u100 dün 59673 kapadı..
bu akşam 59400 altında kapamadıkça alda kalır...:)
Printable View
u100 dün 59673 kapadı..
bu akşam 59400 altında kapamadıkça alda kalır...:)
Evet 30 luk 71900 shortta
71325 long-71900 short
Öyle gözüküyor ki,dün geç vakit düzeltme sadece bir silkeleme gibi...
Yönün yukarı olduğunu düşünüyorum,sisteme bakacaz...
[IMG]http://c1203.hizliresim.com/v/9/3c4wv.jpg[/IMG]
ani hareketler olduğu için morla takip edecez şu anda:
mor......72.400
kahve....72.475 teler...;)
emabandlar hemen renkolara yaklaşıyorlar,yakın markaj...:D
günaydın..
az önce 2 tane yeşil kutu oluştu..fiyat geri gelince ,yeşil kutular silindi..
kutular ne zaman artık silinmiyor..
[B]mesela ilk oluşan yeşil kutu,
emabantların üzerinde olsaydı ve uzun yapılsaydı....ama şimdi o yeşil kutu ve sonrasındaki kayboldu[/B]..dolayısıyla uzun hatalı olmuş olur...
15 daklık sistemde ,zaman dolmadan,bar kapanmadan oluşan geçici sinyal gibi,15 dak. dolmasını(bir nevi bar) mı beklemek lazım..
Önceki sayfada verdiğim günlük u100 grafı stockcharts.com sitesinden,mecburen u100 ü alıyo,çünkü o sitede vob30 ve u30 yok,onun için bizim dayanak varlık u30 un kardeşi olan u100 e bakıyorum...
piyasa hakkında genel bir fikir vermesi açısından...
:)
[quote=abka;396147]günaydın..
az önce [COLOR=red][B]2 tane yeşil kutu oluştu..fiyat geri gelince ,yeşil kutular silindi..[/B][/COLOR]
kutular ne zaman artık silinmiyor..
[B]mesela ilk oluşan yeşil kutu,[/B]
[B]emabantların üzerinde olsaydı ve uzun yapılsaydı....ama şimdi o yeşil kutu ve sonrasındaki kayboldu[/B]..dolayısıyla uzun hatalı olmuş olur...
15 daklık sistemde ,zaman dolmadan,bar kapanmadan oluşan geçici sinyal gibi,15 dak. dolmasını(bir nevi bar) mı beklemek lazım..[/quote]
yeşil kutular silinmesin diye,fiyat geri gelmesin diye,biz yüklü alımlar yapıyoz abka,5000 kontrat falan,öle engelliyoz,heheh,şaka ,şaka...::::..:
kutuların silinmesinin 2 nedeni var:
-son kutu renko tanımından dolayı silinebilir.
-öncekiler de değişebilir,yükleme tarihi sabitlenmezse,bu konuda Hilmi Bey'e lütfen müracaat...:)
2.soruna cevaben kutunun bitmesini beklemek gerek,15 ' içinde yukarı 4 kutu çizip,geri hareket olunca 2 kutusunu silebilir...
Önbceki sayfaları okumamışsın,yakaladım seni...:..::::
Geçenlerde matador sormuştu,baktım Metatrader da renko yokmuş...baktım ,ya da benim yüklediğimde yok..
zayıf bu platformlar,MS un yerini hiçbiri tutmuyo...:)
[quote=saraylı;396154]Geçenlerde matador sormuştu,baktım Metatrader da renko yokmuş...baktım ,ya da benim yüklediğimde yok..
zayıf bu platformlar,MS un yerini hiçbiri tutmuyo...:)[/quote]
MS ta ek olarak:
-equivolume
-candlevolume
-renko
-three line break
-kagi
-point and figure
var...
[IMG]http://c1203.hizliresim.com/v/9/3c5pv.jpg[/IMG]
[QUOTE=saraylı;396155]MS ta ek olarak:
-equivolume
-candlevolume
-renko
-three line break
[COLOR="Red"][B]-kagi[/B][/COLOR]
-point and figure
var...[/QUOTE]
Geçenlerde kagi yi denedim, denemez olsaydım, barları geri getirmek için epey uğraştım, haberiniz olsun...