-
bu olayı borsa açısından değerlendirmek istifa eden kişi ve kişilere haksızlık olur en başında, bu olay borsanın üstünde öneme sahiptir...
ama illa borsa bakarsak borsanın bu işe ilk anda olmasa bile olumlu tepki vereceği önceki örneklerden de yola çıkarak belli zaten,....chp yemin olayını hatırlarsak tek başına garanti 7.36 ile savunmadımı,...yalnız şu var, ne kadar da olsa YAŞ ptesi toplanacak buradan da bir şey çıkmaz ama sonuçta pazartesi ötelenmesi gerken bir gün olark duruyor, dji borç tavanı ise p tesi ve salı gününe miyadlı, buradan da baktığımızda endex düşse dahi bunun YAŞ tanmı, yoksa dji den mi kaynaklandığını anlayamazsınız, aynen dji düşüşüne pas geçilmesini anlamadığımız gibi,....
geçtiğimiz hafta dji tahminlerimiz nokta atışı oldu oysa, düşüş aldık burası ise tersine gitti hep,..nokta aldıkda ne oldu, dji de geldik 12166-11862(çalkalama yeresi) arasına dayandık, bu da gitti abd kongresine dayandı,...yani teknik yere öle bir yerdeki tam bir çalkalama yeresi,......olumsuza olumsuz, olumluya olumlu, her ikiside agresif, ama yine öle bir yerki haber çıkmadan can çıkmayacak bir yer, yani teknik haberde kendini bulacak...
buradan tekrar bize dönersek, gelişmekte olanları toptan incelersek imkb öle hal aldıki sensex de pas geçtiği oldu bazen,....
işte bütün bunlara baktığımızda proceksiyon bölgesel proceksiyon ön planda, ayda 10 küsur mil usd açık veren bir ekonomi döndürülüyor burada, başka izahı yok, defalarca yazdık kimsenin kara kaşına kara gözüne deyil bu, bir iş var, bu işe para akıtılıyor, adını ne koyarsanız koyun, para oradan giriyor, buradan giriyor, net hata noksandan giriyor, torba yasa 7/24 afdan giriyor, vergiden giriyor, kısaca girecek yeri deliği buluyor para,.....
devletin bakanı daha geçen hafta korktu topu taca attı yurt dışı merkezli krizi işaret etti, yani aslında burası patlasa dahi kriz yurt dışı kaynaklı olacaktı açıklamasına göre....bir iki gün sonra usta teğet bile geçmez dedi,....
devlette proceksiyon merkezli esnaf politikası halen devam ediyor,....
işte bütün bunlara beraber baktığımızda bir portföy yönetimi ky olarak şart ve her şeyin önünde,...bir sistemli gidiş ve disiplinli poz almak her zamankinden daha elzem duruyor,...birim girmek birim oynamak, ....birim çıkmak...
şu dji borç tavanı işi bir iki gün kaldı buna,....bundan sonuç çıkmazda dji bu işi çözemesse oyunu çözmüş olacam,...planım hazır buna, kafamda.....yani buradan yola çıkyorum amerikayı keşfediyorum,....
aslında konuya bir giriş yapacaksak burada üç temel olay var,...
şu son vergi borçalarının yeniden yapılandılrılması olayı,...açıklamalar şu şekilde 19, 35, 58 şeklinde ve 1 aya yayılan zamanda,....devletin kayıtlı borçlusu sabit olduğuna göre bu 19, sonrasında, 35, sonrasında ise 58 olarak artamaz, ya 19 dur, ya 35 tir, ya 58 dir,..ama bu fon girişine sahne olacak bir adresse buradaki rakam oynaklığına kafam yatar, ....sonuçta burası bir kaynak ve adı stepne,.....niye stepne çünkü bu meyanda buna paralel alınan bankacılık önlemleri carinin soğutulmasına yönelik bir dizi adımlar vergi işi ile eş zamnlı ve paralel işliyor, ayrı gayrı deyil..
yani bu tutarsa günün birinde usta diyecekki cari açıkmı küçüldü bu makul seviyelere geldi bile, usta şimdilik teğet bile geçmyecek dedi,....bakanıyla ters düştü,.. ölese şunlar aklımızda,
1.carinin daraltılmasına yönelik tatlı usd çıkşına paralel idarei maslahat,
2.agresif usd çıkışına faizlerin artırılması ki bir süre sonra çömlek kesin olarak patlar,..
