-
[quote=indregandi;473291]mesajlarınız görmeden sayın elması cevapladım, aynen ona yazdığım gibi,..
short açtım ben haziranda çünkü py takibi yapamıyorum,..ilgilendiğim bir başka işle meşgulüm,
ama takibim olsa idi belki henüz short açmazdım yada haziran yerine nisanı devam ederdim,..
sonuçta ölde olsa böylede olsa,
ilk hareket hedef,
görüldü,...
ikinci zamanın yenmesi, zira benim gibi 88475 e trende katılıp çıkanlarda var,..py bunların tersine düzüne oynar, para kaptırır kaptırdığını yatayda yerine kor,...işte bunu n içun fiyatları aslkıda tutacağı zaman gelecek haftadan itibaren 3 hafta,
yani bu 3 haftadan sonra hareket gelecek bekleyip görmek gerekli,..
benim düşüncem 78300 e doğru bir reailize başlangıcı olabilir,...
bunu 92725 üstündende atabilir,.....deneyebilir,...
88475 ten tekerrürede deneyebilir,..
işte 3 kalan hafta bunu belli edecek,...[/quote]
[quote=indregandi;473292][IMG]http://666kb.com/i/cnycdqvrgd41ols5f.gif[/IMG]
yani yaptığımız çalışma burada bakın topikte var bu graf,
hedef 1 görüldü,
hedef 2 nerede ise yaklaşıldı,...
hedef 3 ve ok lara yön olarak dikkat edeliim,...[/quote]
[quote=indregandi;473293]yani kısaca,
biz önümüzdeki süreçte sp ye bakacağız,
ayu içun 3 kahta kalanı var,...
sonra 15 hafta ayu icra edecekler,...
bu ayuda soru şu,...
15 hfta realizdemi kalacak, yoksa ayuyu başalatacakmı sp,...bunun ip uçları ki eğer başlatmassa bu iş,
xu030 usd try grafta kasıma atar,...ve kasımdan önce başlamaz,...
yani usd grafta iki dik tepeye alçalan bir 3.alır,...
ve 2014 kasımını 2015 bağşayan süreçete all piyaslar eş zamnlı fişi çekilmiş gibi düşer,
bize düşen spni bu 3 kaln haftasından sonraki süreçete ki 15 haftalık ayısında 78300 -e doğru yu aramak anlatabilidimmi,,,,,,,[/quote]
[quote=indregandi;473294]78300 centasyonu ise 3.84408,..
yani tl deki 78300 ü, usd de 3.84408 vercek,
gelecekteki usd try ne olacaksa onun değerine göre bu 3.84408 cent py yi iki ye bölecek ayu boa olarak,...
py maxsimumu ise 5.12919 çenttir,...
şu demk 92725 üstüne taşan fiyatlar boa yapmışssa
bu iş kasıma kadar devam eder,....
çünkü sp 15 haftalık düşüşün bu manada realize il bitirmiş olur,..ayu başlatmaz demektir,...
çümkü tekerrür ayu ta 28 veya 34 hafta sonrasına atar,..
bu da şu demek bu olursa bunlar buldukları ayuyu çatır çatır doğrarlar,.. 7 ay yapar yani,
fişi çekilmiş küllüm düşüş içun,..
onun içun portföy yönetimi önem arz eder,....
beni mesela ilglindirmez,..
bunların yükselişine short yakalansam dahi zirveden açtığım shortla dötlerinden şişlerim,...
ayne gezide olduğu gibi,...
kıçlarına oturamazlar,..
çünkü max oynama alanlarını hesaplamışım,.....[/quote]
[quote=indregandi;473295]bunları hep topicte geçmiş sayfalarda bulabilirsiniz,...
hepsini mutlak yazmışımdır,...şimdi bir şey yazıyorsam bu yeni deildir illaki önceden bir yerlerde yazmışımdır, yoksa şimdide yazamam,..
yani öncedem senaryo hazır hep,...
o beni oynatacaına beni onu oyantıim, o nedenle,..
mesela kasım işi 2,3 ay önce geçer bir yerlerde illaki,...bu max rangedir,
yaptıkları iş ise boaya overlup olurlar,...yani py de ayuyu tüketirler,...
o zamn sayın srius ve ha-kan ın bahsettiği 92725 üstünde 95..... (+) gündem olur,...
ama dediğim üzere bu maxsimum öngörü,..
