dışarılar kan gölüne dönmüş çok dayanaklı izlenimi mi veriliyor yoksa harbiden sağlammı merak ediyorum doğrusu.:rolleyes:
Printable View
dışarılar kan gölüne dönmüş çok dayanaklı izlenimi mi veriliyor yoksa harbiden sağlammı merak ediyorum doğrusu.:rolleyes:
Dow 12165.59'un üzerine atarsa gol olur... (Kaleciyi bağladık)... :D
Yonca'da 7.40 sola geçerse 76.xxx'lerde kaparız bugün..
[quote=excali;368123]Aste baba aste baba,
Ne dolmuşsun yaa...::::::.dng.dng
Teprik ederim. Ama unutma. Dün de böyle gidiyordun. Sonra Papaz, tek kaşıkla tüm pilavı hüpletti..
üüüüüüüüüüüüüüü
[IMG]http://images.regretsy.com/priest_cat.jpg[/IMG][/quote]
hımmmm...haciex sen bangacı olduğuna emin misin::: bana grafikersin gibi geliyo....dng bu arada çok reca ederim: NNOOLLLTİİİİ şiarını, geyik kategorisinden çıkarıp öyle yağmur du doluydu kardı spekülasyonlarına alet etmeyelim...ayrıca [B][COLOR=red]NOOOLLTTİİİİİİİİİİİİ:p[/COLOR][/B]
vışşş,notumuzumu arttırdılar ne :)
Spot 61690 süper çalıştı.. En düşük 61700.22.. :..:
15:30 barı single bar küskü
17:00 barı single bar küskü
ula pala, always kicks mala...
[quote=Astatin;368170]hımmmm...haciex sen bangacı olduğuna emin misin::: bana grafikersin gibi geliyo....dng bu arada çok reca ederim: NNOOLLLTİİİİ şiarını, geyik kategorisinden çıkarıp öyle yağmur du doluydu kardı spekülasyonlarına alet etmeyelim...ayrıca [B][COLOR=red]NOOOLLTTİİİİİİİİİİİİ:p[/COLOR][/B][/quote]
Aste,
Yine toplantıda mıydın??
17:15 de 150 üstünde kalırsa long
[quote=excali;368174]Aste,
Yine toplantıda mıydın??[/quote]
inanamyacaksın evet..hatta odada tv vardı, cnbce..bakıyorum vob graşıyor..vay be diyorum kaçırdık full graşı...amma yerime geldiğimd eelde kalan son 1k şortu kapatana kadar canım çıktı **.....:D haftasonuna full fllat
patron pazartesi için bi iyilik düşünüyormusun bu atağa :)
sayın saraylı tg ler ala gecti mi?cok tesekkürler
[quote=The Tatar;368177]patron pazartesi için bi iyilik düşünüyormusun bu atağa :)[/quote]
yok patron..gün berketliydi, haftasonuna kafamız rahat girelim..şimdi paket onalanır, biris anlaştık der filan, artı gapla badem olmayalım..eğer 75000in altına inseydi şort girerdim risk alıp ama buradan risk almam:D iki gündür helva yedirmekten son anda kurtuluyoz zaten:D
[quote=Astatin;368176]inanamyacaksın evet..hatta odada tv vardı, cnbce..bakıyorum vob graşıyor..vay be diyorum kaçırdık full graşı...amma yerime geldiğimd eelde kalan son 1k şortu kapatana kadar canım çıktı ..:D haftasonuna full fllat[/quote]
Papazla Toplantı , yanii...??? İyi Fikir. Teprik ederim...::::::
[quote=Astatin;368179]yok patron..gün berketliydi, haftasonuna kafamız rahat girelim..şimdi paket onalanır, biris anlaştık der filan, artı gapla badem olmayalım..eğer 75000in altına inseydi şort girerdim risk alıp ama buradan risk almam:D [B][U]iki gündür helva yedirmekten son anda kurtuluyoz zaten[/U][/B]:D[/quote]
Hazır bekliyorum burada...dng
[quote=excali;368181]Hazır bekliyorum burada...dng[/quote]
farkındayım:cool: hatta dün çatal tabak servisi de açtın görmedim sanma.boks..dng
bence kapanışa doğru bir single bar küskü daha yapaak
Ha bu arada hacıex; ekim vade 3 adet tester goldlongum hala duruyo..bilgin olsun..graşarsa canın helva filan çeker, ben burdayım..ü[url]www..[/url].