3. seçim öncesi açıklanan mevcut cari açığı önemsizleştirecek boyutta mega proceler yaratarak olayı bir kaç sene ötelemek, yani dubai hikayesi,....
bu üç şeyden biri elbet olacak,...şimdi zaten 1.cideyiz bu uygulanıyor bir süredir,...yol alındı bunda bankacılık beraberiz dedi, kredikartı ve tüketici krdeleri ile başlandı işe, ..
2.ci için şu dendi turkeyde enflasyon lobisi hortlatılmak isteniyor, iyi gidişatı hazmademeyen kişiler bunlar, bu dendi burada bu kişilere reaksiyon gösterildi,..
3. cü için seçim öncesi ist kanal procesi ve 3.köprü,..ist anakent, izmir anakent, ankara anakent proceleri kenarda dursun olarak açıklandı,...bu mega procelerle fon girişi sağlandığındacari açık ötelenir,...
şimdilik 1 deyiz,.....sıralamayı yaptık,....buradan djiyi nasıl bulacaz, globda geçtiğimiz bir kaç ay süresince falationda artış oldu ve başta biz gelişmekte olanlarda patinaj başlamıştı,...akaryakıt zamları arka arkaya gelmişti hatırlayın,.....bu etkinin falationa vurması henüz parasl genişlemelerle toparlanamayan global ekonomiye ciddi darbe vururki glob eski glob deyil, gelişmekte olan motorlar döndürülmeden usa numberone uçamıyor, yani pervaneler durunca,....burada usa numberone nin veya djinin sçme şansı fazlaca yok,....
3 tertip parasal genişleme proğramının işe yaramadığının tartışıldığı bu dönemde,
dji ya emtiyalarla birlikte makul seviye kendini aşağı bırakacak, hafif meşref artan usd ye paralel düşen emtiya gelişmekte olanlar bir süre sonra pozitif etki yaparak gelişmekte olan ekonomileri tekrar sözde büyüme moduna alacak, dji ise burada bu süre geçene kadar diğer borsalarıda aşağı çekmekte soğutucu olarak kullanılacak ,... ya yine para basacakki bu bu saatten sonra usd yi ve ten yearsları pul eder, itibar on para olur, gelişmekte olanlar yan gelir yatışa devam eder, gold uçuşa devam eder..bir süre sonra ise çömlek fena patlar,.....
bir diğeri ise emtianın piri gold ve petrolü usd ye dövdüreceksin,....sonra herkez evine geri dönecek bir zaman sonra,....
şimdi biz bizim 1 de, dji ise şu anda kendi 1 nde,...yalnız dji de çatal var, bu çatal boçlanma tavanının artırılması hikayesi,...bu olursa bir süre daha yükseliş olağan olur yeni zirvelere,...işte bu olmassa emtiyaları aşağı vurmak tek seçenek olacak djide, tabi kendisi ile birlikte....
işin sırrıda burada ve 2 gün var eğerki bu sürede borçlanma tavanı cumhuriyetçlerle demokratlar arasında çözülemesse anlayağızki, bu bir oyun, ekonomiler tıkandı, tatlı yumuşak iniş için emtiyalara aşağı vurmaktan başka çareleri kalmayacak, yani şunu diyorum parasal genişlemede emtiyların emdiği para emtiyalar tarafından geri serbest bırakılacak,...bu başarılırsa bir zaman sonra dengelenme yeniden sağlanacak, ...
konu ise emtiyalar ve borsalar dahil all süngerler emmeden global ekonomi yol alamıyor,..yani para basıp genişleme iş yapmıyor,...çünkü gelişmekte olan motorlar su kaynattı , usa number one uçamıyor, bunun için iki iş günü var,....
bir atımlık barut dahamı, yoksa emtiyalar ve borsalar tatlı inişemi, beceremezlerse 1929 olur,...
izlenecek yol şu,...
