlanarak para kazanır
1-korku.
şu anda yaşadığımız.elimizde ne var ne yok satmamaızı ister.elinden geleni yapar.borozanları çıkartır tv lere,battık yandık bittik naraları attırılır
2-sevinç
piyasa yükselirken fazla haber yapılmaz.amma ne zamanki kendi için tepedir,yine borozanlar sahneye girer ve başlarlar ,uçtuk ,hedef 150.000,not artacak falan filan
burda da malı ky ye kitlerler
3-kararsızlık
buda tren hareket saatlerinde yaşanan bir olaydır.
çoğunlukla pivot larda gerçekleşir,yataya alır,bir aşağı bir yukarı
tv ye çıkanların bir dediği ertesi günü tutmaz.böyle zamanda mümkünse flat kalıp yön belli olduğunda girmek daha mantıklıdır
burda şöyle kazanır
bir gün önce aşağıdan sattırır,ertesi gün yukarıdan aldırır
bir gün önce yukarıdan aldırır,ertesi gün aşağıdan sattırır
psikolojinizi mahveder
yani anlayacağınız
-stratejiniz olmalı
-sisteminiz olmalı
-psikolojiniz iyi olmalı.bu 3 duyuya hakim olmalısınız
-sabır olmalı
-olayları iyi sentez etmelisiniz
dünkü yaşananlar için kendimizde kabahat aramamalıyız.bütün hepsinin aynı güne sığdırılması sıkıştırmadan başka bir şey değil
ver paraları.yoksa yıkarım ortalığı olayları
sl niz kesinlikle olmalı
ben malımı vermiyorum
%30 nakitimi en iyi yerde kullanacam
herkese bol kazançlar
kandıramazsın beni pala
buffalolarım yara aldı amma haftasonu moral yemeği verecem onlara,haftaya hazırlıyorum.
amma ilk raundu aldın tebrikler dememden de edemeyecem.
passat
-
seans tan önce korkuyu vobta hissettik
66150 ye kadar açılışta verdiler
panik panik panik
wawwwwwwwww
verin len malları pala ya
bugün ekranı seyretmeyin çıkın gezin derim
haftaya çarşamba perşembe gelin
bakmayın bile bu süre zarfında borsaya
passat
-
çekikler rahat sinyali vermediler muhtemelen bugünkü seneryo avrupa döngüyü ya 10 puan aşağı yada 10 puan yukarı yapıp 1570 te abd ye teslim edecek abd de aynı haraketle muhtemelen 1565-70 arası kapatacak
-
[quote=PASSAT;406377]öncelikle şunu belirteyim
tr
584xx 1.618 fibo idi
[COLOR=red]564xx 2.6189 fibo idi[/COLOR]
benmi yaptığım alım 2.618 deki alımdır.%70 oranında.ilk kurşunumu tr ye göre sıktım
%30 ise sp al şartına bağlı olarak sıkarım.vix imix perşembe günü sp 1344 ü görseydi alverecekti fakat sınırdan döndü
şimdi ise piyasa eteklerindeki bütün taşları döktü.battık bittik naraları tv lerde söylenmeye başlandı
pala amcamız ky lerin 3 duydusundan yararlanarak para kazanır
[COLOR=red]1-korku.[/COLOR]
[COLOR=red]şu anda yaşadığımız.elimizde ne var ne yok satmamaızı ister.elinden geleni yapar.borozanları çıkartır tv lere,battık yandık bittik naraları attırılır[/COLOR]
2-sevinç
piyasa yükselirken fazla haber yapılmaz.amma ne zamanki kendi için tepedir,yine borozanlar sahneye girer ve başlarlar ,uçtuk ,hedef 150.000,not artacak falan filan
burda da malı ky ye kitlerler
3-kararsızlık
buda tren hareket saatlerinde yaşanan bir olaydır.
çoğunlukla pivot larda gerçekleşir,yataya alır,bir aşağı bir yukarı
tv ye çıkanların bir dediği ertesi günü tutmaz.böyle zamanda mümkünse flat kalıp yön belli olduğunda girmek daha mantıklıdır
burda şöyle kazanır
bir gün önce aşağıdan sattırır,ertesi gün yukarıdan aldırır
bir gün önce yukarıdan aldırır,ertesi gün aşağıdan sattırır
psikolojinizi mahveder
yani anlayacağınız
-stratejiniz olmalı
-sisteminiz olmalı
-psikolojiniz iyi olmalı.bu 3 duyuya hakim olmalısınız
-sabır olmalı
-olayları iyi sentez etmelisiniz
dünkü yaşananlar için kendimizde kabahat aramamalıyız.bütün hepsinin aynı güne sığdırılması sıkıştırmadan başka bir şey değil
ver paraları.yoksa yıkarım ortalığı olayları
sl niz kesinlikle olmalı
[COLOR=red]ben malımı vermiyorum[/COLOR]
[COLOR=red] [/COLOR]
[COLOR=red]%30 nakitimi en iyi yerde kullanacam[/COLOR]
[COLOR=red] [/COLOR]
herkese bol kazançlar
kandıramazsın beni pala
buffalolarım yara aldı amma haftasonu moral yemeği verecem onlara,haftaya hazırlıyorum.
amma ilk raundu aldın tebrikler dememden de edemeyecem.
passat[/quote]
aynen geçerlidir
benim stratejim belli
atacak kurşunumda var hala
ama ekran başından kalkamıyorum,amma sinirlerim sağlam
veerin len aşağı .erefsiz pala
passat
-
-
3.10 vakıf maliyetim var
%2-3 zarara ok.
hatta 2.99 desteğe ok
vermiyoprum len malımı.gel alabiliyorsan al
istediğin kadar borozanlarına konuş de
biliyorum ki son demlerini yaşıyorsun
yiyecem seni çiğ çiğ
tabiki bunlar benim şahsi kanaatimdir
ytd
passat
-
[QUOTE=PASSAT;406388]seans tan önce korkuyu vobta hissettik
66150 ye kadar açılışta verdiler
panik panik panik
wawwwwwwwww
verin len malları pala ya
bugün ekranı seyretmeyin çıkın gezin derim
haftaya çarşamba perşembe gelin
bakmayın bile bu süre zarfında borsaya
passat[/QUOTE][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="5"][COLOR="Black"]Bol şanslar turbo passat gardaş::::::::::dü::dü::dü::dü:[/COLOR][/SIZE][/FONT]
-
şimdi birinci döngü alış geldi
eğerki satışlar bu alışları karşılarsa ve yeniden daha sert gelirse tam panikletir
ben palanın yerinde olsam öyle yaparım
ha pala nın bıçağı çift taraflı
long a geçtimide yogi biçer bu sefer
şimdi bakacağımız şey gelen satışların kuvveti olacaktır
passat
-
[FONT="Arial Black"][SIZE="5"][COLOR="Red"]BU GÜNKÜ DAX Performance Index
Pivotpunkt: 6.337,70
Pivot-High (R1): 6.384,31
Pivot-Resist (R2): 6.459,65
Pivot-HBOP (R3): 6.506,26
Pivot-Low (S1): 6.262,36