[quote=Astatin;368182]farkındayım:cool: hatta dün çatal tabak servisi de açtın görmedim sanma.boks..dng[/quote]
Napalım asteee,
Sistemim "HELVA YAP" sinyali vermişti.
Dörtlü "Nooollttiii?"leri yakmıştı.. ehehuhe
.dng
Sn. Saraylı??sat mı
[quote=excali;368185]Napalım asteee,
Sistemim "HELVA YAP" sinyali vermişti.
Dörtlü "Nooollttiii?"leri yakmıştı.. ehehuhe
.dng[/quote]
Sisteminni son iki sinyali çarpıldı yanii::::::::: gış arkadaş gışş..flat girecem haftasonuna...benden helva çıkmaz...:p:p şimdi bir sürü adam paket onaylanır diye nasılsa long girecek haftasonuna, şansını onlarda dene bence.... yani paket çıkmış ne fayda, adamın paketlik duruma gelmesi değil mi zaten mevzu:::::: ha niye şort girmiyosun dersen...saa ne..keyf beni:::m deel mi...
76.025 flat..
[QUOTE=Astatin;368184]Ha bu arada hacıex; ekim vade 3 adet tester goldlongum hala duruyo..bilgin olsun..graşarsa canın helva filan çeker, ben burdayım..ü[url]www..[/url].[/QUOTE]
Aste,
Tom ıfcırının kuyruğu iş çıkarmaz değilmi....hoş değil....:confused:
[B][U][SIZE=4][COLOR=sienna]İYİ TATİLLER.....brv.brv.brv[/COLOR][/SIZE][/U][/B]
[B][U][SIZE=4][COLOR=#a0522d][/COLOR][/SIZE][/U][/B]
[B][U][SIZE=4][COLOR=#a0522d][IMG]http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/7869168/2/istockphoto_7869168-holiday-cat.jpg[/IMG][/COLOR][/SIZE][/U][/B]
az daha bekleyemedik.. 50 points ucuza gitti mallar.. :D
[quote=martoniki;368189]76.025 flat..[/quote]
[quote=EMEKDAR;368190]Aste,
Tom ıfcırının kuyruğu iş çıkarmaz değilmi....hoş değil....:confused:[/quote]
patron, fdow un haftalıpına b.r baksana..he tabi haftalıkla trade edilmez ama sen bir bak.. şu paket onaylanırsa bile önce bir alıp sonra köküne kadar basacaklar gibi geliyor... önceki krizdede böyle olmuştu abd de..bir bangayı kurtarma paketi açıklandı, 5 dk uçtu uçtu sonra köküne kadar saldılar afedersin....akılara elbet gelecek...ula hastaya ağrı kesici bulduk da, kanser ağrı kesici ile tedavi edilmez ki:::
[QUOTE=Astatin;368194]patron, fdow un haftalıpına b.r baksana..he tabi haftalıkla trade edilmez ama sen bir bak.. şu paket onaylanırsa bile önce bir alıp sonra köküne kadar basacaklar gibi geliyor... önceki krizdede böyle olmuştu abd de..bir bangayı kurtarma paketi açıklandı, 5 dk uçtu uçtu sonra köküne kadar saldılar afedersin....akılara elbet gelecek...ula hastaya ağrı kesici bulduk da, kanser ağrı kesici ile tedavi edilmez ki:::[/QUOTE]
Urası eelede,capidaliyzimin temeli yalan dolan,kap götür malı...altta kalanın canı çıksın...üüü
waycanına sayın forumcular...şort kalsak bangacı kediye helva olduyduk...filat güzel en güzeli.
[quote=astatin;368199]waycanına sayın forumcular...şort kalsak bangacı kediye helva olduyduk...filat güzel en güzeli.[/quote]
git bi sadaka ver ustad :..:
[quote=a.kaya;368200]git bi sadaka ver ustad :..:[/quote]
Gen. Kur. Bşk. nı ve 3 kuvvet komutanı istifa etmiş gayatron..USDTRY ye bak ne olmuş!!!!!!!!