salıya kadar borçalanma tavanı, salı her durumda sallanacak,....salı bu sallanır olumlu yukarı olumsuz aşağı, eğr olumsuz olursa üç kaad şort atlatıldıktan sonra,...başta pitıroil olmak üzere emtiyalara bakışlarımız çevrilsin, bunlar inişe başlayınca usa number yumuşak inişte demek,...yani kanatlar okey, lastikler açılıyor , beceremezlerse kafa üstü,...çünkü asıl sorun gelişmekte olan motorlarda,.....yere inerse motorlar bakıma alınmış olacak,...ölese takip bu senaryolarda ve buna bağlı süreçte gelişecek,....önce salı,...salı sallanır,....
-
günaydın,
haftasonu gelişme olmuş, bu durumda lonkkcuları teprik ederim..esasen ben de sabah fiyatlar dengelenince lonnkklayayım diyordum ama sabah Halil abiyi gördüm buğa zırhı ile BT de..ayrıca PALA nın kucağa geleni önce dök stratejisi nedneiyle gün ii sanırım gevşeme oluryada olmaz..du bakalım
-
uzuns are flat..müşterim gelcek de aar..asiste etmek lazım...övlene kadar gepi yedirici minör barlar çalışır..:)
-
diyorumki, bir gün sanırım bir kaç org daha istifa eder...ayrica dow un paketi fdow kadar coşkulu karşılamama ihtimali yüksek... en azından akıllara şu soru gelebilir..ula eyide sonuçta abd paket çıkaracak halae geldi, kredi notu düşüşü kapıda..hımmm..
az pilav şort
-
[quote=Astatin;368274]diyorumki, bir gün sanırım bir kaç org daha istifa eder...ayrica dow un paketi fdow kadar coşkulu karşılamama ihtimali yüksek... en azından akıllara şu soru gelebilir..ula eyide sonuçta abd paket çıkaracak halae geldi, kredi notu düşüşü kapıda..hımmm..
az pilav şort[/quote]
Bence de short....:)))76,700 ....stopum yakınlarda
-
[URL]http://haber.gazetevatan.com/suriyeye-mudahale-sinyali/391767/30/Dunya[/URL]
Suriyeye askeri müdahale sinyali...
-
fibonacci analizime göre agostos sonuna kadar ayı katliamı olması lazım dostlar short sever kardeşlerime dikkatli olmalarını öneririm
-
-
-
sanırım graşacağız durupat...bolladım şortları
-
kapanış tahminleri yazayım ...tamamen işkembesel... eğer piyasalar beklenti bitti der gerçeklere oynarsa;
VOB: 74700
FDOW:12086
XAUUSD: 1640
yok biz karpuz da keseceğiz, en azından bir şort skuzi daha derse;
mevcut fiyatla yukarıdakiler arasındaki farkı bu sefer ters yöne ekleyin..ehuehueh
-
[quote=Astatin;368282]sanırım graşacağız durupat...bolladım şortları[/quote]
hedefim 75,800 bakalım oraya gelirse shortları kapatabilirim:)
-
76,675 ve 76,650 kısa denemelerini 76,525'ten flatlamıştım..
76,375'ten uzadım, düşmez burası, gol olur bence.. :D
-
76,550 FLAT.. Gider şimdi 76,800 görür pozu kapattık diye.. +.
Artık gıdım gıdım alacağız puanları sanırım.. .dng
[quote=martoniki;368286]76,675 ve 76,650 kısa denemelerini 76,525'ten flatlamıştım..