önce şu kalan 3 hafta fiyatların askı işi,
sonra +1 ekleyip sp nin 15 haftalık realizesine kilitlenmeli,...
yani bizle sp arasında 1 haftalık bir fark var,...
bol şans uzunca süre yazamayabilirim, arada fırsat olursa bakarız yeniden,...[/quote]
burada bakın yine vobcektiften, sayfa 3042 de,..sp nin 3 hafta sonra 15 haftalık paketinin başlayacağı ve subcektif yorumda bunun düşüş(realize manasında) olacağı ki bundan 6 hafta yedi bu hafta 7 haftasında henüz düşmedi(realize manasında) bu düşmeyecek değil,
-
[quote=indregandi;473291]mesajlarınız görmeden sayın elması cevapladım, aynen ona yazdığım gibi,..
short açtım ben haziranda çünkü py takibi yapamıyorum,..ilgilendiğim bir başka işle meşgulüm,
ama takibim olsa idi belki henüz short açmazdım yada haziran yerine nisanı devam ederdim,..
sonuçta ölde olsa böylede olsa,
ilk hareket hedef,
görüldü,...
ikinci zamanın yenmesi, zira benim gibi 88475 e trende katılıp çıkanlarda var,..py bunların tersine düzüne oynar, para kaptırır kaptırdığını yatayda yerine kor,...işte bunu n içun fiyatları aslkıda tutacağı zaman gelecek haftadan itibaren 3 hafta,
yani bu 3 haftadan sonra hareket gelecek bekleyip görmek gerekli,..
benim düşüncem 78300 e doğru bir reailize başlangıcı olabilir,...
bunu 92725 üstündende atabilir,.....deneyebilir,...
88475 ten tekerrürede deneyebilir,..
işte 3 kalan hafta bunu belli edecek,...[/quote]
[quote=indregandi;473292][IMG]http://666kb.com/i/cnycdqvrgd41ols5f.gif[/IMG]
yani yaptığımız çalışma burada bakın topikte var bu graf,
hedef 1 görüldü,
hedef 2 nerede ise yaklaşıldı,...
hedef 3 ve ok lara yön olarak dikkat edeliim,...[/quote]
[quote=indregandi;473293]yani kısaca,
biz önümüzdeki süreçte sp ye bakacağız,
ayu içun 3 kahta kalanı var,...
sonra 15 hafta ayu icra edecekler,...
bu ayuda soru şu,...
15 hfta realizdemi kalacak, yoksa ayuyu başalatacakmı sp,...bunun ip uçları ki eğer başlatmassa bu iş,
xu030 usd try grafta kasıma atar,...ve kasımdan önce başlamaz,...
yani usd grafta iki dik tepeye alçalan bir 3.alır,...
ve 2014 kasımını 2015 bağşayan süreçete all piyaslar eş zamnlı fişi çekilmiş gibi düşer,
bize düşen spni bu 3 kaln haftasından sonraki süreçete ki 15 haftalık ayısında 78300 -e doğru yu aramak anlatabilidimmi,,,,,,,[/quote]
[quote=indregandi;473294]78300 centasyonu ise 3.84408,..
yani tl deki 78300 ü, usd de 3.84408 vercek,
gelecekteki usd try ne olacaksa onun değerine göre bu 3.84408 cent py yi iki ye bölecek ayu boa olarak,...
py maxsimumu ise 5.12919 çenttir,...
şu demk 92725 üstüne taşan fiyatlar boa yapmışssa
bu iş kasıma kadar devam eder,....
çünkü sp 15 haftalık düşüşün bu manada realize il bitirmiş olur,..ayu başlatmaz demektir,...
çümkü tekerrür ayu ta 28 veya 34 hafta sonrasına atar,..
bu da şu demek bu olursa bunlar buldukları ayuyu çatır çatır doğrarlar,.. 7 ay yapar yani,
fişi çekilmiş küllüm düşüş içun,..
onun içun portföy yönetimi önem arz eder,....
beni mesela ilglindirmez,..
bunların yükselişine short yakalansam dahi zirveden açtığım shortla dötlerinden şişlerim,...
ayne gezide olduğu gibi,...
kıçlarına oturamazlar,..
çünkü max oynama alanlarını hesaplamışım,.....[/quote]
[quote=indregandi;473744]ii geceler cümleten,
tr için gelecek hafta son hafta,
sp içun ise son iki hafta,..
gelecek haftadan itibaren başlayacak py sa,
6 hafta sürebilir,...sonrası yöne oturacak,....
son 2 haftadan sonra sp içun başlayacak/oluşacak pysa min 15 hafta sürebilir,...
ancak realize halinde düşünmek daha mantıklı olur, spninkini..zira sonra bir düzeltme daha alacak,..
spnin ayusu ondan sonra belli olabilir,...