[quote=Astatin;368201]Gen. Kur. Bşk. nı ve 3 kuvvet komutanı istifa etmiş gayatron..USDTRY ye bak ne olmuş!!!!!!!![/quote]
politika yapmak için yazmıyorum
iktidarın halk bizi seçti deyip, kendi başına buyruk yönetsel tavrına net bir cevap vermişler
saygı duydum
istifalar sadece kısa süreli bir kriz yaşatır genelkurmayda o kadar...sonuçta kaos ortamı oluşmaz..hatta askerin bu istifasını hükümetin derhal kabul etmesi de zaten durumun planlanmış olduğu izlenimi yaratmakta..
ve süregelen demokratikleşme yolundaki ilerleme(!) ve ordunun Türk siyaseti üzerindeki baskısı azalacağı izlenimi yaratılacağından pis uçarız...bence bilinen birşeyi alıyordu yabancı bir haftadır...:)
[quote=ATHLON;368205]istifalar sadece kısa süreli bir kriz yaşatır genelkurmayda o kadar...sonuçta kaos ortamı oluşmaz..hatta askerin bu istifasını hükümetin derhal kabul etmesi de zaten durumun planlanmış olduğu izlenimi yaratmakta..
ve süregelen demokratikleşme yolundaki ilerleme(!) ve ordunun Türk siyaseti üzerindeki baskısı azalacağı izlenimi yaratılacağından pis uçarız...bence bilinen birşeyi alıyordu yabancı bir haftadır...:)[/quote]
Mı acaba ???......
"Söyleyene değil,söyletene bak."..fazla kılcal oldu...( ettirene bakalım )...
T..CT..CT..C
Arkadaşlar bi takım düşünün ki başına bi teknik adam getirirsiniz takım 3-4-5 derken baktınız takım berbat gidiyor ne yapar yönetim derhal teknik adamın istifasını ister.İşte bence rte de bunların istifasını istemiştir.Yahu yıllardır TSK nın bu terör karşısında ne kadar biçare kaldığını ben bizzat yaşadım.Ve bir sürü arkadaşımda.29 ekim de ve diğer gösterilerde show yaparız uçaklarımızla ve silahlarımızla ama 3-5 çapulcuyla başedemiyorlar.Bu kadar teknolijik yapıya sahip bir ordumuz var isteseler dağları başlarına yıkarlardı.Ben başından beri paralı özel profesyonel askerlerden yanayım.Acemi erleri gönderiyorlar ve göz göre şehit oluyorlar malesef.Nerde bizim bordo bereliler ,özel sat komandoları ve özel birlikler bunlara dünya kadar para ödeniyor , ama şehitlere bakıyoruz çoğunluğu gariban erler.En azından bu işi yapacaksa bu işin özel eğitimini almış uzmanların yapmasından yanayım bende.Çinin 2.2 milyon askeri var ve 131 generali var bizde ise 600 bin askere karşı 363 civarında general varmış.Abd den bile 3 kat daha fazlaymış.Karşı değilim ama bu kadar da abartılmamalıydı bence sayısı.Bu konu uzadıkça uzar.Umarım bu kararlar ülkemiz için hayırlı olur.
şortcuları teprik ederim..eğer haftasonu bir değişiklik olmazsa şortlar gol olur
[URL="http://us.rd.yahoo.com/finance/finhome/topstories/apf;_ylt=AkZoFVVFep5P47yixT_HH8BO7sMF;_ylu=X3oDMTE1OWFxbWY0BHBvcwMzBHNlYwN0b3BTdG9yaWVzBHNsawNob3VzZWFwcHJvdmU-/*http://biz.yahoo.com/ap/110730/us_debt_showdown.html?sec=topStories&pos=main&asset=&ccode="][B][SIZE=5][COLOR=#18479b]House approves debt bill; Senate rejects it[/COLOR][/SIZE][/B][/URL][COLOR=#959696]- AP[/COLOR]
In an unforgiving display of partisanship, the Republican-controlled House approved emergency legislation Friday night to avoid an unprecedented government default and Senate Democrats scuttled it less than two hours later in hopes of a better deal.
Bir de şu var; Gen.Kur. Bşk. nının istifası, peşinden Kuv. Komutanlarının istifası, peşinden abd de house un planı kabuletmesi peşinden senatonun red etmesi.... bunlar dün gün içi olsaymış, feci kan dökülürdü piyasalarda
ARAPLAR PAZARLARI ÇALIŞIR VE BORSALARI AÇIK BİLİYORSUNUZ ...sa borsası %1,6 eksi ile tepki vermiş....