76,375'ten uzadım, düşmez burası, gol olur bence.. :D[/quote]
-
sene sonuna kadar yatayız yatay..500-1000 puan arası karda tusa basan kazanır..:))
-
[quote=ATHLON;368295]sene sonuna kadar yatayız yatay..500-1000 puan arası karda tusa basan kazanır..:))[/quote]
1000 puan yatay garantiyse trilyoner olduk dimektir:::
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=zCjQqKCLkis&feature=related[/URL]
-
[quote=Astatin;368298]1000 puan yatay garantiyse trilyoner olduk dimektir:::
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=zCjQqKCLkis&feature=related[/URL][/quote]
belkı de ooldun bizim haberimiz yok patromaiden..:))
-
[quote=ATHLON;368299]belkı de ooldun bizim haberimiz yok patromaiden..:))[/quote]
yok hadji, zengin olmak için çalışıyoruz, savaşıyoruz...::: asker kibin:..:üüü
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=SQm50YiwKqE&feature=related[/URL]
-
Astipatron bendeki indiklerde nunu görünüyor 15 likde sende de varmı :..:
-
[quote=a.kaya;368303]Astipatron bendeki indiklerde nunu görünüyor 15 likde sende de varmı :..:[/quote]
bendekilerde yok valla... ama senin NU benim NU diye bişi yok..madem sende var, taban olsun o zaman:D kasım a kadar yırtmalıyız gayatron:p
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE&ob=av2e[/URL]
-
selam millet, naber?:D
bir gazetenin yandasligini nasil anlarsiniz? bir gazete iyi olan ihracat rakamlarini manset yapip, cok iyi olan ithalat rakamlarindan:..: bahsetmezse, o gazete yandasdir.:::
-
[quote=nunu;368305]selam millet, naber?:D
bir gazetenin yandasligini nasil anlarsiniz? bir gazete iyi olan ihracat rakamlarini manset yapip, cok iyi olan ithalat rakamlarindan:..: bahsetmezse, o gazete yandasdir.:::[/quote]
İthal edilen malların satışından elde edilen kazançlar ülkede harcanır nasıl olsa diye bozitif düşünmüşlerdir :D .kom
-
aha yakaladım... tatilde falan ama gözü burda..hehehehe
[B]3 kişi bu gönderiye teşekkür etmiştir[/B] [URL="http://www.voborsa.com/forum/post_thanks.php?do=post_thanks_remove_user&p=368305"]Verdiğin teşekkürü sil[/URL] [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=596"]Astatin[/URL] (Bugün), [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=681"]flexy[/URL] (Bugün), [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=696"][SIZE=3][COLOR=red]sazan[/COLOR][/SIZE][/URL] (Bugün)
-
625 den olan kadar şortıngen ek..olduk 4k
-
[quote=Astatin;368304]bendekilerde yok valla... ama senin NU benim NU diye bişi yok..madem sende var, taban olsun o zaman:D kasım a kadar yırtmalıyız gayatron:p
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE&ob=av2e[/URL][/quote]
Bendekinde var ustad :) ama tırsıyorum günlük iyi toparladılar
[url=http://goo.gl/mc9cY][img]http://b1108.hizliresim.com/11/8/1/4812.jpg[/img][/url]
-
14:15 de 475 altı kapanış yaparsa cortlar gibi duruyor
-
450 uzun.. ya herro ya merro.. ya da kötü pala şerro.. :D
-
"Dear Pilgrims" ( çok tuttum bu hitabı :..: )
Çok çakal hareketlere başladılar yine.
Bir satış kademelerine 500'er küsür lot, az sonra satışlar silinip alış kademelerine aynı şekilde. Sonra tekrar...
İyice çirkeflemeye başladılar yön konusunda.. :mad:
-
rastgele patronlar,iyi seanslar !
-
[quote=martoniki;368314]"Dear Pilgrims" ( çok tuttum bu hitabı :..: )
Çok çakal hareketlere başladılar yine.
Bir satış kademelerine 500'er küsür lot, az sonra satışlar silinip alış kademelerine aynı şekilde. Sonra tekrar...
İyice çirkeflemeye başladılar yön konusunda.. :mad:[/quote]
:..::..: bende çok sevmiştim dear pilgrim hitabını..yanlış hatırlamıyorsan GUZULARIN SESSİZLİĞİ nde hopkins abi bir mektuba başlarken kullanmıştı onu..