1+6+18 bizim kombinasyon
burada 18 6 dan sonra başlayacak piyasa 1 ise bu periyoddan kalan son hafta
total 25 hafta,
sp içun
2+15+9 total 26 hafta,
ikisi arasında 1 kalan kavruk py farkı,...
tüm madenci kardeşlerimizin, emekçilerimizin ve milletimizin başı sağolsun,
sömürü ve taşeronlaşma eninde sonunda son bulacak,
paşalar gibi satanlara duyurulur
6 hafta sürer,...
yönü muhtemelen düşüş veya realize olabilir,
(78300, - e doğru, İngilizce gibi)
bu 6 haftadan sonra yön çıkacak,...
boğaysa boa ayu ise ayu olur,...[/quote]
ve son olarak bu yorum,....vobcektif sayfa 3063 te zamanla ilgili sonuncu yorumum bu olmuş,...
-
şimdi burada kaba yazarsak anlayacağımız türden,...
bu 101850 ye giden hareket şu yanan biten kül olup giden 11 haftanın hareketi,...
bunu bitimine hafta sayarak verdim,...5 hafta var, 3 hafta var, 2 hafta var, son hafta diye,...vobcektifte var bunlar,..bu sayım esnasında pr 88475 ve 92725 hedeflerini icra etti,...
sonrasında işte 6 hafta lık süreç başladı,..bu 6 haftanın bir bölümünü10850 ye giderek aşırtma yaptı aslında bütünü ile yatay bir 6 hafta idi,...nitekim ISID işi buraya denk geldi, gelirde,...öledir zaman işi,...
şimdi bu 6 yıda sayarsak tr zamanı bütün 25 hafta, sp zamanın bütün 26 hafta vermişim öngörüde,...
-
ii geceler cümleten,
tr için gelecek hafta son hafta,
sp içun ise son iki hafta,..
gelecek haftadan itibaren başlayacak py sa,
6 hafta sürebilir,...sonrası yöne oturacak,....
son 2 haftadan sonra sp içun başlayacak/oluşacak pysa min 15 hafta sürebilir,...
ancak realize halinde düşünmek daha mantıklı olur, spninkini..zira sonra bir düzeltme daha alacak,..
spnin ayusu ondan sonra belli olabilir,...
1+6+18 bizim kombinasyon
burada 18 6 dan sonra başlayacak piyasa 1 ise bu periyoddan kalan son hafta
total 25 hafta,
sp içun
2+15+9 total 26 hafta,
ikisi arasında 1 kalan kavruk py farkı,...
..................................................
6 hafta sürer,...
yönü muhtemelen düşüş veya realize olabilir,
(78300, - e doğru, İngilizce gibi)
bu 6 haftadan sonra yön çıkacak,...
boğaysa boa ayu ise ayu olur,...
tam bu bölüm,...
bu bölümde işte 6 hafta bitti 18 haftanında 2 ci haftasındayız,...
18 haftanın ara zamanlarını ise yine bu gün verdim,...
-
[quote=indregandi;475740]sadede gelirsek;
paket bütünü 18 hafta,...
paket içi özel dönemler ise,...
[B][I]2,[/I][/B] buradayız,...ve buranın 2 haftasındayız bu cuma gününe kadar, subcektif muhtemel yatay,.yani 101850 tepesi gölgesinde bir piyasa
2, ilk 2 haftalık yaty bu 2 haftada ya direnç kıracak ya destek kıracak, yön muhtemelen 18 hafta bütünün yönünü verecek
3,
3,
2,
3,
1,
2,
total 18 hafta,
19 ve 20 haftalar bir piysanın başka bir piyasaya geçişi,...sonrası yeni bir piyasa yeni bir trend,...veya akım,...
yani 18 hafta+2 hafta=20 hafta total,[/quote]
burada bakın,....
-
onun içun takip edemeyen daha önceler dediğim gibi bakmasın , sormasın,...takip edenin sorma hakkı var,...
neye göre ben kim takip ediyor kim takip edemiyor zaten bilirim,..
şimdi sayın rüzgar sordu ise yazarım ne biliyim sayın elmas sorar yazarım,..
ama yeni gelmiş bir arkadaş kestirme dalmış soruyor ona onca şeyi anlatamam, zira anlatmışımdır defalarca bunları bulup bulup okuyacak,...
-
şimdi sp ile tr paket olarak zamanda eş değer gidiyor anlaşılacağı üzere, ancak yapıları farklı,...
biri piyasa yapıyor diğeri bu piyasaya oynuyor,...
yani sp orada nefes tutarken, sp nin adamı burada para yapıyor,...
buradan nefes tutma işinden anlaşılan bir kaç puvan la zamana yayılan zirve zorlamalar,...keza düşüşlerininde çapsız realizelerden öteye gitmemesi,...
işte bu 2015 başına oturabilir demişim analizlerimde,...
-
[B]indregandi[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=473294#post473294"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]78300 centasyonu ise 3.84408,..[/I]
[I] yani tl deki 78300 ü, usd de 3.84408 vercek,[/I]
[I] gelecekteki usd try ne olacaksa onun değerine göre bu 3.84408 cent py yi iki ye bölecek ayu boa olarak,...[/I]
[I] py maxsimumu ise 5.12919 çenttir,...[/I]
[I]şu demk 92725 üstüne taşan fiyatlar boa yapmışssa [/I]
[I] bu iş kasıma kadar devam eder,....[/I]
[I] çünkü sp 15 haftalık düşüşün bu manada realize il bitirmiş olur,..ayu başlatmaz demektir,...[/I]
[I] çümkü tekerrür ayu ta 28 veya 34 hafta sonrasına atar,..[/I]
[I] bu da şu demek bu olursa bunlar buldukları ayuyu çatır çatır doğrarlar,.. 7 ay yapar yani,[/I]
[I] fişi çekilmiş küllüm düşüş içun,..[/I]
[I] onun içun portföy yönetimi önem arz eder,....[/I]
[I] beni mesela ilglindirmez,..[/I]
[I] bunların yükselişine short yakalansam dahi zirveden açtığım shortla dötlerinden şişlerim,...[/I]
[I] ayne gezide olduğu gibi,...[/I]
[I] kıçlarına oturamazlar,..[/I]
[I] çünkü max oynama alanlarını hesaplamışım,.....[/I]
[B][U]aynen burada bakın,....[/U][/B]
[B][U]sonuçta dötünü keserim,...işte orada önlemimi 121000 den önce mevcud shorta short eklemem diye alıyorum,...[/U][/B]
[B][U]çünkü x veya y nedenle bir mevcudum zaten var,..bende stop yok,...zararda oturmaya bayılırım,...[/U][/B]
[B][U]bilirimki, short olmadan boğa kar alamaz,...aynen gezi parkı gibi, 17 aralık gibi, bilmem anlatabildimmi,..[/U][/B]
-
başka bir şey,...
bizde 6 haftalık olan bölüm,...boğa ya çıkışla neticelendi,...şimdi bunun 18 haftalık bölümde 2 haftalık yatay sindirmesindeyiz bu hafta cuma günü 2 hafta bitecek ve haftaya yön gelecek,..
ayuysa ayu, boğa ise boğa, ya direnç kıracak, ya destek,...bu ew ile ilgili bir bölüm,..
şöleki,..destek kırarsa bu çıkış 4 yapar dalgada,...5 içun düşer 18 hafta,...paket olarak,...
direnç kırarsa ew de asla 5 dalga çıkmaz ve gezi ile başlayan düşüşü bir düzeltme düşüşü olur muhtemelen ABC olayları,..
buda şu demek,...
18 haftanın sonunda bir 5 dalgalık yeni piyasa oluşacak demek,....buda 2015 başı olur,...
benim uzmanlık alanım değil,..ama böyle bakıyorum,...
sonuçta dalga yı tetikleyen basınçtır,..basınç işi de zamandan çıkar,...gemilerde kaptanlar her gün barometre değerini alıp yazar,...
bakarki şu değerin altında,...haaaaaa der,...
bilmem anlatabildimmi,...
-
yani kritik zamndayız,...
ve gelecek hafta çok önem arz edecek,....
-
-
işte burada,...
77275 karşılık 95925 tekabül etmekte,...
diğer manada, ew de,
5 düşüş dalgası veya ABC işi 95925 den ölçülür,..
95925 üstü ABC iken, 95925 altı 5 dalga olur,...
tryde aşılmış gibi gözüksede,
usd bazında aşılmamıştır,..
işte gelecek hafta 18 haftalık yön anlamında bu derece kritik olacaktır,....
demekki try hali hazırda usd nin sunduğu imkandan yararlanmakta istifade etmektedir,...diğer bir manada conciş goldan hiç olmadığı kadar kormaktadır,...
bu derece hisse pompalamasının başka izahi yoktur,...diğer izahı ise böleşe yiyip içmektir,...yani subcektif değer artışına,...
yellene illaki günü geldiğinde yaşlılık sondasını takacam buradan,...şimdilik ikinci bir yorumum içun yellenin tam 17 haftası var,...
bu 17 haftada rutin dışında sp den çok fazla bir şey beklememek gerekli,...