[URL]http://www.forexprostr.com/indices/tasi[/URL]
hiç bişii olmaz...dowu 12600 den getırdı de ne oldu?
ayrıca dun aksamkı ıstıfa sonrası oluşan jet gelişmeler ve yıldırım hızıyla cıkan bakanlar kurulu kararı atmaları,artık Türk siyasetinin militeryal yapıdan bağımsız olduğu izlenimini yaratıyor...
kısacası,cuma günü bizim piyasamızdaki niyet neyse pazartesi o şekilde devam eder...
eskisi gibi artık,onun bunun hapşırmasıyla değişen bi piyasa yok..ya da şöyle söliim ,artık eski hapşıranlar değil,yeni hapşıranlar değiştirio borsayı..onlar da bi başka hapşırıyo..:))
ayrıca temsilciler meclisinden geçecek olan planın demokrat ağırlıklı senatoda da onaylanmayacağı da sürpriz değildi ve bekleniyordu piyasalarda...o zaman geçtiğimiz hafta pzt den itibaren oluşan buy yönündeki iştah daha majör sebeplere dayanıyor..:)
bu olayı borsa açısından değerlendirmek istifa eden kişi ve kişilere haksızlık olur en başında,...
borsanın bu işe olumlu ilk anda olmasa bile olumlu tepki vereceği önceki örneklerden de yola çıkarak belli zaten,....chp yemin olayını tek başına garanti 7.36 ile savunmadımı,...yalnız şu var, ne kadar da olsa YAŞ ptesi toplanacak buradan da bir şey çıkmaz ama sonuçta buda ötelenmesi gerken bir gün, dji borç tavanı ise p tesi ve salı gününe miyadlı, buradan da baktığımızda endex düşse dahi bunun YAŞ tanmı, yoksa dji den mi kaynaklandığını anlayamzsınız, aynen dji düşüşüne pas geçilmesi gibi,....
geçtiğimiz hafta dji tahminlerimiz nokta atışı oldu, düşüş aldık burası tersine gitti hep,..nokta aldıkda ne oldu, dji de geldik 12166-11862 arasına dayandık, bu da gitti abd kongresine dayandı,...yani teknik yere öle bir yerdeki tam bir çalkalama yeresi,......olumsuza olumsuz, olumluya olumlu, her ikiside agresif, ama öle bir yerki haber çıkmadan can çıkmayacak bir yer,...
buradan tekrar bize dönersek, gelişmekte olanları toptan incelersek imkb öle hal aldıki sensex de pas geçtiği oldu bazen,....
işte bütün bunlara baktığımızda proceksiyon bölgesel proceksiyon ön planda, ayda 10 küsur mil usd açık veren bir ekonomi döndürülüyor burada, defalarca yazdık kimsenin kara kaşına kara gözüne deyil bu, bir iş var, bu işe para akıtılıyor, adını ne koyarsanız koyun, para oradan giriyor, buradan giriyor, net hata noksandan giriyor, torba yasa 7/24 afdan giriyor, vergiden giriyor, girecek yeri buluyor para,.....
devletin bakanı daha geçen hafta korktu topu taca attı yurt dışı merkezli krizi işaret etti, yani aslında burası patlasa dahi kriz yurt dışı kaynaklı olacaktı,....bir iki gün sonra usta teğet bile geçmez dedi,....
devlette proceksiyon merkezli esnaf politikası halen devam ediyor,....
işte bütün bunlara beraber baktığımızda bir portföy yönetimi şart her şeyin önünde,...bir sistemli gidiş ve disiplinli poz almak her zamankinden daha elzem duruyor,...birim girmek birim oynamak, ....birim çıkmak...
şu borça tavanı işi bir iki gün kaldı buna,....bundan sonuç çıkmazda dji bu işi çözemesse oyunu çözmüş olacam,...planım hazır buna, kafamda.....yani buradan yola çıkyorum amerikayı keşfediyorum,....
aslında konuya bir giriş yapacaksak burada üç temel olay var,...
şu son vergi borçalarının yeniden yapılandılrılması olayı,...açıklamalar şu şekilde 19, 35, 58 şeklinde ve 1 aya yayılan zamanda,....devletin kayıtlı borçlusu sabit olduğuna göre bu 19, sonrasında, 35, sonrasında ise 58 olarak artamaz, ya 19 dur, ya 35 tir, ya 58 dir,..ama bu fon girişine sahne olacak bir adresse kafam buradaki oynaklığa yatar, ....sonuçta burası bir kaynak ve adı stepne,.....niye stepne çünkü bu meyanda buna paralel alınan bankacılık önlemleri carinin soğutulmasına yönelik bir dizi adımlar,..
yani bu tutarsa günün birinde usta diyecekki cari açıkmı küçüldü makul seviyelere geldi bile, usta şimdilik teğet bile geçmyecek dedi,....bakanıyla ters düştü,.. ölese,
1.tatlı usd çıkşına paralel idarei maslahat,
2.agresif usd çıkışına faizlerin artırılması ki çömlek patlar bunda,..
3.mevcut cari açığı önemsizleştirecek boyutta mega proceler yaratarak olayı bir kaç sene ötelemek, yani dubai hikayesi,....
bu üç şeyden biri elbet olacak,...şimdi zaten 1.cideyiz,...yol alındı bunda bankacılık beraberiz dedi, kredikartı ve tketici krdeleri ile başlandı işe, ..
2.ci için şu dendi turkeyde enflasyon lobisi hortlatılmak isteniyor, iyi gidişatı hazmademeyenler bunlar, bu dendi burada reaksiyon var,..
3. cü için seçim öncesi ist kanal procesi ve 3.köprü,..ist anakent, izmir anakent, ankara anakent proceleri kenarda dursun olarak açıklandı,...bu mega procelerle cari açık fon girişi sağlandığında ötelenir,...
şimdilik 1 deyiz,.....sıralamayı yaptık,....buradan djiyi nasıl bulacaz, globda geçtiğimiz bir kaç ay süresince falationda artış oldu ve başta biz gelişmekte olanalarda patinaj başladı,...akaryakıt zamları arka arkaya gelmişti hatırlayın,.....bu etkinin falationa vurması henüz parasl genişlemelerle toparlanamayan global ekonomiye ciddi darbe vururki glob eski glob deyil, gelişmekte olanlar uçurulmadan usa numberone uç.amıyor, yani pervaneler durunca,....burada usa numberone nin veya djinin sçme şansı yok fazlaca yok,....
3 tertip parasal genişleme proğramının işe yaramadığının tartışıldığı bu dönemde,
dji ya emtiyalarla birlikte makul seviye kendini aşağı bırakacak, hafif meşref artan usd ye paralel düşen emtiya gelişmekte olanlar bir süre sonra pozitif etki yaparak ekonomileri tekrar sözde büyüme moduna alacak, dji ise burada diğer borsalarıda aşağı çekmekte kullanılacak,... ya yine para bascakki bu bu saatten sonra usd yi ve ten yearsları pul eder, itibar on para olur, gelişmekte olanlar yan gelir yatışa devam eder,..bir süre sonra ise çömlek fena patlar,.....
bir diğeri ise emtianın piri gold ve petrolü usd ye dövdüreceksin,....sonra herkez evine geri dönecek bir süre sonra,....
şimdi biz bizim 1 de, dji ise şu anda kendi 1 nde,...yalnız dji de çatal var, bu çatal boçlanma tavanının artırılması,...bu olursa bir süre daha yükseliş olağan olur yeni zirvelere,...işte bu olmassa emtiyaları aşağı vurmak tek seçenek olacak,....işin sırrıda burada ve eğerki 2 gün var bu sürede borçlanma tavanı cumhuriyetçlerle demokratlar arasında çözülemesse anlayağızki, bu bir oyun, ekonomiler tıkandı, emtiyalara aşağı vurmaktan başka çareleri kalmayacak, yani şunu diyorum parasla genişlemede emtyların emdiği para emtiyalar tarafından geri bırakılacak,...bu başarılırsa dengelenme sağlayacak, ...konu ise emtiyalar ve borsalar dahil all süngerler emmeden global ekonomi yol alamıyor,..yani para basıp genişleme iş yapmıyor,...çünkü gelişmekte olan motorlar su kaynattı , usa number one uçamıyor, bunun için iki iş günü var,....
bir atımlık barut dahamı, yoksa emtiyalar ve borsalar tatlı inişemi, beceremezlerse 1929 olur,...
izlenecek yol şu,...
salıya kadar borçalanma tavanı, salı her durumda sallanacak,....salı bu sallanır olumlu yukarı olumsuz aşağı, eğr olumsuz olursa üç kaad şo atlatıldıktan sonra,...başta pitır olmak üzere emtiyalara bakışlar çevrilsin, bunlar inişe başlayınca usa number yumuşak inişte demek,...yani kanatlar okey, lastikler açılıyor , beceremezlerse kafa üstü,...çünkü asıl sorun gelişmekte olan motorlarda,.....yere inerse motorlar bakıma alınmış olacak,...ölese takip bu senaryolarda ve buna bağlı süreçte gelişecek,....önce salı,...salı sallanır,....