VOB a gelince...taban olabilir..olmayabilir de
-
[quote=The Tatar;368315]rastgele patronlar,iyi seanslar ![/quote]
seans da taban olabilir bence dıtatar:::
-
[quote=a.kaya;368310]Bendekinde var ustad :) ama tırsıyorum günlük iyi toparladılar
[URL="http://goo.gl/mc9cY"][IMG]http://b1108.hizliresim.com/11/8/1/4812.jpg[/IMG][/URL][/quote]
gayatron,
indikinin formulunu bilmediğim için net böyledir diyemem ama:eğer indikatörün iki tepesi arasında, indikatör referans çizginin altına inip ondan sonra 2nci tepeyi yaptıysa o nunu çok güvenilir olmuyor..çünkü nununun:p da pupununda mantığı, aşırıı alım ve aşırı satım daki bölgelerde dönüşleri yakalamaktır... arada realizasyon olan iki tepe arasında nunu bağı kurmak bence çok doğru deeelll:D amma indikatörüne göre değişebilir bu..bilemeyong...
-
bir taban dünyaya bedeldir dıtatar..ayrıl da gel ayrış da gel
-
Yonca'da KY yine satış sıralarını doldurmuş..
7.54 kalkarsa gol olur tahminimce..
-
76,700 Shortlar 76,225 den kapatıldı :)biraz izleyelim....
-
[quote=martoniki;368320]Yonca'da KY yine satış sıralarını doldurmuş..
7.54 kalkarsa gol olur tahminimce..[/quote]
Patron, GARAN ın 60 dklık grafını açıver, altına da mfi yı gonduruver...bir de en yüksek vol olan barlarda fiyat ne olmuş ona bah...ben şortları sırf garan ın güzelliği için açtım diyeyim ben sana..amma indikleri de yerler..o ayrı
-
[quote=Astatin;368319]bir taban dünyaya bedeldir dıtatar..ayrıl da gel ayrış da gel[/quote]
patron gorkutmak gibi olmasın ama 76 bin üstünü koruruz bence..
-
[quote=The Tatar;368323]patron gorkutmak gibi olmasın ama 76 bin üstünü koruruz bence..[/quote]
goruduğunuz üstü 76025 se sorun yok ama 76975 i korursanız çok aybedersiniz...
ya bu arada tikkatinize sunacağum hususlar var
-halilbro ve jölibut ısrarla yukarı diyor
-csm nin lonkları nerdeyse ana haber bültenlerine haber olacak herkesin ağzında
-forumlarda yorumlar hepboğasal
-şortlar da oh ucuz atlattık fdow un artısını gapatıp gurtulduk ağızlarında
-abd deki paket gerçekten eyi bir şey mi? bir kez daha düşünmek lazım... ben dow un fdow kadar şekilli karşılayacağını sanmıyorum paketi..
yani belki yukarı yapacak ama bu sentımıntın sağlam bir dökülmesi lazım..
-
16:50'ye kadar bi nane olmayacak yine sanırım.. üüü
Ancak palanın yoncada 7.60'ta gözü var zannımca.. :rolleyes:
Uzunları dökmek için 75,9xx'leri bile gösterebilirler..
[quote=Astatin;368322]Patron, GARAN ın 60 dklık grafını açıver, altına da mfi yı gonduruver...bir de en yüksek vol olan barlarda fiyat ne olmuş ona bah...ben şortları sırf garan ın güzelliği için açtım diyeyim ben sana..amma indikleri de yerler..o ayrı[/quote]
-
[quote=Astatin;368324]goruduğunuz üstü 76025 se sorun yok ama 76975 i korursanız çok aybedersiniz...
ya bu arada tikkatinize sunacağum hususlar var
-halilbro ve jölibut ısrarla yukarı diyor
-csm nin lonkları nerdeyse ana haber bültenlerine haber olacak herkesin ağzında
-forumlarda yorumlar hepboğasal
-şortlar da oh ucuz atlattık fdow un artısını gapatıp gurtulduk ağızlarında
-abd deki paket gerçekten eyi bir şey mi? bir kez daha düşünmek lazım... ben dow un fdow kadar şekilli karşılayacağını sanmıyorum paketi..
yani belki yukarı yapacak ama bu sentımıntın sağlam bir dökülmesi lazım..[/quote]
patron dikkatine bi hususta ben sunayım bende çok iyimserim bu aralar :::
bu hususla sen şimdi kaldıraç falan arttırırsan çok bozulurum bak :..: